>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Temat z analizami Biegi narciarskie 2024/2025 - temat zbiorczy

jedrula 61,3K

jedrula

Użytkownik
liczę na dzien finski.
Stąd
men- I Niskanen win @2.70.
women K.Niskanen win 3.30

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +504
maniek81 524,4K

maniek81

Moderator
Członek Załogi
Diggins [top10] 1.75 fortuna
4 miejsce
Trasa w Falun pasuje Amerykance, szczególnie odcinki zjazdowe na których zyskiwała tu w poprzednich sezonach. Dziś co prawda klasyk, ale top10 jest jak najbardziej w zasięgu. Zagrałem to po kursie 2.00, ale zdążyło już nieco spaść w dół.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1392
krol-julian 28,8K

krol-julian

Użytkownik
Ebba dziś z apteką , Niskanen nie biegnie a idzie chyba - 45s straty po 5km w klasyku to jakiś żart. Po TDS kompletna loteria co zawody ...

maniek81 524,4K

maniek81

Moderator
Członek Załogi
Anger - Jenssen J.T. [2] 2.11 fortuna
Szwed poprawił ostatnio się w biegach dystansowych, jednak 20km to już nie mało, a Jenssen biegi masowe lubi często meldując się w czubie. Szwed ma też dużo więcej startów w tym sezonie i na tym dystansie może wyjść większe zmęczenie ciągiem startów. Jak dla mnie dziś Jenssen w tej parze będzie lepszy, a kurs świetny.

Edit: kolego Megaczupal bez personalnych wycieczek. Coś się wydarzyło, pewnie upadek i było po typie. Zajrzyj w poprzednie starty Jenssena i zobacz jakie notował wyniki.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +168
krol-julian 28,8K

krol-julian

Użytkownik
Ktoś ogląda ? Co tam się stało, że na 800 metrach Jenssen stracił 48 sekund ??? Już po wszystkim.

Ostatnia edycja:
P 1,1K

prostoorient1208

Użytkownik
Ktoś ogląda ? Co tam się stało, że na 800 metrach Jenssen stracił 48 sekund ??? Już po wszystkim.

Nic nie musiało się stać , widocznie faktycznie jest w innym cyklu treningowym przed mistrzostwami i sił zabrakło. Teraz granie biegów to trochę loteria bo większość docelowo do mistrzostw sie przygotowuje i wielka niewiadomo kto na jakim etapie treningu jest i co za tym idzie w obecnej formie..

G 6,5K

grubaryba

Użytkownik
Nic nie musiało się stać , widocznie faktycznie jest w innym cyklu treningowym przed mistrzostwami i sił zabrakło. Teraz granie biegów to trochę loteria bo większość docelowo do mistrzostw sie przygotowuje i wielka niewiadomo kto na jakim etapie treningu jest i co za tym idzie w obecnej formie..
Na odczycie gps było widać ze sie zatrzymał więc musiał być jakiś upadek zapewne.

krol-julian 28,8K

krol-julian

Użytkownik
Johaug win 1.90 betclic

Oslo 20km klasykiem. Brak Fridy, gdyby masowy to może byłoby różnie a tak to już tym razem chyba na prawdę musi. Krótko jedziemy w Tereske.

Ps. Tempo miazga ale Slind długo walczyła. Brawo Tereska !!

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3639
Roxen 26,2K

Roxen

Użytkownik
Nora Sanness 🇸🇯 - Hedda Oestberg Amundsen 🇸🇯 [1] 1.55 @ STS
Sanness świetny sezon, wystartowała w tym sezonie w 13biegach i w każdym zajęła miejsce w TOP20, natomiast Amundsen zaliczyła w tym sezonie tylko 2starty w biegach dystansowych, częściej biegała sprinty , w biegu takim jak dziś na 20km stylem klasycznym w Davos zajęła dopiero 30miejsce tracąc prawie 6minut do zwyciężczyni.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3705
maniek81 524,4K

maniek81

Moderator
Członek Załogi
Na szybko, bo człowiek od rana w pracy...

Johaug - Slind [1] 1.40 fortuna
Ostatnie akcenty Teresy w PŚ. Po zawodach w Oslo poświęca się rodzinie, więc dziś pójdzie na fulla. Slind już troszkę zmęczona sezonem. Teresa powinna spokojnie być dziś wyżej.

Weng - Hennig [1] 1.65 fortuna
Norweżka w formie, a Niemka ten sezon niezbyt udany. Na tym dystansie myślę, się Weng lepiej rozegra ten bieg i w drugiej części dystansu zbuduje przewagę.

Valnes - Anger [1] 1.50 fortuna
Norweg może się podobać w końcówce sezonu. Obaj sprinterzy, ale Valnes lepiej powinien znieść dystans 20km i być wyżej od Szweda.

Ech... Valnes słabiutko, nie pobiegł na 100%

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2304
maniek81 524,4K

maniek81

Moderator
Członek Załogi
Diggins - Carl [1] 1.75 fortuna
Zaskakujące dziś wyniki, sensacyjne zwycięstwo Ilar

Amerykanka ostatnio w nieco słabszej dyspozycji, chociaż wczoraj w klasyku nie było źle jak na nią. Dzisiaj styl dowolny i myślę, że Jessie ma coś do udowodnienia po nieudanych mistrzostwach świata. Carl wczoraj udany występ, ale ogólnie cały sezon w jej wykonaniu mnie nie przekonuje i dzisiaj w stylu dowolnym więcej szans daję Amerykance.

Andersen - Poromaa [1] 1.36 fortuna
Styl dowolny, czyli dziś możemy liczyć, że Andersen będzie walczył o zwycięstwo. Czy uda się stanąć na najwyższym stopniu podium nie wiem, ale od Szweda powinien Norweg być lepszy. Wczoraj sobie odpoczywał, a Szwed startował na 20km.

Ostatnia edycja:
Roxen 26,2K

Roxen

Użytkownik
Erik Valnes 🇸🇯 TOP12 1.40 Fortuna
Valnes lepszy w stylu klasycznym aczkolwiek do półfinału sprintu jeśli prześledzi się jego wyniki z ostatnich dwóch sezonów awansował 21 razy na 22sprinty, także zaskakująco wysoki kurs , nic tylko korzystać.
Jasmi Joensuu 🇫🇮 TOP12 1.33 Fortuna
Nie wyobrażam sobie aby liderka w klasyfikacji sprinterskiej w tym sezonie nie przeszła do półfinału. Finka zwykle zajmuję wysokie miejsce w kwalifikacjach, co stawia ją w roli faworytki do awansu w ćwierćfinale. Dodatkowo ma wysoką skuteczność w tym sezonie bo na 10sprintów awansowała do półfinału w 9.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2559
maniek81 524,4K

maniek81

Moderator
Członek Załogi
Nie wiem co tam we fortunie się wydarzyło, że oferty na biegi brak, a pisanie z botem na czacie jest jak kopanie się po głowach. Czekałem na ofertę u nich, bo ostatnio tam mi podchodziły najlepiej pary, ale się dziś raczej nie doczekam. Próbuję w takim razie z sts...

Skistad [V] 1.65 sts
Pokpiła sprawę w półfinale
Pod nieobecność Sundling, to Norweżka wyrasta dziś na główną faworytkę. Zagrozić mogą jej Dahlqvist i Faendrich, ale myślę, że Skistad rozegra to dziś po swojemu.

Pellegrino - Chanavat [1] 1.80 sts
Obaj to znakomici sprinterzy, jednak ich krzywa formy wygląda zgoła odmiennie. Francuz miał świetną pierwszą połowę sezonu, po czym lekko przygasł. Włoch z kolei sezon zaczął spokojnie, a na mistrzostwa świata przygotował dużo lepszą dyspozycję. Liczę, że forma u Pellegrino nie uleciała nagle i dziś będzie lepszy od Chanavata.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1566
Cabron 93,4K

Cabron

Użytkownik
Nie wiem co tam we fortunie się wydarzyło, że oferty na biegi brak, a pisanie z botem na czacie jest jak kopanie się po głowach. Czekałem na ofertę u nich, bo ostatnio tam mi podchodziły najlepiej pary, ale się dziś raczej nie doczekam. Próbuję w takim razie z sts...

Skistad [V] 1.65 sts
Pod nieobecność Sundling, to Norweżka wyrasta dziś na główną faworytkę. Zagrozić mogą jej Dahlqvist i Faendrich, ale myślę, że Skistad rozegra to dziś po swojemu.

Pellegrino - Chanavat [1] 1.80 sts
Obaj to znakomici sprinterzy, jednak ich krzywa formy wygląda zgoła odmiennie. Francuz miał świetną pierwszą połowę sezonu, po czym lekko przygasł. Włoch z kolei sezon zaczął spokojnie, a na mistrzostwa świata przygotował dużo lepszą dyspozycję. Liczę, że forma u Pellegrino nie uleciała nagle i dziś będzie lepszy od Chanavata.
Trzeba napisać maila, oni na te maile zwykle odpisują w ciągu kilku/nastu minut.

Do góry Bottom