pierwszy dzień trafionyMoje kupony są takie:
Turcja - USA (Turcja +13,5 pkt) 1.45
Niemcy - Japonia (Niemcy +14,5) 1.41
Ukraina - Holandia (Holandia +16,5) 1.40
Kurs 2.86 bez podatku na Totalbecie
Argentyna - Brazylia (Argentyna +14,5) 1.86
Turcja - USA (ponad 44,5 1 set) 1.59
Niemcy - Japonia (ponad 44,5 1 set) 1.58
Kurs 4.67 bez podatku na Totalbecie
Turcja mimo porażek, często po 3:0 to miała dość wyrównane mecze jeśli chodzi o wyniki poszczególnych setów, także 1.59 za 44,5 jest sporą okazją. Ale nie wykluczam, że Turcja jest w stanie nawet wygrać ten mecz, a nawet jeśli nie wygrać to zdobyć seta bądź dwa, które pomogą w handicapie.
Mecz Niemiec z Japonią spodziewam się, że będzie dość równy. Niezależnie od tego jakim składem przyjadą Niemcy grają bardzo dobrze w obronie i bloku, więc dla Japończyków to będzie trudne spotkanie, nawet mimo tego, że mają przyjechać już w najmocniejszym składzie. Japonia rzadko wygrywa z dużym handicapem, także taka linia +14,5 wydaje się również bardzo bezpieczna.
Ukraina - Holandia, tutaj mimo tego, że kurs jest najmniejszy to odczuwam największe obawy, gdyż Ukraina z bilansem 5-3, może śmiało walczyć o turniej finałowy oraz potrafi szczególnie w pierwszych setach dość zdecydowanie odskoczyć. Liczę jednak, że +16,5 wystarczy nawet na pokrycie wyniku 3:0. To jednak siatkówka męska, także tak wysokie handicapy się raczej nie wydarzają.
Argentyna - Brazylia, najbardziej ryzykowne spotkanie. Argentyna z Brazylią lubią ze sobą rywalizować i te mecze często są dość wyrównane. Spodziewam się dużej mobilizacji po obu stronach i wysokich wyników poszczególnych setów.
Mam jeszcze na celowniku 1 set Argentyna - Brazylia linię over 43,5 ale czekam aż kursy trochę podbiją. Może jednak skuszę się na 44,5. Oraz czekam na kursy na 1 set w meczu Polska - Iran, gdzie spodziewam się dość wyrównanych setów, tak jak to było w meczu towarzyskim. Takie +44,5 po 1.65 będą mnie zadowalały, a jeśli obniżą linię do +43,5 po 1.50 to będzie super.
Mam nadzieje Panowie,że podwojona kaska dzisiaj
Niestety polscy na -1.5 seta nie weszli. Słaby set czwarty w naszym wykonaniu..Mam nadzieje Panowie,że podwojona kaska dzisiaj![]()
Na pewno nie Włosi. Zdziwię się też jak Japończycy przegrają u siebie przy swojej oddanej publiczności, lubię oglądać ich w domu.Ciekawe który z dzisiejszych faworytów ulegnie ? Ja całkowicie na dzisiejszy dzień nie mam pomysłów.
Podpisuje się pod tym. Uważam, że bardzo dobre typy. Dokładnie takie same typy gram. Może poza handicapem setowym na Kubę i odpuszczam SłowenięPolska vs Kuba
Oj czeka Nas piękne starcie. Wczoraj Polacy pokonali Iran 3:2 natomiast Kuba pokonała w takim samym stosunku Bułgarię 3:2. Ile daje na środku Simon i jakie jest to wzmocnienie pokazał już wczoraj będąc 2-gim najlepiej punktującym zawodnikiem w zespole. Wczoraj odpoczywał Lopez więc dziś powinien wyjść.
Nie ma co ukrywać Kuba jest mocna, ma ogromny potencjał szkoda, że często tego nie wykorzystują.
Wczoraj Polacy zagrali nie najlepiej. Widać, że kilku zawodników brakuje, że kilku zawodników dopiero wchodzi na obroty.
Kuba gra wszystkim najlepszym tym co ma, może po za atakującym Herrera ale on jak grał to często falował. U Nas brakuje więcej zawodników.
Kuba +16,5 1,43
Turcja vs Niemcy
Wczoraj Turcja przegrała 0:3 z USA ale te sety były na styku zwłaszcza 1 i 3 - mogło to pójść w obie strony. Wrócił atakujący Lagumdzija, jest Mandiraci - na pewno na papierze nie wygląda to źle a już na pewno nie wygląda to dużo gorzej od Niemców, którzy wczoraj powalczyli z Japonią ulegając 1:3. Wczoraj Turcja przegrała z USA -8 małymi punktami a nie wydaje mi się aby Niemcy w takim zestawieniu byli dużo mocniejsi od Amerykanów.
Turcja +13,5 1,45
Na podbitke dodaje win Słowenii 1,18.
AKO: 2,43
Pogralem również kilka singli:
Turcja vs Niemcy powyżej 179,5 1,85
Argentyna vs Japonia powyżej 179,5 1,85
Polska vs Kuba powyżej 173,5 1,85
Polska vs Kuba Kuba +1,5 seta 2,9
Widać, że Japonia jeszcze nie gra swojej najlepszej siatkówki. Argentyna gra praktycznie takim samym składem cały turniej i widać u nich zgranie. Dodatkowo wzmocnienia Danani, Lima na plus. Z Brazylia wygrali seta więc z Japonią również mogą.
Nie no z choinki się urwałeś???
Obie ekipy mają dalej realne szanse na wejście do play-offów, choć zaczyna się ten etap, gdzie trzeba walczyć o każdy mecz, bo są tuż-tuż pod ósmą lokatą. Obie ostatnie mecze Ligi Narodów mają podobnie - zwycięstwa z drużynami z dołka tabeli i porażki z ekipami, które play-offy mają już raczej zapewnione.
USA ogarniało ten over w pięciu ostatnich spotkaniach Ligi Narodów, Argentyna w czterech z pięciu, z tym, że ten jeden nieszczęsny raz to był przedziwny wyjątek z najsłabszą drużyną całego turnieju, Serbią, gdzie przegrali pierwszy set do 18. Jeśli USA potrafiło ostatnio zdobyć co najmniej 20 punktów z Polską czy Włochami, to z Argentyną tym bardziej. Argentyńczycy zresztą podobnie - po powrocie z Copa America w pierwszym secie z Brazylią zdobyli 21 punktów, a dzisiaj pierwszy set z Japonią przegrali na styk 25-23.