>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - Australian Open (12.01.2025 - 26.01.2025)

adik1992 577,5K

adik1992

Moderator
Członek Załogi
ao.jpg

Miejsce: Melbourne, Australia
Data rozgrywania: 12.01.2025 - 26.01.2025
Nawierzchnia: Hard
Kategoria: Wielki Szlem
Pula nagród: $59,900,200
Oficjalna strona turnieju: https://ausopen.com/
Lista Startowa: https://www.dartsrankings.com/tennis/australian-open
Drabinka: https://ausopen.com/draws
Plan gier: https://ausopen.com/schedule#!41183
Zwycięzca singla 2024: J. Sinner
Zwycięzca debla 2024: R. Bopanna/M. Ebden

Zestawienie kursów wg Fortuna:

aowyg.png

Zapraszam do merytorycznej dyskusji i pisania analiz

arass1 426,6K

arass1

Użytkownik
Losowanie drabinek singlowych turnieju głównego Australian Open 2025 odbędzie się 9 stycznia o godz. 4:30 czasu polskiego.

Natomiast losowanie gier deblowych przewidziano na 11 stycznia.

Tenis by Dawid 1,4M

Tenis by Dawid

Znawca - Tenis
Shang 🇨🇳 vs. Davidovich Fokina 🇪🇸
Bukmacherzy wystawili mniej więcej równe kursy, co mnie w sumie nie dziwi. Możemy spodziewać się bardzo dobrego meczu, z dużą jakością wymian zza końcowej linii, lecz mam małe wątpliwości, co do formy Chińczyka, który źle wyglądał podczas Next Gen ATP Finals, a Hongkongu oddał mecz walkowerem, co było spowodowane chorobą i wysoką gorączką. Jeśli problemem było tylko to, to jak najbardziej powalczy o pełną pulę. Fokina z kolei jak zwykle gra w kratkę. Poprzedni rok miał słaby i zazwyczaj odpadał we wstępnych fazach turniejów, a przecież potencjał ma wysoki, więc jest z nim jakiś problem i według mnie głównie w sferze mentalnej. Bardzo rzadko wygrywa mecze gładko, nawet będąc wyraźnym faworytem, potrafi oddawać wysokie prowadzenie i nie jest stabilny na dystansie, więc w formule best of 5 może być jeszcze trudniej. Z drugiej strony jest zazwyczaj świetnie przygotowany pod względem fizycznym i to może być jego przewagą nad Shangiem, który w ubiegłym roku nie zawsze był w pełni gotowy. W tak trudnych warunkach jest to dość ważny argument. Co ciekawe Alejandro odkąd gra w głównych drabinkach AO to zawsze odpada w II rundzie. Juncheng rok temu zatrzymał się na III rundzie i Carlitosie. Obaj są niesamowicie utalentowani, bazują na świetnych wymianach, ale jeden z nich jest silniejszy mentalnie, a drugi fizycznie. Mecz z potencjałem na dobre show, więc mam nadzieję, że nie okaże się jednostronne.

👉 powyżej 3,5 setów @1,47 (betclic) 🔄 ZWROT

Martinez 🇪🇸 vs. Darderi 🇮🇹
Jedno z zestawień, gdzie obaj zawodnicy muszą być zadowoleni z losowania, gdyż nie ma w nim wyraźnego faworyta, a z wieloma graczami byliby raczej skazywani na porażkę. Oczywiście mają swoje doświadczenie na kortach szybkich, szczególnie na Martinez, ale zdecydowanie bardziej preferują mączkę. Hiszpan w tym sezonie wygrał tylko z miernym Passaro i jakimś cudem wypuścił wysokie prowadzenie z Monfilsem, który poszedł za ciosem i zrobił finał Auckland. Z racji dość wysokiego rankingu wręcz musi grać w turniejach na szybszych kortach, ale tu bez niespodzianki – idzie mu bardzo średnio. Darderi jest w podobnej sytuacji i wystarczy przytoczyć, że w 2024 wygrał tylko dwa spotkania na hardzie, a jednym z nich było pożegnalne Dominica Thiema w Wiedniu i Austriak był średnio przygotowany do rywalizacji. W Auckland urwał seta Borgesowi, ale mecz stał na niskim poziomie i królował wiatr. Ważne będzie też doświadczenie, bo Martinez gra w Melbourne od dobrych paru lat i kilka razy przechodził pierwszą rundę, nawet dochodząc do trzeciej. Z kolei Darderi dopiero zadebiutuje. Totalnie nie mam pomysłu na zakład na ten mecz i nie wiem kto go wygra, więc raczej zdecyduje forma dnia i pewnie celowałbym najprędzej w over przełamań. Jest tu jakiś potencjał na dłuższe spotkanie i jak najbardziej rozumiem kursy.

👉 powyżej 3,5 setów @1,47 (betclic) 🔄 ZWROT

Nie są to jakieś wyszukane propozycje na niedzielę, ale wydaje się, że co najmniej jedna z nich powinna okazać skuteczna. Nie widzę tego dnia jakichś super okazji do stawiania, ale to tylko moje subiektywne odczucie.

OPISAŁEM KAŻDY MECZ I RUNDY MĘSKIEGO AUSTRALIAN OPEN TUTAJ

Analiza wideo drabinki mężczyzn od Damiana TUTAJ (omówił każdy mecz)

Ostatnia edycja:
louisarmstrong 1,7M

louisarmstrong

Użytkownik
Casper Ruud v Jaume Munar
Munar 5.00 Ladbrokes
Munar+1,5 seta kurs 2.80 forbet

Zacznę od tego że w h2h jest 3:1 dla Rududa ale 3:0 na cleyu a to jedno zwycięstwo Munara na hardzie całkiem niedawno , jesienią w Bejzing w Chinach.
Ruuda widziałem ostatnio z Hurkaczem na United Cup jego gra mogła się podobać , ale bronił w drugim secie mnóstwa brejck pointów powrotnych Hurkacza kilka razy było vlisko a to linia a to taśma,Hm Ruud sprawiał wrażenie że do ugryzienia.
Munara ostatnio widziałem w meczu wygranym z Mussettim i gra Hiszpana podobała mi się jeszcze bardziej był dobrze duspomowany , siłowo , wytrzymałościowo , wygrywał długie wymiany , Mussetti stawiał wysoko poprzeczkę ale i tak w końcu to Jamume znajował winnera.
I gdyby ta dyspozycja z tego meczu z Mussettim się dziś powtórzyła to Casper nie będzie mieć łatwo w mojej opinii.
Kursy kuszące by spróbować.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3864
louisarmstrong 1,7M

louisarmstrong

Użytkownik
Gauthier Onclin v Reilly Opelka
Onclin 3.75 Livescorebet
Opelka ostatnio pocisnął z pod watroby i dostał się do exkluywnego klubu Karlovic , Kyrgios , Rodic , ma korzystne h2h z Djokovicem 1:0 hm zagrał genialne 2 sety , mocą i jakością można by obdzilić 3-4 mecze , raczej trudno będzie utzrymać taką jakość w kolejnych , meczach , setach gemach a tu potrzeba 3ech setów 4ech bądź 5ciu hm
Przeciwnika nie wudziałem ale te wyniki z kwalifikacji wyglądają groźnie 3 mecze po deciderach zwłaszcza ten ostatni z McDonaldem po dwóch tajbrekach i deciderze.
Wydaje mi się że z dużym prawdopodobieństwem ten kurs na Live pojawi się sporo wyższy.
I chyba warto to pograć u buka który by ewentualny krecz Opelki rozliczył nam na +
Post automatycznie złączony:

Lucas Pouille v Alexander Zverev

L. Pouille To Break Serve First kurs 7.00 (niestety restrykcja ako można zagrać tylko singlem )
Ciekawa propozycja w Ladbrokes po odważnym kursie .Pouille od dawna nie może znaleźc swego najlepszego tenisa sprzed powiedzmy 10ciu lat ale może jeszcze kiedyś znahdzie , patrząc na to co wyprawia Nikishori można mieć małą nadzieję .Ale tu chodzi o pierwsze przełamanie , gdyby znalazł swój najlepszy tenis na chwilę w początkowej fazie meczu?? Sasha też czasem wolno zaczyna np od serii podwójnych błędów , choć dawno tego nie było.
Ja się skusiłem na całe 10euro:)

Ostatnia edycja:
Tenis by Dawid 1,4M

Tenis by Dawid

Znawca - Tenis
Tsitsipas 🇬🇷 vs. Michelsen 🇺🇸
Stefanos w ostatnim czasie stał się zawodnikiem, którego w żadnym wypadku nie można się bać na nawierzchniach szybkich i obecnie groźny jest głównie na mączce. W United Cup potwierdził to rozgrywając bardzo nierówny mecz z Carreno Bustą i doznając wstydliwej porażki z Shevchenką. Znów przyczyną słabych wyników był bardzo nieregularny bekhend i Grek czuł się momentami bezradny. Ten element staje się okazją dla rywali, którzy mogą upatrywać tam pewnej luki i okazji do łatwiejszych punktów. Jak najbardziej może wykorzystać to Amerykanin, który ma swoim koncie sporo świetnych spotkań na kortach twardych, a kilka miesięcy temu potrafił rywalizować jak równy z Djokoviciem. Przed rokiem osiągnął w Australii III rundę i zatrzymał się na Zverevie. Dlatego rozumiem dlaczego Stefanos nie jest tu wyraźnym faworytem, bo zwyczajnie na to nie zasługuje. Jednak to co warto podkreślić to jego genialny bilans w Melbourne, bo akurat w tym szlemie radzi sobie zazwyczaj bardzo dobrze. Tsitsipas zagrał tu już w finale i trzy razy w półfinale, a w zeszłym roku osiągnął IV rundę, co robi wrażenie, zestawiając to z tym jak prezentuje się w ostatnich miesiącach. Co ciekawe parę miesięcy temu spotkali się w ramach turnieju ATP Tokio i w trzech setach lepszy okazał się Michelsen i tym razem też nie zdziwi mnie dłuższe spotkanie, być może także na korzyść Amerykanina, choć na pewno trzeba szanować Greka za świetną historię gier w tym mieście. Dopuszczam też sytuację, że być może lepszym wyborem będzie nawet +1,5 seta Michelsena, ale doceniam historię turnieju Greka. Ostatnio przegrał do zera, więc wręcz musi się zrehabilitować i cokolwiek ugrać. Michelsen ostatnio trochę zawodzi, więc też nie ma powodów, by mu specjalnie wierzyć, ale przy mądrym obijaniu bekhendu oponenta powinien coś urwać. Ciekawie wyglądają też asy, gdyż mamy linię 18,5 czyli całkiem niską. Jednak to też opcja według mnie dość zależna od tej co podałem, gdyż w trzech setach może być spory problem z pokryciem. Tutaj głównie trzeba liczyć na Stefanosa, gdyż Alex jest bardzo nieregularny w tym aspekcie.

👉 obaj zawodnicy wygrają seta @1,47 (betclic) ✅

Przypominam o analizie każdego meczu Australian Open ode mnie TUTAJ

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1913
Tenis by Dawid 1,4M

Tenis by Dawid

Znawca - Tenis
Muller 🇫🇷 vs. Borges 🇵🇹
Faworytem jest Portugalczyk prawdopodobnie głównie przez znakomity występ w Auckland, gdzie doszedł do półfinału, ale to przecież Francuz nieco wcześniej wygrał w cuglach turniej w Hongkongu zaliczając same łamańce, co przeszło do historii jako zdarzenie niebywałe (choć sam zdradził, że taka była jego taktyka, w co nie chcę za bardzo wnikać). Być może tutaj będzie podobnie, więc polecam się zabezpieczyć na tę okoliczność, ale mówiąc poważnie raczej spodziewam się meczu na wyniszczenie. Obaj panowie potrafią fantastycznie wymieniać piłeczkę zza końcowej linii i raczej serwis będzie tu mniej istotny, a może to właśnie on zrobi różnicę? Ciężko ocenić przed meczem, kto będzie lepszy z głębi kortu, więc mogą zdecydować inne detale. Na papierze wygląda to na spotkanie overowe i szczerze mówiąc nie chciałbym tutaj sugerować czegoś innego, no może oprócz przełamań, które też wyglądają atrakcyjnie i powinno być ich sporo. Raczej nie spodziewam się tutaj jednostronnego spotkania, o ile któryś nie będzie mieć ewidentnie słabszego dnia. Na koniec powiem tylko o historii, gdyż Alexandre tylko raz przebrnął I rundę, a Nuno był przed rokiem rewelacją dochodząc do IV rundy, więc to też jakiś mały argument w jego stronę. Oczywiście nie zdziwi mnie pewna wygrana Borgesa, ale on nie gra nic ekstra, poza solidnym przebijaniem, a na to odpowiedź będzie miał Muller, który ostatnio zalicza same overy, więc spróbuję za ciosem.

👉 powyżej 3,5 setów @1,47 (betclic) ✅

Thompson 🇦🇺 vs. Koepfer 🇩🇪
Jak najbardziej rozumiem faworyzowanie Jordana, który w ostatnim czasie nabrał pewności siebie i nie jest już tak przeciętnym zawodnikiem jak przed laty. Jak sam mówi pomogło mu w tym ogranie Nadala, czego dokonał przed rokiem. Później przyszło jeszcze parę bardzo dobrych rezultatów, co w efekcie dało mu awans do TOP 30 rankingu, czego kilka lat temu na pewno bym się nie spodziewał. Jednak trzeba wspomnieć, że startując w Australian Open od 2013 roku ma dość wstydliwy bilans, gdyż nigdy nie wyszedł poza II rundę, a przecież to jest jego turniej, który zna od podszewki. Teraz na start wcale nie dostaje łatwego rywala, bo kwalifikanta z bardzo dużym potencjałem, choć jego bilans w AO jest podobny, lecz posiada znacznie mniejszy staż. Potencjał jednak ma bardzo duży i drugą część sezonu 2024 i początek 2025 miał mierne, głównie z powodu różnych urazów, to jednak w kwalifikacjach pokazał się z dobrej strony i z meczu na mecz się rozkręcał. Na start był jednak bliski odpadnięcia, gdyż bronił piłek meczowych z Buse, a później Quinna oraz Ellisa. Oczywiście nie są to rywale z półki Jordana, który na początku sezonu potrafił już ograć Berrettinie czy Michelsena, ale potencjału wcale nie ma gorszego i cały czas stać go na duże zwycięstwa. Niestety przeszkodziły mu w tym kontuzje kostki oraz barku. Raczej nikt nie ma co do niego tu wielkich oczekiwań, ale wcale mnie nie zdziwi jak urwie seta, o ile będzie systematycznie podnosił swój poziom. Przypomnijmy, że Thompson kreczował w ostatnim meczu z powodu urazu łydki, więc też nie możemy być przekonani czy jest w najlepszej dyspozycji, choć minęło tak dużo czasu, że raczej powinien być gotowy. Panowie grali ze sobą co prawda wiele lat temu, ale wszystkie potyczki wygrał Australijczyk. Dziś zaryzykowałbym set Niemca, bo wydaje się, że jego forma idzie lekko do przodu, a ostatni uraz Jordana nieco martwi, choć w formie był wyśmienitej.

👉 Koepfer wygra seta @1,42 (betclic) ✅

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +561
dx2 285K

dx2

Użytkownik
Struff-Auger A. 2 @1.52

Auger w dobrej formie. Rozumiem, ze rywal jest niewygodny, rozumiem ze czasami zawodnicy, ktorzy robia bardzo dobry wynik w turnieju poprzedzajacym zawodza na szlemie od razu, ale to raczej nie bedzie ten przypadek. Wydaje mi sie, ze Augerowi przede wszystkim pomoze to ze polfinal gral bardzo poznym popludniem, a final gral w sesji wieczornej, a to jednak pozwala zaoszczedzic sporo sil. I ten jego mecz ze Struffem tez bedzie juz bedzie wczesny wieczor.
Mozliwosci na pewno sa po stronei Kandyjczyka. W ostatnim roku Auger gral dobrze seozn ceglany, ale mysle ze w tym roku moze znow postawic na Australie. Byl raz juz bardzo dobry wystep w Australii zwienczony cwiercfinalem, a ten cwiercfinal zaostal przegrany w niesamowitych okolicznosciach z finalista wowczas Medvedevem, gdzie zwyciestwo bylo na wyciagniecie reki. Ogolnie wydaje mi sie, ze jest sznasa na dobry wystep Augera w tym roku w Melbourne po tym co prezentowal w Adelajdzie.

Otrzymane punkty reputacji: +524
kriksus 6,5K

kriksus

Użytkownik
Oglądał ktoś mecz Nagal z Machacem ? Czy Machac jest po jakiejś kontuzji czy raczej w formie ? Bo ten Opelka pomimo +30 asów wydaje się do ugryzienia...

Hubert Hurkacz - Tallon Griekspoor
Typ:1
Kurs:1,38
iforbet

Gdyby był typ więcej asów i wygrana to może kurs by był z 0,05 większy :) Ogladałem finał z Fritzem i Hubi jest w formie. Nie wiem niestety jak gra przeciwnik a z tego co widzę po wynikach to niezły grajek więc nie pójdę w żadne handi. Taki typek do taśmy

louisarmstrong 1,7M

louisarmstrong

Użytkownik
Alexander Shevchenko v Carlos Alcaraz
schevchenko ilość asów 0 - kurs 6,50 betfair
Oczywiście nie poszaleję jakoś tu ze stawką , niby Alexander ma serwis ale i kiepskie dni na UNITED CUP przeciw Hurkaczowi 1 as a tu i mecz może być nawet krótszy i przeciwnik na returnie jeden z najtrudniejszych.
Hm kto wie czy uda się asa wsadzić

Zrzut ekranu (670).png
Ech Navone :) mósiał nie dojechać a wogóle ten pierwszy trzeba było yeż w Trixie zagrać:)coś by było:)

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2708
adik1992 577,5K

adik1992

Moderator
Członek Załogi
Fearnley - Kyrgios set z najmniejszą liczbą gemów o8,5 @1,9 7:6 6:3 7:6
1xbet

O Brytyjczyku zrobiło się głośniej na Wimbledonie gdzie pokazał się w dobry sposób w meczu z Djokovicem, urywając nawet seta Serbowi. Później wygrał kilka challengerów co pozwoliło mu wejść do pierwszej setki i zagrać w AO bez konieczności gry w eliminacjach. Jacob dobrze serwuje, co pozwala mu ustawiać sobie wymiany pod własne dyktando. Kyrgios meczem z Perricardem w Brisbane wrócił do touru po dłuższej przerwie. Przegrał z Francuzem po bardzo wyrównanym meczu. W każdym secie o wygranej decydował tb. Był to jedyny sprawdzian przed szlemem nie licząc pokzazówki grudniowej w Arabi. Nie wiadomo na ile sprawnego i w jakiej formie zobaczymy Australijczyka. Dużo Nick się wypowiada na tematy około tenisowe. Czas wreszcie pokazać dobrą grę na korcie. Obaj potrafią dobrze serwować, co przy dość szybkich kortach w AO powinno dawac przewage serwującemu na returnującym. Liczę, że sety będą się rozstrzygać przewagą maks jednego przełamania.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2862
Tenis by Dawid 1,4M

Tenis by Dawid

Znawca - Tenis
Coric 🇭🇷 vs. Garin 🇨🇱
Niewielkim faworytem jest Chorwat, co wydaje się zrozumiałe, lecz co za tym idzie nie spodziewam się łatwej dla niego przeprawy. Borna od dłuższego czasu jest graczem nierównym, który coraz częściej zawodzi, choć na start sezonu potrafił pokonać nieprzewidywalnego Augera-Aliassime. Na pewno jego przewagą jest ogranie na hardzie, gdyż w drugiej części sezonu 2024 postawił na tę nawierzchnię i zagrał praktycznie tylko na niej, czego nie można powiedzieć o rywalu, który stronił od hardu i ogólnie grał rzadko. Jak sam powiedział, nigdy nie miał poważnych kontuzji, a od jakichś dwóch lat ma spore problemy, więc przejście tych eliminacji wiele dla niego znaczy. Tutaj warto też wspomnieć o szalonych kibicach z Chile, którzy są dużym handicapem. Ograł w nich dwóch Dellienów oraz Djere, z którym był o krok od porażki. W finale jednak rozgromił rywala i popełnił mało błędów, a świetnie wyglądał szczególnie po stronie bekhendowej. Panowie jeszcze nigdy ze sobą nie grali na korcie twardym, ale obaj mają dość spore doświadczenie na wszystkich nawierzchniach i spodziewam się dość ciekawego meczu, a na pewno nie jednostronnego. Kibice mogą być znów dużym handicapem dla Cristiana. Obaj jednak nigdy nie zrobili furory w Melbourne, gdyż Coric był tylko raz w IV rundzie, a Garin w III, głównie wykorzystując dobre losowanie, niż zaliczając spektakularne zwycięstwa. Wydaje się dobry mecz pod over, tudzież set underdoga.

👉 obaj zawodnicy wygrają seta - tak @1,5 (betclic) ❌

Hurkacz 🇵🇱 vs. Griekspoor 🇳🇱
Co tu dużo mówić, nienajlepiej trafił Hubert, bo już na start stary dobry znajomy, który zawsze sprawiał mu problemy, lecz dopiero wchodzi w sezon i odpuścił pierwsze starty sezonu (argumentował to tym, że nie jest jeszcze gotowy fizycznie). Panowie bilans mają remisowy i żadne ze spotkań nie było wygrane gładko przez którąś ze stron. Obaj zawodnicy bazują na serwisie, a Tallon bardziej efektywnie korzysta z forhendu i naturalnie przychodzi mi znajdowanie winnerów. Ciekaw jestem jak będzie wyglądać na starcie sezonu. O Hubercie wiemy coraz więcej, bo widać powolny progres z meczu na mecz i starcie z Fritzem mimo, że przegrane było całkiem dobre i widać wyraźnie, że Polak jako underdog wygląda zazwyczaj lepiej. Nie jest to jeszcze forma Polaka jaką prezentował przed kontuzją, ale już nie jest daleko, lecz liczymy na jeszcze więcej, szczególnie, że zmienił trenera i trzeba pochwalić go za ambitne podejście. Hurkacz dodatkowo broni punktów za ćwierćfinał i raczej ich nie obroni, bo w IV rundzie czekać będzie Sinner. Ogólnie w Melbourne nigdy nie grał dobrze, z wyjątkiem właśnie ubiegłego sezonu i szczerze mówiąc nie mam co do niego żadnych oczekiwań i cieszyłbym się każdym zwycięstwem. Nadzieją jest ewentualnie słabsza forma i rdza Tallona w pierwszym meczu sezonu, ale jest to ogromny walczak, z lepszym mentalem od naszego rodaka, więc szczerze mówiąc nie wierzę w gładką wygraną wrocławianina, o ile w ogóle to się stanie.

👉 powyżej 3,5 setów @1,48 (betclic) ❌

Jak ktoś nie czytał analizy wszystkich spotkań to może nadrobić TUTAJ 🤝

Ostatnia edycja:
act 16,6K

act

Użytkownik
Może też chodzić np o krecz przy 1:1. Bo wtedy każdy po secie siedzi, a over 3,5 zwrot. Chociaż nie wiem jak buk by to rozliczył.

Pablito91 1,4M

Pablito91

Typer Miesiaca
Bublik powyżej 11.5 podwójnych błędów serwisowych @1.85 superbet

Na dzisiejsze mecze moja propozycja to mecz Bublika z Cerundolo. Kto ogląda tenis wie jaki jest Bublik. Jak serwuje I jak zachowuje się na korcie. Idę w jego podwójne błędy, gdyż on nie kalkuluje. Często wali dwa mocne serwisy, czasem sobie z dołu zaserwuje. Taki on jest i on się chyba nie zmieni. W tym roku zagrał jeden mecz i w dwu nawet nie długim, setowym spotkaniu z Kecmanovicem popełnił 12 podwójnych błędów. W zeszlym srzonie rowniez w spotkaniach 2-setowych ktecil sie kolo 10 podwojnych.Tutaj na szlemie gramy do 3 wygranych a ten mecz na prawdę ma potencjał na conajmniej 4. Nie chce mi się wierzyć by bublik przy 4 setach(tyle zakladam) nie popełni 12 podwójnych błędów serwisowych. Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3627
Tenis by Dawid 1,4M

Tenis by Dawid

Znawca - Tenis
Shapovalov 🇨🇦 vs. Bautista Agut 🇪🇸
Faworytem spotkania jest Kanadyjczyk, a kursy jeszcze spadają na moment pisania analizy. Co ciekawe panowie grali ze sobą trzy razy i Hiszpan ani razu nie zdołał urwać nawet seta, co jest dość zastanawiające. Obaj panowie weszli słabo w sezon, gdyż Denis poleciał do Hongkongu, gdzie się rozchorował i szybko przegrał, a Adelajdzie ograł kontuzjowanego Zhanga i zaliczył fatalny występ z Gironem, a do tego wróciły podwójne błędy. Niestety niewiele lepiej wypadł Agut, który przegrał wyraźnie z rodakiem Davidovichem Fokiną. Obaj panowie w przeszłości raczej dobrze grali w Melbourne, a Agut był wręcz kojarzony z bardzo solidnymi występami w Australii, gdy był jeszcze graczem z szerokiej czołówki. Denis też wypadał tutaj raczej solidnie, lecz obaj rok temu polegli już w I rundzie. Shapo trafił pechowo na kwalifikanta Mensika, a Agut na Sheltona, lecz początek roku ogólnie miał fatalny i odbudował się dopiero w drugim kwartale. Podsumowując, obaj zaczęli sezon źle, ciężko znaleźć jakieś pozytywy, ale jakbym miał szukać zakładu to raczej over lub set underdoga pod przełamanie serii H2H. Kursy na Hiszpana rosną, co na pewno niepokoi. Panowie zagrają na korcie numer 5 czyli na mniejszym obiekcie. Jeśli miałbym powiedzieć dla kogo to będzie atutem to raczej dla Denisa, któremu nieco łatwiej będzie o załatwianie punktów szybkimi akcjami. Takie korty sprzyjają dobrze serwującym, a faworyt właśnie na tym elemencie oprze swoją strategię i cały plan na zwycięstwo. Żadnym zaskoczeniem nie będzie 3-0 dla Shapovalova, ale jest tu kilka argumentów, które mnie od tych myśli odpychają. Warto jeszcze zerknąć na asy oraz podwójne błędy, gdyż w superbet mamy najniższą linię na asy Denisa, która wynosi 18,5 (kilka oczek niżej niż reszta), a przy overze setowym jest szansa, że ta opcja zostanie pokryta. Można też pod uwagę wziąć podwójne błędy tego samego zawodnika, ale linia jest dość wysoka, gdyż 9,5 - Kanadyjczyk serwuje bardzo w kratkę. Tak czy inaczej podstawą do wejścia innych zakładów wydają się sety, które już same w sobie są trudne, tym bardziej, że kursy wyraźnie wzrastają na Aguta i powinienem odpuścić!

👉 powyżej 3,5 setów @1,54 (betclic) ✅

Luźniejszy typ bez analizy:
➡ Shelton powyżej 3,5 podwójnych błędów @2,1 (superbet) ❌ (3)

ps. kolega wyżej z tą marżą ma rację. Krecz nie ma znaczenia, przerabiałem.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1611
louisarmstrong 1,7M

louisarmstrong

Użytkownik
Taylor Fritz v Jenson Brooksby
Brooksby +1.5 seta kurs 7.00 Livescorebet

Hm miałem brać na tapetę inny mecz ale przeglądam program a tu Brooksby o którym już zapomniałem.
Hm kurs 7.00 na +1.5 seta i to czternasetgo(2x7) zaraz po dosyć szczęśliwym trzynastym:)
Dawno nie widziałem Brooksbiego ale raczej nikt nie widział bo przez 2 lata nie grał oficjalnego meczu w rytmie meczowym na pewno nie jest ale jeśli zabiegał o dziką kartę i pojawił się w Australii to prwnie o coś mu chodzi.
A przed przerwą miewał rózne ciekawe wyniki zwłaszcza trzecia runda AO 2023 gdzie odwalił w drugiej rundzie Ruuda a chwilę wcześniej był w pólfinale w Auckland gdzie przegrał z Norkiem.
Ale Jason ma kilka bardzo dobrych skalpów w bilańsie , Isne , Norie , Mcdonald , Tiafoe , Bautista Agut , Coric , Fognini ,
Tsitsipas , Bublik , Khatchanov jest i sam dzisiejszy przeciwnik Fritz który na US open 2021 dostał baty 3:1 i to od 3 lat młodszego 20 letniego Brooksby.

Fritz dohrapał się czwartej lokaty w rankingu ale ja jakiegoś specjalnego progresu nie widzę to raczej efekt tego że trochę konkuręcja ostatnio spuściła z tonu , Nadal emerytura , Medvedev regres , Djokovica nie było na US open i prześlizgnął się do finału ale w finale 3:0 od Sinnera nawet bez honorowego seta .W ATP finals tęż do zera w łeb ,
ostatnio od Aguera w łeb , psim swędem wygrał z Hurkaczem , w Paryżu od Drapera w Tokio od Filsa , w Cincinatti od Nakashimy w Toronto od Kordt na Wimbledonie i na igrzyskach w Paryżu 2 razy od Musettiego w łeb.
Wcale jakiś super twardych Cohones to Taylor nie ma i nigdy nie miał.

Cięzko przewidzieć co zaprezentuje Brooksby po dwuletniej przerwie , tu raczej będzie 3:0 dla Fritza ale Brooksby w przeszłości miewał trochę Cohones a chyba warto mu się przyjrzeć bo jeżeli wraca do tenisa to w najbliższej przyszłosci będzie bywał dogiem.
No zobaczymy , tu raczej pre za drobne może cuś wyżej na livie

Ostatnia edycja:
B 86,7K

benzik94

Użytkownik
Popyrin - Moutet

Popyrin powyżej 10,5 asów serwisowych @1.75

Superbet

Popyrin na szlemach kojarzy mi się z dobrym serwisem. Sprawdziłem na szybko i na US Open i na Wimbledonie robił spokojnie powyżej 10 asów serwisowych w znacznej większości meczów. Linia ustawiona jak na moje oko ciut za nisko. Buki liczą na łatwy mecz Australijczyka, Moutet potęgą na returnie nigdy nie był więc nawet w 3 setach wydaje sie to do pokrycia.

Carreno Busta - Majchrzak, powyżej 3,5 setów @1.54

jasmin_bogow 38K

jasmin_bogow

Użytkownik
Popyrin - Moutet

Popyrin powyżej 10,5 asów serwisowych @1.75

Superbet

Popyrin na szlemach kojarzy mi się z dobrym serwisem. Sprawdziłem na szybko i na US Open i na Wimbledonie robił spokojnie powyżej 10 asów serwisowych w znacznej większości meczów. Linia ustawiona jak na moje oko ciut za nisko. Buki liczą na łatwy mecz Australijczyka, Moutet potęgą na returnie nigdy nie był więc nawet w 3 setach wydaje sie to do pokrycia.

Carreno Busta - Majchrzak, powyżej 3,5 setów @1.54
Z całym szacunkiem ale porównywanie nawierzchni na Wimbledonie a tej na AO świadczy o braku wiedzy.

Otrzymane punkty reputacji: +145
Do góry Bottom