Panie i Panowie w weekend ruszamy po zimowej przerwie, a tu taka cisza?
Tak wiem, że pierwsza kolejka po przerwie jest ciężka do typowania, ale myślę, że kilka propozycji się znajdzie.
15:00 Górnik Zabrze - Piast Gliwice
czerwona kartka @ 4.00
Betfan
Górnik to niespodziewany wicelider naszej
ekstraklasy. Jednak nie bez przypadku są tak wysoko w tabeli. Świetny start, dobre transfery i Gasparik to jakoś poukładał. Zima również owocna w transfery. Co prawda Zabrzanie stracili Sowa, ale przyszło kilka ciekawych nazwisk, którzy maja grać pierwsze skrzypce w układance Gasparika. Piast po kiepskim początku odbił się od dna. Teraz w dole tabeli jest taki ścisk, że każdy punkt jest na wagę złota. To są małe derby śląska, bo tak można nazwać pojedynek Górnika z Piastem.
Proponuje zatem, że padnie czerwona kartka. Już w Gliwicach jesienią było gorąco na koniec meczu, gdzie doszło do słownych starć pomiędzy Podolskim ,a kierownikiem drużyny Piasta, który dość mocno się potem odgrażał. Mimo mrozu jaki ma panować w tej kolejce, to ten mecz powinien rozgrzać kibiców. Sędzia spotkania będzie Piotr Lasyk, który nie dał jeszcze czerwonej kartki w tym sezonie, a z żółtymi kartkami było różnie. Może tym razem zawodnicy dadzą mu powody do czerwonej kartki?
Do tego dorzuciłbym żółtko Czerwińskiego, który dość regularnie łapie kartka w starciach z Górnikiem.
17:30 Legia - Korona
Legia @ 1.81
Superbet
Tu się zgodzę z
typerskoki, który opisał trochę nam ten mecz. Gdyby mecz rozgrywany był w Kielcach to mocno bym się zastanowił na zwycięstwem Legii. Tu jednak grają u siebie i powinni to wykorzystać. Kiepska runda sprawiła, że Legia musi gonić rywali. Jest to pierwszy poważny mecz Papszuna. Cudów nie oczekuje, a nie będę zdziwiony jak Legia ten mecz wygra skromnie 1:0.
Jeśli miałbym na szybko wytypować pozostałe spotkania tej kolejki. To patrząc na formę ekip z poprzedniej rundy to typowałbym następująco:
20:30 Radomiak - Arka - zwycięstwo Radomiaka @ 1.92 w Superbet
Gospodarze to jedna z najlepszych ekip grających u siebie. Przegrali zaledwie raz. Myślę, że nie będą gościnni dla swoich rywali, a tym bardziej, że Arka zdobyła zaledwie dwa gole na wyjeździe i nie wygrała żadnego spotkania. Spróbowałbym, że Radomiak strzeli tutaj jeszcze
powyżej 1.5 gola @ 2.15 w Superbet
W gole, a dokładniej, że obie drużyny strzelą gola poszedłbym w spotkaniach
Widzew - Jagiellonia @ 1.63 w Superbet oraz Motor - Pogoń @ 1.55 w Superbet. Widzew ma być nowa potęgą ligi i zobaczymy czy wejdzie mocno w ta rundę czy jednak będzie potrzeba trochę czasu i cierpliwości zanim to wszystko zatrybi. Jagiellonia robi pomału swoje i z meczu na mecz punktuje. Tu niema co dodawać bo ta drużyny jest dobrze poukładana.
Motor traci gole u siebie jak na zawołanie. Pogoń natomiast obok Arki to najsłabsza drużyny wyjazdowa. Tu musi dojść do wymiany ciosów.
Jest ciekaw ogólnie jak sama pogoda wpłynie na grę i poziom tej kolejki. Jak wiemy maja być mrozy. Jestem ciekaw czy sędzia będzie prowadzał jakieś 2-3 minuty przerwy w każdej połowie aby uzupełnić cieple płyny.
Niech ta runda już startuje!