>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

ATP Tour - Australian Open (18.01.2026 - 01.02.2026)

inkub1986 864K

inkub1986

Użytkownik
Medvedev - Tien over 3,5 seta 1,52 sts

Jutro nad ranem o 6:00 rusza arcyciekawe spotkanie pomiędzy Rosjaninem a Amerykaninem. W poprzedniej edycji Australian Open było 3-2 dla Tiena. W 2025 spotkali się jeszcze w Pekinie i Szanghaju i w obu przypadkach każdy z nich zdobył seta. To symptomy, by uwierzyć, że i w tym roku dojdzie do minimum 4 setów w ich bezpośredniej rywalizacji. A więc nie pozostaje nic innego jak zagrać over 3,5 seta po fajnym kursie i czekać aż typ zabarwi się na zielono. Po prostu ci panowie idą ze sobą na żyletki, a ich mecze są bardzo wyrównane. Dzięki!

Ostatnia edycja:
Ardnas 398,3K

Ardnas

Typer
Zaczynamy drugi tydzień AO! 💪 Raczej bez większych niespodzianek na turnieju do tej pory 😩, a największą był chyba Hubert Hurkacz.

🎾 Lorenzo Musetti - Taylor Fritz
Lorenzo Musetti

2,10 w Superbet // Edit po meczu: 3:0, a sam Fritz bez serwisu... Musetti więcej asów niż on, takie czary. 🙉

H3H 3:3, ale Fritz 2 razy wygrał 4 lata temu gdzie Musetti dobijał jeszcze do nieukończonej 20-stki. Kolejne zwycięstwo Fritza sprzed roku na WTF, ale wyglądało to tak, że Djokovic grał finał z Musettim w ATP Atenach (Serb wygrał), a sami "playerzy z rankingu" ścigali się na ostatnie punkty kto zagra na turnieju kończącym sezon. Wyszło to tak, że Djokovic go sobie odpuścił, a na jego miejsce wszedł właśnie Włoch, więc to wyszło trochę takie "czary mary" typu - Daj mi wygrać w Grecji, a skoro jesteś Włochem to jedź sobie do Turynu bo ja i tak nagrałem się już trochę w tym życiu i muszę odpocząć, a nie lać się z najlepszą 8 sezonu.
Włoch przypomnę, że jest brązowym medalistą z Paryża 2024 (Iga Świątek pozdrawia! 🙋‍♂️), do tego w tak już młodym wieku zrobił lepszy wynik rok temu na szlemach niż Fritz przez większość swojej co by nie powiedzieć solidnej kariery. Martwić może jedynie fakt, że Fritz jest w kwiecie wieku dla człowieka - czyli te magiczne +/- 28 lat - po 30-35 robisz się już tylko starym piernikiem 👴 i tu żadne bajki o "drugiej młodości" nie pomogą, bo matkę oszukasz, ojca oszukasz, nawet siebie oszukasz, ale natury nie oszukasz.
Skoro już raz na takim Wimbledonie Musetti wziął mecz 3:2, to czemu nie miałby zrobić tego na AO? Do tego australijskie upały wydają im się bardziej znośne dla Włochów, a to też może mieć znaczenie przy teoretycznie długim meczu. Jeszcze jest jedna kwestia czyli w ćwierćfinale czeka już Djoković (który uważam, że znajdzie się w półfinale), a Fritz ma z nim H2H 0:11 w plecy, za to Włoch Musetti może mu puścić mecz właśnie przez tą "akcję" sprzed roku. A i na United Cup niezwykle prestiżowym turnieju taki Hurkacz pokonał Fritza.

B. Shelton Jutro 10:10 C. Ruud
L. Musetti Jutro 04:00 T. Fritz
2 x O 3,5 S 1,92 w Betclic
Może jutro o Sheltonie, albo i nie...

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +4355
dx2 376,5K

dx2

Użytkownik
Shelton-Ruud: Ruud powyzej 9,5 asów @1.8

Niby nie zagram, ale z ciekawosci dam taka propozycje do rozwazenia jako że jest hype na tego rodzaju typy od ubieglego sezonu. Moze pan Louis to ubierze w jakis typ - on ma taka tendencje do wyszukiwania typow, ze obydwaj zawodnicy powyej 560 asow. Nie pamietam kiedy ostatni raz przyszlo mi w ogole cos takiego grac i trzeba by to bylo liczyc w latach wstecz, ale po meczu Ruuda z Cilicem zerknalem z ciekawosci. Rano wyposrodkowana linia meczowa wynosila 28,5 asa, ale jak patrze to buki zawyzyly troche.

Duze znaczenie ma dlugosc spotkania, ale teoretycznie argumenty sa. Shelton swoje najlepsze wyniki osiaga na szlemach i podanie to jego duzy atut i to wie praktycznie kazdy. Casper Ruud z kolei jest zawodnikiem przecietnym w tym wzgledzie, ale tutaj naprawde ten element dziala, zwlaszcza na pole rownowagi w meczu z Cilicem. W pomeczowym wywiadzie usylyszalem, ze Ruud pobil swoj rekord asow w karierze - 25 i ta liczba byla wieksza o 7 asow niz u tak dobrze podajacego zawodnika jak Cilic. Maly minus, ze mecz w sesji wieczornej, bo dzis mowiono, korty wieczorem byly wolne, ale poprzedni mecz Ruud tez gral o podobnej porze, a po drugiej stronie siatki rywal z ktorym trzeba szukac jak najwiecej krotkich punktow.

Jezeli mecz bedzie bliski i wyjdzie poza trzy sety, to mysle ze moze tych asow pasc calkiem duzo. Takze typ na to spotkanie pod patronatem pana Luisa pokroju: over 863 asy kazdy.

Ostatnia edycja:
W0lfx 517,1K

W0lfx

Znawca - NBA
Ben Shelton - Casper Ruud | Ben Shelton -1.5 Handicap Setowy | Kurs 2.15 Superbet

Wchodzimy w decydującą fazę i mamy starcie, w którym buki słusznie stawiają na Amerykanina. Ben Shelton na tegorocznym AO wygląda po prostu potężnie nie stracił jeszcze nawet seta, odprawiając z kwitkiem Humberta, Sweeny'ego i Vacherota. Gość ma obecnie taką pewność siebie, że serwisem ustawia sobie całe wymiany. Warto zwrócić uwagę na korty w Melbourne w tym roku są wyjątkowo szybkie, co przy leworęcznym, rotowanym podaniu Sheltona czyni go niemal nietykalnym. W poprzednich rundach wygrywał blisko 80% punktów po pierwszym serwisie i rzadko dopuszcza do break pointów. Dla kogoś takiego jak Ruud, który lubi stać głęboko za końcową, to będzie koszmar. Casper Ruud to oczywiście solidność, ale tutaj mamy do czynienia z czynnikiem ludzkim, który może delikatnie zaważyć na meczu bardziej niż backhand. Norweg otwarcie przyznaje w wywiadach, że ma włączony telefon przez całą dobę poza czasem spędzonym na korcie, bo lada moment spodziewa się narodzin córeczki. Maria jego żona została w Norwegii, a Casper sam mówi, że jest gotowy spakować się i wylecieć z turnieju w każdej chwili, jeśli dostanie sygnał. Taka sytuacja na etapie 1/8 finału Szlema musi siedzieć w głowie bo sam przyznawał że chciał by być przy narodzinach. Do tego Ruud w drodze do tej rundy nie miał meczu, który by go realnie przetestowali pod kątem siły ognia choć trochę męczył się z Ciliciem, a Shelton to przy obecnym Ciliciu który pewnie myśli powoli o końcu kariery to zupełnie inny poziom dynamiki. H2H niby pokazuje, że Ruud potrafi grać z Benem, ale ich ostatnie starcia na hardzie były na styku. Dzisiaj Shelton to zawodnik z TOP 10 rankingu ATP, który poprawił regularność i nie podpala się już tak jak kiedyś. Norweg przy tak szybkich warunkach i głowie w jakimś tam stopniu ułożonej na poród w Oslo, może nie wytrzymać tempa, jakie narzuci Amerykanin od pierwszego gema. Jak dla mnie, Shelton zamknie to spotkanie siłą i serwisem, nie dając Casperowi czasu na rozrzucanie gry i tak już nie wspominając o aspektach rodzinnych po pewnie w ferworze gry nie będzie o tym myślał.

Otrzymane punkty reputacji: +2994
Ardnas 398,3K

Ardnas

Typer
Od jakiegoś czasu czyli jakiś X lat, nawet nie śledzę 1 tygodnia szlemów bo to jest tylko najczęściej przesiew zawodników, a druga sprawa to człowiek nie ma już tyle czasu by szukać w oceanie 💩 jakiś sensacji. Skoro padło słowo "sensacja" to tych na razie nie ma i wątpię by ktoś tu się mógł jeszcze potknąć.

🎾 Shelton B. - Sinner J.
Dla mnie NO BET, kursy padaka. Zabawa w O/U gemowe, czy "handicupy" = raczej czysty twardy hazard/loteria.

🎾 Musetti L. - Djokovic N.
Djokovic N. + Mecz do śledzenia na Live' . Pisałem wcześniej o mojej teorii spiskowej, że Musetti przegrał finał z Serbem w Atenach, Serb się wycofał z WTF i tak oto swoją drogą Musetti trafił na WTF w Turynie i zgarnął jakąś kasiurkę +prestiż + punkty. Teraz czas chyba na koleżeński "rewanż", bo nie po to Djokovic startuje w takim wieku w AO, by sobie odpuścić, a do tego przyfarciło mu się bo miał jeden mecz z głowy. Z drugiej strony mniej wierzę w ustawkę aby doszło do "włoskiego półfinału", ale to tylko moje osobiste dywagacje. W ciemno bym brał może 1:3 dla Novaka .

🎾 Alcaraz C. - De Minaur A.
Alcaraz C. gdzieś do podbicia AKO i to samo -1,5 S - W wielkim skrócie nic ciekawego, a raczej nowego nie powinno się tutaj wydarzyć, po prostu Alcaraz jest o klasę lepszy i tyle w temacie. Jedyny atut De Minaura to, że gra u siebie i to wszystko.

🎾 Zverev A. - Tien L.
Zverev A. - Do podbicia gdzieś AKO
Zverev A. -1,5 S - Typ do typów dnia

1,87 w Superbet // @Edit po meczu: 3:1, szczerze to mniej więcej takiego wyniku jak i meczu się spodziewałem czyli, że Tien podejmie rękawice i powalczy. 🥊

Przeciwko Tienowi grałem już w 1 rundzie - jednak w meczu na przysłowiowe "żyletki" jakoś przetrwał i przeszedł dalej. Później poobijał totalnych średniaków aż doszło do spotkania z Miedwiediewiem (Jak to się k**** odmienia?! 🤬 XD) które zakończyło się na 3:0 dla "amerykańskiego-azjaty". Czy seta w kieszeni 6:0 trzeba komuś wyjaśniać? - Nie sądzę. Myślę, że Tien może powalczyć, bo gramy na "na jego półkuli", ale raczej nie sądzę by pokonał rankingową 3 która broni tutaj punktów za finał sprzed roku (półfinał wygrany po kreczu Djokovica). Kto jak kto, ale Zverev to chyba ktoś ostatni i jedyny w którego można włożyć odrobinę jakiś nadziei na "jakąś zmianę" która najczęściej kończy się tym co zawsze. Zverev był w 3 finałach szlema, do tego jest w kwiecie wieku, więc kto wie. Tien jak się nauczy grać na mączce to może zobaczymy go kiedyś w top 10, ale i bez tego da się to spokojnie zrobić.

W co najmniej jednym gemie będzie As i podwójny błąd serwisowy - NIE 2,42
Po obu stronach dobrze returnujacy zawodnicy. Dodatkowo De Minaur nie ma jakiegoś wybitnego serwisu, a Alcaraz zmienił styl serwowania i dopiero się tego uczy. Widać, że przez to serwuje trochę słabiej i sypie dużo asów, ale długofalowo wyjdzie mu ta zmiana na dobre.
Co za szalony zakład, ile razy to w meczach było tak, że jak ktoś zrobił DF to zaraz leciał AS by się zrehabilitować. Powodzenia z tym typem.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2951
Cabron 168,6K

Cabron

Użytkownik
Alcaraz dzisiaj na podbicie po 1,20 idealny. Natomiast ja bym tutaj ogólnie szukał seta De Minaura. Kangur gra znakomity turniej i może dzisiaj z pomocą publiki napsuć trochę zdrowia Alcarazowi. Over 3,5 seta po 1,76 do gry.
Dodatkowo mam fajny bet z Fortuny -
W co najmniej jednym gemie będzie As i podwójny błąd serwisowy - NIE 2,42
Po obu stronach dobrze returnujacy zawodnicy. Dodatkowo De Minaur nie ma jakiegoś wybitnego serwisu, a Alcaraz zmienił styl serwowania i dopiero się tego uczy. Widać, że przez to serwuje trochę słabiej i nie sypie dużo asów, ale długofalowo wyjdzie mu ta zmiana na dobre.

Tien wygra 2,70 Fortuna
Tutaj trochę ryzykownie, ale potencjał spory. Sashka jak to on lubi się zesrać i trzeba też zaznaczyć, że cudów tutaj nie gra. Tien też może przebijać w nieskończoność. Poprawił serwis i teraz myślę, że na stałe zagości w top 20.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2336
W0lfx 517,1K

W0lfx

Znawca - NBA
Alexander Zverev - Learner Tien | Learner Tien +1.5 Handicap Setowy | Kurs 2.12 (SuperBoost) Superbet

Buki wystawiły kursy 1.45 na Zvereva i 2.75 na młodego Tiena, co moim zdaniem jest klasycznym nabieraniem się na nazwisko faworyta. Zverev w tym turnieju to typowy rollercoaster. Niby przeszedł Cerundolo w trzech setach, ale Argentyńczyk w tym meczu po prostu nie istniał mentalnie jak to ma w zwyczaju. Prawdziwy obraz formy Niemca widzieliśmy we wcześniejszych rundach z Diallo i Müllerem, gdzie Alexander seryjnie tracił sety i momentami wyglądał na trochę zagubionego. On ma te swoje przestoje, kiedy nagle przestaje trafiać pierwszym serwisem i zaczyna pchać piłkę, co przy takim rywalu jak Tien będzie zabójcze. Amerykanin to zupełnie inna bajka. To, co ten chłopak zrobił z Miedwiediewem (6:4, 6:0, 6:3), to trochę niespodzianka nie patrząc na ich h2h. Learner gra tenis niesamowicie dojrzały leworęczny forehand, świetne kąty i ta lekkość w poruszaniu się po korcie. Daniił nie wiedział, co się dzieje, a przecież to jeden z najlepszych defensorów w tourze. Tien już raz w Acapulco pokazał, że potrafi postawić się Zverevowi, a teraz gra życiówkę i jest najmłodszym ćwierćfinalistą AO od czasów Kyrgiosa. Handicap +1.5 seta po takim kursie to dla mnie najmocniejszy bet na te ćwierćfinały. Zverev w 1/4 finałów Wielkich Szlemów rzadko kiedy wygrywa na czysto 3:0, zwłaszcza z kimś, kto tak dobrze returnuje i trzyma piłkę w korcie jak Amerykanin. Tien jest w takim gazie, że urwanie dwóch setów to tutaj plan minimum. Niemiec pod presją faworyta lubi się spiąć, a młody nie ma nic do stracenia i po prostu bawi się tenisem. Widzę tu długie, co najmniej 4 bądź 5-setowe starcie i może nawet zakończone wygraną Tiena?.

S 51K

sobolekk

Użytkownik
Zverew vs Tien 1 (-1,5 seta) 1,9 sts
Nie no kompletnie nie kupuje argumentów kolegi wyżej. Tien pokonal latwo Miedviediewa bo tamten sobie wyszedl i grać nie umiał i już robicie z niego Boga.
Wcześniej Tien grał raczej z przeciętnymi rywalami. W tym roku został już zmieciony z kortu przez Beretiniego i Michelsena.
Zverew to zawodnik z calkiem innej półki , zdecydowane top 3 tamtego sezonu i jeszcze level wyzej od mietka ktory jak wiadomo z minuty na minute moze zaczac oddawac.
Poza jedną porazka z mającym dobry dzien na serwisie Hurkaczem komplet wygranych Zverewa w tym roku.
Moim zdaniem zdeycdowane value

Otrzymane punkty reputacji: +487
S 51K

sobolekk

Użytkownik
Zverew vs alcaraz
Zverew over 1.5 przełamania kurs 1.75 superbet
Alcaraz dał się złamać dwa razy tragicznie dysponowanemu minaurowi a szczerze nie wydaje mi się że zverew poradzi sobie gorzej .
Alcaraz to nie jest jakiś pewniak na serwisie i widzę te breaki bez problemu , można nawet odważniej jeśli jakieś buki to maja

Otrzymane punkty reputacji: +243
R 3M

rr62dga

Mistrz Typer MLB 2025
Dyscyplina: Tenis, ATP Australian Open
Godzina: 04:05
Spotkanie: Granollers, Zeballos - Harrison, Skupski
Typ: superprzewaga: Granollers, Zeballos
Kurs: 1,59
Bukmacher: Superbet
Analiza:
Półfinał turnieju deblowego, w którym doświadczona hiszpańsko-argentyńska para Granollers, Zeballos zagra z parą Harrison, Skupski. Rozstawiona z trójką para Granollers, Zeballos w drodze do półfinału wygrała trzy pojedynki tracąc seta tylko z parą Cash, Tracey natomiast Harrison, Skupski miała więcej czasu na odpoczynek po kreczu pary holenderskiej Griekspoor, Van de Zandschulp. Po odpadnięciu turniejowej jedynki i dwójki ubiegłoroczni zwycięzcy French Open i US Open są obecnie najwyżej rozstawioną parą pozostałą w turnieju i z pewnością u schyłku kariery powalczą o tytuł także w Australii.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +133
Ardnas 398,3K

Ardnas

Typer
🎾 Johnson L. / Zielinski J. + Granollers M. / Zeballos H.
2,50 w Betclic
// @Edit po meczu: Dobrze, że nie grałem 👍 - szkoda, że podałem. 👎

Żeby to zagrać bym musiał wstać około 2:50, a nie o 3:50 jak to robię, ale może szpony ostrego 👺 hazardu wezmą górą - kto wie. Stawka rekreacyjna bo to są deble, a z deblami to różnie bywa, przede wszystkim jak to mówił Albert Einstein: "Szaleństwem jest obstawiać dokładne wyniki w tenisowym deblu." - autentycznie tak powiedział. Zieliński (dwa razy wygrał MIX'a na szlemach) swoją moc pokazał już na United Cup gdzie tak naprawdę to dzięki niemu + Kawie ☕, Polska reprezentacja wygrała cały turniej. Wydaje mi się, że ich przeciwnicy mieli łatwiejsze pary do ogrania przez turniej + 2 razy spotkali się ze "swojakami" czyli z Australijczykami.
Druga para to jest Top 1 poprzedniego sezonu, a Granollers to jest Top 1 deblista świata. Łatwo też nie powinni mieć bo Skupski N. na pewno chce się zrewanżować za te finały szlemów (jako para Salisbury J. / Skupski N.). Hiszpan z Argetyńczykiem są słusznymi faworytami, nawet do wygrania całego turnieju. Zresztą ten Australian Open jakoś odbywa się bez większych niespodzianek, ale co by nie mówić deblistów tak bardzo nie śledziłem bo z tymi parami to zawsze różnie bywa.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +388
Ardnas 398,3K

Ardnas

Typer
Ciekaw jestem Waszego zdania, co sądzicie o jutrzejszych meczach? :unsure:

🎾 C. Alcaraz Jutro 04:30 A. Zverev
Zverev A. - Bezpieczny wynik // 5,25
Zverev A. +1,5 S // 3,00
Zverev A. +2,5 S + Sinner J. 1 S -1,5 G // 2,65
Betclic
// @Edit po meczu: 3:2, co za mecz, zresztą kto oglądał ten wie, dużo zwrotów akcji, urazy podczas meczu itd. itd. Było wszystko! 🤗 Zverev serwował na mecz więc trochę szkoda typu na jego WIN...

Puszczone za drobnicę i do tego jeszcze jako Freebety czyli poszedł solidny grubas 💰. Szczerze to sam nie wiem co o tym meczu sądzić, ale zapowiada się ekstremalnie ciekawie, a sama analiza będzie bardziej pod typ, ewentualnie jako "myślenie życzeniowe", ale czy na pewno? Przecież obaj "dżentelmeni" (przede wszystkim Zverev A.) zagrali ze sobą tylko 1 spotkanie w 2025 roku i co prawda wziął je górą na spokojnie Alcaraz, ale im dalej w las to już tak kolorowo nie było.
Od razu zacznę antytezę pod ten argument - 2 lata temu 22-letni Hiszpan miał zaledwie 20 lat - jednak na French Open Niemiec miał już wtedy 2:1 w setach, a na samym Australian Open, tym na którym jutro będą grali pokonał już Hiszpana 3:1 (kursy były podobne). Jeszcze wcześniej US Open wziął na spokojnie Alcaraz, a jeszcze wcześniej French Open Zverev 3:1, więc historycznie patrząc na to - to nie jest tak, że to były "izzi win" Hiszpana już przed meczem, bo wcale tak nie było.
Przypomnę wszystkim, że właśnie Australian Open to najgorszy turniej dla Carlosa bo go jeszcze nie wygrał, a najdalej gdzie zaszedł to właśnie półfinał w którym jest, wcześniej były to dwa ćwierćfinały. Nie zapominajmy, że Niemiec rok temu grał tutaj w FINALE. Do tego jest przecież rankingową 3, więc jeżeli trzecia rakieta świata w tym meczu nic nie zagrozi Hiszpanowi to możemy powiedzieć, że widowisko dwóch aktorów zostanie z nami na dobrą dekadę.

🎾 Sinner J. 1 S -2,5 G
2,03 w Betclic
// @Edit po meczu: Wszystko pod kontrolą 6:3 od pierwszych piłek...

Bez analizy jednak z czystego lenistwa mi się po prostu nie chce, szczerze to nawet wątpię czy Djokovic ten mecz skończy bez kreczu? 🤕

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +5015
5xharoldx5 3,4M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Zaproponowane do wyróźnienia:
+2
Novak Djokovic - Jannik Sinner

Typy:
Novak Djokovic (zwrot, jeśli Djokovic przegra w tiebreaku decydującego seta) @8,80 Fortuna
Novak Djokovic (z handicapem +1,5 seta) @4,30 Superbet
Novak Djokovic (z handicapem +2,5 setów) @2,07 Superbet
w meczu będzie powyżej 36,5 gemów @2,50 Superbet

Pamięta ktoś kiedy był kurs 8,80 na Djokovica? Pewnie wiele lat upłynęło od tamtego czasu. Bukmacherzy nie dają Serbowi praktycznie żadnych szans, a moim zdaniem taki kurs to jest jednak przesada. Novak Djokovic był już jedną nogą poza turniejem, gdyż przegrywał 0:2 z Musettim, miał problemy z pęcherzem na stopie i gdyby nie kontuzja Włocha, to Serba zapewne już by tutaj nie było. Sposób awansu chluby nie przynosi, ale został spełniony bardzo ważny warunek, który daje Novakowi szanse na wygranie turnieju- doszedł do półfinału i niewiele się namęczył. Trzy pierwsze mecze Djokovic wygrał 3:0, czwarty wygrał walkowerem, a w piątym Musetti skreczował w trzecim secie. Wobec tego Serb jest naprawdę świeży i jedynym problemem jest ten pęcherz na stopie. Teraz pytanie na ile jest to poważne. Dwa dni odpoczynku to jest coś, ma on do dyspozycji najlepszych specjalistów, więc możliwe, że w półfinale nie będzie to już jakoś tak mocno uciążliwe.

Trudno powiedzieć jaka jest forma Djokovica, bo trzy pierwsze mecze wygrał dość łatwo, a z Musettim wyglądał kiepsko. Ja bym nie skreślał Serba po jednym słabym spotkaniu. Djokovic jest w półfinale i jest naprawdę świeży, a to daje mu szanse na mocne powalczenie z Jannikiem Sinnerem. Sinner też miał jedno trudne spotkanie, gdzie przegrał pierwszego seta z mało znanym Spizzirrim, a w drugim przegrywał i wydawało się, że może być zaraz 2:0 dla jego rywala, do tego Sinner nie wyglądał dobrze fizycznie. Wydaje się, że Włoch nie jest w swojej optymalnej formie i według mnie można z nim powalczyć.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +5225
U 51,3K

undertaker87

Użytkownik
Novak @3,5 STS

To jest już na 99,9 proc ostatnia szansa w życiu na szlema dla Novaka. Rozegrał w półfinale prawdopodobnie jeden z top 3 najlepszych meczów w karierze. Kilka piłek było jak z kosmosu. Alcaraz jakoś wybitnie się tutaj nie prezentuje. Obydwaj będą tutaj mieli wsparcie publiki. Alcaraz za swoją nieszablonową grę a Novak za historię. Ciężko sobie wyobrazić dwa takie zwycięstwa w jednym turnieju ale dokładam do tego Betu trochę serca bo jednak chyba z racji osiągnięć i wieku większość kibiców będzie trzymała kciuki za Nole. Trzymajmy kciuki za niego bo wygrana jutro to chyba była by największą rzecz w męskim tenisie jaka się wydarzyła. Na AO rozpoczął swoją wielką historię i niechaj tutaj ja zakończy na tronie

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +129
G 16,1K

gzjjr

Użytkownik
Dlatego właśnie zawsze będziecie na minus u buka. Djoko nie zagra drugiego takiego meczu i odpada jutro. Tutaj nie trzeba robić analizy

inkub1986 864K

inkub1986

Użytkownik
Na plus dochodzi informacja, że to jego ulubiony szlem. Szanse są, choć nie takie duże. Widziałem co za piłki Alcaraz wyciągał. No trzeba konsekwentnie go miotać po korcie, żeby coś ugrać i być ultra skutecznym, żeby go skończyć.

arass1 1,4M

arass1

Użytkownik
Jeżeli Alcaraz będzie grał z podobnymi problemami zdrowotnymi jak w półfinale, to Novak to bezlitośnie wykorzysta.
Tego jednak na tą chwilę nie wiemy. Z jakimkolwiek typowaniem wstrzymuję się do momentu obejrzenia kilku pierwszych gemów finału.

louisarmstrong 2,9M

louisarmstrong

Użytkownik
Przecież to prosty mecz do obstawiania , będzie dokładnie jak z Nadalem i Medvedevem w 2022roku.
Należy poczekać jak Alcaraz będzie prowadził 2:0 w setach I pierwszy przełamie serwis Djokovica w trzecim secie.I wtedy postawić na Novaka powinien byc dobry kurs :)

W0lfx 517,1K

W0lfx

Znawca - NBA
Carlos Alcaraz vs Novak Djokovic | Mecz potrwa powyżej 200.5 minut | Kurs 1.85 Betters

Doczekaliśmy się finału marzeń w Melbourne, choć droga obu panów do tego miejsca to był istny rollercoaster i rzeźnia dla organizmów. Carlos Alcaraz stoi przed historyczną szansą na skompletowanie Karierowego Wielkiego Szlema w wieku zaledwie 22 lat, ale to, co musiał zostawić na korcie w półfinale ze Zverevem, przechodzi ludzkie pojęcie. Ponad 5 godzin walki, problemy ze skurczami w trzecim secie i niesamowity powrót, gdy Niemiec już serwował na mecz. Hiszpan to fenomen wydolnościowy, ale takie mecze zostają w nogach, zwłaszcza że w finale po drugiej stronie siatki staje Terminator. Carlos gra tenis totalny, agresywny, z dużą ilością skrótów, co zmusza rywala do ciągłego biegania, ale sam też pokonuje przy tym gigantyczne dystanse. Z drugiej strony mamy legendę, która się nie kończy. Novak Djokovic w wieku 38 lat znów zamknął usta niedowiarkom, odprawiając Sinnera w pięciosetówce. To był pokaz profesury i odporności psychicznej. Nole w Melbourne czuje się jak we własnym salonie nigdy nie przegrał tu finału i widać, że 25. tytuł wielkoszlemowy to dla niego obsesja jak i pewnie cel. Serb w drodze do finału miał momenty słabości, stracił dwa sety z Musettim (choć tam pomógł krecz Włocha) i musiał się wyciągać ze stanu 1:2 w setach z Jannikiem. Jednak Novak to król defensywy i przechodzenia do kontrataku, a jego return wciąż jest najlepszy na świecie. Dlaczego idę w czas trwania meczu? To proste przy takim zestawieniu i stawce meczu nie widzę tutaj szybkiego 3-0 w żadną stronę. Obaj panowie są po morderczych bojach w półfinałach, co paradoksalnie może wydłużyć spotkanie, bo wymiany mogą być nieco wolniejsze, za to bardziej taktyczne i szarpane. Każdy set między nimi w finałach Szlemów to zazwyczaj godzina bicia się cios za cios. Pamiętamy ich maratony z Wimbledonu czy Cincinnati. Tutaj nawierzchnia jest dość szybka, ale obrona obu jest tak szczelna, że wypracowanie punktu trwa wieki. Linia 200.5 minuty (czyli około 3h 20min) przy formacie do trzech wygranych setów i tak walecznych zawodnikach wydaje się bardzo bezpieczna wystarczą cztery wyrównane partie by to weszło z nawiązką.

Do góry Bottom