>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Mistrzostwa Świata PDC 2026 (11.12.2025 - 3.01.2026)

psotnick 1,3M

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +804
brodaty-zolw 117,3K

brodaty-zolw

Forum VIP
Tyryrytyryryryry, zaczynamy najważniejszy okres roku! W tym roku jakieś bardziej jako kibic niż typer, bo ostatnie lata pokazały, że to już nie jest typowanie darta lat 2014-2022 gdzie faworyci wygrywali wtedy kiedy mieli. Teraz prawie każdy jest w stanie zagrać 100+. Zapewne będzie kilka betów z wyższym kursem i pojawiają się też jeźdźcy apokalipsy. Pierwsze rzeczy pewnie jutro albo pojutrze.

stand up if you love the darts

Otrzymane punkty reputacji: +169
Dr House 134,9K

Dr House

Znawca - Lekkoatletyka
Poratuje ktoś stroną gdzie sprawdzę statystyki danego zawodnika pod względem częstotliwości 180-tki na lega?

brodaty-zolw 117,3K

brodaty-zolw

Forum VIP
Zaproponowane do wyróźnienia:
+5
Littler vs Darek Labanauskas

Faworyt jest jeden i Littler pewnie zgarnie to 3-0 ale kursy są trochę dziwne. Litwin to nie żaden grajek z Argentyny czy innej Kenii, a zawodnik, który w Tourze swoje udowodnił. Gra praktycznie co roku w 1 rundzie MŚ i daje tam ciekawe mecze bardzo często z wysokimi zamkami. W 2022 rzucił min 9 lotkę. Ja tutaj idę w wyższy finisz Litwina, bo po prostu w tym widzę jego szanse na cokolwiek. Littler po 12 lotkach często powinien mieć singiel, double i wychodzę z założenia, że jego najwyższy finisz może być niższy niż 100. Do tej pory w dwóch występach na MŚ i 1 rundzie rzucił odpowiednio 100 i 106. Uważam, że odpowiednio po 12 lotkach Darek będzie miał 121 albo 161 i tym podobne liczby, więc jak ma wygrywać legi to najprawdopodobniej właśnie zamykając 120+. Oczywiście ten bet może być szybko zamknięty w drugą stronę jak Littler sobie zamknie 160+ na otwarcie mistrzostw ale widzę tutaj spore value.

Labanauskas wyższy C/O - 14/superbet

Otrzymane punkty reputacji: +5779
lebron2134 4,1K

lebron2134

Użytkownik
Dubel na rozgrzewkę bez kombinacji.
Merk handi+2.5 + over 3.5 seta Razma vs Herik/ kurs 1.97 22bet
Bez kombinacji. Niemca napewno stać żeby powalczyć a może nawet i wygrać 🤔 z Huybrechtsem który pewnie zakręci się przy średniej około 90.
Razma vs Herik na papierze wyrównany mecz z lekkim wskazaniem na Łotysza. Oboje nie imponują formą. Spodziewam się 4-5 setów

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2761
N 23,7K

najtmar

Użytkownik
Pójdę w podobną stronę co brodaty-zolw.
Suma checkout +100 Dariusa Labanauskasa powyżej 0.5 @4.50
Betclick

Edit: Pierwszy leg meczu i litwin zamyka 130.
A co najlepsze, okazał się to najwyższy zamek w tym meczu. Brawo brodaty-zolw za piękny typ.

Tak jak wspomniał brodaty-zolw,, aby Litwin coś ugrał w tym meczu musi zamykać wysokie liczby. Kurs dobry i nie trzeba się „stresować" patrząc na tego kosmitę Littlera, który może sieknąć i 170-tkę, zamykając całą zabawę.

Lisa Ashton, liczba 180 poniżej 1.5@ 1.72
Superbet

Edit: Do końcówki 3 seta, Smith miał przyzwoity procent zamknięć, więc jak ktoś spojrzy ogólnikowo, to może być mylące. Mimo wszystko to Lisa przeszła obok tego meczu, średnia 77 z haczykiem to jest naprawdę mało nawet na nią.

Pytanie jaką formę przygotował Bully Boy na te mistrzostwa. Wydaję mi się, że będzie dość szybko zamykał i nie da rozwinąć Lisie skrzydeł, która mam nadzieję będzie przytłoczona dzisiejszym meczem i nie zdobędzie dwóch maxów. Lekko ze stawką, bo początek mistrzostw i sporo znaków zapytania. ;)

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +8154
vsky 180K

vsky

Użytkownik
Razma to wygra bez problemu, więc polecam go grać grubo.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2885
M 13,5K

marcin9182

Użytkownik
Pierwszy raz widziałem wczoraj przeciwnika Razmy, mimo że był mocno chaotyczny to nie wiele brakło do 5 seta. Razma wyglądał po prostu słabo. Najważniejszy jednak wynik końcowy :)

Ode mnie dziś Cross - Dekker
Under 6,5 180 @1.75
Admiralbet

głównie z uwagi na słabszą formę Crossa w ostatnim okresie.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2895
vsky 180K

vsky

Użytkownik
Pierwszy raz widziałem wczoraj przeciwnika Razmy, mimo że był mocno chaotyczny to nie wiele brakło do 5 seta. Razma wyglądał po prostu słabo. Najważniejszy jednak wynik końcowy :)

Ode mnie dziś Cross - Dekker
Under 6,5 180 @1.75
Admiralbet

głównie z uwagi na słabszą formę Crossa w ostatnim okresie.
Razma zagrał bez spiny, a i tak 10 pkt wyższa średnia od mega słabego rywala. Gadanie o piątym secie jest bez sensu, bo równie dobrze mogło być 3:0 dla Razmy, gdyby wykorzystał przełamanie w drugim secie. Pełna kontrola Łotysza, który dla każdego będzie niewygodny.

Na dzisiaj polecam win Crossa grubiej. Jest w bardzo słabej formie, ma jakiś kryzys, ale to Cross, kocha MŚ, już wygrywał w tym pałacu kilka lat temu, więc się zepnie. Nie wierzę, żeby Anglik przegrał w pierwszej rundzie.
Cross wygra, @1.40
łatwe 3:0

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1897
N 23,7K

najtmar

Użytkownik
Gian Van Veen - Cristo Reyes

Cristo Reyes najwyższy checkout powyżej 90.5@ 1.85
Superbet

Edit: Cristo ogólnie wstydu nie przyniósł, zaprezentował się godnie. Widać, było, że z setu na set rozkręcał się. Szkoda, że skończyło się na 3:1
Ogólnie też zagrałem lekko handi setowy +2.5 na Hiszpana, ale spadł kurs w międzyczasie z 3.25 na 2.5 na superbecie, a aktualnie najlepszy jest na betclicu bez podatku po kursie 2.50. Ale do rzeczy
Z Reyesem jest ciekawa sprawa, bo przez ostatnich pięć lat, nie grał profesjonalnie w darta. Zaczęło się od covida i spadku formy. Przestał podróżować gdyż jego ojciec był ciężko chory, miał problem z sercem i płucami, do tego był podłączony do tlenu od 15 lat i nie chciał najzwyczajniej go zarazić, do tego potem zajął się prowadzeniem/rozwijaniem swojej firmy, nie miał czasu i ochoty na darta, aż do listopada 2025 gdzie zakwalifikował się z śródziemnomorskich kwalifikacji. Nigdzie nie znalazłem filmików z tego turnieju, ale wedle relacji, Cristo rzucał jak za swoich najlepszych lat, gdzie był nawet 24 w rankingu.
Wiele do stracenia nie ma i jeśli chce coś ugrać w tym meczu, musi zamykać wyższe liczby. A co do handi, dużo też zależy od Holendra, bo jeśli będzie zamykał na wysokim procencie, to z Hiszpana nie będzie co zbierać, ale liczę, że Gian, troche gorzej wejdzie w mecz, bo zdarza mu się prowadzić wyrównane boje z teoretycznie słabszymi przeciwnikami i tu upatruje szansy na ugranie chociażby jednego seta przez Hiszpana.

Ricky Evans - Man Lok Leung

Man Lok Leung liczba checkout 100+ , powyżej 0.5@ 2.35 Betclic

Edit: 81 najwyższym checkoutem jaki uzyskał Man.
Były z dwie dobre sytuacje aby zamknął+100. Ogólnie zaprezentował się gorzej od moich oczekiwań w całym meczu
.

Bez zbytniego rozwijania się: gram na podobnej zasadzie co powyżej, aby zawodnik z Hongkongu coś ugrał musi zamykać wyższe liczby, a, że potrafi to robić, niejednokrotnie już pokazywał. Ostatni rok spędził na różnego rodzaju azjatyckich tourach i mistrzostwach, gdzie wygrał 74 procent spotkań.
Kurs dużo lepszy niż u konkurencji (superbet na +100.5 daje 1.72).
A jak będzie, zweryfikują lotki 😉

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2128
lebron2134 4,1K

lebron2134

Użytkownik
Poprzedni dubel na Plus, na jutro próbuje coś takiego:
Vandenbogearde win+ Gilding vs Crabtree over 3.5 seta/ 1.98/ 22 bet
Mario momentami fajnie pokazywał się w podłogowkach stać go na dobrą średnia, Przeciwnik? Przyznam się że nie wiem o nim za dużo, nie widzę tutaj niespodzianki. Gilding Crabtree wydaje się wyrównany mecz i te 4 sety powinny być

Ostatnia edycja:
M 13,5K

marcin9182

Użytkownik
Clemens - Spellman
Spellman under 2,5 180 @1.66
admiralbet

Dzis kombinuje podobnie jak wczoraj. Prześledziłem wyniki Spellmana i lekko mówiąc szału nie ma. Liczę również na szybkie 3-0 ale jednak zostanę przy maxach.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +615
vsky 180K

vsky

Użytkownik
Zaproponowane do wyróźnienia:
+1
Gilding - Crabtree
Gilding wygra, @1.80, superbet
3:1

Idę w stronę starszego z Anglików. Gilding rzuca wolno, wyprowadza z równowagi, ale gdy ma swój dzień, jest naprawdę skuteczny na podwójnych i robi dobre liczby. Crabtree to młody talent, ale mam wrażenie, że wielka scena może go trochę sparalizować. Gilding powinien to wygrać.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3187
brodaty-zolw 117,3K

brodaty-zolw

Forum VIP
Wczoraj zawiódł mnie mocno Leung i wyrzucił wszystko co mógł a pokładałem w nim duże nadzieje. Póki co wszystkie mecze są mocno wyrównane i faworyci nie mają tak łatwo jakby mogło się wydawać, że będą mieć. Siłą rzeczy set dla Teda jest do gry po przyjemnym kursie, ale ja szczerze próbuje sobie grać 180s w każdym secie, czy spotkań tak jak mam Nijman z Sedlackiem czy samego Humphriesa. Mecze są bardziej wyrównane i mamy zazwyczaj te 4 legi w secie. Clemens win a jak win z maxami również fajny się wydaje. Póki co nie widziałem szans na jakiegoś grubasa i nadal czekam.

Otrzymane punkty reputacji: +176
M 13,5K

marcin9182

Użytkownik
Wczoraj zgodnie z planem. Spellman był bez szans.
Nie będę zmieniał taktyki jak idzie.
Próbujemy zatem:

Venstra - Kumar

Kumar under 1,5 180 @1.85

N 23,7K

najtmar

Użytkownik
James Hurrel - Stowe Buntz
Stowe Buntz suma checkoutów 100+ powyżej 0.5@ 1.80 Betclic

Edit: Sporo tych szans na +100 miał Amerykanin, jedną wreszcie wykorzystał.
Pewnie wszyscy pamiętają jak Amerykanin pokazał się dartowemu światu podczas Grand Slam of Darts, rozgrywanym w listopadzie 2023 roku. Ale to było dawno. Ostatni rok, gracz z USA spędził głównie na turniejach CDC. Liczę, że przygotował się do turnieju i znowu nas pozytywnie zaskoczy, bo zamykać wysokie liczby potrafi. Przeciwnik nie jest też z górnej półki i myślę, że kilka okazji będzie miał i przynajmniej jeden zamek będzie +100.

Stephen Bunting - Sebastian Białecki
Set handicap Sebastian Białecki +2.5@ 1.75 Betclic

Edit: Polak zagrał na swoim poziomie, równo przez cały mecz, a Stephena złapała zadyszka po kosmicznym początku. W kolejnej rundzie Bunting zmierzy się z Kumarem. Jestem ciekawy kursów jakie wystawią buki.
Liczę, że Anglik w przynajmniej jednym secie będzie miał „zaćmienie", podobnie jak wczoraj Humphries w trzecim secie. Inna sprawa, że Stephen lubi często pograć trochę dłużej, nie jest regularny, a Polak potrafi zamykać na przyzwoitym procencie i myślę, że jest szansa na ugranie tego seta, tym bardziej jak pokazują dotychczasowe mecze tegorocznych MŚ, w większości nie są to jednostronne pojedynki. Oby było tak i tym razem

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +880
brodaty-zolw 117,3K

brodaty-zolw

Forum VIP
Jak to mówi klasyk - mój pech był wczoraj niepoliczalny i Humphries nie zrobił maxa w 3 secie.

Przed MŚ sprawdzałem ofertę i ten jeden mecz wpadł mi w oko, a po niespodziankach, które dzieją się na tych mś to tym bardziej uważam ten bet za bardzo dobry.

Gram dziś w stronę Kumara dla którego będzie to już 5 występ na mś. Z roku na rok widać u niego poprawę, ponieważ w zeszłym roku udało mu się wygrać pierwszego seta w spotkaniu z Lukemanem. W bieżącym roku zagrał on również na Bahrajn Darts Masters gdzie wygrał 2 legi w spotkaniu z Buntingirm grając na avg 92.36. Dlaczego buki aż tak mocno wyceniają jego seta? Nie mam pojęcia, bo jego rywalem nie jest światowa topka tylko Venstra, który jest solidnym średniakiem. Widzę value zarówno w handicapie dodatnim jak i avg.

Kumar +2.5 handicap lęgowy - 2.4/betfan
Kumar średnia meczowa powyżej 82.5 - 1.8/superbet

za stawkę Lecha Pilsa - Kumar win i więcej maxow - 16/betclic

Don Taylor jakoś dużo maxow nie rzuca, ale 3 maxy w potencjalnie 16 legach to jest mało.

dom Taylor wygra i rzuci minimum 3 maxy - 2.5/betfan

Otrzymane punkty reputacji: +1818
Do góry Bottom