Pedersen over 9,5 @1,75 - forbet 7 po 3 biegach to trochę mało
Jak zawsze powtórzę - jeśli ktoś ma wiedzę to chętnie przyjmę wskazówki, bo
żużel oglądam od święta.
Nicki jest jaki jest (imo głupi, pyszny i nieznośny), ale no trzeba taką linie. Na papierze powinien dostać 6 biegów jeśli się nie obrazi. W powietrzu wisi 7. Slangerup powinno łatwo wygrać natomiast może być ciekawie bo Birkemose i Lyager są raczej gwarantami do małej ilości punktów. Kowalski też może się nie popisać. Z tego względu zrezygnowałem z handi, które jest dosyć wysokie (-16,5) i poszedłem w Nickiego.
Nicki w tym sezonie jechał w Fjelsted 3x i zdobywał 39 w 17 biegach co daje 2,29 pkt/bieg. Jeśli się nie obrazi...
Cierniak jechał tylko raz i zdobył całe 4. Nie jest dla mnie pewniakiem do dwucyfrowki i lepiej tutaj widzę Pedersena. W dodatku Ellis jest dla mnie gwarantem małej ilości punktów. Kildemand różnie, tak samo jak i Thorst. No wszystko mi się składa, że to Nicki będzie dzisiaj liderem - jeśli się nie obrazi...
1 bieg: lepszy od Ellisa - 1 pkt
3 bieg: lepszy od Lyagera i być może Cierniaka - 1/2 pkt
5 bieg: lepszy od Birkemose i Kildemanda - 2 pkt
9 bieg: lepszy od Kildemanda i Lyagera - 2 pkt
12 bieg: lepszy od Cierniaka/Kowalskiego - 1 pkt
Przed nominowanymi, bez RT wychodzi mi 7-8 pkt. Po najmniejszej linii oporu, bo nie jest powiedziane, że nie objedzie gdzieś Michelsena lub MJJ. 10 pkt zdecydowanie w zasięgu moim zdaniem.