Wczoraj dwa mecze typowane, jeden siedzi bez problemu drugi trafiony połowicznie bo Veszprem zawiódł w Aalborgu, dzięki niesamowitemu wyczynowi bramkarza gospodarzy, który odbił aż 18 miłek, przy 10 obronach bramkarzy gości i to zawarzyło na wyniku. Dziś próbuję dalej:
Dyscyplina Piłka ręczna - Liga Mistrzów
Godzina: 18:45
Spotkanie: PICK Szeged- Wisła Płock
Typ: Remis do przerwy lub w całym meczu
Kurs 4,30
Bukmacher: Superbet
Post w dziale:
Analiza:
Zaczniemy tradycyjnie od ruchów transferowych:
WISŁA
Z zespołu z kluczowych zawodników odszedł:
- Piroch, który miał fajny sezon i rzucił 56 bramek w
LM
- Hallgrimson, który zasilił wielką Barcelonę
- odeszli jeszcze Panić, Stepancić ale nie były to kluczowe postacie Wisły w ubiegłym sezonie
Zdecydowanie na plus są transfery Nafciarzy, kórzy w końcu uzupełnili pozycja które najbardziej kulały czyli boki rozegrania, mianowicie:
- na prawa połówkę przyszedł gwiazdor reprezentacji Francji Richardson z Barcelony oraz Zoran Ilić
- na lewej stronie zobaczymy dobrze znanego w Płocku Kosorotowa, który nie przedłużył kontraktu z Veszprem i będzie to potężne wzmocnienie, które pozwoli postraszyć rzutami z 10-11 metra.
- za Hallgrimsona pozyskano doświadczonego Bergeruda, który z Aliloviciem będą tworzyć myślę że bardzo dobry duet bramkarzy
SZEGED
Jeśli chodzi o Węgrów to na pewno warto odnotować transfer Gootfridssona bo to legenda Szwedzkiego handballa, poza tym bez większych ruchów transferowych.
Po wspomnianych transferach Wisła jak dla mnie może w tym sezonie powalczyć może nawet i Final 4.
Świetnie obsadzona bramka: Alilović i Bergerud
Niezłe koło: Serdio + Dawydzik
Solidne skrzydła: Mihić, Krajewski, Daszek, Szyszko
Świetny środek rozegrania: Fazekas, Zarabec, Janc
W końcu solidne boki na rozegraniu: Szita,, Ilić, Kosorotov, Richardson,
Świetni obrońcy: Susnja, Terzic
Jeśli chodzi o dzisiejszych rywali to Szeged jak dla mnie od poprzedniego sezonu jest zespołem kompletnych, mogącym nawiązać walkę z każdym:
Bramka: Ledendarny Mikler+ solidny Thulin
Skrzydła: Niesamowity Sostarić (130 bramek w ubiegłym sezonie), Frimmel,
Bardzo mocne koło: Banhidi, Karalash, Toto
Świetne rozegranie: Smarason, Gottfridson, Kukić , Rod, Mackovsek, Bodo
Faworytem bukmacherów są gospodarze ale ja nie skreślałbym tutaj zespołu z Płocka, zobaczymy dziś dwie filozofie ręczniaka, szybki
handball preferowany przez Apelgrena i dokładny, mozolny, oparty na twardej defensywie
handball preferowany przez Saabte. Jako główny zakład proponuję remis do przerwy lub w meczu bo spodziewam się walki na styku, poza tym bezpieczniej ide w handicapy na Wisłę i under bramkowy bo wydaje mi się ze Sabate i jego zespół nie pozwolą rozpędzić się Węgrom i mecz będzie toczony w wolnym tempie.
Wisła +2,5 @ 1,74 Fortuna
Wisła * 1,5 @ 2,01 Fortuna
under 58,5 @ 1,72 Fortuna
under 56,5 @ 2,14 Fortuna