HelpBet co myślisz o dzisiejszym meczu Navi vs Liquid?
Co do Liquid oglądałem ich mecze w 2020 roku gdzie pokonywali np BIG czy Heroic czyli bardzo dobre drużyny. Przyznam ze nie doceniłem ich i wg mnie zrobili ostanie duży progress.
Navi wiadomo gra swoje, maja Simpla który potrafi praktycznie sam wygrać im mecz, ale czy kursy w granicach 2.30 nie są value? Ostatnie spotkanie to 2:0 Liquid
NaVi-Liquid
Ten pierwszy mecz Liquid na NaVi to był pierwszy mecz Liquid w nowym składzie, co prawda zmienili tylko 1 grajka, ale zawsze. Z tego względu meczy z 2020 nie brałbym kompletnie pod uwagę.Teraz teroretycznie nie wiadomo było czego się po nich spodziewać. Wczoraj NaVi przejechało się już po G2 i wyglądali dużo lepiej niż w pierwszych 2 meczach Blasta. Stawiałem na nich, ale wydawało mi się że będzie to close game i dojdzie do Inferno, a tu generalnie brak podjazdu ze strony G2. Wygrana Liquid z EG, jak dla mnie o niczmy nie świadczy, bo EG jest beznadziejne
Wydaje mi się, że oni potrzebują zmiany IGL-a, bo Ethan, Brehze, Cerq to mocne grajki skillowo, ale ewidentnie coś tam nie gra w tym teamie. Wczoraj to się nie dało ich oglądać szczerze mówiąc, a jak się wysypali na B po rundzie pistoletowej na dust2 z ak47 i wyjaśnił ich 1 gość z deaglem było kwintesencją.
Wracając do Liquid NaVi. Patrząc na te 3xbo3 zagrane przez oba teamy bany pójdą takie same. Czyli Liquid -Train, NaVi -Vertigo. To jest raczej 100%. Daje to Liquid szeroki zakres map do wyboru, pytanie na co się zdecydują ponieważ za każdym razem brali co innego: Dust2, Nuke i Inferno. Moim zdaniem pójdą znowu w Inferno, bo 1. wygrali dość przekonująco 2. na Inferno w NaVi gra Bit, który narazie nie jest zbyt przekonywujący i musi jeszcze trochę pograć w oficjalnych meczach tier1, żeby trzymać równo odpowiedni poziom. Będą rozkminiać gdzie kryje Bit i grać głównie na niego, co zresztą robili w pierwszym meczu ugrywając 12 rund w T. Ciekawe czy NaVi ze względu na ten decydujący mecz nie zdecyduje się zostawić flamiego na inferno, ale do tej pory odkąd dołączył Bit to zawsze go wymieniali na inferno, czy grali z Astralis czy z Complexity, więc myślę że tu się raczej nic nie zmieni.
Teraz mapa NaVi. Liquid pokazali się na Nuke z niezłej strony. Na Vitality też przegrali tą mapę minimalnie, a z NaVi prowadzili już chyba 9-0, ale potem comeback do 10-5 i nieudany comeback w drugiej połowie NaVi doprowadził do 16-14. Generalnie NaVi pickuje tą mape cały czas, jeśli train jest niedostępny i myślę, że tak będzie i teraz. Może dojść do tego, jakoś tak mi się wydaje że wezmą Overpassa to po prostu przeczucie
, ale mając już jakieś rozeznanie jak grają Nuke w Liquid analizując demka ze swojego meczu i Vitality, mogą się pod nich przygotować i wygrać tą mapę. Decider typuję Dust/Overpass.
Podsumowując, wydaje mi się że mapę Liquid weźmie, a czy meczyk? Klasycznie we will see what time will tell.
Liquid +1,5 @1.4 totalbet
Liquid 1 mapa win @2.1 totalbet
over 2.5 @ 1.9 totalbet
EDIT: niestety liquid najpierw oddało pierwszą mapę po wysokim prowadzeniu, a później w sumie podobnie na drugiej
próbowali jeszcze wrócić, ale w kluczowej rundzie na half buy w navi 14-13 przegrali i 14-16...
Astralis-Vitality
I tu się zaczyna robić ciekawiej bo o 16:30 czeka nas zajebisty meczyk. Astralis-Vitality.
Na Blast, Vitality bez większych problemów wygrało oba mecze. Delikatne problemy mieli tylko z Liquid na Nuke, ale koniec końców wyciągneli. Pozostałe mapy raczej bez historii. Trochę inaczej było w przypadku Astralis, którzy męczyli się z G2 i musieli wracać do meczu z dużej przewagi G2. Gdyby nie akcja Xyp9xa na Inferno z mp9 to kto wie, mogłoby ich już tu nie być. No ale po tym poznaje się lepsze drużyny, że w krytycznych momentach nie wysiadają i grają swoje jaki wynik by nie był. Pokazali to na pierwszej mapie z G2, gdzie wracali z 4-11 a później chyba z jakiegoś 10-15 albo lepiej, przegrywając na koniec 16-14, po głupiej ostatniej rundzie, ale co się odwlecze to wiadomo i na inferno ugrali tą 1 kluczową rundę więcej i comeback z 5-10 się udał.
Bany raczej klasyczne jak to z obu stron. Astralis nie gra Mirange, Vit nie gra Traina.
Generalnie obie drużyny mają podobny mappool i często trejdują się mapami, więc tu na win 1 win 2 map nie ma co stawiać bo może stać się wszystko. Ostatnie 2 mecze w grudniu Vit wygrywało mapę Astralis, by oddać potem swojego dusta2 po bardzo zaciętych pojedynkach. Jak dla mnie Vitality trochę lepiej wygląda na tym turnieju i bym szedł w ich stronę mimo sympatii do Astralis.
Vitality +1.5 @1.27 totalbet
over 2.5 @1.87 totalbet
Dodatkowo bez analizy
Styldunow @1.9 totalbet niestety nie udało się awansować na DH. Bardzo słaby train Polaków
i for fun
Navi 2:1 @3.15 totalbet
Styldunow 2:1 @3.65 totalbet
Astralis 2:1 @3.5 totalbet
ako 40.24
Z fartem