>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

16. kolejka Premier League [14.12.2024 - 16.12.2024]

ibis 1,5M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
Zrzut ekranu 2024-12-9 o 08.07.30.png
Zrzut ekranu 2024-12-9 o 08.07.37.png

Nie masz konta w Betclic, załóż je z kodem FORUMVIP lub klikając w baner i graj cały czas bez podatku na wszystko!1000x200.jpg

arass1 404,3K

arass1

Użytkownik
Manchester City - Manchester United
15 grudnia 2024 godz. 17:30

Przed nami derby Manchesteru, ale przez formę obu zespołów i kryzys w jakim się znajdują to spotkanie nie powoduje u mnie szybszego bicia serca. Czerwone Diabły to już nie ta sama firma co jeszcze kilka lat temu. Nie odnieśli oni zwycięstwa od 7 spotkań wyjazdowych licząc występy ligowe oraz w europejskich pucharach, a tabeli angielskiej Premier League zajmują odległe 13 miejsce z dorobkiem zaledwie 19 punktów. Zmiana trenera również jak na razie nie przynosi oczekiwanych efektów.
Podopieczni Guardioli także nie zachwycają w ostatnich tygodniach. Mieli serię kilku porażek z rzędu i kolejną zaliczyli z Juventusem w Lidze Mistrzów. Myślę jednak, że z najbliższego meczu ligowego wyjdą zwycięsko, ponieważ będą mieli przewagę własnego boiska i nie mogą pozwolić jeszcze bardziej odjechać Liverpoolowi w tabeli, jeśli chcą się jeszcze liczyć w walce o mistrzostwo Anglii. Na korzyść Obywateli przemawia również fatalna wyjazdowa seria United.
Stawiam na zwycięstwo Manchesteru City.

Manchester City @ 1.52 fuksiarz

Ostatnia edycja:
intelowiec 94,4K

intelowiec

Użytkownik
Mecz: Manchester City - Manchester United
Typ: 1
Kurs: 1,55
Buk: Fuksiarz

Po pierwszej połowie meczu Ligi Mistrzów z Juventusem wydawać się mogło, że City powoli wraca na właściwe tory, i oglądać mogliśmy wszystko to, z czego znamy tę drużynę - ogromną przewagę w posiadaniu piłki, swobodę w grze, a przede wszystkim łatwość w konstruowaniu akcji i nieustanne dążenie do zdobycia bramki.

Pech jednak chciał, że tego dnia przeciwnikiem Obywateli była drużyna Bianconerich, którym to z kolei nieobca jest sztuka bronienia. Erling Haaland również zachował się nie jak przystało na rasowego łowcę goli w teoretycznie stuprocentowej sytuacji i po 45 minutach mieliśmy bezbramkowy remis. Po gwizdku otwierającym drugą połowę wszystko znów posypało się jak domek z kart, Włosi potrafili przenieść ciężar gry na połowę Manchesteru, wykorzystali co mieli do wykorzystania i skończyło się podobnie jak w 7 z ostatnich 10 spotkań City, czyli porażką.

Patrząc na statystki ostatnich meczów przeciętny kibic nie dowierza - no bo jak to jest możliwe, że mając taki potencjał i tyle gwiazd w zespole drużyna odnosi jedno zwycięstwo na przestrzeni 10 meczów, przegrywając po drodze zarówno w Lidze Mistrzów (Juve i lanie ze Sportingiem), w Premier League (z takimi zespołami, jak Bournemouth, to już naprawdę nie przystoi), jak też i w EFL Cup z Tottenhamem... Zła passa trwa nadal i nie chce się skończyć.

Na szczęście dla City w niedzielnych derbach Manchesteru trafiają oni na zespół jeszcze bardziej niedysponowany i będący kompletnie bez formy od początku sezonu - trzynasta lokata w tabeli z bilansem 5 zwycięstw, 4 remisów i 6 porażek to jak dla takiego zespołu z tradycjami rezultat zawstydzający. Trzymają co prawda Czerwone Diabły fason w Lidze Europy (w której nomen omen są jednym z głównych faworytów do zwycięstwa), ale nijak ma się to do poziomu prezentowanego w rodzimej lidze. Tu prezentują ogromne wahania formy i przechodzą na przykład od gładkiego (i oczekiwanego) 4:0 z Evertonem do kolejnych dwóch porażek: na wyjeździe z Arsenalem (jak najbardziej oczekiwana, patrząc na obecną formę obu drużyn) i u siebie z Nottingham (wynik z gatunku "to nie miało prawa się wydarzyć").

Trzy ostatnie spotkania ligowe między tymi zespołami na Etihad Stadium to wyniki 3:1, 6:3 i 4:1 i podobnej kanonady w wykonaniu gospodarzy spodziewam się również w nadchodzącym meczu. Drużyna w Lidze Mistrzów nie wyglądała źle, miała sporo pecha i czas w końcu zacząć odliczanie w drugą stronę i się przełamać. Okazji ku temu będzie wiele, bo, jak wiadomo, Premier League się nie zatrzymuje i gra non stop w trakcie Świąt i Nowego Roku. Terminarz również jest nie najgorszy (Aston Villa wyjazd, Everton dom, Leicester wyjazd i West Ham w domu), więc jeśli Guardiola rozpocznie remontadę od najbliższego meczu i zdobędzie w 5 kolejnych spotkaniach 15 punktów, jeszcze nadarzy się okazja włączyć się do walki o czołowe lokaty. Jest to jednak już ostatni dzwonek i jeśli nie teraz, to sezon można będzie spisać na straty.

Typ na 1 to podstawa, jednak ciekawie również wyglądają również kursy na 1 z handi -1 za 2,35 i na +2,5 bramki City za 2,35, które polecam do rozważenia.

Ostatnia edycja:
I 36,2K

iti

Użytkownik
Stawianie na City po 1.50 kiedy Ci nie mają Rodriego i będą częściej przegrywać niż wygrywać? Czy wyście oszaleli?
W Turynie oglądaliśmy tak swobodną w konstruowaniu akcji drużynę, że mimo przegrywania w meczu oddali aż 3 celne strzały. Jeden z kolegów wyżej napisał, że MU to nie ta sama drużyna co jeszcze kilka lat temu, a ja powiem, że City (bez Rodriego) to nie jest ta sama drużyna co jeszcze pół roku temu - ba - nie ta sama drużyna co jeszcze 4 miesiące temu (kiedy jeszcze Rodri był, a Haaland wyglądał jakby miał pobić swój rekord strzelecki w PL). KDB bez formy, wonderkid (Foden) ma w tym sezonie gorsze staty od Antonego(!), obrona z formą nawet nie w lesie, a w czarnej dvpie, niepewny Ederson (nawet nie jestem pewien czy Pep na niego postawi).
Poprzednie mecze pomiędzy tymi drużynami można sobie między bajki włożyć, ale jak już podajemy ten argument to United wygrali ostatni mecz w finale FA Cup.
Tak, City zdobędzie 15 punktów w najbliższych meczach, a jeżeli Liverpool zdobędzie 0 to ich wyprzedzą.

Jedyne co w moim odczuciu można stawiać w kierunku City to rożne. Mają posiadanie, z którego w tym sezonie jedyne co wynika to właśnie rzuty rożne.

Otrzymane punkty reputacji: +389
M 8,8K

makalele007

Użytkownik
Stawianie na City po 1.50 kiedy Ci nie mają Rodriego i będą częściej przegrywać niż wygrywać? Czy wyście oszaleli?
W Turynie oglądaliśmy tak swobodną w konstruowaniu akcji drużynę, że mimo przegrywania w meczu oddali aż 3 celne strzały. Jeden z kolegów wyżej napisał, że MU to nie ta sama drużyna co jeszcze kilka lat temu, a ja powiem, że City (bez Rodriego) to nie jest ta sama drużyna co jeszcze pół roku temu - ba - nie ta sama drużyna co jeszcze 4 miesiące temu (kiedy jeszcze Rodri był, a Haaland wyglądał jakby miał pobić swój rekord strzelecki w PL). KDB bez formy, wonderkid (Foden) ma w tym sezonie gorsze staty od Antonego(!), obrona z formą nawet nie w lesie, a w czarnej dvpie, niepewny Ederson (nawet nie jestem pewien czy Pep na niego postawi).
Poprzednie mecze pomiędzy tymi drużynami można sobie między bajki włożyć, ale jak już podajemy ten argument to United wygrali ostatni mecz w finale FA Cup.
Tak, City zdobędzie 15 punktów w najbliższych meczach, a jeżeli Liverpool zdobędzie 0 to ich wyprzedzą.

Jedyne co w moim odczuciu można stawiać w kierunku City to rożne. Mają posiadanie, z którego w tym sezonie jedyne co wynika to właśnie rzuty rożne.
Zgadza się city będąc w niesamowitej formie mieli problemy w derbach z utd a co tu mówić jak grają taka padlinę. Mecz może iść w obie strony i granie 1.5 na city mija się z celem.

ibis 1,5M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
17:30 M. City - M. United
United @ 4.70
United wygra jedna z połów @ 2.60

Betclic

1/2 lub 2/1 @ 14
Superbet

Na temat tego spotkania zostało już napisane bardzo dużo i dodam coś od siebie.
Uważam, że dla United jest to okazja, która powinni wykorzystać, bo nie pamietam i nikt z nas nie pamięta, kiedy taka potęgą jak M. City czy inny europejski zespół wpadł w taki dołek, że nie potrafi się z niego wydostać. Granie czegoś w kierunku City po kursie @ 1.55 wydaje mi się, że mi się z celem, ale szanuje, że napisanie post i analizy.
Pep mam ból głowy, a ja uważam, że to piłkarze powoli maja dość Pepa. To jest nie możliwe, że ten zespół zaliczył taki spadek mimo, że od kilkunastu spotkań nie gra Rodri czy Stones. Ale kurczę nie przesadzajmy...
Goście są w fazie budowy i przebudowania składu, koncepcji gry i całej reszty. Wczoraj zaliczyli pierwsza wygrana na wyjeździe w europejskich pucharach od ponad roku. Nie spodziewam wielkich cudów po ekipie gości, ale tu jest dla nich spora okazja.
Mam nadzieje, że Amorim nie popełni tego samego błędu co z Arsenalem i nie ustawi się defensywnie na przeciwnika. United na pewno nie pójdzie na wymianę ciosów, bo poszuka swoich szans w inny sposób tak jak spokojny budowanie akcji czy stale fragmenty gry.
Kursy powoli na United lecą w dół, ale to chyba nie powinno dziwić?. To samo tyczy się łamaka w obie strony, który wynosi zaledwie @ 14.
Co prawda dużo argumentów za wygrana United tutaj niema, ale słaba dyspozycji gospodarzy, nieźle spisujący się ostatnio Hojlund oraz w środku pola Casemiro wraz Bruno mogą dać tutaj skromna wygraną United.​

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2387
dx2 273,7K

dx2

Użytkownik
Arsenal (-1,5)-Everton 1 @1.7

Arsenal jest tu bardzo duzym faworytem w teorii i chyba bukmacherzy maja racje. Kanonierzy w tym roku mieeil iwalczyc o tytul w Premir League i mozna zalozyc, ze jeszcze walcza, chociaz Liverpool troszeczke juz odjechal. Troche sie ten styl Arsenalu juz zmienil i niekoniecznie to juz az takie bardzo dlugie posiadanie pilki, jednak w tym meczu grajacy na dobrym poziomie Arsenal powinien to fragmentami czynic. Oczywiscie caly czas w Arsenalu tez brak tego rasowego srodkowego napastnika, ale to juz tradycja od ladnych kilku sezonow.
Rywal jednak obecnie bardzo slaby. W zla strone to poszlo w Evertonie i The Toffees to druzyna zagrozona walka o ligowy byt. Troche Everton uciekl od tej strefy spadkowej ostatnia wygrana nad Wolverhampton, ale tu nie ma co liczyc na regularne punktowanie i slogan "klub wiekszy niz potencjal" wydaje sie miec tutaj idealne zastosowanie. Young, Tarkowski, Gueye, Doucoure to gracze,którzy wydaja sie co raz to bardziej wyeksploatowani. Niby ograni i doswiadczeni zawodnicy, ale tez pilkarze ktorzy przekroczyli 30 rok zycia i ich poziom z kadym rokiem idzie juz w dol i na boisku to po prostu w tym roku "nie wyglada".

Wydaje mi sie, ze Arsenal powinien zanotowac dzis w miare pewna wygrana i nawet Kiwior, ktory statni pogral trcohe wiecej nie powinien im w tym "przeszkodzic". Kanonierzy juz maja pokazny dororbek w CL, nastepny mecz z Dinamo Zagrzeb, wiec mysle, ze zadbaja dzis o poprawienie dorobku w Premier League.

Ostatnia edycja:
scorpio82 832,1K

scorpio82

Użytkownik
16.12
Dyscyplina : Piłka nożna - Anglia - Premier League
Godzina: 21:00
Spotkanie: Bournemouth - West Ham
Typ : Wygrana Bournemouth
Kurs : 1.71 ⛔ (1:1)
Bukmacher : Superbet
Analiza:
Mecz kończący 16 serię spotkań w PL przynosi rywalizację pomiędzy 8 i 14 zespołem w tabeli. Pozycja obu zespołów jak najbardziej słusznie oddaje potencjał i dziś również to zespół gospodarzy jest dla mnie faworytem do zwycięstwa. Bournemouth jednym z największych pozytywnych zakończeń obecnego sezonu i na obecnym etapie do Top 4 traci tylko 3 punkty. Zespół w bardzo dobrej formie o czym świadczy seria 3 kolejnych zwycięstw ale również fakt że xG w tych meczach kręcił się w okolicy i powyżej 3. Dziś liczę na kolejny mecz w którym będą dominować tym bardziej że West Ham prezentuje się fatalnie i choć spadek nie grozi to grę trudno nazwać porywającą. Z 7 ostatnich meczy wyjazdowych przegrali 4 przy zaledwie 1 zwycięstwie.

Ostatnia edycja:
elalma 222,6K

elalma

Olimpijski Mistrz Skoków
Nottingham - Aston Villa
Liczba strzałów zawodnika (z dogrywką; rozliczenie za soccerstats.info)
Morgan Elliot Rogers 3+
superbet 2.90

16 kolejka Premier League, Nottingham zagra u siebie z Aston Villą. Stawiam w tym meczu na minimum 3 strzały ze strony pomocnika gości Morgana Rogersa. Aston Villa wydaje się powoli wracać na właściwe tory, bo zdobyła komplet 9 punktów w 3 ostatnich meczach o stawkę. Złożyły się na to 2 mecze w lidze i jeden z Ligi Mistrzów. Rogers na pewno wyróżniał się w tych spotkaniach, oddając po 3 strzały z Brentford i Southampton raz 2 z Lipskiem. Liczę tutaj na kolejny dobry mecz tego gracza, bo często ostatnio dochodzi do uderzeń i oby tak też było tym razem.

ziroxxx 1M

ziroxxx

Znawca - Piłka nożna
Arsenal - Everton,
Gabriel over 75,5 podań @ 2.29 Forbet
Gabriel over 83,5 podań @ 3.30 Forbet

Analiza:

Gabriel w podstawie. Saliba partner z obrony na niego linia w okolicach 88 podań. Jak gra Gabriel w podstawie to liczę, że już wrócił do zdrowia i zagra cały mecz. Gdyby nie był pewny Arteta wystawiłby na środku Kiwiora. Gabriel w podobnych meczach lekko robil ponad 80 podań np z Nottingham u siebie 87 podań czy z Leicester również 87 podań. Arsenal sporo się utrzymuje przy piłce i zobaczymy mnóstwo podań między obrońcami.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +5171
zibi16 1,6M

zibi16

Moderator
Członek Załogi
Southampton - Tottenham 0:5

Dość nieoczywista godzina jak na spotkanie w Premier League w niedzielę. Southampton podejmuje o 20:00 Tottenham.
W obu ekipach spory szpital bowiem nie zagra aż 14 zawodników w obu drużynach.
Obie ekipy przechodzą lekki albo i duży kryzys bowiem nie wygrały od 5 spotkań. Southampton zamyka ligową tabelę z dorobkiem zaledwie 5 punktów! Jest to strasznie mizerny wynik ale nie ma co się dziwić, ich gra wygląda dramatycznie w większości spotkań. Jeżeli chodzi o Tottenham to również grają słabo, zajmują dopiero 12 miejsce z dorobkiem 20 punktów. Potrafią zagrać świetnie jak choćby 4:0 na wyjeździe z City by np przegrać z Chelsea 3:4 prowadząc 2:0.
Mimo wszystko to goście tego spotkania są faworytem mimo słabszej gry mają szerszą kadrę ale uważam, że w tym meczu mogą stracić gola ponieważ ich pierwszy bramkach nie zagra Vicario. W dodatku 2óch środkowych podstawowych obrońców również nie zagra C. Romero i Van de Ven, środek pola również będzie osłabiony brakiem Bentancur i Bissouma. Jednak liczę, że ich atak zrobi tutaj sporą różnicę Son, Solanke, Werner, Johnson, Kulusevski czy Maddison

Tottenham + obie strzelą 2,4 Fortuna

Ostatnia edycja:
anzelmo 268,5K

anzelmo

Użytkownik
Manchester City - Manchester United United więcej fauli remis zwrot 1,52 Fuksiarz

To ja dorzucę swoje trzy grosiki do tych derbow .Proponuje typ na faule czerwonych diabłów myślę ze duzo w temacie napisane zostało pewnie każdy z piszących chłopaków ma odrobine racji- sympatie czasem biorą górę nad chłodniejsza głową i przemyśleniami, cos w ekipie Pepa pękło juz kilkukrotnie o tym pisałem ale jakość ciężko to wyjaśnić. Maja swoje momenty w meczach jakby grali swoja piłkę ale...brakuje wyników bramek maszynka sie zacięła zmęczenie materiału wypalenie ? City gra wolno co nie znaczy ze dziś rozbiją lokalnego rywala w pyl...i zacznie sie zielona seria wszystko możliwe ale patrząc jak grają obie ekipy myślę z obywatele będą prowadzić gre a podopieczni Amorima wyjdą agresywnie i to po ich stronie będzie więcej akcji faul kwestia jak sie ułoży wynik.... kurs może nie po wala ale do debla czy pod jakiś mały pociąg darterski w sam raz.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1755
IgaŚwiątek 45,3K

IgaŚwiątek

Użytkownik
City - United
BTS w obu połowach - 9.80
Betclic

Zwykły BTS po 1.58 moim zdaniem niewarty gry. Lepiej spróbować w obu połowach. City mega problemy w obronie, United w derbach potrafiło ich zaskakiwać. Natomiast United w obronie też potrafi być elektryczne, w dodatku mamy Maguire`a, a on często zapewnia zbędne emocje w defensywie.

I 36,2K

iti

Użytkownik
I macie proponowanie City po 1.50, rożnych nabili 8, ale zapomniałem podać dokładną linie z typem, trudno.
Polecam omijać stawianie na przełamanie City, to w tym sezonie nie nastąpi najprawdopodobniej i nie będą grać jak stare City, bo do końca sezonu wypadł im Rodri.
1x2 nie do gry, ale rożne jak najbardziej warto ruszać.

makaveli23 811,4K

makaveli23

Typer Miesiaca
Dzisiaj te Bournemouth, wcale nie takie pewne, odwrócić bilanse 7-3-5 do 5-3-7 West Hamu i może się wszystko zdarzyć. Wczoraj jak ładnie to pokazało Crystal Palace, pięknie punktując Brighton. Myślę że tu mamy podobną sytuacje. West Ham potrafiło sprawić niespodziankę wygrywając z Newcastle na wyjeździe, nie ma co się bawić w x2 dlatego za lekko można moim zdaniem zagrać na czysty win WHU po 4.3 w fortuna

maarcin14 1,3M

maarcin14

Użytkownik
Dyscyplina : Piłka nożna - Anglia - Premier League
Godzina: 21:00
Spotkanie: Bournemouth - West Ham
Typ : X2
Kurs : 2.04
Bukmacher : Betclic

Witam, o 21 mecz kończący 16 kolejkę Premier League, Bournemouth zagra z West Hamem, typuję X2. Bournemouth jest wyżej w tabeli, zajmuje 7 miejsce ale nie wydaje mi się że będą w stanie utrzymać tą pozycję. Złapali fajny moment, mają 3 mecze wygrane, ale każda seria się kończy i myślę, że to będzie właśnie dziś. West Ham to solidna drużyna, według mnie mają spore szanse na punkty dlatego korzystam z kursu. Ostatni bezpośredni mecz wygrał West Ham w sieprniu w EFL Cup, ogólnie na ostatnie 5 meczy to 3 wygrane West Hamu i 2 remisy. Typuję X2.

Otrzymane punkty reputacji: +1329
marts 94,2K

marts

Użytkownik
Bournemouth - WHU
Bournemouth więcej kartek
@ 3.25 superbet

Podobnie jak kolega makaveli23 myślę,że WHU może dzisiaj pokazać pazur i postarać się o 3 pkt .w tym meczu.Jeśli wynik gospodarzom ucieknie to o kartki dla Bournemouth jestem spokojny,jedyny argument,że będą przegrywać i gra się z ich strony zaostrzy , pożyjemy zobaczymy,po tym kursie warto moim zdaniem spróbować.

Do góry Bottom