Ben Tara zrezygnował z kadry TUN. Czeka na polski paszport, by w lidze nie grać jako obcokrajowiec.Z tego co widzę to w Tunezji nie gra ich podstawowy atakujący Ben Tara a jest to dość spore osłabienie, (...)
Tak, tylko problemem się robi dalsza ścieżka pucharowo, o to jest gra. Przegrana Polski mocna zrzuci nas na pozycję nr 2, zakładając, że Słoweńcy ograją słabych Niemców - oba mecze dzisiaj o 20.30.Tak ale Polska i Slowenia maja zagwarantowane rozstawienie z 1 i 2 - bez względu na wynik. Wystarczy wyjsc z grupy
Yuki Ishikawa wraca powoli po kontuzji kostki w 1/4 LN w pierwszym meczu nie grał, a w drugim wszedł z ławki. Ciężko mi sobie wyobrazić, żeby jakoś pociągnął grę. Żadna jest to ciekawostka, Kuba miała silny skład to wygrywała z Japonią, która od jakiegoś czasu zaczęła grać trochę lepiej.Kuba - Japonia
Typ: Kuba @1.60 fortuna
Mecz o 2 miejsce w grupie B (Brazylia pewnie wygra z Katarem i przypieczętuje 1 miejsce). Dla mnie faworytem w tym spotkaniu jest reprezentacja Kuby, która w końcu złożyła taki skład, że może rywalizować z najmocniejszymi. Kuba ma w swojej drużynie między innymi zawodników takich jak: Jesus Herrera z Perugii (18 pkt w przegranym spotkaniu z Brazylią), Miguel Angel Lopez z Sady Cruzeiro (14 pkt przeciwko Brazylii), Marlon Yant z Lube (12 pkt przeciwko Brazylii). W drużynie Japonii grę ciągnie głównie ich kapitan Yuki Ishikawa. Uważam, że zdecydowanie więcej jakości jest po stronie Kuby i to oni zwyciężą w tym starciu, awansując z grupy z 2 miejsca.
Jako ciekawostkę można dodać, że Japonia nigdy nie wygrała meczu przeciwko Kubie.
Japonia - Kuba
Kuba win 1.60 Fortuna
Kuba -3.5 1.85 Betclick
Kuba -7.5 2.25 Fortuna
Minimum 2 sety z taka sama liczba punktów 2.35 eWinner
Kuba -1.5 seta 2.23 Fortuna
Mecz o drugie miejsce w grupie, Brazylia odprawiła już oba z tych zespołów i nie zapowiada się na to by z Katarem straciła punkty, jednocześnie tracąc fotel lidera.
Kuba przegrała z Brazylią 3:2 po zaciętym pojedynku i gra na przewagi w tie breaku. Następny mecz to pojedynek z Katarem wygrany 3:1, a przegrany set był do końca na styku. Przed turniejem zaprezentowali się dobrze w turnieju Pan-American ostatecznie w nim triumfujac.
Japonia uległa Brazylii 3:0 gdzie nie podjęli jakiejś większej walki, a z Katarem poradzili sobie bez większych problemów.
H2H jest bezlitosne dla zawodników z kraju kwitnącej wiśni. Nie wygrali żadnego pojedynku z Kubanczykami i tylko raz doprowadzili do tie breaku w poprzednim spotkaniu. Odbyło się one 6 lat temu w ramach ligi narodów, dlatego też nie jest przekonującym argumentem na korzyść Kuby.
Kończąc myślę że wygrana zapewnia sobie reprezentanci Ameryki i przypieczetuja awans do dalszej fazy turnieju
Niekoniecznie, jak wygrają i trafia na USA w ćwierćfinale odpadając to dopiero zaboli. Polska dzisiaj wyjdzie podstawowym składem ale jeżeli nie będzie iść to wątpię, że będą się zabijać o wygraną. 2.45 na USA to value.
Nie ma takiej opcji, Kuba lekko.Yuki Ishikawa wraca powoli po kontuzji kostki w 1/4 LN w pierwszym meczu nie grał, a w drugim wszedł z ławki. Ciężko mi sobie wyobrazić, żeby jakoś pociągnął grę. Żadna jest to ciekawostka, Kuba miała silny skład to wygrywała z Japonią, która od jakiegoś czasu zaczęła grać trochę lepiej.
Ktoś tam pisał, że Kuba wygrała Pan Cup tylko, że grali pierwszym składem, a reszta ekip przyjechała ochłapami to nie ma się co dziwić. Przed turniejem tak myślałem, że Kuba wygra, ale teraz to na dwoje babka wróżyła. Widziałem ich z Katarem to słaby mecz. Z Brazylia też nic ciekawego przez 5setow tylko druga połowa pierwszego i drugi na niezłym poziomie, reszta to masa niewymuszonych błędów.
Wszystko zależy od tego jak im będą te bomby na zagrywce wchodzić, a narazie jest słabo. Jak Kuba będzie przyjmować i utrzymają zagrywkę to wygrają, ale jak przyjęcie będzie marne to Japonią ich wkręci w parkiet.
No bardzo lekko, idzie dokładnie w drugą stronę. Ośmieszona Kuba póki co...Nie ma takiej opcji, Kuba lekko.
3-1 Kuba @4.10 STS
3-0 Kuba @4,10 STS
Gdzie dostane kto ile pkt w danym meczu itp?
Żartujesz? Jak można tak pisać i siać ferment?Włosi jak wygrają 3-0 z Chinami, to zostają w Lublanie czyż nie?
Bo 3-1 to będą decydować małe punkty. Byłoby korzystnie dla nich, żeby wejść z 1 miejsca, dla swoich kibiców bliżej do Słowenii, gdzie grają też grupę.
Polacy też by byli zadowoleni, gdyby byli zepchnięci z 1 miejsca na drugie, to zagralibyśmy w Gliwicach a nie w Słowenii.