>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Kolarstwo - rozmowy, dyskusje, ciekawe linki i filmiki.

rimaraf 14,6K

rimaraf

Użytkownik
Bo praktycznie żaden Polski buk nie wykupił od organizatora licencji...
Wiesz z czego to wynikało?
Brak jakiejkolwiek oferty na TdP w polskich bukach to totalne kuriozum, szczególnie, że za granicą normalnie jest. Co więcej, taki STS wystawia kursy np. na francuskie ogóry rangi 2.1, a na jedyny polski wyścig WT nie ma dosłownie nic. Skoro to kwestia licencji, to podejrzewam, że te mniejsze zagraniczne wyścigi "kupuje się" w jakichś pakietach z dużymi, a TdP chodzi zupełnie osobno - analogicznie jak było z brakiem transmisji na Eurosporcie przez kilka ostatnich lat.

verno 1,3M

verno

Znawca - Hokej
Czas trochę odkopać temat. Jutro a w zasadzie już dzisiaj 12 etap Vuelty i miejmy nadzieję że nie wydarzą się kolejne cyrki z "protestami". Myślę że warto poszukać szczęścia w stronę Pidcocka, który prezentuje się całkiem nieźle, W tym roku nie jechał TDF w porównaniu do swoich głównych rywali czyli Jonasa oraz Almeidy także w baku zdecydowanie więcej powinno być. Jutrzejszy etap dobrze skrojony pod niego..

1756942051273.png

Jak widać końcówka to solidny podjazd

1756942100358.png

Ostatnie 500m podjazdu ciężkie i tam właśnie może szukać swoich szans bo już pokazał że jest mocny. Aktualnie w GC na 3 miejscu i jutro powinien odrobić kilka sekund z 2 przyczyn, po pierwsze ten podjazd gdzie może się urwać a druga kwestia jest taka że Pidcock zjeżdża najlepiej w całym peletonie także na zjeździe też może zyskać a wtedy już raczej prosta droga do mety.

Thomas Pidcock wygra @8
Thomas Pidcock 1-3 @2.75

Ostatnia edycja:
tarki_16 477,8K

tarki_16

Moderator
Członek Załogi
Pytanie czy Visma znowu będzie chciała pracować cały etap jak wczoraj, czy po prostu nie puszczą ucieczki i będą kontrolować swoich najgroźniejszych rywali. Mi się wydaję, że najtrudniejsze etapy jeszcze przed nimi i trzeba będzie oszczędzać siły, więc może się okazać, że znowu ktoś z ucieczki zgarnie etap, np. Vine czy Ayuso. Nie sądzę, żeby Pidcock z ekipą parli w peletonie, bo nie mają mocnego zespołu, żeby atakować.

Otrzymane punkty reputacji: +484
muminiasty 44,4K

muminiasty

Znawca - Kolarstwo
Biorąc pod uwagę jakie etapy są jutro i w sobotę to wątpię, żeby ktokolwiek z liderów dzisiaj szukał szansy na cokolwiek. Skłaniałbym się jak tarki_16 tarki_16 do tego, że dzisiaj etap dla ucieczki.

Jutro mityczne Angliru- jeśli ktoś chce liczyć się w walce o coś więcej w tym wyścigu musi dzisiaj oszczędzać nogi, bo jutro chwilą słabości może zapłacić ogromnymi stratami na finałowym podjeździe.

Do tego dorzuciłbym fakt, że ten ostatni dzisiaj podjazd, który jest pod Pidcocka, jest jednak kawałek od mety, jakby tu był finisz to może jakaś szaleńcza taktyka żeby skasować ucieczkę wchodziła by w grę, ale tak to według mnie bez większych szans.

verno 1,3M

verno

Znawca - Hokej
12 etap zgodnie z przewidywaniami kolegów a już dzisiaj Angliru także emocje gwarantowane. Szczerze mówiąc ciężko sobie wyobrazić aby nie wygrał takiego etapu Jonas, jeśli nie ma Pogiego. Pidcock wygląda całkiem nieźle ale jednak drużyna w porównaniu do UAE czy Vismy odstaje. Almeida sam narzekał że brakuje mu trochę pomocników i raczej możemy spodziewać się że Ayuso za bardzo nie pomoże po tym jak dzisiaj wpakował sporo w "swój" etap oraz z całą sytuacją wokół niego czyli "odejście". PRzechodząc do Vismy to jadą bardzo dobrze, Jonas w takich etapach odcina kupony a Campenaerts wygląda jakby to była dla niego niedzielna przejażdżka.

13 etap zwycięzca
Jonas Vingegaard
@1.65

Almeida dzisiaj cyborg.

W superbecie dodali fajne pojedynki i też warto się temu przyjrzeć. Pierwszy jaki rzucił mi się w oczy to Vine vs Ayuso a tak jak mówiłem wątpię żeby Ayuso jakoś pracował ewentualnie trochę i na spokojnie dojedzie do mety gdzieś daleko z tyłu.

Vine vs Aysuo
Vine
@1.45

Ciężko będzie Brytyjczykowi ograć Jonasa ale zdecydowanie jest w stanie powalczyć o jak najmniejszą stratę oraz podium.

Tom Pidcock vs Felix Gall
Pidcock
@1.75

Tom Pidcock
miejsca 1-3
@3.25

Ostatnia edycja:
verno 1,3M

verno

Znawca - Hokej
Jakie przewidywania na jutrzejszy etap? Myślę że grzechem jest nie spróbowanie Aysuo, który tak jak przewidywałem wgl się nie napracował i przyjechał bardzo daleko co pozwoliło mu zachować siły. Nie ma co się oszukiwać że jedzie pod siebie a kolejne etapowe zwycięstwo na pewno mu się przyda w drodze do Movistaru. Jonas dzisiaj nie był w stanie odpowiedzieć na mocne tempo Almeidy i sytuacja zrobiła się ciekawa. Zarówno jeden jak i drugi stracili sporo sił i nie wiem czy jutro będą mocno szaleć mając sporo do stracenia. Almeida poczuł że może rywalizować z Jonasem ale też nie może się za bardzo podpalić, z drugiej strony Jonas mógł się lekko wystraszyć patrząc na to co pokazał Portugalczyk i też może jechać bardziej zachowawczo myśląc o GC a nie etapowym zwycięstwie. Możemy zobaczyć powtórkę z dzisiaj gdzie pójdzie walka na śmierć i życie ale możemy też zobaczyć ucieczkę i drugi wyścig z tyłu o odrobienie kilku sekund w bardziej "bezpiecznych" warunkach a jeśli taki scenariusz nastąpi to Ayuso jest tutaj mocno faworyzowany.

Ayuso wygra etap
@7

Ayuso 1-3
@3

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom