>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Skoki 24/25 Willingen

Status
Zamknięty.
typerskoki 710,7K

typerskoki

Ekstraklasa Expert
Członek Załogi
Czwartek, 30.01.2025
18:00 - Odprawa techniczna

Piątek, 31.01.2025
13:30 - Oficjalny trening
16:10 - Konkurs mikstów

Sobota, 01.02.2025
14:30 - Kwalifikacje
16:00 - Konkurs indywidualny

Niedziela, 02.02.2025
14:30 - Kwalifikacje
16:10 - Konkurs indywidualny
* wszystkie godziny według czasu polskiego

lukas88 717K

lukas88

Forum VIP
Willingen- konkurs indywidualny - sobota
Typ: Forfang wygra
Kurs: 4,25
Etoto

Typ może i ryzykowny bo jeszcze nie było ani treningów ani kwalifikacji, jednak uważam że kurs mocno po tych seriach poleci w dół. Norweg którego osobiście nie lubię stawiać bo już wiele razy zawalił mi typowanie, jednak próbuję jego zwycięstwo w jutrzejszym konkursie z kilku względów:
- dysponuje równą formą i w trzech ostatnich konkursach był na drugim miejscu, pora w końcu na wygraną
- skocznia w Willingen to jeden z największych o ile nie największy obiekt z gatunku dużych, a jeszcze nie mamucich więc sprzyja to lotnikom, którym ewidentnie Forfang jest
- Norweg lubi tą skocznię i widać że mu pasuje, gdyż wygrał w karierze 5 konkursów w tym 2 w Willingen, w 2018 oraz przed rokiem gdzie zmiażdżył rywali z przewagą 31 punktów nad drugim Ryoyu i jest rekordzistą skoczni z wynikiem 155,5 m

tarki_16 324,9K

tarki_16

Moderator
Członek Załogi
Willingen 1 konkurs

D. Prevc 1-15 @2.25 Betclic

Bardzo przyjemny kurs na Słoweńca. On nie błyszczał w treningu, bo zajął 42 i 17 miejsce i wiedział, że nie załapie się i tak do mikstów. Willingen to największa skocznia z tych dużych obiektów, więc dla Domena, który uwielbia loty narciarskie, wręcz idealny obiekt na wysokie lokaty. Zresztą w Obersdorfie w sobotę 3 miejsce, a w niedzielę okazał się najlepszy. Ja bym nie przywiązywał za wysokiej wagi do treningów. Dziś panowie mają 3 próby, kwalifikacje, oraz sam konkurs i myślę, że Słoweniec najlepsze skoki odda właśnie w samym konkursie. W Willingen zazwyczaj podwiewa pod narty, wczoraj wiatr trochę kręcił, dziś jak patrzę wiatr do 3 m/s i prawdopodobnie pod narty, więc idealne warunki dla Prevca. Jak dla mnie top 15 przy obecnej jego formie powinno być formalnością.

Obaj w top 15:

Prevc/Wąsek @4.30 Betclic

Jeszcze za drobniaki taki zakład. Paweł wczoraj słabiutkie skoki, zupełnie nie przypominał zawodnika z poprzednich tygodni, przecież w niedziele na lotach zajął 4 miejsce. Myślę, że to lekka zasłona dymna i dziś powinno być już lepiej i powalczy o wysokie lokaty.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +394
lukas88 717K

lukas88

Forum VIP
Dyscyplina Skoki Narciarskie
Godzina: 16.00
Spotkanie: Willingen - 1 zawody
Typ: Domen Prevc w Top 10
Kurs: 3,50
Bukmacher: Fortuna
Analiza:

Podobnie jak przed tygodniem poszukam $ w typach na Słoweńców którzy co roku są wysoko w zawodach w Willingen, która jest bardzo dużą skocznią, profilem zbliżoną do mamutów, gdzie Słoweńcy spisują się wybitnie. Przed tygodniem Domen dwa razy na pudle w tym raz wygrał i pozwolił zarobić kilka złotówek. Wczoraj nieudany dzień treningowy ale nie przywiązywałbym do tego wielkiej wagi. Widać że Domen jest w formie co pokazał przed tygodniem. Buki przez skoki w treningach dość nisko oceniają szansę na dobry wynik Słoweńca, ja jednak pokuszę się o jego lokatę w Top 10 po bardzo atrakcyjnym kursie. Słoweniec w ostatnich dwóch sezonach, przynajmniej jednego dnia znajdował się nie tylko w Top 10, a nawet w Top 6. Więc za mniejszą stawkę można spróbować pograć Słoweńca w Top 6 po kursie 8,00 w Superbet

Z ciekawszych zakładów na zawody proponuję:
Ryoyu - Zajc - 1
Kurs: 1,70
Etoto

Kurs bardziej przeciw Zajcowi niż za Japończykiem, u którego jednak po odpuszczeniu Zakopanego i treningach przez 2 tygodnie widać progres. Natomiast Zajc to Zajc może oddać w jednej serii oddać mega skok a w drugim klepnąć bulę. Wczoraj jeszcze miał przeboje z sędziami i pewnie dziś nie będzie to bez znaczenia bo jego psychika nie jest mocną stroną. Uważam że Ryoyu przy skokach na poziomie z wczorajszego konkursu mixtów może zakręcić się w okolicy Top 6, natomiast dla Zajca nie widzę miejsca w Top 10, a może nawet Top 15.

Sundal- Zajc - 1
Kurs: 1,95
Etoto

Podobnie jak wyżej, typ przeciw Zajcowi, Sundal wczoraj solidne skoki, myślę że stać go na Top 10.

Parkinson 63,1K

Parkinson

Użytkownik
Uważajcie na tych Słoweńców. Coś majstrują w kombinezonach i masowo zaczeli ich dyskwalifikować w konkursach.

E 25,7K

emilplayp

Użytkownik
Zaproponowane do wyróźnienia:
+1
Willingen PŚ
J. A. Forfang top 3 @1,60 Fortuna ❌
J. Heorl - R. Kobayashi 1 @1,60 Fortuna ✅

ako @2,56 Fortuna ❌

Straszna loteria dziś, a sam Forfang trafił pechowo jeśli chodzi o wiatr. Tschofening obecnie wymiata mimo średnich warunków potrafił daleko huknąć.

Po zawodach w lotach przenosimy się na największą dużą skocznie w PŚ czyli Willingen, z pewnością zobaczymy lekkie przetasowanie czołówki bo nie wierzę, że Domen jest tutaj w stanie wygrać lub Zajc, tym bardziej, że Federacja ze Słowenii jest gotowa iść na "wojnę" z FIS-em odnośnie ostatnich dyskwalifikacji.
Jeśli chodzi już o typy to tutaj stawiam sztywno dalej w stronę Norwega, kolejny raz w ostatnich tygodniach bardzo dobrze spisuje się w treningach oraz seriach punktowanych co jeszcze bardziej umacnia moją tezę, że tutaj będzie się bić o zwycięstwo. Jeśli chodzi o głównych jego oponentów to z pewnością będzie to Tschofening, Heorl oraz Lanisek, a czy ktoś do nich dołączy? Ciężko stwierdzić bo Niemcy nie przekonują, Ryoyu niby w miksie solidnie ale ja przestałem mu ufać bo ostatniej niedzieli dlatego stawiam wyżej na tej skoczni Jana Heorl'a , który w treningach był odpowiedni 5 i 10, Ryoyu 33 i 35. Jeśli chodzi o konkurs mixow to wczoraj Heorl miał 5 notę, a Japończyk 6 licząc łączna wartość pkt po dwóch skokach.

Ostatnia edycja:
typerskoki 710,7K

typerskoki

Ekstraklasa Expert
Członek Załogi
Superbets: Wąsek najlepszy z Polaków, Forfang z Norwegów, Wellinger z Niemców @ 5,60 @ Superbet

Kosmiczny kurs na fajny zestaw wydarzeń. Najpewniej wygląda Forfang, który wydaje się powalczyć z Tschofenigiem o wygraną. Forma życiowa, skocznia ulubiona, bo już tu wygrywał i dobrze wypadał i widać że jest tu mocny. Poza Sundalem nikt nie ma do niego podejścia z kolegów, ale SUndal lubi konkursy zepsuć. Wellinger był wczoraj najlepszy z kolegów. Luźno dostał się do dwójki na drużynę i w dwójce też był lepszy od Raimunda. Patrząc na uśrednioną notę z wczorajszych skoków był dość wyraźnie najlepszy z kolegów. Najmniej pewny wydaje się Wąsek ale czy na pewno? Wczoraj miał pewne problemy, które będąc w tak dobrej formie jest w stanie szybko skorygować. Przykłąd tydzień temu gdy też pierwsze próby miał rozchwiane i był nawet poza 30, a w 2 konkursie otarł się o podium. Tutaj może być podobnie i już w jakieś miejsca top10 nie będę próbował choć też jest to zasadne, ale resztę naszych nielotów powinien pokonać bo jak widać formę mają tragiczną. Nawet jak jakiś Żyła czy ZNiszczoł błysną to raczej nie w obu próbach.

Pozosstałe ciekawe typy ode mnie bez analizy: https://forum.bukmacherskie.com/threads/typy-głównie-na-skoki-ale-też-piłka.163781/page-15#post-7318930

Ostatnia edycja:
lukas88 717K

lukas88

Forum VIP
Do dołożenia do innych dyscyplin bo nie można w Fortunie łączyć tych zakładów:

Forfang Top 2- TAK @ 2,25
O Johanie pisałem już wczoraj, powyżej też wypowiedział się typerskoki typerskoki a na Forfang w Top 2 bardzo ciekawy kurs:

Zajc Top 8- NIE @ 1,96
O Zajcu pisałem powyżej, uważam że nie będzie dzisiaj w Top 10 bo jest tam wiele lepszych kandydatów jak Hoerl + Tschofenig + Lanisek + Ryoyu + Kraft + Deschwanden +Domen + Wąsek + Sundal, myślę że Granerud i Wellinger też się mogą włączyć

Lanisek Top 4- TAK @ 1,80
Anze w niezłej formie, wczoraj dobre skoki na treningach i mixcie, uważam że z Forfangiem i Tschofenigiem będzie dziś na podium

Deschwanden Top 8- TAK @ 2,27
Szwajcar przeżywa sezon życia, wszystkie konkursy do tej pory w Top 11. Wczoraj w treningach 7 i 11, w mixtach nie skakał i liczę że dziś powinien powalczyć o Top 6. Był tutaj na podium przed rokiem.

Wąsek Top 18- TAK @ 1,70
Pawłowi wczoraj dzień nie wyszedł, ale on zawsze najlepsze skoki oddaje w konkursie więc przy formie z ostatnich tygodni uważam ze powinien powalczyć śmiało o Top 10, a tutaj jest jeszcze 8 lokat zapasu

Żyła Top 25- TAK @ 1,80
Piter lubi latać więc skocznie na styku dużej i mamuciej powinna mu odpowiadać, wielokrotnie był w Willingen wysoko, myślę że stać go na awans do drugiej serii i zajęcie miejsca w Top 25.

Ostatnia edycja:
dx2 290,7K

dx2

Użytkownik
Lanisek Top 4 @1.8

Biorac ten sezon pod uwage, to jakies 80 % typow forumowych oddanych w kierunku Laniska konczy sie zle, ale dzis chyba jest szansa. Sloweniec na treningach imponowal bardzo dalekimi skokami. Ostatnio popsul jeden z konkusow bedac liderme na polmetku, wiec moze tym razme los mu odda i stanie na podium w koncu.
Po drodze byly jeszcze loty w Obestdorfie, ale wybitnym lotnikiem Lanisek na tle swoich rodakow jak Zajc czy Prevc czy killku Austriakow mimo wszystko nie jest, wiec tam o podium walczyc bylo male szanse. Dzis jednak licze, ze skoczy dwa razy na poziomie zblizonym do wczorajszych skokow i to powinno mu dac lokate w scislej czolowce.

Minusem oczywiscie jest fakt, ze Lanisek zajmuje w klasyfikacji Pucharu Swiata bodjaze obencie 11 lokate, a wiec pomiedzy nim a liderem moze zmienic sie ustawienie belki, czy nawet warunki. Niemniej jednak po cichu licze, ze w koncu Laniskowi wszystko zagra i zrobi w konkursie to co na treningach.

Otrzymane punkty reputacji: +242
dx2 290,7K

dx2

Użytkownik
Raimund TOP 30 TAK @1.48

Niemiec calkiem dobrze skakal na treningach, zjamujac w nich 9 i 13 miejsce. Skoki byly na tyle dobre, ze wystapil nawet w konkursie mikstow w piątek w reprezentacji Niemiec. W kwalifikacjach do sobotniejgo konkursu skoczyly w okolice 141 metra, a dalej byl juz tylko loteryjny konkurs glowny, gdzie wyniki w wielu przypadkach byly malo obiektywne. Za caloksztalt jednak mozna powiedziec, ze Raimund oddaje z reguly skoki na dobry poziomie. Mam nadzieje, ze dzis konkurs bedzie bardziej obiektywny i Niemca zobaczymy w drugiej serii konkursowej. Ameryki nie odkryje, ze aby tak sie stalo to kluczowa proba bedzie wlasnie ten skok z pierwszej serii konkursowej.

Otrzymane punkty reputacji: +459
lukas88 717K

lukas88

Forum VIP
Wczoraj zupełnie nieudany konkurs z uwagi na wiatr w pierwszej serii który wyciął kilku zawodników. Dziś próbujemy ponownie licząc na lepsze warunki:

Willingen- 2 konkurs
Typ: Zwycięzca będzie z pary: Forfang/ Lanisek
Kurs: 2,60
Fortuna

Obaj panowie prezentują sie wybornie na skoczni w Willingen, wczoraj w pierwszej serii wiatr wyciął Forfanga i musiał mocno gonić w 2 serii. Lanisek potwornie mocny, niezależnie od warunków jest tutaj w trójce. Jedynym zawodnikiem który może pokonać tych dwóch zawodników jest Tschofenig, który wygrał wczorajszy konkurs ale nie miał jakiejś wielkiej przewagi i sądzę że dziś nie powtórzy tego osiągnięcia.
Nieco delikatniej można próbować WIN Laniska bo w mojej ocenie skacze tutaj najbardziej stabilnie:
Lanisek wygra @ 4,50 Superbet

B 13,9K

bunio

Użytkownik
Wczoraj zupełnie nieudany konkurs z uwagi na wiatr w pierwszej serii który wyciął kilku zawodników. Dziś próbujemy ponownie licząc na lepsze warunki:

Willingen- 2 konkurs
Typ: Zwycięzca będzie z pary: Forfang/ Lanisek
Kurs: 2,60
Fortuna

Obaj panowie prezentują sie wybornie na skoczni w Willingen, wczoraj w pierwszej serii wiatr wyciął Forfanga i musiał mocno gonić w 2 serii. Lanisek potwornie mocny, niezależnie od warunków jest tutaj w trójce. Jedynym zawodnikiem który może pokonać tych dwóch zawodników jest Tschofenig, który wygrał wczorajszy konkurs ale nie miał jakiejś wielkiej przewagi i sądzę że dziś nie powtórzy tego osiągnięcia.
Nieco delikatniej można próbować WIN Laniska bo w mojej ocenie skacze tutaj najbardziej stabilnie:
Lanisek wygra @ 4,50 Superbet
Tez mysle, ze ktorys z tych dwoch moze dzis wygrac pogralem w singlach wygrane. W tym sezonie jeszcze nie udalo sie nikomu wygrac dwoch konkursow w tym samym miejscu

typerskoki 710,7K

typerskoki

Ekstraklasa Expert
Członek Załogi
Superbets Wasek najlepszy polak, wellinger najlepszy Niemiec @ 3,30

Kontynuacją typu z wczoraj. Wczoraj było loteryjnie i wasek minimalnie przegrał z Kubackim a wellinger Tschofenig z hoffmanem. Ale patrząc na usredniona notę wszystkich swoich skoków panowie są wyraźnie najlepsi w swojej drużynie i liczę że dzisiaj to przełoża na konkurs.

Wąska próbuje rowniez na powtórkę mocnej niedzieli z lotów i miejsce w top 6 po kursie 6 i top 10 po kursie 3

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1597
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom