>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Temat z analizami Biegi narciarskie 2024/2025 - temat zbiorczy

maniek81 471,1K

maniek81

Moderator
Członek Załogi
FIS_kalendarz.jpg

W tym temacie podajemy rzeczowe analizy i prowadzimy konstruktywną dyskusję. Zapraszam do typowania ;) 🎿 ❄

Otrzymane punkty reputacji: +231
jedrula 38,5K

jedrula

Użytkownik
10km klasyk kobiet
E.Andersson winer @4.00.
Trudno typować pierwsze zawody w sezonie.
Jutro się okaże jak wyglada rozkład sił na początku cyklu.
Ja parę złoty włoże w win Szwedki.

Zagram tez Carl top 3

Ostatnia edycja:
0 5,1K

00dedicated00

Użytkownik
jedrula 38,5K

jedrula

Użytkownik
Zrzut ekranu 2024-11-29 041604.png
[email protected] brutto
Fosnaes,wygrała tydzien temu z L.Weng.DZiś biegnie zaraz za nią,,ale tez bezposrednio przed Johaug.Dla mnie to handikap.
Andersson wg mnie głowna faworytka.W ub tyg wygrała z Karlsson
Nyenget,zdaje się drugą siłą w Norwegii.Niskanen nie błyszczał 2 tyg temu.
Kleabo powinien wygrac,ale tu asekuracyjnie.
Pierwsze zawody PŚ .Trudne typowanie.stawka 2/10.

Ostatnia edycja:
maniek81 471,1K

maniek81

Moderator
Członek Załogi
Nyenget - Niskanen [1] 1.80 fortuna
Norweg wygląda na mocnego u progu sezonu i dziś to sprawdzimy. Już w ubiegłym sezonie namieszał tu w Ruce zwyciężając. Przed tygodniem gorszy tylko od Klaebo w zawodach przedsezonowych. Niskanen, kolei mam wrażenie, że najlepsze lata ma za sobą. Dwa tygodnie temu przeciętny występ. Na ile forma poszła do góry przez ten czas? Zobaczymy. Dla mnie Nyenget wygląda na mocniejszego.

Brennan [top10] 1.45 fortuna
Amerykanka startowała u siebie w zawodach przedsezonowych i znokautowała rywalki, ale tam nie miała w sumie godnych konkurentek. Jednak styl klasyczny u niej już w ubiegłym sezonie wyglądał dobrze, dlatego uważam, że będzie dziś w top10

Brennan [top6] 3.00 fortuna
Argumentacja wyżej, a kurs uważam za przeszacowany. Dla zabawy w singielku czemu nie.

Pierwsze śliwki robaczywki, oby dalej w sezon już lepiej szło.

Ostatnia edycja:
maniek81 471,1K

maniek81

Moderator
Członek Załogi
Sundling [top3] 1.25 sts
Oj, Jonna 🙈 4 miejsce
Przed tygodniem w przedsezonowych zawodach pokazała, że jest najlepsza ze Szwedek. Powinna dziś wygrać, ale ubezpieczam się miejscem na podium i gram to w dublu. Jeśli ktoś chce pograć na zwycięstwo to w etoto kurs 2.00.

Jouve - Amundsen [2] 1.90 sts
Wczoraj dobry bieg na 10km i bardzo dobra końcówka, gdzie przyspieszył i wyrwał Nyengetowi 2 miejsce. Przed tygodniem dobrze wyglądał w sprincie, ale miał pecha. Forma jest, pozostaje to dziś pokazać.

Ostatnia edycja:
maniek81 471,1K

maniek81

Moderator
Członek Załogi
Zaproponowane do wyróźnienia:
+1
Vermeulen - Moch [1] 1.55 fortuna/sts
Austriak zanotował bardzo dobry poprzedni sezon, gdzie pokazał, że jest w stanie rywalizować nawet z całą koalicją norweską. W zawodach przedsezonowych w Beitostoelen w biegu indywidualnym zajął 2 miejsce, co pokazuje, że i ten sezon powinien wyglądać dobrze. Moch też potrafi dobrze pobiec stylem dowolnym, ale znając życie u panów pewnie wszystko rozegra się na ostatnich kilometrach albo finiszu, a tam więcej szans daję Austriakowi.

Jenssen - Lapalus [1] 1.45 fortuna/sts
Tutaj także na końcowych kilometrach czy finiszu dużo większe szanse widzę u Norwega.

Diggins - Weng H. [1] 1.40 fortuna/sts
Tu może być ciekawie, będzie pewnie wiele prób rozerwania stawki, ataków, jednak Jessie zgubić w stylu dowolnym łatwo nie będzie, a na finiszu Weng nie ma podjazdu.

Co za pogoń i finisz Jessie 💪

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3783
0 5,1K

00dedicated00

Użytkownik
Vermeulen - Moch [1] 1.55 fortuna/sts
Austriak zanotował bardzo dobry poprzedni sezon, gdzie pokazał, że jest w stanie rywalizować nawet z całą koalicją norweską. W zawodach przedsezonowych w Beitostoelen w biegu indywidualnym zajął 2 miejsce, co pokazuje, że i ten sezon powinien wyglądać dobrze. Moch też potrafi dobrze pobiec stylem dowolnym, ale znając życie u panów pewnie wszystko rozegra się na ostatnich kilometrach albo finiszu, a tam więcej szans daję Austriakowi.

Jenssen - Lapalus [1] 1.45 fortuna/sts
Tutaj także na końcowych kilometrach czy finiszu dużo większe szanse widzę u Norwega.

Diggins - Weng H. [1] 1.40 fortuna/sts
Tu może być ciekawie, będzie pewnie wiele prób rozerwania stawki, ataków, jednak Jessie zgubić w stylu dowolnym łatwo nie będzie, a na finiszu Weng nie ma podjazdu.
Maniek fajnie jakbyś się postarał wrzucać ciut wcześniej bo 2minuty przed zawodami ciężko trafić czasami. ;-)

maniek81 471,1K

maniek81

Moderator
Członek Załogi
Maniek fajnie jakbyś się postarał wrzucać ciut wcześniej bo 2minuty przed zawodami ciężko trafić czasami. ;-)

Niestety wczoraj ciężki dzień, spać szedłem koło godziny 3, a już nie miałem sił na przeglądanie ofert. Pobudka przed 9 i szybko wziąłem się za przeglądanie co można zagrać, a godzina startu też wczesna. Do tego kilka zdań do typów należało napisać i wyszło, jak wyszło, że tego czasu wiele do startu nie zostało. Kolejne typy już powinny być z nieco większym wyprzedzeniem 😉

Otrzymane punkty reputacji: +217
maniek81 471,1K

maniek81

Moderator
Członek Załogi
+1
Nyenget - Jenssen [1] 1.67 sts / 1.55 superbet
Skoro to bieg interwałowy, to więcej szans daję tu Nyengetowi, który swoim doświadczeniem powinien dobrze rozegrać ten bieg. Jenssen byłby znacznie groźniejszy w biegu masowym, tutaj pewnie szarpnie na początku i finiszu, ale środek biegu powinien być dla Nyengeta.

Weng H. - Andresson [1] 1.65 superbet
Podobała mi się Norweżka przed tygodniem. Widać, że lepiej weszła w sezon niż chociażby w ubiegłym roku. Być może powrót Johaug podziałał na nią bardziej mobilizująco. Andersson z kolei w Ruce wyglądała gorzej od Norweżki, zobaczymy czy utrzyma się to dalej dziś.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3712
maniek81 471,1K

maniek81

Moderator
Członek Załogi
Hagstroem - Diggins [1] 1.50 etoto
Szwedka znakomity występ w Ruce, widać że sprintersko dobrze przygotowana do sezonu. Jessie jeszcze kilka sezonów temu sprintersko byłaby wśród faworytek, natomiast dziś to już bardziej wszechstronna zawodniczka. Owszem styl dowolny to jej mocniejsza strona, ale sprintersko lepiej wygląda Szwedka, szczególnie po tym co pokazała na otwarcie sezonu. Do tego Jessie dała z siebie 120% w biegu masowym w Ruce oraz wczorajszym biegu interwałowym. Szwedka przystąpi tu do zmagań na większej świeżości.

Klaebo [v] 1.38 etoto
Absolutny dominator i chyba nic więcej nie trzeba pisać. Otwarcie sezonu zgodne z planem, startuje u siebie. Odpuścił sobie bieg masowy, sezon wymagający, zbliża się TdS i mamy pof koniec sezonu MŚ.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1753
maniek81 471,1K

maniek81

Moderator
Członek Załogi
Carl - Brennan [1] 1.30 sts
Amerykanka nie pojawiła się na starcie
Niski kurs, ale zestawienie tej pary co najmniej dziwne. Amerykanka słabo zaczęła sezon i dzisiaj nie widzę jej wysoko. Ewidentnie jest jakiś problem u niej. Carl też słabiej niż w ubiegłym sezonie, ale wygląda to już lepiej jak w Ruce i spokojnie powinna objechać Brennan. Ogólnie polecam szukanie na live czegoś przeciwko Brennan na części klasycznej, bo tam jeszcze powinna być względnie wysoko, ale w części stylem dowolnym zaliczy według mnie zjazd w dół.

Stadlober - Niskanen [1] 1.55 sts
Austriaczka przespała początek, pociąg odjechał i było pozamiatane
Tutaj podobnie typ przeciwko Niskanen. Finka tragicznie rozpoczęła sezon. Często tak ma, że rozkręca się gdzieś dopiero podczas TdS. Austriaczka za to uwielbia biegi masowe, które lepiej jej wychodzą niż indywidualne.

Poromaa - Musgrave [2] 1.95 sts
Trochę ryzykownie, ale uważam, że są szanse. Brytyjczyk nie startował w Ruce, piątkowy bieg indywidualny trochę wyżej od Szweda, który póki co w tym sezonie nie błyszczy. Musgrave pokazał wielokrotnie, że w biegach masowych potrafi namieszać.

Ostatnia edycja:
krol-julian 9,4K

krol-julian

Użytkownik
+1
Sprint drużynowy kobiet
Norwegia - Finlandia I 1 1.75

Dla mnie kurs bardzo fajny i jakoś czuje tu albo mega wtope albo promocje dnia. Norweska para Slind i Fornaes jak na moje może mocno tu namieszać. W drużynówce w Davos już różne cuda się działy a jeszcze piątek 13 ... wiara w promocje a jak będzie się okaże.

Otrzymane punkty reputacji: +344
jedrula 38,5K

jedrula

Użytkownik
Niemki top 2 @2.50.
Na papierze, powinne bic się ze Szwajcarkami o tę pozycję
Post automatycznie złączony:

Do góry Bottom