>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Bukmacher Fortuna - opinie

c1amak 9,9K

c1amak

Użytkownik
Nie ukrywam, że pracuję w Fortunie – i pewnie dlatego łatwo jest część mojej opinii sprowadzić do tego faktu. Ale z drugiej strony – czy to znaczy, że nie mogę mówić o rzeczach, które realnie uważam za mocne? Ja sam gram, więc wiem, co dla mnie działa, a co nie.

Obiektywnie – są wysokie bonusy AKO (25% już od 5 typów, 50% przy 10 typach – to jest fakt), są Safebety (2UP, 90:00, SPLIT na KSW, 39:00 w koszu – i to też jest fakt), są też regularne promocje, które można lubić albo nie, ale są.

Jasne – kursy można krytykować, bo na Ekstraklasie czy topowych ligach bywa różnie, i to też jest temat do rozmowy. Ale żeby zachować obiektywizm – jeśli już się mówi, że kursy są niższe, to wypada wspomnieć też, że na te same mecze Fortuna daje dwa mocne rozwiązania: 2UP (Superprzewaga) + 90:00, które potrafią uratować kupon.

Na koniec – każdy wybiera to, co dla niego ważniejsze: ktoś stawia na gołe kursy, ktoś na promocje, ktoś na produkty typu Safebet. I właśnie o tym warto dyskutować – merytorycznie, a nie sprowadzając wszystko do tego, kto gdzie pracuje ;)

Otrzymane punkty reputacji: +1717
G 1,5K

gbocian11

Użytkownik
"Obiektywnie", "żeby zachować obiektywizm" :ROFLMAO: Zabrakło niewiele, żebym się dał złapać ;-) To jest Twój pracodawca - ile razy byś nie napisał, że piszesz obiektywnie to obiektywny nie będziesz. Piszesz o mocnych rozwiązaniach. W ilu ligach macie te mocne rozwiązania? Superprzewaga w 5, 90:00 w 8. Polecam sprawdzić w ilu ligach superprzewagę mają konkurenci.

"kursy można krytykować, bo na Ekstraklasie czy topowych ligach bywa różnie" - nie bywa różnie tylko jest słabo, po prostu. Jedna z najwyższych marży na Ekstraklasie, przy znacznie niższej w większości dużych firm w Polsce (obecnie 7%) Nawet 7,5% narzutu na Premier League? To są jedne z najgorszych kursów w Polsce. Gorzej ma tylko Fuksiarz i Betclic.

Otrzymane punkty reputacji: +920
Dr House 134,9K

Dr House

Znawca - Lekkoatletyka
Ja to bym chciał żeby otwierając ofertę np.na Ekstraklasę zresztą na obojętnie co, była jak kiedyś możliwość kliknięcia np.liczba goli, wynik 1 połowy i pojawiały by się kursy na wszystkie mecze a nie tak jak teraz trzeba klikać w każdy mecz i dopiero szukać to czego się chce. Kursy pochowane, żeby coś skleić to trzeba kupę czasu poświęcić inaczej CH.j człowieka trafia. Gram ze względu na promocje ale to co wyrabiają od wakacji odpycha coraz bardziej

c1amak 9,9K

c1amak

Użytkownik
"Obiektywnie", "żeby zachować obiektywizm" :ROFLMAO: Zabrakło niewiele, żebym się dał złapać ;-) To jest Twój pracodawca - ile razy byś nie napisał, że piszesz obiektywnie to obiektywny nie będziesz. Piszesz o mocnych rozwiązaniach. W ilu ligach macie te mocne rozwiązania? Superprzewaga w 5, 90:00 w 8. Polecam sprawdzić w ilu ligach superprzewagę mają konkurenci.

"kursy można krytykować, bo na Ekstraklasie czy topowych ligach bywa różnie" - nie bywa różnie tylko jest słabo, po prostu. Jedna z najwyższych marży na Ekstraklasie, przy znacznie niższej w większości dużych firm w Polsce (obecnie 7%) Nawet 7,5% narzutu na Premier League? To są jedne z najgorszych kursów w Polsce. Gorzej ma tylko Fuksiarz i Betclic.
Widzę, że ponownie łatwo jest sprowadzić całą rozmowę do tego, gdzie pracuję, zamiast do tego, co faktycznie napisałem. Fakty są takie: bonusy kursowe są, boosty są, Safebety są – i to wcale nie w jednej lidze czy w dwóch, tylko regularnie w topowych rozgrywkach, które większość ludzi obstawia.

Co do Ekstraklasy – jasne, kursy można krytykować. Ale nie sposób uczciwie pominąć, że na KAŻDY mecz jest i Superprzewaga (2UP), i 90:00, i że można je łączyć w AKO, a do tego dochodzi bonus 25% już od 5 typów. Finalnie wychodzi zupełnie inna matematyka niż patrzenie wyłącznie na marżę kursową.

Czy to komuś pasuje czy nie ja tylko prostuję fakty – bo z Twoich wpisów od początku sezonu wynika, że konsekwentnie piszesz o minusach kursów na Ekstraklasę, a nigdy nie wspominasz o plusach, które na tych samych meczach też są dostępne.

Życzę powodzenia w typowaniu – oby zawsze na zielono

Ja to bym chciał żeby otwierając ofertę np.na Ekstraklasę zresztą na obojętnie co, była jak kiedyś możliwość kliknięcia np.liczba goli, wynik 1 połowy i pojawiały by się kursy na wszystkie mecze a nie tak jak teraz trzeba klikać w każdy mecz i dopiero szukać to czego się chce. Kursy pochowane, żeby coś skleić to trzeba kupę czasu poświęcić inaczej CH.j człowieka trafia. Gram ze względu na promocje ale to co wyrabiają od wakacji odpycha coraz bardziej
Masz rację, Dr House – to jest faktycznie spory minus i w pełni się zgadzam, że brak filtrowania mocno przeszkadza. Robimy wszystko, żeby jak najszybciej wróciło, mam nadzieję, że w październiku uda się to domknąć. Niestety przy tak dużej organizacji i roadmapie obejmującej 5 krajów, różne produkty i kanały sprzedaży, ustawienie priorytetów to naprawdę duża układanka. Ale temat jest na liście i ma swoją wagę.

Zieloności Panowie, pozdrawiam

Otrzymane punkty reputacji: +401
G 1,5K

gbocian11

Użytkownik
Wszystko ładnie fajnie - można dać pogrubioną czcionkę i krzyczeć dużymi literami trzeci raz to samo, żeby akurat było w ostatnim poście w tym temacie, ale oprócz Ciebie to tu nie za wiele osób chwali obecną formę Fortuny. Czemu nie pogrubiłeś, że kursy na Ekstraklasę można SŁUSZNIE krytykować? ;-)

I nie jest tak, że wczesniej nie wspominałem, że w Fortunie rzeczywiście jest superprzewaga i safebety, ale może dodasz też, że za korzystanie z boostu od 5 selekcji (który rekompensuje słabe kursy) Twoi koledzy częstują graczy maksymalnym zlimitowaniem konta?

successful 3,4M

successful

ModTeam
Członek Załogi
Zieloności Panowie, pozdrawiam
Przepraszam za offtop i ogólnie ten komentarz nie ma być negatywny, ale - osobliwy wydźwięk mają życzenia "Zieloności" od pracownika Bukmachera.

No bo gdyby - na ten przykład - życzenie by się spełniło i każdy by wszystko wygrywał - to autor życzeń zostałby pozbawiony pracy 😃 A na tym mu z całą pewnością nie zależy.

Otrzymane punkty reputacji: +357
successful 3,4M

successful

ModTeam
Członek Załogi
Co do marży w Fortunie 5 lat temu nie wyglądało to źle, ale kursy bezkonkurencyjne nie były. Info tutaj:

i niżej.

Ciekawe jak by to wyglądało dzisiaj.

c1amak 9,9K

c1amak

Użytkownik
zenek ale wiesz, że boost był w tych typach, po 15% a błędem była notatka z informacją o standardowym kursem - bo w rzeczywistości jest wszędzie o wiele niższy... brawo za wyłapanie

Załączniki

• 86,2 KB Wyświetlenia: 8
  • 85,6 KB Wyświetlenia: 8
S 40,6K

sobolekk

Użytkownik
przypominam ze jeszcze niedawno byly kilka razy w tygodniu bonusy typu 50 za 50 , podwojna , potrojna dokladka itd a teraz argumentem jest jakas superprzewaga i 90 minut hahah

superprzewaga to juz sie powoli robi standard : betters , superbet itp

c1amak 9,9K

c1amak

Użytkownik
Panowie pytanie do Was – doświadczonych typerów.

Co Waszym zdaniem liczy się najbardziej przy typowaniu Ekstraklasy, jeśli patrzymy tylko na same warunki kursowe na główny market i bonusy kursowe oraz early payouty/safebety (bez freebetów, CRM i innych promocji)?

1️⃣ Wysokie kursy – np. oddskey 102–103 (czyli niska marża buka)
2️⃣ Kursy w oddskey 106 + Superprzewaga/2UP, Safebet 90:00 i dodatkowo +25% od 5 AKO
3️⃣ Kursy w oddskey 104 + Superprzewaga/2UP
4️⃣ Kursy w oddskey 105–106 + Gra bez podatku

Które z powyższych rozwiązań wybieracie? Ciekaw jestem Waszych opinii i argumentów, bo każdy patrzy trochę inaczej na value vs. zabezpieczenia.

Otrzymane punkty reputacji: +614
G 1,5K

gbocian11

Użytkownik
To jeszcze tylko napisz, dlaczego trzeba wybierać między dobrymi kursami a dodatkami? Czy inne firmy, które mają lepsze kursy wyłączają superprzewagę albo rateboost? Nie robią tego.

A Wy dajecie promocje, z których korzystanie kończy się de facto zamknięciem konta, a jak się z nich nie korzysta to kursy są fatalne.

c1amak 9,9K

c1amak

Użytkownik
bocian pokaż mi firmę która w Ekstraklasie ma do każdego meczu: wysokie kurs + early payout 2UP + safebet + gra bez podatku + bonusy kursowe od X ako

Własnie tym różnią się operatorzy w PL, że każdy ma inną strategię, konkurują na kursy lub early payouty, safebety, bonusy, promocje. Nie znam takiego który oferowałby wszystko. Dlaczego? bo musiałby dopłacać do interesu. A skoro 4 dużych operatorów proponuje 3 różne rozwiązania (i jest jeszcze jedno możliwe - brak promocji, tylko wysokie kursy/niska marża) to chętnie dowiem się co pro typerów najbardziej interesuje tutaj.

Czytałem Twoje posty z ostatnich miesięcy, brak sensownych argumentów tzn krytykujesz kursy ale nie wspominasz o rozwiązaniach typu early payout lub safebet, czy innych produktach (bonusy etc..). Ok, krytykuj sobie, pisz boldem xD, luz, a ja sobie pozwolę edukować i tłumaczyć, że można mieć inny punkt widzenia. Można też nadawać na limity, ale one nie biorą się z niczego - to też temat rzeka. Nie chcę zaśmiecać aż tak tutaj wątku.

G 1,5K

gbocian11

Użytkownik
Promujesz ten safebet jakby to było coś niesamowicie wartościowego dla gracza, a przypomnę Ci, że nie rozliczacie zakładu meczu po 90 minutach w przypadku remisu, a tylko w przypadku prowadzenia którejś z drużyn zatem przypadków, w których taki scenariusz będzie miał miejsce będzie może z 10 w sezonie. A jest co najmniej kilka firm, które kursami + 2UPem są od Was dużo lepsze, zarówno pod kątem wysokości kursów jak i pokrycia 2UPem. Owszem macie podbitkę od 5 selekcji na kuponie, ale po pierwsze 5 selekcji na kuponie to już jest dużo, a po drugie nadmierne używanie tej promocji blokuje konto i to konto które gra np same ligi z top 5 i nie ma tam żadnych krzywych zakładów. Zatem to jest promocja typu - korzystajcie póki możecie :D A bez korzystania z tej promocji Wasze kursy są jak Kucharczyk ;-)

B 0

bobek923

Użytkownik
A ja mam do was pytanie o Wirtualne Sporty w Fortunie. Zauważyłem, że da się ograć Fortunę w wirtualnych wyścigach psów. Podobno jest błąd, który pozwala przewidzieć zwycieżce wyścigu w każdym biegu. Jest to powiązane z kursami na faworyta i underdoga, ale do tej pory nie udało mi się tego złamać. Zapytacie skąd to wiem, zauważyłem ostatnio gracza, który typuje wyścigi psów i wygrywa każdy kupon na zwyciężcę, mało tego nie są to kupony na faworyta, a zawsze psy z kursem od 5 do 50. Niestety nie ma opcji, by dostać od niego info.

A 51,9K

ar0nek

Użytkownik
A ja mam do was pytanie o Wirtualne Sporty w Fortunie. Zauważyłem, że da się ograć Fortunę w wirtualnych wyścigach psów. Podobno jest błąd, który pozwala przewidzieć zwycieżce wyścigu w każdym biegu. Jest to powiązane z kursami na faworyta i underdoga, ale do tej pory nie udało mi się tego złamać. Zapytacie skąd to wiem, zauważyłem ostatnio gracza, który typuje wyścigi psów i wygrywa każdy kupon na zwyciężcę, mało tego nie są to kupony na faworyta, a zawsze psy z kursem od 5 do 50. Niestety nie ma opcji, by dostać od niego info.
obudź się i działaj dalej

S 40,6K

sobolekk

Użytkownik
Co tu dużo dyskutować . Fortuna była z rok czy dwa top 1 u buków z bonusami , teraz jest w tyle ale ogólnie inni bukmacherzy też mocno ograniczyli oferty bonusowe. Niestety, trzeba będzie kończyć zabawę , bo z podatkiem grać bez bonusów sensu nie widzę a betclic kursy smieszne

S 40,6K

sobolekk

Użytkownik
Ale mi się chce śmiać xD spamują powiadomieniami "fiku Miku nie zapomnij o bonusiku" , wchodzę a tam zagraj za 20 żeby mieć zawrotne 10 zł FB hahahah

Do góry Bottom