>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Temat z analizami Biegi narciarskie 2024/2025 - temat zbiorczy

kubasoton 2,1K

kubasoton

Użytkownik
Kurde Pany jeszcze po pomiarze na 10.6km można było brać win Johaug 2.75 ale jak miałem klikać to zamknęli zakład 🤣
Post automatycznie złączony:

Czym oni dziś nafaszerowali Carl to nie mam pytań ... całą apteke musiała załadować , po 2km przewaga średnio 10-14 sekund nad czołówką
za mocno po prostu poszła. w końcówce płaci za to
Post automatycznie złączony:

o kur.....co zrobiła Slind! niewiarygodne wręcz!

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +348
maniek81 471,1K

maniek81

Moderator
Członek Załogi
Po dzisiejszym dniu nieźle się namieszało. Gdyby spojrzeć na kursy, jakie na dziś w parach h2h buki wystawiły, to dawno takiego dnia nie było. Jedyne co chodziło mi po głowie, to granie przeciwko Klaebo, co by się opłaciło, ale się nie odważyłem. Poszedłem w faworytów i wszystko w łeb. Czułem, że tegoroczne TdS może przynieść trochę niespodzianek, ale nie sądziłem, że do tego stopnia, a mamy dopiero półmetek cyklu. Oby typowanie drugiej części TdS była z lepszym efektem.

kubasoton 2,1K

kubasoton

Użytkownik
Korci zagrać win Kleabo jutro.
Pytanie jaką taktykę podejmie Amundsen. Myślę, że Johannes Hoesflot jest w stanie przy mocniejszym depnięciu doskoczyć do Ree na początku biegu. Krueger słabszy w stylu klasycznym.
Jeśli Amundsen poczeka na Simena to moim zdaniem finisz nastąpi z grupy bo Klaebo z ekipą dogonią ich na dystansie.
Też grałbym coś w kierunku Nyengeta. wybitny specjalista od klasyka.

krol-julian 9,4K

krol-julian

Użytkownik
Ciężko o logikę w tym TDS ale chyba spróbujemy. No niechcę mi się wierzyć, że Diggins po 20km wczoraj, dziś klasykiem 15 to wytrzyma. Moim zdaniem Slind i Tereska pójdą pełną mocą we dwie a Weng dogoni Diggins a potem ją odstawi. No poprostu tu musi wkońcu nastać normalność.
W fortunie Diggins-Weng 2 po 1.85 ✅️wydaje się warte ryzyka.
Logicznie Slind-Niskanen 1 po 1.3✅️ lub Niskanen-Carl 1 też po 1.3✅️. Jednak wydaje mi się, że mimo iż Niskanen to jej styl i dystans to Slind z Teresą pójdą mocno i nie pozwolą odrobić tych 20 sekund.
Znowu Carl to zagadka bo mimo, że spuchła to przez dużą część trasy na dopalaczu. Na logikę jeżeli bez apteki to zakwasiła organizm mega i dziś powinna pływać więc Niskanen powinna ją odstawić i odjechać.
Tylko która z tych dwóch opcji lepsza.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1089
maniek81 471,1K

maniek81

Moderator
Członek Załogi
Zaproponowane do wyróźnienia:
+1
Slind [V] 2.50 sts / 2.55 forbet
Po tym co działo się wczoraj, człowiek próbuje coś logicznie skleić i zakłada różne opcje. U kobiet wiadomo, że Johaug i Slind muszą współpracować. Pozostaje pytanie na ile mocna jest Niskanen, czy będzie w stanie dogonić, a jeśli tak czy za to nie zapłaci. Slind wygląda na mega mocną i najbliżej mi do niej, że to ona dziś zwycięży, dlatego spróbuję, bo kurs ładny.

Niskanen - Diggins [1] 1.35 sts
Finka będzie próbowała gonić Norweżki, jej styl, wygląda tu dobrze. Jessie wczoraj po pokonaniu 10km pod górę była niesamowicie ujechana, nie widzę, by dzisiaj była w stanie zagrozić Fince. Co więcej myślę, że po dzisiejszym etapie nastąpi zmiana liderki TdS.

Co do mężczyzn, Amundsen teoretyczne powinien wygrać, ale tu kurs trochę za niski Klaebo może na trasie trochę skorzystać z pomocy Kruegera i Musgreva, czy nawet Eee, bo zapewne ich dogoni, a wtedy współpracując we trójkę/czwórkę mogą dojść lidera, a na finiszu to wiadomo, że Klaebo jest mocny. Wszystko zależy od tego, czy Amundsen wytrzyma narzucone przez siebie tempo, bowiem będzie musiał pobiec na tyle mocno, by nie dać się dogonić.

Przy okazji, Najlepszego życzę Wam w Nowym Roku 2025!!! 🍾🥂😃

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2887
maniek81 471,1K

maniek81

Moderator
Członek Załogi
Carl - Slind [2] 2.65 forbet
Gram w tej parze Norweżkę z uwagi na kurs i okoliczności. Slind ma dużo większą motywację, by dziś nie stracić zbyt dużo do Niskanen i jednocześnie zrobić przewagę nad Johaug. Po sprincie pozostaną dwa etapy: skiathlon i wspinaczka w niedzielę. Wiemy, że i Johaug i Niskanen dobrze się wspinają pod Alpe Cermis, więc Slind dzisiaj musi ugrać co się da. Carl z kolei w tym sezonie nie błyszczy, a jakąś rasową sprinterką ze ścisłego topu też nie jest, więc przy odrobinie szczęścia Norweżka może być dziś wyżej i z uwagi na kurs spróbuję tęgo typu.

Pellegrino - Grate [1] 1.80 forbet/sts
Obaj to dobrzy sprinterzy. Bliżej mi jednak do Włocha, który jest u siebie oraz w całym cyklu TdS wygląda lepiej i chęci, czy motywacja też powinny być po jego stronie.

Pellegrino coś ty chłopie zrobił na ostatnich metrach, taką przewagę roztrwonić.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +674
maniek81 471,1K

maniek81

Moderator
Członek Załogi
Jenssen J.T. - Vermeulen [1] 1.80 fortuna
Spodziewam się biegu bez fajerwerków, gdzie Klaebo będzie kontrolował sytuację i wszystko rozegra się na końcówce. Jenssen zwykle wykorzystuje takie sytuacje i często melduje się na podium dobrze rozgrywając ostatnie metry. Liczę, że dziś podobnie się stanie i na finiszu ogra Austriaka.

Niskanen - Carl [1] 1.45 fortuna
Finka wie o co walczy, jest trzecia w gwneralce TdS. Dzisiaj z pewnością będzie się trzymać w czubie. Niemka już duża strata w gwneralce, szansa maksymalnie na szóste miejsce. Motywacja dziś na pewno po stronie Niskanen. Jeśli Norweżki narzucą mocne tempo, to Niskanen powinna lepiej to znieść od Carl.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2580
krol-julian 9,4K

krol-julian

Użytkownik
Ja dziś spokojnie na Slind podium 1.4 betclic.✅️
Powinny dziewczyny próbować urwać Diggins w klasyku ale czy to obecnie możliwe ? Czy są tu charaktery do ryzyka obecnie ? Jeżeli tak, to widzę Niskanen która idzie ogniem i z nią Tereska, Slind i może Weng i odczepiają rywalki w tym Diggins. I z tej grupy potem Weng odpada.
Jeżeli będą się trzymać razem to widzę podium Diggins,Tereska, Slind, Niskanen, Weng - tu gdzieś wtedy jest to podium.

Tak czy siak , Slind szansa na życiowy sukces więc moim zdaniem zrobi wszystko żeby być w trójce dziś.

Edit: no jednak sprawdziło się, poszły ogniem Tereska i Slind. Cuda nagle Ebba wytrzymuje to tempo i Stadlober jeszcze się trzyma. Diggins i Niskanen płyyyyną. Tym samym dziś zakończono emocje TDS. Jutro w czołówce zero emocji, duże różnice.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +856
krol-julian 9,4K

krol-julian

Użytkownik
Przyznam szczerze, wystawione dziś pary kompletnie mi niepasują... gram aby były dodatkowe emocje. Akurat dziś w sts a tam Laukli tylko z Weng bo liczyłem na jakąś fajną parę z nią.

Sannes-Fosnaes 2 2.05🔴

Taka czutka dla emocji. Jakoś tam sobie ta Fosnaes radziła pod tą górę. Forma też nie tragiczna więc może się uda. Kwestia ile się jeszcze będzie chciało.

Edit: kurs obecnie spadł na 1.65

Nie tym razem.

Ostatnia edycja:
R 0

robert_a1981

Użytkownik
Przyznam szczerze, wystawione dziś pary kompletnie mi niepasują... gram aby były dodatkowe emocje. Akurat dziś w sts a tam Laukli tylko z Weng bo liczyłem na jakąś fajną parę z nią.

Sannes-Fosnaes 2 2.05

Taka czutka dla emocji. Jakoś tam sobie ta Fosnaes radziła pod tą górę. Forma też nie tragiczna więc może się uda. Kwestia ile się jeszcze będzie chciało.
1szy mój komentarz na typach bukmacherskich i pierwsze pytanie...
Dlaczego na Klaebo płacą aż 25 na dzisiejsze zwycięstwo a np zdecydowanym faworytem jest Kruger? Ktoś może tu zwyczajnie odpuścić,a ktoś przycisnąć? O co chodzi? Dziękuję

X 520

xAzenx

Użytkownik
Dla mnie dziś wygląda to tak :
Niskanen - Parmakoski 1 1.50 Fortuna
Niskanen wczoraj w klasyku została jednak w stylu dowolnym Parmakoski jest o wiele słabsza a patrząc na ostatnie występy we wspinaczce Niskanen była decydowanie lepsza .
Pokusiłbym się także zagrać Krueger zwycięstwo 1.80 Fortuna . Norweg wczoraj upadł i całkowicie odpuścił także będzie dziś na siłach stąd dziwią mnie takie kursy na jego wygraną .

Otrzymane punkty reputacji: +520
krol-julian 9,4K

krol-julian

Użytkownik
1szy mój komentarz na typach bukmacherskich i pierwsze pytanie...
Dlaczego na Klaebo płacą aż 25 na dzisiejsze zwycięstwo a np zdecydowanym faworytem jest Kruger? Ktoś może tu zwyczajnie odpuścić,a ktoś przycisnąć? O co chodzi? Dziękuję
Dziś mamy bieg inny niż wszystkie, tutaj są wręcz specjaliści/-stki którzy normalnie nie liczą się wysoko stąd taki kurs. Dziś ostatnia część trasy to wchodzenie człapanie pod górę. Czasami kogoś momentalnie oddcina itd. Dużo zawodników też zwyczajnie nie cierpi tej góry i chce zaliczyć.

maniek81 471,1K

maniek81

Moderator
Członek Załogi
Moch - Vermeulen [1] 1.75 sts
Niemiec za późno się zebrał. Z 13 sekund straty do Austriaka na 500 m przed metą zrobiło się 2,9 sekundy na mecie.
Niemiec to specjalista od wspinaczki. W ubiegłym sezonie minimalnie przegrał z Lapierre. W tym sezonie nieco słabsza dyspozycja, ale odżył w drugiej części TdS, więc dziś pewnie będzie chciał powalczyć o zwycięstwo. Vermeulen walczy o podium w generalce i z pewnością nie odpuści, rok temu wypadł tu całkiem dobrze, jednak więcej szans daję dziś Mochowi.

Diggins - Niskanen [2] 1.85 sts
Pechowo dziś... 0,6 sekundy
Niby styl dowolny, jednak trochę lepiej w ostatnich latach pod tę morderczą górę wypadała Finka. Jessie dzisiaj może mieć problem, widzieliśmy jak cierpiała na pierwszej części trasy pod górę w Toblach na etapie Tri Ceme. Więcej szans daję dziś Niskanen.

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom