>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

• Zapraszamy do dołączenia do naszej grupy na Facebooku
    👉 TUTAJ 👈

Biegi narciarskie 2024/2025 - Mistrzostwa Świata Trondheim (26.02. - 09.03.2025)

maniek81 502,8K

maniek81

Moderator
Członek Załogi
FIS2025.jpg

❄PROGRAM ZAWODÓW:❄

26.02.2025 - Środa
13:30 - Bieg kobiet 7,5 km /kwalifikacje/ (styl klasyczny)
15:30 - Bieg mężczyzn 7,5 km /kwalifikacje/ (styl klasyczny)

27.02.2025 - Czwartek
10:00 - Sprint kobiet (styl dowolny)
10:00 - Sprint mężczyzn (styl dowolny)

01.03.2025 - Sobota
14:00 - Skiathlon mężczyzn 20 km (10 km +10 km)

02.03.2025 - Niedziela
14:00 - Skiathlon kobiet 20 km (10 km + 10 km)

04.03.2025 - Wtorek
13:00 - Bieg indywidualny mężczyzn 10 km (styl klasyczny)
15:30 - Bieg indywidualny kobiet 10 km (styl klasyczny)

05.03.2025 - Środa
11:00 - Sprint drużynowy kobiet (styl klasyczny)
11:00 - Sprint drużynowy mężczyzn (styl klasyczny)

06.03.2025 - Czwartek
12:30 - Sztafeta mężczyzn 4x7,5 km

07.03.2025 - Piątek
14:00 - Sztafeta kobiet 4x7,5 km

08.03.2025 - Sobota
11:30 - Bieg masowy mężczyzn 50 km (styl dowolny)

09.03.2025 - Niedziela
11:30 - Bieg masowy kobiet 50 km (styl dowolny)

Zapraszam do podawania typów i rzeczowych analiz. Powodzenia 🔥

bejrut 1,5K

bejrut

Użytkownik
Evensen - Grond 2 1,96 Fortuna
Próbuję na Szwajcara dzisiaj. Kurs zacny. Evensen lepsze wyniki osiąga w klasycznych sprintach a Szwajcar woli styl dowolny więc myślę że będzie lepszy od Norwega. Ostatnie starty też Grond ma lepsze.

maniek81 502,8K

maniek81

Moderator
Członek Załogi
No to zaczynamy. Na początek sprinty stylem dowolnym. Kwalifikacje już o godzinie 10...

Dahlqvist - Ribom [1] 1.45 fortuna
Dwie znakomite sprinterki, jednak w tym sezonie Dahlqvist prezentuje się dużo lepiej. Ribom jakby czegoś brakowało, i startów też w tym sezonie mniej. Myślę, że Maja dziś powalczy o podium, a Ribom nie mam pewności czy będzie w finale.

Anger - Northug [1] 1.55 fortuna
Szwed w znakomitej formie. Dzisiaj publiczność nie będzie po jego stronie, ale to może i nawet lepiej. Northug także znakomity sprinter, jednak w tym sezonie nie jest mu tak łatwo wskakiwać na podium. Częściej udawało mu się to w stylu klasycznym, a że dziś styl dowolny, to stawiam na Szweda.

Ponadto, jeśli Anger pobiegnie dziś swoje i nie odstawi żadnego numeru (bo potrafi mu się to zdarzyć), to finał jest absolutnym minimum i można spróbować pograć także typy na miejsca...
Anger [top6] 1.55 fortuna
Anger [top3] 2.65 fortuna

Zawiódł Anger na całej linii

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +473
OnlineSniperTips 120,4K

OnlineSniperTips

Użytkownik
Trondheim Nordic Combined Mass Start Women

Gyda Westvold Hansen to win @ 2.75 5/10 STSbet

The defending champion has to be a 1st favourite today. She was absolutely superior in training jumps and this format suits her, because cross country is held first and only after that they will be jumping, so she will exactly know how many points she needs to recover and could play with lowering the starting gate in the jump just like she simulated in training.

Will this bad luck ever end? Gyda got the worst possible conditions, had to wait 50 seconds to jump. unreal.....

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +141
A 43,2K

ar0nek

Użytkownik
Czy Sundling bedzie dzis do zatrzymania? Ktoś pamieta jaki kurs był na nią przed kwalifikacjami i czy któryś bukmacher jeszcze wystawi kursy zanim rozpoczną starty?

maniek81 502,8K

maniek81

Moderator
Członek Załogi
Czy Sundling bedzie dzis do zatrzymania? Ktoś pamieta jaki kurs był na nią przed kwalifikacjami i czy któryś bukmacher jeszcze wystawi kursy zanim rozpoczną starty?
Kursy w granicach 2.50. Powinien mieć coś live STS, ale w pracy siedzę, więc nie bardzo mam czas szukać kto co gdzie ma. Czy Sundling wygra? Jeśli nie pojedzie wszystkich biegów na maxa, to bardzo możliwe, ale ona często lubi przegiąć, i w finale wtedy potrafi nieco braknąć.

Otrzymane punkty reputacji: +169
bejrut 1,5K

bejrut

Użytkownik
Maniek a powiedz mi na jakiej zasadzie są przyznawane miejsca po półfinałach? W półfinale Grond miał lepszy czas od Evensena a w generalce jest niżej

A 43,2K

ar0nek

Użytkownik
Maniek a powiedz mi na jakiej zasadzie są przyznawane miejsca po półfinałach? W półfinale Grond miał lepszy czas od Evensena a w generalce jest niżej
Evensen mial 3miejsce w półfinale, a Grond 5miejsce, wiec chyba logiczne że wyżej był Evensen. Czas tutaj nie ma nic do rzeczy, bo żaden z nich nie awansował do finału

maniek81 502,8K

maniek81

Moderator
Członek Załogi
A Anger i Ogden jaka zasada? Obaj szóste miejsce w półfinałach. Lepsze miejsce w kwalach?
Tak, dokładnie. Jeśli obaj odpadają na tym samym etapie i zajmują w swoich biegach te same miejsca, to wyżej klasyfikowany jest ten, który lepszy był w kwalifikacjach.

jedrula 55,6K

jedrula

Użytkownik
20km skiathlon
1740763362048.png
Kurs na Johuag niegodny uwagi.Za to @4 Na Fridę już tak.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +141
maniek81 502,8K

maniek81

Moderator
Członek Załogi
Jenssen - Musgrave [1] 1.55 sts
Norwegowie z pewnością będą dziś nadawali ton rywalizacji i nie wykluczone, że w komplecie staną na podium. Jednym z nich jest Jenssen, który dysponuje dobrym finiszem i może coś ugrać. Jeśli tylko na dystansie przypilnuje czołówki, to ma na to szansę. Brytyjczyk nawet jeśli wytrzyma cały dystans w czołówce, to na ostatnich metrach nie wróżę mu sukcesu.

Moch - Pellegrino [2] 1.95 sts
Po sprincie widać, że Włoch znakomicie się przygotował do mistrzostw. Dystanse także potrafi biegać i może być dziś czarnym koniem. Myślę, że kurs warty ryzyka, bo jeśli na dystansie utrzyma się w stawce, to na finiszu spokojnie powinien objechać Niemca.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2452
krol-julian 9,4K

krol-julian

Użytkownik
Ja bez kombinowania już na jutro:

T.Johaug wygrana 1.7 Betclic
Obecnie nie widzę żadnej dziewczyny w jakiejś top formie. Ebba czy Frida miewają dziwne, jednorazowe wyskoki ale raczej na dystansie 10km. Tutaj idę prostym typem- liczę, że Johaug przygotowała miażdżące tempo. Jeżeli jest mocna to już w klasyku nastąpi podział grupy. Oba style ma mocne i w drugiej części powinna dołożyć do pieca nawet w grupce. Jak wszystko jest ok i normalnie to ten kurs to prezent. Czas by pokazać, że to ostatnia która potrafi rzeź.

jedrula 55,6K

jedrula

Użytkownik
1740819643909.png

Amerykanin wydaje się być w swietnej formie

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3120
jedrula 55,6K

jedrula

Użytkownik
1740903167785.png
Ten bieg gram na live,ale jakieś mniejsze zakłady pre też.
Załozenie jest takie,iż Johaug nie odjedzie reszcie.A jeżeli nie odjedzie to medalu mieć nie bedzie.Sundlig złoto już ma ,nic nie musi,a forma mega.
Liczę na podium Karlsson,Weng,Sundling.
Laukli ten sezon słabiutki,nie wydaje mi się ,aby cos tu mogło się zmienic.

zagram też
1740903577974.png
1740903873047.png
Czyli let's go Sweden

Bylo blisko,w sumie wtopiłem sporo , ładowałem w Sundling z każdym kilkometrem.Nieszczęsny upadek

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +747
adik1992 631K

adik1992

Moderator
Członek Załogi
Kombinacja Norweska zawody kobiet

Armbruster top 3 @2,5

STS

fatalny skok i za duża strata przed biegiem. 8 miejsce

Niemka, która jest liderką PŚ nie najlepiej spisała się w konkursie czwartkowym, gdzie po słabym skoku zawody skończyła na 6 miejscu, mimo że po biegu była na czwartej lokacie z niewielką stratą do liderki. Dziś ostatnia szansa na medal. Ma już w drużynie mieszanej srebro, jednak indywidualnie bez medalu. Dziś najpierw mamy skoki, a następnie bieg pościgowy co powinno Niemce sprzyjać. Lepiej biega więc ewentualne straty na skoczni będzie mogła nadrobić na 5 km trasie.

Ostatnia edycja:
maniek81 502,8K

maniek81

Moderator
Członek Załogi
Laukli - Janatova [2] 1.96 fortuna

Podzielam zdanie Jedruli, że Laukli ten sezon ma słaby. Idę jednak trochę odważniej i stawiam w parze przeciwko Amerykance na Janatovą. Janatova przed mistrzostwami widać, że forma poszła do góry. Potrafiła nawet otrzeć się o podium w biegu indywidualnym w Cogne, przed tygodniem w Falun była w dziesiątce. Widać progres i na Amerykankę powinno to dziś starczyć.

Slind - Carl [1] 1.40 fortuna

Norweżka z pewnością powalczy dziś o medal, chociaż jest kilka mocnych rywalek i o medal nie będzie łatwo. Myślę jednak, że na Carl to wystarczy, bowiem Niemka w tym sezonie nie notuje wybitnych występów.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2928
Do góry Bottom