>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Temat z analizami NHL (National Hockey League) - Sezon zasadniczy 2024/2025

verno 1M

verno

Znawca - Hokej
Dyscyplina: Hokej NHL
Godzina: 01:30
Spotkanie: Dallas vs Vegas
Typ: Stankoven gol
Kurs:
5
Bukmacher: Fortuna
Post w dziale:
Link do swojego postu

Analiza:

Dzisiaj wracamy do Stankovena czyli Dallas vs Vegas. Brzmi groźnie ale czy do końca tak jest? Goście cały sezon w super formie i ostatnio podupadli przegrywając sporo i to nawet nie na jakieś mocne ekipy. Dallas u siebie jest bardzo solidną drużyną i nie bez powodu są dzisiaj faworytem. Stankoven jest mocno pod kreską i na ten moment zaledwie 6 bramek, przełamał się ostatnio strzelając 2 gole po 25 meczach przerwy i dalej strzelił tylko w 1 meczu na ostatnie 30. W tym czasie oddał 77 strzałów i generalnie wygląda dobrze i ma swoje okazje że aż dziwne to jest że tak mało strzela. Stankoven dalej w PP2, wrócił Hintz i małe roszady, w 3 linku Stankoven zagra ze Steelem oraz Hintzem co może dać niezły efekt. Młody cały czas ciśnie do przodu i walczy o swoje, w końcu przełamie tą niemoc i będzie więcej strzelał bo zdecydowanie go na to stać a to jak jest aktywny w końcu odda.

Ostatnia edycja:
5xharoldx5 1,8M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Winnipeg Jets - Utah

Typy:
Utah (ML) @2,90 Superbet (z opcją SuperPrzewaga)
Utah lub remis @2,12 Superbet
Utah powyżej 2,5 bramek w meczu (razem z dogrywką i decydującym rzutem karnym) @2,15 Fortuna
w meczu będzie powyżej 5,5 bramek @1,84 Fortuna

Obie drużyny grały ze sobą kilka dni temu i Utah wygrali 5:2. Teraz mecz odbędzie się na lodzie Winnipeg, ale nie będę zaskoczony jeśli i tam Utah zdołają wygrać. Do niedawna wydawało się, że nowy klub w NHL powoli odpada w walce o playoffy, ale ostatnie trzy mecze wygrali i w każdym z nich zdobyli przynajmniej cztery bramki. Zwycięstwa 5:2 z Winnipeg Jets i 4:0 na wyjeździe z Minnesotą Wild pokazują, że ta drużyna złapała dobrą formę, taką jaką prezentowali przed świętami. Winnipeg Jets w tym toku mają więcej porażek niż zwycięstw, a na własnym lodzie przegrywali z Anaheim Ducks, Detroit Red Wings, Los Angeles Kings i Calgary Flames, więc w tym roku to już nie jest taka twierdza jaka to była od początku sezonu do końca roku.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +563
verno 1M

verno

Znawca - Hokej
Godzina: 01:00
Spotkanie: Ottawa vs Toronto
Typ: Tkachuk gol
Kurs:
3,10
Post w dziale:
Link do swojego postu

Analiza:

No witam. Nie podoba mi się to do końca ale czuje że jest to trochę sytuacja nie chcę ale muszę. Brady Tkachuk od 9 spotkań bez punktu co jest najdłuższą serią w jego karierze, wcześniejsza wynosiła 8 w jego rookie sezonie. W tych 9 meczach oddał 33 strzały i nie raz brakowało troszkę szczęścia lub dokładności ale okazje miał. Na ten moment gdy już próbowałem go 2 razy to jest w zasadzie granie na zwrot ale jak ktoś jeszcze nie grał to myślę że warto bo przełamanie musi w końcu nadejść. Dla mnie jest to dalej bardzo dziwne że przez tyle gier nie zdobył nawet punktu a jest to zawodnik bardzo uniwersalny i w zasadzie każda jedna drużyna chciałaby mieć takiego Tkachuka w swoich szeregach, proporcja umiejętności do gry fizycznej jest idealna i na każdej płaszczyźnie wygląda dobrze. Ostatnio mówił że takie serię nie wpływają na niego bo jedyne czego chcę to wygranej drużyny więc dobry mindset. Ottawa wraca dzisiaj do siebie by zagrać z Toronto i to że Tkachuk ma kryzys to tak samo cała ekipa. OStatnie 2 mecze bez gola, idąc dalej 3 z 5 meczów bez gola a idąc jeszcze dalej to 5 z 11 spotkań bez gola. Senators w tym sezonie może śmiało walczyć o PO ale muszą wrócić do normalnej gry bo to co się ostatnio dzieję jest niepojęte. Pozytywem jest to że zagrają na Toronto i o dziwo w ostatnich 9 pojedynkach między nimi to Ottawa aż 8 razy była górą więc widać że ewidentnie mają patent na tą ekipę. Niestety dzisiaj bez Norrisa co jest na pewno osłabieniem w ofensywie więc nie wiem czy drużyna się odbiję ale liczę że Tkachuk się w końcu przełamie bo tej klasy zawodnik 9 meczów bez punktu to już wręcz wstyd.

Ostatnia edycja:
verno 1M

verno

Znawca - Hokej
Seattle vs Pingwiny
Kaapo Kakko over 0.5pkt
@1.95

Obie ekipy od dłuższego czasu mają średnie lub słabe wyniki ale w tym zestawieniu uważam że Krakeny u siebie są lekkim faworytem. Krakeny w tym sezonie poprawili trochę ofensywę a teraz jeszcze lepiej to wygląda od momentu jak z Rangersów przyszedł Kaapo. Myślę że drużyna z NY pluje sobie w brodę za ten ruch w zasadzie niepotrzebny bo w Krakenach wygląda świetnie. Po 16 spotkaniach ma on 4 gole oraz 9 asyst i na ten moment jest on "najlepszym" zawodnikiem na lodzie. Co przez to rozumiem? To że jak Kaapo jest na lodzie to wtedy drużyna ma największe szanse na gola w skrócie, ma największy impact na drużynę. Dzisiaj dość "lajtowy" przeciwnik to myślę że znajdzie okazje do zapunktowania bo ostatnie 2 mecze bez punktu.

Detroit vs Tampa
Tarasenko over 0.5pkt
@2.30

Ostatnio szukałem jego gola ale zdobył tylko punkt i dzisiaj właśnie w to pójdę. Kane dalej poza grą a to znaczy że Tarasenko dalej w 2 linku oraz PP1 więc nie rozumiem dlaczego ten kurs jest taki wysoki patrząc na to że Detroit od momentu zmiany trenera to zupełnie inna drużyna i to w pozytywnym tego słowa znaczeniu. Praktycznie w każdym aspekcie się poprawili a ich PP poleciał mocno w górę. OStatnie mecze nie ułożyły się najlepiej patrząc po wynikach ale w każdym z nich grali dobrze a to najważniejsze. Tydzień temu przegrali na Tampe 5:1 oddając prawie 2 razy więcej strzałów i liczę na lepszą skuteczność i rewanż.

Blues vs Dallas
Johnston over 0.5pkt
@1.65

Blues vs Dallas
Johnston gol
@3.10

Kolejny mecz to Blues vs Dallas. Stankoven to nie jedyny zawodnik, który w ekipie Dallas jest pod kreską. Johnston oraz Roberston to chyba najgorętsze duo ostatnich spotkań.. Wyatt ma serię 6 spotkań gdzie punktował i to nie byle jak bo zdobył gola oraz 8 asyst co daje łącznie 9 punktów, Robertson 7 spotkań i 7 goli więc te duo jest w mocnym gazie. Zarówno w PP jak i w 5v5 wyglądają dobrze i warto iść w jego stronę bo mimo że punktuje to bramek powinien mieć kilka więcej a w takiej formie zapewne je nadrobi.

Carolina vs NY Islanders
Rantanen gol
@2.35

Chyba nikogo nie zaskoczy to że Rantanen wskakuje do 1 linku oraz PP1. Myślę że Svechnikov, Aho i Rantanen będą bardzo mocni i Canes realnie stają się faworytem do wygrania Stanleya. Rantanen w sezonie regularnym jest świetny ale jak przychodzi do PO to jest bestią, jeśli chodzi o pkt/mecz to jest on na 4 miejscu robiąc 1.25. Canes dokonało świetnego trade'u i będą straszyli, Rantanen dzisiaj debiut w nowych barwach i liczę że zacznie z hukiem, 6 meczów bez gola przy tym zawodniku to wystarczająco.

Minnesota vs Calgary
Kaprizov gol
@2.25

Minnesota ostatnio wpadła w lekki dołek przegrywając 4 z 5 spotkań. Kaprizov wrócił po kontuzji ale poza 3 strzałami nic nie zrobił i Wilds przegrało 0;4 nie strzelając nawet gola. Minnesota grając u siebie na Calgary jest zdecydowanym faworytem i trzeba to wygrać żeby jak najszybciej się odbić, takie serię potrafią się ciągnąć i tracić niepotrzebnie punkty. Kaprizov ma świetny sezon i liczę że weźmie na siebie grę i pociągnie za sobą drużynę.

Montreal vs NJ Devils
over 6
@1.91

Ciekawa sytuacja bo Montreal po świetnej serii przegrał ostatni mecz, Diabły po tragicznej serii wygrały ostatni mecz. Moim zdaniem teraz pójdzie to właśnie w taką stronę że Montreal będzie częściej przegrywał a Devils zaczną wygrywać. Idę w over bo goście defensywnie wyglądają słabo co Habsi potrafią wykorzystać ale ostatnie 5:1 na Boston daje mi nadzieje że w końcu odbiją się w ofensywie bo to niebywałe jakie problemy mieli aby strzelać bramki będąc tak ofensywną drużyną.

Ducks vs Predators
Vatrano over 0.5pkt
@1.90

Na koniec idę w stronę Vatrano, który też jest pod kreską chociaż ostatnie 2 mecze to 2 trafienia i zobaczymy czy to podtrzyma. Kaczki w tym sezonie bardzo kiepsko i na ten moment są najmniej skuteczną ekipą w całej lidze ale cmon.. Zaledwie 118 bramek a powinni mieć ich około 140. Nasvhille co prawda na ostatnie 9 spotkań wygrało aż 7 ale po pierwsze były to średnie ekipy albo dobre w kryzysie. NA rekiny w dwumeczu stracili aż 10 bramek także kaczki również powinni mieć swoje szansę a wygląda na to że Vatrano przyszedł odebrać co swoje.

Ostatnia edycja:
5xharoldx5 1,8M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Ottawa Senators - Toronto Maple Leafs

Typy:
Toronto Maple Leafs lub remis @1,53 Superbet
obie drużyny zdobędą po przynajmniej dwie bramki w meczu @1,58 Fortuna

Zastanawiające jest to, że Ottawa Senators wygrali pięć ostatnich spotkań przeciwko Toronto Maple Leafs. Znacznie większym potencjałem dysponują gracze Toronto, choć kontuzje w tym sezonie ich nie oszczędzają. Najwyższy czas na zwycięstwo Toronto, a okazja ku temu jest dobra, gdyż Ottawa Senators przegrali teraz dwa ważne mecze z Rangers i Bruins, odpowiednio 0:5 i 0:2, więc nie wydają się być w dobrej formie. Mimo wszystko spodziewam się, że Senators te dwie bramki zdołają zdobyć, bo Toronto ostatnio jest mocno overowe i w defensywie popełniają wiele błędów.

Columbus Blue Jackets - Los Angeles Kings

Typy:
Columbus Blue Jackets lub remis @1,88 Superbet
Columbus Blue Jackets powyżej 2,5 bramek w meczu (razem z dogrywką i decydującym rzutem karnym) @1,94 Fortuna

Kto by pomyślał, że na tym etapie rozgrywek Columbus Blue Jackets będą tak zaciekle walczyć o playoffy. Począwszy od 20 grudnia drużyna ta prezentuje się nieporównywalnie lepiej niż wcześniej. Blue Jackets wyszli niemal z samego dołu tabeli na pozycję, która daje awans do playoffs. Trzeba przyznać, że kalendarz mieli stosunkowo łatwy, ale kilka drużyn z czołówki udało im się ograć- New Jersey Devils, Carolina Hurricanes, czy niedawne zwycięstwo 5:1 z Toronto Maple Leafs. Zwłaszcza na swoim lodzie Kurtki prezentują się wyśmienicie i dlatego nie zgadzam się z takim faworyzowaniem gości, którzy zresztą nie są w optymalnej formie.

Vancouver Canucks - Washington Capitals

Typy:
Vancouver Canucks (ML) @2,05 Superbet (z opcją SuperPrzewaga)
Vancouver Canucks lub remis @1,60 Superbet
Vancouver Canucks powyżej 2,5 bramek w meczu (razem z dogrywką i decydującym rzutem karnym) @1,82 Fortuna
Vancouver Canucks powyżej 3,5 bramek w meczu (razem z dogrywką i decydującym rzutem karnym) @3,05 Fortuna

Najwyższy czas na porażkę Washington Capitals. Całkiem zdrowi Vancouver Canucks w końcu zaskoczą i może to się stać już w tym spotkaniu. Canucks mają solidny skład i duże aspiracje, a na chwilę obecną muszą zacząć się martwić o to, czy wejdą do playoffs, teraz każde zwycięstwo jest dla nich bardzo ważne.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2280
5xharoldx5 1,8M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Ottawa Senators - Utah

Typy:
Utah (ML) @2,20 Superbet (z opcją SuperPrzewaga)
Utah lub remis @1,70 Superbet
Utah powyżej 2,5 bramek w meczu (razem z dogrywką i decydującym rzutem karnym) @1,79 Fortuna

Ottawa Senators zagrają dzień po dniu po trudnym meczu z Toronto Maple Leafs. Obie drużyny są nieobliczalne, potrafią wygrać w roli underdoga, a przegrać będąc faworytem i to są dość częste przypadki z ich udziałem. Według mnie kurs na Utah jest całkiem niezły.

New York Rangers - Colorado Avalanche

Typy:
New York Rangers (ML) 1,83 Superbet (z opcją SuperPrzewaga)
New York Rangers lub remis @1,47 Superbet

Colorado Avalanche dokonało interesującej wymiany, pewnie mają w tym jakiś plan, ale póki co bardziej się osłabili niż wzmocnili, gdyż oddali Rantanena do Carolina Hurricanes, w zamian dostali Necasa. Colorado Avalanche mogą być zmęczeni, gdyż wczoraj grali z Boston Bruins, z którymi to zresztą przegrali 1:3. New York Rangers złapali świetną formę, w dwóch ostatnich meczach zmiażdżyli Ottawę i Philadelphię i dla mnie są faworytami w meczu z Colorado.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +851
verno 1M

verno

Znawca - Hokej
Spotkanie: Chicago vs Minnesota
Typ: Bedard gol
Kurs:
4
Post w dziale:
Link do swojego postu
Analiza:

Wczorajsza nocka do wymazania.. Ottawa co prawda wygrała ale Tkachuk dalej bez punktu w 10 meczu z rzędu co już robi się lekko żenujące i ja w tym momencie odpuszczam także śmiało można iść w jego stronę bo dzisiaj się ładnie przełamie :D. Przyjrzę się meczowi pomiędzy Chicago oraz Minnesota. Wilds zagra b2b gdzie dostali bęcki przegrywając 4:5 na Calgary, które na wyjazdach jest mierne a mimo to wygrali. Dzisiejsi goście mają problem i szczerze myślałem że na Flames sobie odbija i wrócą na właściwe tory ale po tak świetnym sezonie widać że ten kryzys może chwilę potrwać, ostatnie 6 spotkań to 5 przegranych tracąc 25 bramek, Kaprizov wrócił i mimo że w ostatnie 2 mecze nie strzelił to zdecydowanie pomoże to ofensywie ale to nie tutaj jest problem. Chicago u siebie potrafi zaskoczyć i grają zdecydowanie lepiej mimo że nie jest to najwyższy poziom to różnica jest widoczna. Idę dzisiaj w stronę Bedarda, który miał ciężki start sezonu ale się przebudził i wygląda o wiele lepiej. Chicago dalej w przebudowie więc nie ma co liczyć że nie wiadomo co osiągną bo dalej będą gdzieś na dole ale co jakiś czas zaskoczą, Bedard to najlepszy zawodnik w całej ekipie i sam sobie potrafi wykreować sytuację a w PP też radzą sobie całkiem nieźle, obecna forma Minnesoty pokazuje że Bedard będzie miał kilka okazji aby wpisać się na listę strzelców.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1034
5xharoldx5 1,8M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Chicago Blackhawks - Minnesota Wild

Typy:
Chicago Blackhawks powyżej 2,5 bramek w meczu (razem z dogrywką i decydującym rzutem karnym) @1,94 Fortuna
w meczu będzie powyżej 5,5 bramek @1,73 Fortuna

Chicago Blackhawks to jest jedna z najgorszych drużyn w lidze, ale u siebie potrafią powalczyć nawet z najlepszymi. Niedawno udało im się wygrać 5:3 z Vegas Golden Knights, potem przegrali z Carolina Hurricanes 3:4, ale dopiero po dogrywce, taki sam rezultat mieli w meczu z Tampą Bay Lightning. U Blackhawks w składzie jest trochę talentu i na zdobycie trzech bramek z Minnesota Wild ich stać, zwłaszcza, że Wild są bez formy, mieli też trochę problemów ze składem. Teraz sytuacja u Wild się poprawiła, ale mimo wszystko widzę szanse dla Blackhawks, że trochę sobie postrzelają.

Winnipeg Jets - Calgary Flames

Typy:
w meczu będzie powyżej 5,5 bramek @1,76 Fortuna
obie drużyny zdobędą po przynajmniej dwie bramki w meczu @1,59 Fortuna
obie drużyny zdobędą po przynajmniej trzy bramki w meczu @3,20 Fortuna

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +5482
verno 1M

verno

Znawca - Hokej
Godzina: 01:30
Spotkanie: Blues vs Canucks
Typ: Blues
powyżej 4,5 gola z dogrywką
Kurs: 4,60
Post w dziale:
Link do swojego postu

Analiza:

Póki co cały miesiąc był całkiem udany ale od tygodnia żaden strzelec nie chciał wejść a jak wczoraj napisałem że odpuszczam Tkachuka więc pewnie strzeli to tak się stało :D. Dzisiaj idę w stronę bramek drużyny a nie zawodnika i będą to nutki. Blues w tym sezonie gra w kratkę i to dosłownie, ciężko dostrzec tam jakąś serię wygranych lub przegranych bo praktycznie ciągle po 2/3 meczach mamy przełamanie. Blues ostatnie 2 mecze przegrało z czego ostatni nie strzelając bramki ale będąc lepszym. Od momentu przyjścia Montgomerego widać różnice w grze chociaż nie przekłada się to do końca na wyniki to z czasem musi się to zmienić bo grają rzeczywiście lepiej. Dzisiaj podejmą Canucks, które są w kryzysie od dłuższego czasu, sama gra to jedno ale kolejną kwestią jest szatnia i zgrzyty w niej. Mówiło się o transferze JT Millera, teraz bardziej Elias Pettersson, którym Sabres są zainteresowane tak czy siak będzie to spora strata dla drużyny nie ważne kto odejdzie ale skoro nie potrafią ze sobą działać to i tak nie ma sensu. Canucks mogą jeszcze odbić w tym sezonie ale trzeba najpierw poukładać to od środka i to jest moment kiedy nutki mogą ugryźć, nie są najmocniejsi ale po słabym meczu potrafią zagrać totalną odwrotność i zdominować dlatego myślę że w ich przypadku lepiej szukać grubo albo wcale.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1139
sunxl 2,3M

sunxl

Typer
Edmonton Oilers vs Seattle Kraken:

Connor McDavid gol @2.30✅
Connor McDavid 2 gole @7.20🟥
Fortuna
Connor McDavid powyżej 5.5 celnych strzałów @6.30🟥
Connor McDavid powyżej 6.5 celnych strzałów @13.00🟥
Totalbet

Próbujemy Connora. Najlepiej wyszkolony zawodnik w hokejowym cyrku wraca po 3 meczowym zawieszeniu, nałożonym na niego po spotkaniu z Vancouver. Tam dopuścił się cross-checking na swoim imienniku Garlandzie. Myślę, że będzie spora motywacja, aby strzelić gola. Dzisiaj McDavid będzie śmigał na lodzie, otrzyma spory icetime, wszak chłop jest wypoczęty.

Mocniej atakuje gola, ale zachęcam też do spróbowania celnych strzałów, czy też dwóch trafień. W TOTALBET są różne linie. W pierwszym starciu z Kraken na wyjeździe w tej kampanii zaliczył 6 celnych strzałów. Ogólnie gospodarze wykonują u siebie regularnie ponad 30 uderzeń w światło bramki, a goście dopuszczają na wyjazdach do podobnej liczby. Można pokusić się o niższe progi, ja walczę z najwyższym, powodzonka.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1731
E 1,1K

evnt

Użytkownik
Edmonton Oilers vs Seattle Kraken:

Connor McDavid gol @2.30
Connor McDavid 2 gole @7.20
Fortuna
Connor McDavid powyżej 5.5 celnych strzałów @6.30
Connor McDavid powyżej 6.5 celnych strzałów @13.00
Totalbet

Próbujemy Connora. Najlepiej wyszkolony zawodnik w hokejowym cyrku wraca po 3 meczowym zawieszeniu, nałożonym na niego po spotkaniu z Vancouver. Tam dopuścił się cross-checking na swoim imienniku Garlandzie. Myślę, że będzie spora motywacja, aby strzelić gola. Dzisiaj McDavid będzie śmigał na lodzie, otrzyma spory icetime, wszak chłop jest wypoczęty.

Mocniej atakuje gola, ale zachęcam też do spróbowania celnych strzałów, czy też dwóch trafień. W TOTALBET są różne linie. W pierwszym starciu z Kraken na wyjeździe w tej kampanii zaliczył 6 celnych strzałów. Ogólnie gospodarze wykonują u siebie regularnie ponad 30 uderzeń w światło bramki, a goście dopuszczają na wyjazdach do podobnej liczby. Można pokusić się o niższe progi, ja walczę z najwyższym, powodzonka.
zdjeli celne strzaly connora w totalbet czy mi sie wydaje?

5xharoldx5 1,8M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Detroit Red Wings - Los Angeles Kings

Typy:
Detroit Red Wings (ML) @2,25 Superbet (z opcją SuperPrzewaga)
Detroit Red Wings lub remis @1,72 Superbet
Detroit Red Wings powyżej 2,5 bramek w meczu (razem z dogrywką i decydującym rzutem karnym) @1,88 Fortuna

Od czasu pożarów w Los Angeles forma LA Kings mocno spadła. Od czasu przełożenia ich domowego meczu z Calgary Flames udało im się wygrać tylko trzy z ośmiu spotkań. Do tego ta drużyna zawodzi na wyjazdach, a miejsce w pierwszej ósemce zawdzięczają dobrej grze na swoim lodzie. Detroit Red Wings mocno walczą o playoffy. Począwszy od 29 grudnia Detroit Red Wings wygrali aż siedem z ośmiu domowych spotkań. Dla mnie Red Wings mają potencjał na playoffy i szkoda, że początek sezonu mieli tak fatalny, teraz czeka ich trudna rywalizacja, bo chętnych na miejsca 7-8 na wschodzie jest wielu. O playoffy będzie niełatwo, ale na zwycięstwo u siebie z Los Angeles Kings ich stać.

St. Louis Blues - Vancouver Canucks

Typy:
Vancouver Canucks (ML) @2,17 Superbet (z opcją SuperPrzewaga)
Vancouver Canucks lub remis @1,67 Superbet
Vancouver Canucks powyżej 2,5 bramek w meczu (razem z dogrywką i decydującym rzutem karnym) @1,92 Fortuna

Tutaj mam odmienne zdanie niż verno i stawiam na Vancouver. Duży wpływ na aktualne miejsce Canucks miały kontuzje. Teraz sytuacja jest już lepsza. Ostatnio Canucks wygrali z Washington Capitals. Na ich szczęście rywalizacja na zachodzie wygląda zupełnie inaczej niż na wschodzie i tam za bardzo nie widzę kto miałby im odebrać ósme miejsce. Ok, póki co Calgary Flames są przed nimi, ale to są tylko trzy punkty różnicy, a Canucks mają większy potencjał od Flames. St. Louis Blues jakoś do mnie nie przemawiają i nie widzę ich w playoffach. Dla mnie Vancouver Canucks są lepszą drużyną, dlatego widzę tutaj ich zwycięstwo.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +4173
H 2,4K

Honoriusz

Użytkownik
McDavid i Draisaitl statyści dzisiaj, Connor w 1 i 3 tercji bez jakiegokolwiek strzału...jedynie w drugiej zrobił 2 strzały i zdobył bramek, ale to by było na tyle.Szkoda bo fajny kurs u czerwonych na dwie bramki był bo aż 9.
Swoje zrobiła też czysta gra Krakenow, jedynie jedna kara zaraz na początku meczu.

verno 1M

verno

Znawca - Hokej
Spotkanie: Buffalo vs Bruins
Typ: Marchand gol
Kurs:
3.20
Post w dziale:
Link do swojego postu
Analiza:

Ostatnio piękna seria ciekawe czy podtrzymamy :D. Bruins wróciło do żywych i mimo że jeszcze nie jest tak jak powinno być to i tak zmiana jest widoczna szczególnie w ofensywie. Szable na ten moment są jedną z najgorszych drużyn i nie widać aby coś się miało zmienić. Goście mają dobrą okazje aby dalej punktować a liczy się każdy punkt patrząc na to jak tam jest ciasno. Uważam że Bruins powinno to wygrać bez jakiś większych problemów ale Szable też mają kim postraszyć więc wole poszukać gola Marchanda, który w tym sezonie pod kreską i powinien mieć 6 goli więcej, ostatnio często "kręci się" przy dobrych okazjach i nie raz brakowało nie wiele aby zdobyć bramkę, dzisiaj dobry rywal aby to zrobić.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3679
5xharoldx5 1,8M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
New York Rangers - Carolina Hurricanes

Typy:
New York Rangers (ML) @2,12 Superbet (z opcją SuperPrzewaga)
New York Rangers lub remis @1,65 Superbet
New York Rangers powyżej 2,5 bramek w meczu (razem z dogrywką i decydującym rzutem karnym) @1,74 Fortuna

Carolina Hurricanes jeszcze bardziej wzmocnili swój i tak mocny skład, ale ja bym nie skreślał grających u siebie New York Rangers. Wielu już skreślało tą drużynę, a oni się pozbierali i moim zdaniem wejdą do playoffs, może nawet tam trochę namieszają. Rangersi mieli teraz serię dziesięciu spotkań ze zdobytym przynajmniej jednym punktem. Ta seria została przerwana bardzo pechowo, gdyż w ostatnim meczu z Colorado Avalanche było 4:4 i wszystko zmierzało ku dogrywce, a na 15 sekund przed końcem Avalanche zdobyli bramkę na 5:4. Mimo to Rangers są w gazie i z pewnością odpowiednio się zmobilizują, żeby dołożyć najmocniejszej drużynie na wschodzie.

Calgary Flames - Washington Capitals

Typy:
w meczu będzie powyżej 5,5 bramek @1,94 Fortuna
obie drużyny zdobędą po przynajmniej dwie bramki w meczu @1,64 Fortuna
Calgary Flames powyżej 2,5 bramek w meczu (razem z dogrywką i decydującym rzutem karnym) @1,86 Fortuna

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1091
verno 1M

verno

Znawca - Hokej
Godzina: 03:30
Spotkanie: Utah vs Pingwiny
Typ: O'Connor Drew gol
Kurs:
6
Post w dziale:
Link do swojego postu
Analiza:

Udało się przełamać co ostatnio zdarza się często, Pospisil, Tkachuk, Giroux i inni, którzy po wielu grach w końcu ustrzelili. Dzisiaj pora na O'Connora, który od 9 spotkań czeka na bramkę chociaż to i tak nic bo już miał serię 32 meczów bez gola. Nie jest to kluczowy zawodnik a Pingwiny też nie są drużyną, która dominuje przeciwnika ale uważam że mimo wszystko obrywają trochę za mocno i stać ich na więcej. Goście jak odpalą to potrafią wygrać na każdego ale niestety dzieje się to rzadko, dzisiejszy rywal zdecydowanie w zasięgu a ta niska skuteczność w poprzednich meczach może odbić z podwójną siłą i Utah się zdziwi. Nasz bohater można powiedzieć że jest największym pechowcem w lidze i prędzej czy później nadrobi te bramki, rywal moim zdaniem bardzo przystępny a tak jak mówiłem niska skuteczność gdzie średnio oddawali 30 strzałów na mecz strzelając po 1 golu może odbić także overy w stronę Pingwinów również mile widziane.

Ostatnia edycja:
5xharoldx5 1,8M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Florida Panthers - Los Angeles Kings

Typy:
Florida Panthers (ML) @1,63 Superbet (z opcją SuperPrzewaga)
Florida Panthers lub remis @1,34 Superbet
Florida Panthers powyżej 2,5 bramek w meczu (razem z dogrywką i decydującym rzutem karnym) @1,56 Fortuna

O Los Angeles Kings pisałem przy okazji ich meczu z Detroit Red Wings. Napisałem, że drużyna z Los Angeles gra słabo na wyjazdach, że ich forma spadła. Mecz z Detroit Red Wings tylko to potwierdził, bo Kings przegrali 2:5, pomimo prowadzenia 2:0. Na sześć ostatnich spotkań wyjazdowych LA Kings przegrali aż pięć z nich. Teraz przyjdzie im grać z jedną z najlepszych drużyn na wschodzie, czyli z aktualnymi mistrzami NHL. Niedawno obie drużyny ze sobą grały i wtedy w Los Angeles wygrali Kings 2:1, więc Panthers powinni być mocno zmotywowani, żeby się zrewanżować i według mnie im się to uda.

Nashville Predators - Vancouver Canucks

Typy:
Vancouver Canucks lub remis @1,74 Superbet
Vancouver Canucks powyżej 2,5 bramek w meczu (razem z dogrywką i decydującym rzutem karnym) @1,76 Fortuna
obie drużyny zdobędą po przynajmniej dwie bramki w meczu @1,55 Fortuna

Stało się to czego się spodziewano- Nashville Predators rozpoczęli pogoń o czołową ósemkę na zachodzie. Na początku roku Predators wyglądają naprawdę mocno, choć szkoda tej przerwanej serii zwycięstw porażką 2:5 z Anaheim Ducks. Ja jednak widzę tutaj przynajmniej remis Vancouver Canucks. Canucks też wzięli się do roboty i w końcu od dłuższego czasu udało im się wygrać dwa mecze pod rząd. Ostatnio zaufałem im w meczu z St. Louis Blues i mnie nie zawiedli, gdyż wygrali 5:2. U Canucks myślą nad sprzedażą J.T. Millera lub/i Eliasa Petterssona, ale jeśli drużyna w końcu złapie odpowiedni rytm, to może z tego zrezygnują.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1554
Do góry Bottom