>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

WTA Tour - Indian Wells (05.03.2025 - 16.03.2025)

tarki_16 369,7K

tarki_16

Moderator
Członek Załogi
images.jpg

Miejsce: Indian Wells, USA
Data rozgrywania: 05.03.2025 - 16.03.2025
Nawierzchnia: Hard (outdoor)
Kategoria: WTA 1000
Pula nagród: $8,963,700
Oficjalna strona turnieju: https://bnpparibasopen.com/tickets/?utm_source=WTA&utm_medium=web&utm_campaign=tickets21
Lista Startowa: https://www.tennisteen.it/entry-list/wta/24317-wta-entry-list-3-16-marzo-2025.html
Drabinka: https://www.wtatennis.com/tournament/609/indian-wells/2025/draws
Plan gier: https://www.wtatennis.com/tournament/609/indian-wells/2025/order-of-play
Zwycięzca singla 2024:
I. Świątek
Zwycięzcy debla 2024: S-W. Hsieh / E. Mertens

Zapraszam do merytorycznej dyskusji i pisania analiz

versa 784,1K

versa

Typer
Baptiste - Shibahara
Shibahara wygra przynajmniej jeden set
Fortuna @1.53
Poniedzialek na spokojnie, kwalifikacje do Indiana Wells. 23 letnia amerykanka, a więc gospodyni ostatni raz rozegrała mecz 7.02 a więc niespełna miesiąc temu i s mikreczowała po pierwszym secie - była na fali dwóch porażek z rzędu i gorszego okresu 4 z 5 meczy to porażki.
Po przeciwnej stronie siatki ambitna 27 letnia Japonka Shibahara, która od tego 7 lutego rozegrała 6 spotkań z czego 4 udało jej się wygrać, odpadła w ćwierćfinale w Austin po dobrym meczu z mocniejszą zawodniczką Tomljanovic, a więc można powiedzieć że Japonka jest w fazie, a forma jak i stan zdrowia stoi pod znakiem zapytania, idę w to delikatnie, że Japonka wygra przynajmniej jednego seta, choć nie ukrywam, że dla mnie jest faworytką.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3494
Bergkamp10 28,2K

Bergkamp10

Użytkownik
Sorribes Tormo vs C.Liu @ Liu wygra przynajmniej set gładko 0-2 Liu

Typ kierowany raczej przeciwko faworyzowanej Hiszpance, której tenis i styl nie porywa a często ciężko się go ogląda. Jej balony i przebijanie często wyprowadza z równowagi przeciwniczki ale liczę, że Liu sobie z tym poradzi. Do tej pory 2 razy przegrała z Tormo ale mam nadzieję, że nastąpi przełamanie bo Liu dość dobrze wyglądała w spotkaniu ze Starodubtsevą mimo, że statystyki nie statystyki nie są przekonujące. Liczę dziś na niespodziankę i zwycięstwo Liu ale bezpiecznie gram seta

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3616
P 221,4K

Plamiacz

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis , WTA - SINGIEL: Indian Wells (USA), twarda
Godzina: 22:35
Spotkanie: Bouzkova M. (Cze) - Lamens S. (Ned)
Typ: 1
Kurs: 1.58
Bukmacher: superbet
Analiza:
Analizując nadchodzące spotkanie pomiędzy Marie Bouzkovą a Suzan Lamens podczas turnieju WTA w Indian Wells, warto zwrócić uwagę na kilka kluczowych aspektów przemawiających za typem na zwycięstwo Bouzkovej. Czeszka zajmuje obecnie 50. miejsce w rankingu WTA, podczas gdy Holenderka plasuje się na 64. pozycji. W bieżącym sezonie Bouzková rozegrała 8 meczów na twardych kortach, z których 5 zakończyła zwycięstwem, co daje jej 62,5% skuteczności. Lamens natomiast ma 58,33% wygranych na tej nawierzchni. Co więcej, w październiku 2024 roku obie zawodniczki spotkały się na twardych kortach w Guangzhou, gdzie Bouzková wygrała pewnie 6-3, 6-1.

inkub1986 657,6K

inkub1986

Użytkownik
Tomljanovic 1.55 STS

McNally gra coś w turniejach niższej kategorii, natomiast Australijka pokazała się ostatnio z dobrej strony i widać że powraca z formą, bo przecież ciągle przegrywać to nie w jej melodii. No i tyle, nic dodać nic ująć. Forma się pokazała to i grać trzeba.

Ostatnia edycja:
adik1992 647,6K

adik1992

Moderator
Członek Załogi
Tomljanovic 1.55 STS

McNally gra coś w turniejach niższej kategorii, natomiast Serbka pokazała się ostatnio z dobrej strony i widać że powraca z formą, bo przecież ciągle przegrywać to nie w jej melodii. No i tyle, nic dodać nic ująć. Forma się pokazała to i grać trzeba.
Nie Serbka tylko Chorwatka jak już, od 2018 ma obywatelstwo Australijskie i ten kraj reprezentuje.

P 221,4K

Plamiacz

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis ziemny WTA - SINGIEL: Indian Wells (USA), twarda
Godzinna: 22:30
Spotkanie: Raducanu E. (Gbr) - Uchijima M. (Jpn)
Typ:1
Kurs: 1.4
Bukmacher: fortuna
Analiza:
Emma Raducanu zmierzy się z Moyuką Uchijimą w pierwszej rundzie turnieju WTA w Indian Wells. Obie zawodniczki są blisko siebie w rankingu WTA: Raducanu zajmuje 55. miejsce, a Uchijima 52. W dotychczasowej rywalizacji Brytyjka prowadzi 1-0, wygrywając ich jedyne spotkanie w 2022 roku podczas turnieju w Seulu. W bieżącym sezonie Raducanu rozegrała 8 meczów, z których wygrała 3 (37,5%), natomiast Uchijima ma bilans 7 zwycięstw w 16 meczach (43,75%). Obie zawodniczki nie zdobyły jeszcze tytułu w tym roku. Statystycznie Raducanu zdobywa więcej asów (3,75 na mecz wobec 3 Uchijimy), ale obie popełniają podobną liczbę podwójnych błędów.

dx2 306K

dx2

Użytkownik
A.Krueger-Svitolina 2 @1.57

Ashlyn Krueger w tym roku wyglada bardzo dobrze i mozna rzec, ze dziewczyan weszla do takiej scislej szerszej czolowki. Niemniej jednak licze tu na Svitoline. Ukrainka to jednak klasa i uwazam, ze w tak duzym turnieju powinna udowdnic swoja wyzszosc. Svitolina nie nagral sie zbyt duzo w Dubaju, poniewaz tam z turniejem pozeganal sie jzu w 2 rundzie, ale co to byl za boj, ktory ostatatecznie przegrala z pozniejsza finalistka Clara Tauson, gdzie decydowal tie break w decydujacym trzecim secie. Forma jednak wydaje sie zwyzkowac, a doswiadcznie Svitoliny, ktora jendka jest duzo bardziej ograna z takimi turniejami jak Indian Wells tez moze miec znaczenie. I jakos trudno nie zrobci wzmianki, ze wczoraj wgral Monfils, wiec dzis wypada czekac na Svitoline. Ten mecz nie rozstrzygnie sie na serwisie, wiec tym bardziej licze ze Svitolina pokaze troche swojego dobrego tenisa i mimo trudnej rywalki pociagnie ten turniej dalej.

Kolega zacznij dodawać bukmachera do swoich typów!. || ibis

Ostatnio zmieniony przez ibis:
Otrzymane punkty reputacji: +1435
tarki_16 369,7K

tarki_16

Moderator
Członek Załogi
D. Jastremska - I. Świątek: poniżej 4.5 asów @1.70 Superbet

Nie lubię grać underów na asy w spotkaniu, zwłaszcza w przypadku Polki, ale w Indian Wells są ku temu przesłanki. Nawierzchnia niby trochę szybsza niż rok temu, a przynajmniej tak twierdzą eksperci, ja tego nie widzę. U Panów asów jak na lekarstwo, u Pań jest podobnie. Jastremska nie jest wybitna na serwisie, Świątek też w Doha i w Dubaju nie serwowała na miarę swoich możliwości. Z Garcia 5 asów w meczu, ale Francuzka to już nie ten poziom co parę sezonów temu, kiedy biła się z najlepszymi. Ukrainka tylko 2 asy w dwóch poprzednich spotkaniach. Spotkały się w Dubaju, na zdecydowanie szybszej nawierzchni, i w 18 gemach Panie uzbierały zaledwie 1 as. Myślę, że tu może być podobnie, bo nie przewiduje długiego i wyrównanego spotkania i tylko meczu, który zamknie się w maks 20 gemach.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +4295
louisarmstrong 1,9M

louisarmstrong

Użytkownik
Xinyu Wang v Jessica Pegula
Wang kurs 4,50 williamhill
Wang wygra i w meczu będzie 20 gemów bądż więcej kurs 7,50 Betfair
Chinka dzisiaj bez celownika i bez pomysłu za to Pegula klasa

Pegula raczej w dobrej dyspozycji , całkiem fajny mecz w poprzedniej rundzie z Linette a chwilkę wcześniej wugrała podprowadzający turniej w Austin i może jakiś słabszy mecz się czai za rogiem???
Akurat z Xinyu Wang Jessica ma słabe h2h bo dostaje 2:0 , przegrywała w Wuhan i na Wimbledonie ale nie były to mecze do jednej bramki.
Trochę ryzykownie i życzeniowo bo chinka raczej lepiej gra na szybszych nawierzchniach , wygraną w poprzedniej rundzie z Ostapenko bym sie raczej nie przejmował za bardzo bo tam Xinyyu zagrała tylko poprawnie za to Jelena zagrała fatalnie ale to wystarczyło.
Chyba jeden z ciekawszych meczów dzisiejszego wieczora , Pegula przed własna publicznością z jednej stromny pomoc z drugiej dodatkowa presja.Wydaje mi się że nie będzie do jednej bramki a to h2h napewno lekko skłania by zaryzykowac tu w doga.

Ostatnia edycja:
Pablito91 1,7M

Pablito91

Mistrz Typer EURO Niemcy 2024
Andriejewa @1.98 fortuna 6:1 6:2 :)

Idę w to złote dziecko kobiecego tenisa. Wcześniej Mirra dawała już oznaki wielkiego talentu jednak teraz po jej wynikach i grze widać, że aktualnie wszystko wygląda tak jak należy i jej gra jest na bardzo wysokim poziomie. Śmiem twierdzić, że obecnie chyba jest w najlepszej dyspozycji spośród wszystkich zawodniczek. Nie Iga, nie Aryna a właśnie ona gra najlepszy tenis. Mirra wciąż ma 17 lat, więc wygrywanie to dla niej najlepszy mental. Zagra z Rybką, którą ograła nie tak dawno w półfinale w Dubaju. Ostatnie 2 mecze to 2 wygrane Mirry z bardziej doświadczoną Kazaszką. Jeden co prawda pokazowy, ale wygrany gładko. Widać, że forma z Dubaju nie uleciała, gdzie pokonała właśnie chociażby Igę czy Rybkę. Ogranie w poprzedniej rundzie Tauson 6:3 6:0 wiele mówi. A Tauson również gra aktualnie swój najlepszy tenis a jednak nic nie miała do powiedzenia.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3772
magnum89 247,5K

magnum89

Znawca - Serie A
Dyscyplina: Tenis - Indian Wells
Godzinna: 21:00
Spotkanie: Mirra Andriejewa - Elina Svitolina
Typ: Mirra Andriejewa
Kurs: 1.40
Bukmacher: Fortuna
Analiza:

To co gra ta 17 letnia dziewczyna przechodzi ludzkie pojęcia. W tym turnieju spisuje się znakomicie i nie przegrała jeszcze seta, a w ostatnim meczu rozbiła Rybakinę oddając jej zaledwie trzy gemy! Młoda Rosjanka jest tutaj w znakomitej formie i nie widzę w tym spotkaniu argumentów po stronie Svitoliny, która tutaj wygląda bardzo dobrze, ale według mnie Mirra bierze ten mecz i jest główną faworytką w tym turnieju. W tym roku rozegrała 19 spotkań i jej bilans wynosi 16-3. Można próbować 2-0 w setach po kursie 1.90, ale ja gram bezpiecznie na zwycięstwo, bo wiadomo jak to czasem wygląda w kobiecym tenisie.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +6108
dx2 306K

dx2

Użytkownik
Bencic (+3,5 gema)-Keys 1 @1.65

Szwajcarka jest dobrze przygotowana juz po okresie macierzynstwa, idzie to w dobrym kierunku Wczoraj bardzo widowiskowy mecz z Gauff zagraly, gdzie naprwd znakomicie poruszaly sie na korcie i uraczyly niejedna ladna wymiana. Keys z kolei chyab troche idzie na fali triumfu w szlemie, wczoraj jednak Amerykanki moglo ronwie dobrze w turnieju nie byc. Ogolnie Indian Wells to nie jest dobre miejsce dla Keys ze wzgledu na wlne korty i do tej edycji Keys miala tutaj ujemny bilans startow w postaci 11-12. Nigdy tez Keys nie przebrnela tutaj cwiercfinalu. Z jednej strony to sznasa, zeby to w koncu zrobic, ale z drugiej strony na przeciwko zawodniczka, ktora sie ewidentnie rozkreca i ktorej kazdy mecz zdaje sie pomagac.
Mecz Bencic-Gauff bardzo dobry calosciowo, mecz Keys-Vekic mialem okazje zobaczyc 1 seta to zachwycony nie bylem, chociaz Amerykanka jednak ostatecznie triumfowala. Bedzie tu Bencic miec szanse moim zdaniem, wiec taki typ wydaje mi sie "accetapble".

adik1992 647,6K

adik1992

Moderator
Członek Załogi
Świątek - Zheng u20,5 @1,65 6:3 6:3
1 set u8,5 @2,45
superbet

Iga w trzech meczach w tegorocznym IW straciła łącznie 6 gemów, po dwa w każdym ze spotkań, a grała z Garcią, Jastremską i Muchovą. W zeszłym roku wygrywając ten turniej nie straciła więcej niż 4 gemów w każdym spotkaniu. Jak sama podkreśla doskonale czuje się w IW. Warunki też jej bardzo odpowiadają. Wolna nawierzchnia oraz wysoki kozioł piłki bardzo sprzyjają w grze Polki. Ogólnie w ostatnich trzech edycjach dwa razy wygrywała i raz odpadła w 1/2, jednak wtedy zmagała się z bólem żeber. Zheng po słabym początku sezonu wreszcie zaliczyła lepszy start i już jest w 1/4. Jednak dziś czeka ją prawdziwy test. Jeżeli Iga zaprezentuje się na podobnym poziomie co w poprzednich meczach to Chinka może nie mieć za dużo do powiedzenia. Będzie musiała grać bardzo agresywnie i sporo ryzykować. A w jej przypadku granica od znakomitego zagrania, a niewymuszonego błędu jest cienka. Tylko Iga też miewa nagle mecze w turniejach, że jej gra zmienia się praktycznie o 180 stopni i nagle uderzenia, które wchodziły wyrzuca pod bandy bądź trafia w siatkę i tak potrafi przez całe spotkanie. Dziś jednak liczę, na podtrzymanie udanej serii w IW i pewny awans do półfinału.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2428
Pablito91 1,7M

Pablito91

Svitolina powyżej 3.5 podwójnych błędów @1.75 fortuna

Pojedynek rosyjsko-ukraiński. Pojedynek młodości z doświadczeniem. Mirra gra świetnie, najlepszy tenis. Kurs na jej zwycięstwo jest niski, chociaż śmiało można grać by dorzucić sobie do Ako. Mi podoba się Typ na podwójne błędy serwisowe Ukrainki. Elina popełnia masę podwójnych. W tym turnieju 3 mecze I jej liczba to 7,8,8. Zastanawiam się czemu przy takich liczbach dzisiaj linijka jest tak nisko. Raczej nie ma co szukać podtekstów, że dzisiaj się zepnie i nie będzie chciała oddać rywalce kilka darmowych punktów a nawet jakby nie patrzeć gemów z tytułu DF-ów. Dużo będzie zależało od tego jak długo potrwa spotkanie, ale liczę, że nie będzie to aż tak jednstronne spotkanie i Svita powalczy I przy okazji zrobi te 4 podwójne.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3914
adik1992 647,6K

adik1992

Moderator
Członek Załogi
Świątek @1,6 superkursy superbet 6:7 6:1 3:6 głowa, głowa i jeszcze raz głowa. Dobry mecz Mirry.

ryzykowniej:
Świątek 2:0 @3,0 super boosty
u25,5 gemów @1,41
Superbet

Iga znakomicie spisuje się na kortach w IW. Tak jak pisałem wczoraj warunki jakie panują oraz wolny kort idealnie współgrają z jej stylem. Po turniejach na bliskim Wschodzie miała troche czasu na przygotowanie o czym sama mówiła w wywiadach. Andreeva w ostatnich tygodniach prezentuje się bardzo dobrze czego dowodem jest wygrany turniej w Dubaju oraz awans do top 10 rankingu. W tymże Dubaju panie zmierzyły się ze sobą i łatwą wygraną zanotowała Mirra. Jednak teraz pojedynek będzie na "terenie Igi". Nie sądzę by Polka zagrała tak samo słaby mecz jak to miało miejsce w ZEA. Zapowiada się dobry mecz patrząc na formę zawodniczek. Ja natomiast ponownie idę w wygraną Polki ze względu na większe doświadczenie i liczę, że sztab wyciągnął wnioski z lekcji jaką dostała Iga w Dubaju.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +512
versa 784,1K

versa

Typer
Andreeva - Świątek
Andreeva (Super kurs)
Superbet @2.62
Moim faworytem spotkania jest młodsza z tenisistek Mirra Andreeva, 17latka na obecną chwilę ma wszystko by zostać kiedyś legendą tenisa, czy nie jest na takie stwierdzenie za szybko? Zobaczymy w przyszłości, teraźniejszość jednak pokazuje nam pozytywne przesłanki ku temu, ten rok zapowiada się dla niej rewelacyjnie, tylko na nawierzchni twardej wygrała aż 10 ostatnich starć z przeciwniczkami z najwyższych miejsc rankingu WTA, co ciekawe aż 9 meczy zakończyło się rezultatem 2:0, to tylko pokazuje jak mocna Andreeva jest już teraz, w repertuarze pokonanych zawodniczek znalazło się miejsce również dla Igi Świątek - w ćwierćfinale turnieju w Dubaju niespełna miesiąc temu Świątek uległa młodszej przeciwniczce 6-3 6-3, mam przeczucie, że ten mecz może być bliźniaczo podobny. Z roku na rok przestaje wierzyć coraz bardziej w naszą gwiazdę, mam wrażenie że z roku na rok przybywa jej coraz więcej mankamentów w grze.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +4544
Tenis by Dawid 1,6M

Tenis by Dawid

Znawca - Tenis
Indian Wells

Sabalenka 🏳 vs. Keys 🇺🇸

Półfinały Indian Wells zapowiadają się arcyciekawie i chyba nie przesadzę mówiąc, że zagrają w nich zdecydowanie najlepsze zawodniczki turnieju i obyło się bez sensacji, zresztą podobnie jak u panów. Akurat tego spotkania pierwotnie miałem nie ruszać, bo też nie miałem konkretnego pomysłu. Obie w wysokiej formie, bazujące na ofensywie, solidnym podaniu, ale jak zobaczyłem linię przełamań to stwierdziłem, że trzeba spróbować z kilku względów. Po pierwsze takowa linia nie zdarza się zbyt często u pań i jest dość niska jak na WTA. Takie linie mamy bardzo często u mężczyzn, którzy zazwyczaj trzymają lepiej serwis niż panie. Oczywiście mam z tyłu głowy scenariusz, w którym obie panie trzymają swoje podania i mamy nawet seta bez przełamań, ale w tych warunkach będzie to trudne. Po pierwsze Indian Wells to jedne z najwolniejszych kortów twardych w tourze, po drugie bywa bardzo wietrznie, co widzieliśmy choćby wczoraj, po trzecie ostatnio w Indian Wells jest dość chłodno jak na tę szerokość geograficzną, co tylko spowalnia piłki, a na domiar tego mecz odbędzie się wieczorem, więc przy stosunkowo wysokiej wilgotności, co jeszcze bardziej spowolni warunki. Dlatego potencjał na pokrycie tutaj jest, lecz rzecz jasna przełamania muszą podać z obu stron, tak jak to było w finale Australian Open. Wtedy panie przełamały się siedem razy, ale co prawda w trzech setach, więc ani dużo, ani mało razy. Warto jednak podkreślić, że warunki były tam znacznie szybsze, przez nawierzchnię, ale też niską wilgotność. Tutaj wadą też są piłki, bo dość szybko się zużywają, a chropowata nawierzchnia w tym nie pomaga. Nie wiem kto wygra te spotkanie, bo zapowiada się świetnie, lecz jak ktoś ma przełamać serię zwycięstw Keys to właśnie Sabalenka. Amerykanka w tym roku jeszcze nie przegrała spotkania! Betclic już podwyższył linię, ale pewnie wynika to z faktu, że ten typ polecałem już wcześniej w innych miejscach.

👉 powyżej 5,5 przełamań @1,65 (superbet/totalbet) ❌ (5)

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1993
Pablito91 1,7M

Pablito91

Saba Keys poniżej 6.5 asów @1.70 betters

Powtórka z finału z Australii. Sabalenka po gorszych turniejach i szybkich wpadkach tutaj gra na prawdę bardzo dobrze. Keys pozostaje zagadką. Ciężkie mecze z Mertens i przede wszystkim z Vekic, bo tam jej odpadnięcie wisiało na włosku. Za to w ostatnim meczu z Bencic pokazala wielką klasę oddając jej tylko 2 gemy. Wszystko zależy od tego która lepiej przygotuje się do tego meczu. W Australii zagrała wybitnie, ciekawe czy będzie w stanie to powtórzyć również dzisiaj. Spróbuję pójść tutaj w asy. Obie wysokie z świetnymi warunkami fizycznymi i sporym zasięgiem. Sabalenka kompletnie odmieniony serwis. Można powiedzieć, że zapomniała jak serwuje się asy. Ale też należy oddać, że nie robi podwójnych i nie oddaje czasem i kilka gemów rywalkom z racji podwójnych. Ta sytuacja uległa zmianie. Keys może i trochę więcej tych asów posyła, ale korty tutaj są wolne niż w Australii gdzie miały 9, ale w 3 setach.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +4559
versa 784,1K

versa

Typer
Sabalenka - Andreeva
Najwięcej asów - remis
Betclic @6.00
Aa, spróbujmy raz jeszcze ucelować jakiś duży kursik. Kolejny dzień z rzędu wybieramy się na turniej Indian Wells, znów do spotkania wschodzącej gwiazdy, młodej Andreevy, tym razem mierzyć się będzie z dobrze znaną wszystkim Sabalenka, która jest aktualna liderką rankingu WTA - JEST TO WIELKI FINAŁ.
No i tak, zacznijmy od wystawionych kursów - liderka rankingu oczywiście musi być faworytką i moim zdaniem wygra ten mecz - kurs ~1.50, natomiast na 17letnia Mirrę kursy +2.40. Kursy są stosowane między innymi rankingiem, doświadczeniem ale wydaje mi się, że przede wszystkim wcześniejszymi bezpośrednimi starciami. Choć Mirra jest w niesamowitej formie o czym przekonywałem przed spotkaniem z Igą Świątek to trzeba przyznać Saba ma na nią sposób - panie mierzyły się 6 razy, Sabalenka góra była aż 5 razy, natomiast nawierzchnia twarda i turnieje, które mnie interesują przed tym meczem to 2:0 w styczniu w półfinale w Brisbane oraz 2:0 również w styczniu tego roku 1/8 Australian Open, w pierwszym meczu Andreeva dała radę ugrać 5 gemów, natomiast w drugim starciu zaledwie 3 gemy! Niemniej jednak jest to finał i zdecydowałem się na wybranie typu dość nietuzinkowego, niż proste "kto wygra mecz" tymbardziej, że moja faworytka ma nisko kurs.
Mimo, że w bezpośrednich starciach Sabalenka deklasuje Andreeve moją uwagę przykuły statystyki nabijanych asów w tychże meczach.
Chronologicznie od najstarszego:
Andreeva 2:3 Sabalenka
Sabalenka 1:1 Andreeva
Andreeva 3:2 Sabalenka
Andreeva 4:3 Sabalenka
Sabalenka 3:2 Andreeva
Sabalenka 3:2 Andreeva

Powyższe zestawienie asów w poszczególnych meczach jasno daje nam do myślenia, że obie panie są sobie baaardzo bliskie pod tym aspektem gry, ciężko o drugą taką parę gdzie na wszystkie, a w tym przypadku aż 6 bezpośrednich starć obie panie miały za każdym razem max jednego asa więcej. Reasumując - Andreeva 14, a Sabalenka 15 asów. Kurs 6.0 na to, że będą miały tyle samo asów po zakończeniu spotkania wydaje się być fajną opcją dla takich jak ja, którzy doszukują się ciekawych, dużych propozycji. Choć wiadomo, stosunkowo rzadko się zdarza, by ilość asów w spotkaniach był równy, to zestawienie pary finałowej trochę przeczy tej regule. Sabalenka siła na serwisie ale i mała ruchliwość przy odbiorze, jestem optymistycznie nastawiony przed spotkaniem co do tej propozycji, na koniec dopowiem jeszcze, że w tym turnieju jedna ma już 11 asów na swoim koncie, a druga 12..

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom