>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Temat z analizami NHL (National Hockey League) - Sezon zasadniczy 2024/2025

verno 1,2M

verno

Znawca - Hokej
Dyscyplina: Hokej NHL
Godzina: 01:00
Spotkanie: Minnesota vs Blues
Typ: Boldy over 1.5 gola
Kurs:
10
Bukmacher: Fortuna
Post w dziale:
Link do swojego postu
Analiza:

Dzisiaj dość z ciekawym typem bo myślę że Minnesota może w końcu się odpalić. Przy typie na Buchnevicha pisałem że nutki złapały trochę formy jednak 5 bramek stracone przeciwko pingwinom mocno to podważa. Chyba jednak wycisnęli swoje i na końcówkę sezonu może zabraknie pary ale zobaczymy. Dużym problemem na pewno jest brak Parayko, który działa na ich nie korzyść oraz sama "wariancja". Minnesota ostatnio z problemami strzeleckimi bo zaledwie 5 trafień w czasie regulaminowym na ostatnie 4 spotkania to zdecydowanie za mało jak na taką ekipę nawet bez Kaprizova. Największe braki mamy u Boldy'ego oraz Rossiego, którzy się przyblokowali na 9 i 8 ostatnich spotkań a są to główny strzelcy zaraz po Kaprizovie i pod jego nieobecność trzeba się wykazać bo ewidentnie ich brakuje. Nie można powiedzieć że są niewidoczni czy grają źle bo sytuacji mają na pewno wystarczająco aby zdobyli jakieś gole lecz nie zawsze chce wpadać, w przypadku Boldiego mam wrażenie że wali głową w mur i nie może się przebić, oddał 31 strzałów i widać że mocno szuka tego gola oraz czuć frustrację i liczę że w końcu przełamanie przyjdzie bo w końcu tego się od niego wymaga. Na koniec sprawdziłem sobie jak punktował w tym sezonie i widzę pewną ciekawostkę, w tym sezonie miał już 2 razy serię 9 spotkań bez gola po czym w następnym meczu zdobywał po 3pk 1gol/2asysty oraz 2gole/1asysta, jak dzisiaj znowu zrobi coś podobnego to chyba żyjemy w symulacji :D. Ten bet miałem w głowie zanim to zobaczyłem i w sumie jestem zmieszany bo z jednej strony ciekawe ale z drugiej jaka jest szansa że zrobiłby coś podobnego? Nie mogę się doczekać ^^.

Minnesota vs BLues
Boldy gol
@2.90

Minnesota vs BLues
Minnesota over 2.5
@1.82

Kolejny mecz to CBJ vs Rangers i raczej nie zapowiada się na jakiś ciekawy mecz. Poprzedni mecz mocne fajerwerki gdyż tydzień temu CBJ wygrało w Nowym Jorku aż 3:7 co na pewno zabolało gospodarzy, do tego mieliśmy na koniec mały sparing jednak myślę że emocje jeszcze nie opadły. Przede wszystkim pomiędzy tymi drużynami może odbyć się walka o spota PO i są to bezpośredni rywale więc mecz liczony razy 2. Nie sądzę że dostaniemy znowu wysyp bramek a raczej będzie to bardziej gra typu play off czyli twarda/defensywna i dużo fizyczności. Uważam że w takim zestawieniu najlepszą opcją jest poszukanie kar bo emocje będą wrzały i zapewne zobaczymy nie jedną przepychankę, która może się zakończyć karami dla obu stron. Nigdzie niestety nie widzę betu na kare 5min lub walka na pięści ale myślę że w takim meczu Rempe może się odpalić i pokazać kto tu rządzi.

CBJ vs Rangers
over 5.5 2min kar
@1.80

Następny mecz Flyers vs Canes i coś co mocno nie pasuje. Konecny nie strzelał od 10 spotkań to już bardzo dziwne, patrząc dalej to zaledwie 1 gol w ostatnich 19 spotkań przy 40 strzałach. Wiem że gospodarze zakończyli już sezon ale mimo wszystko, przed tą tragiczną serię strzelał średnio co drugi mecz a teraz takie coś. Cały czas w PP1 a teraz wrócił do 1linku bo był ostatnio rzucany gdzieś po 2/3 i mimo ciężkiego rywala liczę że w końcu się przełamie bo ile można szczególni że mówimy o tak jakościowym zawodniku. Canes zagrają b2b a ostatnia wygrana Flyers na Tampe może ich zmobilizuje i zagrają normalny hokej.

FLyers vs Canes
Konecny gol
@3.50

Następne przełamanie w meczu Boston vs Tampa. Boston dla mnie jest teraz bardzo mierną drużyną gdzie połowa jej wartości to Pastrnak i czekam na rewanż za ostatni mecz gdzie to właśnie oni byli górą wygrywając 0:4 bo koszmarnym meczu z obu stron. Tampa przegrała 2 mecze w bardzo słabym stylu z bilansem 1:8, kolejny mecz również przegrany ale już po OT 4:3, dzisiaj już powinniśmy zobaczyć Kucherova co oczywiście jest ogromnym wzmocnieniem i 3 przegrane z rzędu przy tak mocnej Tampie w tym sezonie to wystarczająco. Czekam na ich powrót w mocnym stylu jak i trafienie Pointa bo od 5 spotkań bez gola.

Boston vs Tampa
Point gol
@2.35

Pantery, mimo że nie mogą korzystać Ekblada, Tkachuka oraz Marchanda dalej pokazują solidny poziom i widać że Stanleya nie znaleźli w Laysach. Dzisiaj poszukam punktu Seth'a Jones'a, który stał się głównym obrońcom oraz wskoczył do PP1. Chyba największy wygrany podczas tego trade co w sumie jest ciekawe że ściągnęli takiego obrońcę a po chwili wyszło to co wyszło z Ekladem..

Pantery vs Montreal
Seth Jones over 0.5pkt
@1.90

Ostatnia edycja:
sunxl 2,4M

sunxl

Typer
Pójdziemy podobnym tropem co wczoraj. Stawiam na gola Mikko. Wraca do Denver w innych już barwach i motywacja będzie spora. Jedna z największych wymian w ostatnich latach dała w kość Finowi i dla Rantanena jest to już 3 klub w tej kampanii. Zaczął dobrze, bo od dwóch premierowych goli w Stars i asysty. Niedawny mecz bez z Jets bez punktu, dzisiaj dobra okazja, aby przypomnieć się byłym kolegom i publiczności.

Colorado Avalanche vs Dallas Star: Mikko Rantanen strzeli gola @2.80 Fortuna

Ostatnia edycja:
verno 1,2M

verno

Znawca - Hokej
Godzina: 00:30
Spotkanie: Islanders vs Pantery
Typ: Engvall gol
Kurs:
7
Post w dziale:
Link do swojego postu
Analiza:

Wczorajsza noc nawet jakoś nie zdziwiła patrząc na to co się dzieję w tym miesiącu ale cóż, jedynie dziwi mnie fakt że zarówno Rossi jak i Boldy nie mogą się przebić bo jest to naprawdę ciekawe. Dzisiaj NY Islanders podejmą Pantery i obie ekipy zagrają b2b po wczorajszych porażkach. Pantery przegrywając na Boston wyglądały jakby po prostu pojawił się błąd ale teraz mecz na Montreal w bardzo kiepskim stylu a w dodatku przeciwnik wcale nie postawił wysoko poprzeczki. Braki kadrowe robią swoje bo brakuje 3 bardzo mocnych zawodników i myślałem że może jakoś to zniwelują jednak jest ciężej niż się wydawało. Dzisiaj wyspiarze muszą coś ugrać, jeśli chcą mieć jeszcze marzenia o wejściu do PO i mimo że pewnie to się nie stanie to trzeba walczyć. 3 ostatnie mecze to 3 przegrane strzelając zaledwie po 1 bramce w meczu a przy tym oddali aż 91 strzałów. Przeciwnik dzisiaj mocny ale nie wydaje mi się aby znowu na tak niskiej skuteczności zagrali. We wczorajszym meczu na Oilers bardzo wyróżniał się 3 link i to oni byli najgroźniejsi a przede wszystkim Engvall, który czuł się świetnie i był dużym problemem dla przeciwnika. Patrick Roy to widział i dał pograć chłopakowi, normalnie dostał po 10-15 zmian i 10minut a nawet i mniej, wczoraj aż 21 zmian ponad 15min i nawet zagrał w dogrywce co pokazuje jak był wczoraj groźny. Zarówno cały link jak i Engvall zasługiwali na gola i dam mu jeszcze dzisiaj szanse. Kurs na punkt również bardzo kuszący.

Islanders vs Pantery
Engvall over 0.5pkt
@4

Asysta siedzi, szkoda że bez gola bo zasłużył..

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2218
5xharoldx5 2,1M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
New York Rangers - Edmonton Oilers

Typy:
New York Rangers (ML) @2,25 Superbet (Superprzewaga)
New York Rangers lub remis @1,73 Superbet
New York Rangers powyżej 2,5 bramek w meczu (razem z dogrywką i decydującym rzutem karnym) @1,60 Fortuna
New York Rangers powyżej 3,5 bramek w meczu (razem z dogrywką i decydującym rzutem karnym) @2,47 Fortuna

New York Rangers zagrają dzień po dniu, ale oni złapali naprawdę świetną formę i mogą to wygrać. Rangers zrobili dwa duże kroki w stronę playoffów wygrywając z Minnesota Wild i z Columbus Blue Jackets. Mecz z Blue Jackets wygrali 4:0. Widać, że wreszcie poprawiła się tam defensywa, bo były z nią problemy. Edmonton Oilers w dalszym ciągu nie grają na swoim optymalnym poziomie, więc są w zasięgu New York Rangers, którzy złapali wiatr w żagle.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1175
5xharoldx5 2,1M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
New York Islanders - Florida Panthers

Typy:
New York Islanders (ML) @2,27 Superbet (SuperPrzewaga)
New York Islanders lub remis @1,74 Superbet
New York Islanders powyżej 2,5 bramek w meczu (razem z dogrywką i decydującym rzutem karnym) @1,89 Fortuna

Florida Panthers według bukmacherów mają największe szanse na zdobycie pucharu, ale aktualnie nie grają w swoim optymalnym składzie, brakuje Tkachuka, dopiero co pozyskanego Marchanda oraz zawieszonego Ekblada. Do tego Pantery zagrają dzień po dniu, a zeszłej nocy przegrali 1:3 z Montreal Canadiens. Zwłaszcza pierwsza tercja była fatalna w ich wykonaniu. Wydaje się, że Panthers mogą teraz być w lekkim dołku jeśli chodzi o formę. New York Islanders trochę się osłabili oddając m.in. Nelsona do Colorado Avalanche, ale na swoim lodzie w dalszym ciągu powinni być dość groźni, ostatnio mocno powalczyli z Edmonton Oilers przegrywając dopiero w dogrywce. Moim zdaniem gospodarze mogą to wygrać ze zmęczonymi Panthers.

Seattle Kraken - Winnipeg Jets

Typy:
Seattle Kraken (ML) @2,35 Superbet (Superprzewaga)
Seattle Kraken lub remis @1,80 Superbet
Seattle Kraken powyżej 2,5 bramek w meczu (razem z dogrywką i decydującym rzutem karnym) @1,82 Fortuna
obie drużyny zdobędą po przynajmniej dwie bramki w meczu @1,53 Fortuna

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2680
verno 1,2M

verno

Znawca - Hokej
Godzina: 00:00
Spotkanie: CBJ vs NJ Devils
Typ: Werenski gol
Kurs:
4.50
Post w dziale:
Link do swojego postu

Analiza:

Wczoraj Engvall trochę zamieszał bo mimo trafionego kursu @4 przy jego asyście to jednak bez gola a to właśnie był bet na typy dnia, szkoda. Dzisiaj również szukamy bramki w ekipie, która ostatnio wynikowo nie prezentuje się najlepiej. CBJ w tym sezonie raczej grają seriami, i po ostatnich 4 zwycięstwach z rzędu gdzie strzelili aż 21 bramek przyszedł okres podczas, którego przegrali 5 z 6 spotkań a co najdziwniejsze aż w 3 z nich nie strzelili nawet bramki. Kto mniej więcej interesował się tym sezonem ten wie jak CBJ potrafi odpalić i nawet z niczego dać mecz 10 bramkowy bo mieli już takich mnóstwo. Kurtki w końcu mają szansę zagrać w PO i nie chcę mi się wierzyć aby na ostatniej prostej się wyłożyli bo po prostu nie ma na to miejsca. O tego spota będzie się biło kilka drużyn i wszystkie pkt są już na wagę złota a ekipa z NJ jest mocno osłabiona i moim zdaniem będą mieli zjazd w końcówce więc trzeba to wykorzystać. Kurtki u siebie są naprawdę niebezpieczne a publika mocno to niesie bo dają hokej świetny dla oka i czuć tą energię. Liczę że gospodarze po takim kiepskim okresie odkują się z podwójną siłą więc poszukam ich bramek ale też gola Werenskiego, który gra fenomenalny sezon i to jako obrońca, 20 goli 49 asyst, średnio ponad 3.5 strzałów na mecz do tego w PP1 oraz jest to zawodnik, który spędzą najwięcej czasu na lodzie w całej lidze, ostatnie mecze to w zasadzie notorycznie 28-30min i pewnie się to utrzyma bo koniec sezonu się zbliża i trzeba robić co się da. Aktualnie od 5 spotkań nie strzelał ale ten gol wisi w powietrzu bo nie wiele już brakowało, może nie jest to jego głównym celem ale na pewno gdzieś to z tyłu głowy ma a mianowicie ma 20 bramek, strzelając 21 będzie pierwszym obrońcom w historii CBJ, który tego dokonał także fajnie byłoby zrobić to jak najszybciej żeby potem na siłę tego nie szukać.

CBJ vs NJ Devils
CBJ over 2.5 ML
@1.71

CBJ vs NJ Devils
CBJ over 3.5 ML
@2.75

CBJ vs NJ Devils
Werenski over 0.5pkt
@1.52

To jest po prostu nierealne, CBJ przez ostatnie 3 mecze zaledwie z 1 golem oddając aż 93 strzały, bramka zaczarowana jak tylko się da...

Jeszcze raz poszukam gola Pointa bo 1 bramka na ostatnie 11 spotkań to zdecydowanie za mało jak na tego zawodnika i na to kogo ma obok siebie czy też Kucherova w PP. FLyers w kiepskiej formie a Tampa u siebie jest bezlitosna.

Tampa vs Flyers
Point gol
@2.40

Kolejny mecz to Boston vs Buffalo i wcale nie dziwią te kursy. Mamy tutaj bardzo słabe ekipy i dziwnie to pisać w kontekście Bruins ale tak jest. Ten sezon ułożył się bardzo źle dla nich a oddanie Marchanda było dość dziwną decyzją szczególnie że znalazł się w Panterach ale nie mój cyrk nie moje małpy. Bostonowi sporo brakuje do solidnej ekipy ale zagrają dzisiaj z jeszcze słabszą a Pastrnak to jakość sama w sobie i może jako ekipa nie są mocni tak 1 link Geekie/Zacha/Pastrnak dalej potrafi powalczyć. Geekie w tym sezonie był trochę czarnym koniem i pojawiał się w nieoczekiwanych momentach a przede wszystkim w takich gdy był potrzebny. Ostatnio 2 gole przeciwko Canes nie dały jednak punktów dla drużyny a ostatnie 4 mecze cisza. Dla mnie sprawa jest prosta @1.84 na pkt zawodnika, który gra obok Pastrnaka/w PP1/ przeciwko Buffalo. EZ

Boston vs Buffalo
Geekie over 0.5pkt
@1.84

Na koniec jeszcze over w meczu Toronto vs Calgary. Obie ekipy ostatnio złapały kiepską formę i zapewne obie szukają dzisiaj jakiegoś dobrego meczu, który pozwoli im się odbić i zacząć dobrą serię do końca sezonu. Toronto jest w o tyle lepszej pozycji że nie bardzo im coś grozi ale wiadomo że dalej potrzebują pkt i będą walczyć. W przypadku Calgary sprawa jest trudniejsze bo PO spot odjeżdża a też są na niego chętni. Leafs w tym sezonie pod ręką Craig'a Berube stali się bardziej zbilansowaną drużyną, która ma w końcu powalczyć w PO a nie odpadać w 1 rundach jak co sezon, nie mniej jednak potencjał ofensywny dalej jest tam ogromny a siły rozłożyły się w miarę po równo a nie tylko Matthews. który miał 69 bramek w ostatnim sezonie. Na dobrą sprawę każdy link jak i każdy zawodnik potrafi tam zaskoczyć i strzelić a patrząc jak Calgary prezentuje się na wyjazdach może być dla nich ciężko. Osobiście uważam że gospodarze wygrają ten mecz 4-2 5-2 ale inne wyniki również nie zdziwią bo Calgary musi już mocno walczyć, tak czy inaczej zapowiada się ciekawy mecz z bramkami.

Toronto vs Calgary
over 5.5
@1.78

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3182
5xharoldx5 2,1M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Minnesota Wild - Los Angeles Kings

Typy:
Minnesota Wild (ML) @2,30 Superbet (Superprzewaga)
Minnesota Wild lub remis @1,75 Superbet
Minnesota Wild powyżej 2,5 bramek w meczu (razem z dogrywką i decydującym rzutem karnym) @1,98 Fortuna
Minnesota Wild powyżej 3,5 bramek w meczu (razem z dogrywką i decydującym rzutem karnym) @3,40 Fortuna

Bukmacherzy wyraźnego faworyta widzą w zespole gości, głównie za sprawą ich aktualnej serii pięciu zwycięstw. Trzeba jednak zauważyć, że cztery z tych pięciu wygranych były u siebie, a jak wiadomo Los Angeles Kings to jest drużyna własnego lodu, na wyjazdach mocno zawodzą. Minnesota Wild mają problemy z kontuzjami, gdyż brakuje kilku ważnych graczy: Kaprizov, Eriksson Ek, Brodin, stąd ich wyniki ostatnimi czasy są dość kiepskie. Mimo wszystko robić z marnie grających na wyjazdach Los Angeles Kings takiego faworyta to jest według mnie przesada, dlatego idę w kierunku gospodarzy.

Toronto Maple Leafs - Calgary Flames

Typy:
Toronto Maple Leafs (ML) @1,50 Fortuna
Toronto Maple Leafs lub remis @1,31 Fortuna
Toronto Maple Leafs powyżej 3,5 bramek w meczu (razem z dogrywką i decydującym rzutem karnym) @2,03 Fortuna

Zastanawiające jest to, że Toronto Maple Leafs przegrali pięć z ostatnich sześciu spotkań. Drużyna ta ma tak potężny skład, że nie powinno do tego dochodzić, z ważnych graczy nie zagra tylko Pacioretty. Matthews, Nylander, Marner, Tavares, oni swoim składem biją na głowę Calgary Flames i uważam, że mimo słabszej formy powinni być jeszcze większym faworytem niż pokazują to kursy, zresztą Calgary Flames też są w słabej formie.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3593
verno 1,2M

verno

Znawca - Hokej
Spotkanie: Montreal vs Ottawa
Typ: Cozens over 1.5 pkt
Kurs:
4.70
Post w dziale:
Link do swojego postu

Analiza:

Dalej do mnie nie dociera że CBJ w ostatnie 3 mecze strzeliło 1 bramkę oddając 93 strzały, nawet nie wiem jak to możliwe.. Dzisiaj mecz Montreal vs Ottawa i mamy tutaj ekipę, która mimo wygranej na Pantery nie wygląda wcale dobrze. Patrząc wstecz mieli serię 5 wygranych ale jakby nie było to grali na rekiny oraz 2 razy na szable a i tak 2 razy potrzebowali dogrywki. Przegrana na Calgary oraz Krakeny też nie powinna się wydarzyć czysto papierowo, wygrana na Pantery po bardzo słabym meczu z obu stron i wcale Habsi tutaj nie zachwycają. Z drugiej strony mamy Ottawe, która w marcu jest najlepszą drużyną w lidze a Tkachuk jest "hot" zawodnikiem. Jednym zdaniem chcą nam pokazać że po 8 latach są gotowi na PO i rzeczywiście na to się zapowiada. Patrząc na nich widać tutaj PO ekipę bo mają wszystko, potrafią atakować, bronią również solidnie a Ullmark między słupkami gra świetny sezon, nie brakuje też fizyczności czyli hitów/przepychanek/walk bo to też jest ważne w PO. Niestety Norris musiał opuścić pokład ale przyszedł Cozens, który ładnie wpasował się w ekipę. 1 link Tkachuk/Stutzle/Giroux to klasa sama w sobie ale to co mi się bardzo podoba to właśnie 2 oraz 3 link. Zacznijmy od Cozens/Perron/Batherson po przyjściu Cozensa idealnie się dograli i są bardzo groźni. Pisałem jakiś czas temu o Perronie, który po 12 meczach nie miał nawet punktu i mówiłem że się jeszcze spokojnie odbije a teraz po 28 meczach ma 5 goli oraz 5 asyst, który ostatnio punktuje wręcz regularnie. Przechodząc dalej mamy mój "ulubiony" link czyli Pinto/Greig oraz Amadio niby niepozorni ale duża chemia między nimi i też potrafią postraszyć. Na ten moment każdy w Ottawie gra bardzo dobry hokej i widać że uwierzyli w te PO i nie dadzą sobie ich odebrać na ostatniej prostej. Ja dzisiaj poszukam punktów Cozensa, który ładnie się zameldował, pierwsze 4 mecze to asysta/gol/gol/asysta a w ostatnim meczu bez punktu to może dzisiaj nadrobi 2 pkt żeby mieć średnio 1/game :D. Z Perronem oraz Bathersonem świetnie się prezentują a do tego gra w PP1 i te 2 punkty nie są wcale czymś szalonym.

Montreal vs Ottawa
Cozens over 0.5pkt
@1.95

Kolejny mecz to Chicago vs Krakeny. Nie ma co się oszukiwać że o coś jeszcze grają bo tak nie jest. Chicago po 4 meczowym wyjeździe gdzie się nie popisali bo przegrali każdy z nich wracają do domu. Trzeba przyznać że mecz na rekiny jak i również na Colorado był do wygrania i Avs najadło się strachu bo Chicago potrafiło ładnie nacisnąć i jedynie komu to mogą podziękować bramkarzowi, który wyczyniał cuda. To że Hawks przegrywa na wyjazdach wcale nie dziwi bo tak się dzieje cały sezon, jest to ekipa w przebudowie więc ciężko coś ugrać ale jeśli tak się dzieje to raczej przed własną publiką bo tam grają dosłownie 2 razy lepiej. Przeciwnik dzisiaj niezbyt wymagający i na pewno jest miejsce aby powalczyć. Bedard ostatnio 2krotnie okradziony z gola więc można spodziewać się trafienia z jego strony ale bezpieczniej poszukam punktu.

Chicago vs Krakeny
Chicago over 2.5
@1.91

Chicago vs Krakeny
Bedard over 0.5pkt
@1.75

Tak samo jak bukmacher uważam że Dallas u siebie jest zdecydowanym faworytem ale też nie chcę jakoś mocno szaleć patrząc na kursy. Punkt Johnstona Wyatt'a mniej więcej tyle co over 3.5 Dallas to zdecydowanie lepiej wygląda punkt młodego Kanadyjczyka. Na ten moment gra swój sezon życia 61 pkt po 66 meczach i świetna forma w tym roku, ostatnie 25 spotkań to punktował aż 20 razy a przy takim rywalu również będą do tego okazje. Dallas wzmocnione między innymi Rantanenem czy Granlundem także Wyatt wylądował w 3 linku ale ma obok Benna także klasa sama w sobie, do tego cały czas w PP1 a kaczki łapią trochę kar szczególnie z tak mocnym przeciwnikiem będą musieli się ratować.

Dallas va Ducks
Johnston over 0.5pkt
@1.62

Na koniec mecz Capsów vs Detroit. Gospodarze już "na luzie" kończą sezon i wielkie brawa dla nich co zrobili bo nikt się tego nie spodziewał przed sezonem. Goście po ostatnim kiepskim okresie ( wynikowo a nie gry) trochę odrobili wygrywając 7:3 na szable oraz co ważniejsze 3:0 przeciwko Vegas. Dzisiaj przeciwnik również z górnej półki ale takie zwycięstwo byłoby jeszcze bardziej budujące a mimo wszystko są oni w zasięgu. Capsi zapewne będą walczyć o Presidents Trophy ale Detorit walczy o życie. Ostatnie ich mecze pokazały że potrafią docisnąć rywala oraz że potrafią być skuteczni a teraz to trzeba połączyć i PO murowane. Patrick Kane moim zdaniem jest w bardzo dobrej formie pomijając nawet mecz z szablami gdzie punktował aż 5 razy to trzeba mu oddać że doświadczeniem potrafi zdziałać cuda, czy to strzał czy to świetnie podanie zawsze jest groźny mimo wieku a ostatnie 5 spotkań na Capsów regularnie asystował/strzelał. Może to lekkie wyolbrzymienie ale mam wrażenie że skupią się bardziej na Ovechkinie czyli wielkiej 8, któremu brakuje właśnie 8 goli do pobicia rekordu Gretzkiego i myślę że będzie chciał go jeszcze wcisnąć w tym sezonie bo już nie raz było widać jak mocno na niego grają a czasem to nawet do przesady. Detroit musi wyjść pewnie i nałożyć swoje tempo bo tedy Capsi się gubią.

Caps vs Detroit
Kane over 0.5pkt
@1.80

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1658
5xharoldx5 2,1M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Washington Capitals - Detroit Red Wings

Typy:
Detroit Red Wings (ML) @2,45 Superbet (Superprzewaga)
Detroit Red Wings lub remis @1,87 Superbet
Detroit Red Wings powyżej 2,5 bramek w meczu (razem z dogrywką i decydującym rzutem karnym) @1,82 Fortuna
obie drużyny zdobędą po przynajmniej dwie bramki w meczu @1,50 Fortuna

Detroit Red Wings walczą o playoffy, ale będzie im o nie trudno, bo mają bardzo trudny kalendarz. Myślę, że na wygraną z Washington Capitals ich stać. Red Wings grają przyjemnie dla oka, oddają sporo strzałów i prawdę powiedziawszy zasłużyli na lepsze wyniki niż aktualnie osiągają. Ich ostatni mecz to była wygrana 3:0 z mocnymi Vegas Golden Knights, więc możliwe, że łapią dobrą formę. Washington Capitals swoją grą jakoś mnie nie zachwycają, choć wyniki ostatnimi czasy mają dobre. Póki co Caps mają niezagrożone pierwsze miejsce w Konferencji Wschodniej i możliwe, że trochę zwolnią tempo, tak to często bywa przed playoffami, jeśli drużyna czuje się bezpiecznie. Widzę tu dobre szanse gości na sprawienie niespodzianki.

Montreal Canadiens - Ottawa Senators

Typy:
Montreal Canadiens (ML) @2,12 Superbet (Superprzewaga)
Montreal Canadiens lub remis @1,65 Superbet

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +599
5xharoldx5 2,1M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Vancouver Canucks - Winnipeg Jets

Typy:
Vancouver Canucks (ML) @2,40 Superbet (Superprzewaga)
Vancouver Canucks lub remis @1,82 Superbet
Vancouver Canucks powyżej 2,5 bramek w meczu (razem z dogrywką i decydującym rzutem karnym) @2,11 Fortuna
Vancouver Canucks powyżej 3,5 bramek w meczu (razem z dogrywką i decydującym rzutem karnym) @3,70 Fortuna

Ja konsekwentnie wierzę w playoffy dla Vancouver Canucks. Canucks potrafią wygrywać z dobrymi drużynami, ale potrafią też dostawać lanie od ekip z dołu tabeli. W tym sezonie w Vancouver poległo już wiele dobrych drużyn, np. Toronto Maple Leafs, Colorado Avalanche, Washington Capitals, Edmonton Oilers, czy nawet aktualni mistrzowie Florida Panthers. Jak widać Canucks na swoim lodzie mogą wygrać z najlepszymi, ich problemem jest to, że grają nierówno. Jeśli zobaczymy tą lepszą wersję Vancouver Canucks, to stać ich na zwycięstwo, a każda wygrana jest teraz dla nich niezwykle ważna.

Edmonton Oilers - Utah

Typy:
remis @4,35 Superbet
obie drużyny zdobędą po przynajmniej trzy bramki w meczu @2,71 Fortuna

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1074
verno 1,2M

verno

Znawca - Hokej
Godzina: 02:30
Spotkanie: Minnesota vs Krakeny
Typ: Minnesota
powyżej 5,5 gola z dogrywką
Kurs: 8,50
Post w dziale:
Link do swojego postu
Analiza:

Dzisiaj zaledwie 2 mecze z czego Toronto vs Colorado wygląda jak no bet. Poszukam podobnej rzeczy jak ostatnio w przypadku Detroit gdzie ładnie się rozstrzelali. Wiem że Minnesota boryka się z kontuzjami a przede wszystkim brak Kaprizova doskwiera najmocniej ale sezon się jeszcze nie skończył i trzeba grać bo mimo w miarę bezpiecznej przewagi to zostało jeszcze 14 spotkań i te PO nie są wcale takie zapewnione patrząc w jakiej formie jest Minnesota. Od początku lutego czyli prawie 2 miesiące są najgorszą drużyną w ilości strzelonych bramek bo tylko 31 a reszta nie jest nawet blisko, kolejna sprawa to mierna skuteczność 7.6%, która też nie może trwać w nieskończoność. Statystyki wcale nie dziwią gdy spojrzymy na to że najlepszych 2 strzelców zaraz po KAprizovie nie strzela, Boldy 11 meczów bez gola a Rossi 10 w co aż nie chcę się wierzyć że jeden jak i drugi w takim dołku. Uważam że ten mecz trzeba zagrać grubo albo wcale bo jak Minnesota się odbije to solidnie a w końcu musi to nadejść bo kpiną jest to że strzelają po 1/2 bramki na mecz. Krakeny grają b2b a do tego sezon dla nich się zakończył i nie był on udany a defensywnie sporo dziur co pokazało wczoraj Chicago, może nie wykorzystali tego co mieli i tylko 2 bramki ale było kilka fajnych okazji oraz błędów po stronie Krakenów. Wilds muszą się obudzić bo zaczyna być gorąco a inne ekipy się nie zatrzymują.

WIlds vs Krakeny
Boldy gol
@3.10

Wilds vs Krakeny
Rossi gol
@3.40

Kontuzja, zaledwie 3 min grał ;x

Po 4min 3:0 a zakończyło się empty netem na 4:0.. festiwal marnowanych okazji a w tym 3 słupki, generalnie overek był do zrobienia z palcem wiadomo gdzie -.-

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1867
5xharoldx5 2,1M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Toronto Maple Leafs - Colorado Avalanche

Typy:
Colorado Avalanche (ML) @1,71 Superbet (Superprzewaga)
Colorado Avalanche lub remis @1,41 Superbet
Toronto Maple Leafs poniżej 2,5 bramek w meczu (razem z dogrywką i decydującym rzutem karnym) @2,19 Fortuna

Rzadko gram undery bramkowe w NHL, ale coś mi podpowiada, że Colorado pokona swoich rywali świetną defensywą. W ataku Lawiny są od zawsze bardzo mocne, ale od jakiegoś czasu świetnie sobie radzą też w obronie. Ich skład już wcześniej wyglądał imponująco, a teraz jeszcze go wzmocnili i wszystko świetnie tam funkcjonuje co sprawia, że są jednym głównych faworytów do wygrania Konferencji Zachodniej, zapewne zadecyduje o tym ich seria z Dallas Stars, bo to właśnie oni razem z Dallas są moimi faworytami do wygrania zachodu. Toronto Maple Leafs nie są w formie, choć ostatni mecz wysoko wygrali, ale wcześniej było kiepsko. Dla mnie faworytem są goście.

Ostatnia edycja:
verno 1,2M

verno

Znawca - Hokej
Godzina:00:00
Spotkanie: CBJ vs Pantery
Typ: CBJ over 5.5
Kurs:
9,20
Bukmacher: Forbet
Post w dziale:
Link do swojego postu

Analiza:

Nie powiem że mecz Minnesoty mocno zirytował bo over był jak najbardziej do zrobienia, gol Boldiego oddał ale mogło być super. Dzisiaj znowu poszukam czegoś podobnego tym razem przy ekipie CBJ. Rywal nie najłatwiejszy bo zmierzą się z obrońcą tytułu ale ich obecna forma nie jest najlepsza. Spore braki tj. Marchand/Tkachuk oraz co ważniejsze obrońcy Ekblad czy Kulikov, który wypadł w ostatnim meczu. Spotkanie przeciwko Montreal czy Islanders na bardzo niskim poziomie ale też nie będą się rzucać na 1000% bo przy takich brakach kadrowych myślę że chcą dość "bezpiecznie" dojechać do PO i nie tracić kolejnych puzzli w tej układance. Columbus mimo 4 przegranych z rzędu dalej w walce o PO i uważam że do końca będą groźni i liczę że je zrobią bo są fun to watch. Gdyby ktoś się zastanawiał to nie ma tutaj żadnej literówki czy błędu, jedna z najbardziej ofensywnych ekip w lidze strzeliła 1 bramkę w ostatnie 3 mecze oddając 94 strzały, nawet nie wiem jak to możliwe. Kutki jak chcą to potrafią zdominować każdą drużynę i pokazali to w 3 tercji przeciwko NJ Devils gdzie zrobili 24-3 strzałów. Pantery teraz to trochę taki bokser, który dostał strzała i chwieje się na nogach a CBJ był rundę temu na deskach i może zrobić piękny comeback. Po prostu nie chcę mi się wierzyć aby znowu dali mecz na tak niskiej skuteczności bo to jest wręcz aż nierealne że tam nic nie wpada bo mają mnóstwo okazji, to nie tak że są 5 razy słabszą drużyną, która nic nie może zrobić. Czekam na eksplozje.

CBJ vs Pantery
Werenski gol
@4.50

"Bezpieczniejsze" opcje overowe:

CBJ vs Pantery
CBJ over 2.5
@1.98

CBJ vs Pantery
CBJ over 3.5
@3.35

CBJ vs Pantery
CBJ over 4,5
@5,80

Żałosne. 0-0 po 2 tercji także aktualnie CBJ przez ostatnie 11 tercji oddało 111 strzałów strzelając 1 gola, nie wiem kiedy świat widział coś podobnego. szkoda strzępić..

Ostatnia edycja:
5xharoldx5 2,1M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Columbus Blue Jackets - Florida Panthers

Typy:
Columbus Blue Jackets (ML) @2,55 Superbet (Superprzewaga)
Columbus Blue Jackets lub remis @1,92 Superbet
Columbus Blue Jackets powyżej 2,5 bramek w meczu (razem z dogrywką i decydującym rzutem karnym) @1,93 Fortuna
Columbus Blue Jackets powyżej 3,5 bramek w meczu (razem z dogrywką i decydującym rzutem karnym) @3,30 Fortuna

Zgadzam się z verno i też idę w stronę gospodarzy. Florida Panthers po świetnych transferach mocno zyskała w oczach bukmacherów, ale obecnie w drużynie jest trochę kontuzji u ważnych graczy. Dwa ostatnie mecze Panthers były tragiczne w ich wykonaniu. Tu już nie chodzi tylko o to, że przegrali, ale głównie o styl gry. Panthers dali się zdominować takim ekipom jak Montreal Canadiens czy New York Islanders. Widać brak formy u Florida Panthers. Columbus Blue Jackets przegrali cztery ostatnie mecze, ale ich gra była lepsza niż wyniki, ale brakowało skuteczności i po prostu szczęścia. Czuję tutaj niespodziankę i wygraną Blue Jackets.

Washington Capitals - Philadelphia Flyers

Typy:
Philadelphia Flyers (ML) @3,00 Superbet (Superprzewaga)
Philadelphia Flyers lub remis @2,17 Superbet
Philadelphia Flyers powyżej 2,5 bramek w meczu (razem z dogrywką i decydującym rzutem karnym) @2,12 Fortuna
Post automatycznie złączony:

New York Rangers - Toronto Maple Leafs
Typ: remis
Kurs: 4,20
Bukmacher: Superbet

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +744
5xharoldx5 2,1M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Dallas Stars - Tampa Bay Lightning

Typy:
remis @4,15 Superbet
Dallas Stars lub remis @1,58 Superbet
obie drużyny zdobędą po przynajmniej dwie bramki w meczu @1,51 Fortuna

Zastanawiające jest to, że bukmacherzy faworyta widzą w zespole gości. Nie pamiętam kiedy ostatnio była taka sytuacja, żeby Dallas Stars u siebie byli underdogiem, a teraz jeszcze pozyskali Rantanena. Owszem, jest u nich trochę kontuzji, m.in. Seguin czy Heiskanen, ale mimo wszystko dla mnie te kursy są dziwne. Stars może nie są w zbyt dobrej formie, ale Tampa Bay Lightning w marcu też grają dość przeciętnie, choć np. z Boston Bruins zagrali kapitalnie, totalnie ich zdominowali, a w drugiej tercji Bruins nie oddali chyba żadnego celnego strzału. Według mnie to Dallas Stars powinni być faworyzowani. Ja czuję tutaj remis i wygraną Stars w dogrywce.

Edmonton Oilers - Winnipeg Jets

Typy:
Edmonton Oilers wygrają w regulaminowym czasie gry @2,20 Superbet (Superprzewaga)
Edmonton Oilers wygrają w regulaminowym czasie gry i w meczu będzie powyżej 3,5 bramek @2,60 Fortuna
Edmonton Oilers powyżej 2,5 bramek w meczu (razem z dogrywką i decydującym rzutem karnym) @1,58 Fortuna

Edmonton Oilers prawdopodobnie zagrają bez Leona Draisaitl, ale mimo wszystko powinni to wygrać w regulaminowym czasie gry. Oilers w ostantim meczu wreszcie zagrali na miarę swojego potencjału demolując aż 7:1 Utah. Winnipeg Jets rozegrali fatalne spotkanie z Vancouver Canucks, które przegrali 2:6. Swojego dnia zupełnie nie miał Helleybuyck, który w bramce popełniał dziwne błędy. Stawiam na gospodarzy.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3023
verno 1,2M

verno

Znawca - Hokej
Columbus Blue Jackets
*4 ostatnie mecze
*12 tercji
*119 strzałów
*1 gol

Nie wiem jaki ale na pewno musi być to jakiś rekord, czegoś takiego jeszcze nie widziałem. Niewiarygodne.​

5xharoldx5 2,1M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Typy na wieczorne mecze:

New York Rangers - Vancouver Canucks

Typy:
remis @4,15 Superbet
remis i powyżej 5,5 bramek w meczu @8,00 Superbet
obie drużyny zdobędą po przynajmniej trzy bramki w meczu @3,45 Fortuna

W NHL jest tak, że za wygraną w regulaminowym czasie gry otrzymuje się dwa punkty, ale dwa punkty również dostaje się za zwycięstwo w dogrywce czy w karnych. Wobec tego z pewnością nie brakuje sytuacji, że drużyny się ze sobą dogadują na remis, żeby zapewnić sobie chociaż ten jeden punkt. Myślę, ten mecz to jest wręcz idealna okazja, żeby drużyny się dogadały. Obie ekipy bardzo potrzebują punktów i każdy punkt jest na wagę złota. Vancouver Canucks w Konferencji Zachodniej chwilowo wypadli poza pierwszą ósemkę na rzecz St. Louis Blues. New York Rangers po dwóch bolesnych porażkach z Calgary Flames i Toronto Maple Leafs znaleźli się w dość trudnej sytuacji. Obie drużyny nie wchodzą sobie w drogę, gdyż są w różnych konferencjach, więc czemu nie dogadać się na remis, a rozstrzygnąć to w dogrywce lub w karnych? Mi tutaj pachnie jakimś wysokim remisem.

Washington Capitals - Florida Panthers

Typy:
Washington Capitals wygrają w regulaminowym czasie gry @2,40 etoto
Washington Capitals wygrają w regulaminowym czasie gry i w meczu będzie powyżej 3,5 bramek @2,70 Fortuna
Washington Capitals powyżej 2,5 bramek w meczu (razem z dogrywką i decydującym rzutem karnym) @1,59 Fortuna

Florida Panthers są bez formy. Najpierw były fatalne mecze z Montreal Canadiens i New York Islanders, a ostatnio mocno się męczyli z Columbus Blue Jackets, gdyż w regulaminowym czasie gry był remis 0:0 i Panthers wygrali dopiero w dogrywce. Washington Capitals czasami strasznie "męczą bułę" jak to miało miejsce np. w ich ostatnim meczu z Philadelphia Flyers, gdzie oddali zaledwie 16 strzałów na bramkę przy aż 28 Philadelphii, ale jakoś często wygrywają takie spotkania. Uważam, że Caps mogą pokonać osłabionych brakiem kilku ważnych graczy i będących bez formy Panthers.

St. Louis Blues - Chicago Blackhawks

Typy:
Chicago Blackhawks powyżej 2,5 bramek w meczu (razem z dogrywką i decydującym rzutem karnym) @2,29 Fortuna
obie drużyny zdobędą po przynajmniej dwie bramki w meczu @1,67 Fortuna

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1386
verno 1,2M

verno

Znawca - Hokej
Godzina: 19:00
Spotkanie: Minnesota vs Buffalo
Typ: Rossi over 1.5 gola
Kurs:
12
Post w dziale:
Link do swojego postu
Analiza:

tylko 1

Ostatni mecz Minnesoty rozpoczął się z grubej rury bo już po 4minutach wygrywali 3:0 a finalnie skończyło się 4:0 po trafieniu do empty netu. Wilds miało mnóstwo okazji aby postrzelać więcej bramek ale skuteczność nie dowiozła, dzisiejszy bohater po 3min złapał kontuzję i nie mógł dokończyć meczu co też mogło spowodować to że strzelili mniej. Pisałem już o całej Minnesocie jak i osobno o Boldym czy Rossim, którzy pod nieobecność Kaprizova są najlepszymi strzelcami. Boldy w ostatnim meczu w końcu się przełamał i to z 2 trafieniami to może dzisiaj Rossi po 11 meczach również odpali się z 2 golami bo czas najwyższy strzelać.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1394
verno 1,2M

verno

Znawca - Hokej
Spotkanie: NJ Devils vs Ottawa
Typ: Ottawa
powyżej 4,5 gola z dogrywką
Kurs: 5,60
Post w dziale:
Link do swojego postu

Analiza:

Dosyć ciekawy mecz nas czeka bo NJ Devils podejmie Ottawe a różnica między nimi nie wielka. Dalej podtrzymuję to co pisałem odnośnie Diabłów że z tymi kontuzjami będą mieli bardzo ciężki koniec sezonu i mimo że większość czasu mieli bezpiecznego spota to wcale tak nie będzie i nie jest powiedziane że wgl ich zobaczymy w PO. Ostanie 4 mecze 2w 2l tyle że w każdym z tych spotkań byli gorsi a większość roboty robił Bratt, który wszedł na wyższy poziom i był dosłownie wszędzie. Ottawa przegrała 2 mecze z bilansem 4:11 także spore bęcki nie mniej jednak mecz przeciwko Montrealowi mimo wyniku 6:3 wyglądał zupełnie inaczej niż pokazuje wynik. 2 tercje dosyć równe z małą przewagą Ottawy a w 3 tercji 5:1, dalej nie było źle jeszcze przy wyniku 3:3 ale 5min przed końcem gol w PP a później 2 empty nety więc ten mecz spokojnie mógłby być na konto Senatorów. Spotkanie przeciwko Colorado bez żadnego wytłumaczenia, po prostu totalna klapa do zapomnienia jaka zdarza się każdemu prędzej czy później. Goście realnie walczą o PO i powinni je zrobić a pomimo tych 2 spotkań dalej są w mocnej formie co pokazali poprzednią serią. Dużą siłą Ottawy jest to że mimo 1 linku gdzie jest duża jakość to reszta drużyny też dobrze wygląda i nie ważne kto jest na lodzie to widzimy dobry poziom. Każdy link złapał ze sobą sporą chemię a Cozens dalej zaskakuje bo od przyjścia punktował w 6 na 7 spotkań. Tkachuk od 4nations wygląda jak potwór, zdobywa gole/asystuje/podaje/strzela/hituje po prostu bije od niego taka "aura" i energia że aż się chcę i widać że działa to na resztę ekipy. Jak Ottawa wróci do tych poprzednich meczów to powinni rozbić osłabione NJ.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1394
5xharoldx5 2,1M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Edmonton Oilers - Seattle Kraken

Typy:
Seattle Kraken (ML) @2,37 Superbet (Superprzewaga)
Seattle Kraken lub remis @1,80 Superbet
Seattle Kraken powyżej 2,5 bramek w meczu (razem z dogrywką i decydującym rzutem karnym) @1,83 Fortuna
obie drużyny zdobędą po przynajmniej dwie bramki w meczu @1,54 Fortuna

W normalnych okolicznościach Edmonton Oilers byliby dużymi faworytami, ale kontuzjowane są ich dwie supergwiazdy- McDavid i Draisaitl, więc siła ognia Oilers będzie dużo mniejsza. Bez tej dwójki skład Oilers i tak nie wygląda źle, jednak teraz nie ma za bardzo co liczyć na kto wie ile zdobytych bramek i będą musieli przywiązywać jeszcze większą wagę do defensywy, a wiadomo, że obecnie jest z tym u nich problem. Seattle Kraken ostatnimi czasy grają nawet przyzwoicie, sporo punktują, więc z osłabionymi Edmonton Oilers mogą sobie poradzić.

Vegas Golden Knights - Detroit Red Wings

Typy:
Vegas Golden Knights (ML) @1,41 Superbet (Superprzewaga)
Vegas Golden Knights powyżej 3,5 bramek w meczu (razem z dogrywką i decydującym rzutem karnym) @1,85 Fortuna

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1945
Do góry Bottom