Dłużej w programie:
Maffashion - Anita Sokołowska
Typ:
Anita Sokołowska
Kurs:
1,60
Buk:
STS
Wrócił "
Taniec z gwiazdami", więc wróciłem i ja ze swoimi typami. Nie musiałem przekopywać się przez nie wiadomo ile stron, żeby znaleźć swoją analizę poprzedniej edycji i nieskromnie napiszę, że wszystko się potwierdziło. Jelonek oczywiście zostawił daleko w tyle Mikołajczaka, zgodnie z moimi podejrzeniami trafił do top3, a nawet do finału, Włoszczowska wyleciała niestety bardzo szybko, a Krawczyńska ostatecznie wygrała całą edycję. Żałuję tylko, że delikatnie nie zagrałem na jej zwycięstwo. O ile pamiętam w pierwszych odcinkach kurs na jej pierwsze miejsce wynosił bodajże 7.
Gdybym teraz miał obstawiać, kto wygra 27. edycję, byłaby to Anita Sokołowska (kurs 6). Buki zdecydowanie najwyżej oceniają szanse Roksany Węgiel, która faktycznie tańczy świetnie, ale mam wrażenie, że wysypie się na ostatniej prostej, ostatecznie przegrywając w finale, tak jak było to wcześniej m.in. z Wieniawą, Kalicką czy Kurdej-Szatan. Oczywiście dużo bardziej prawdopodobnym typem jest zajęcie przez Sokołowską wyższego miejsca od Maffashion. Anita bardzo pozytywnie zaskoczyła już w pierwszym odcinku, dostaje wysokie noty od jurorów, a na jej plus przemawia też wieloletnia rola w jednym z najpopularniejszych seriali Polsatu. Myślę, że target "Przyjaciółek" i "Tańca z gwiazdami" może być dosyć zbliżony. Widzowi telewizyjnemu z pewnością będzie bliżej do aktorki znanej z kilku ról niż influencerki, która co prawda też dobrze radzi sobie na parkiecie, ale w tym wszystkim jest dosyć zachowawcza, zbyt poprawna, mało swobodna. W pewnym momencie po prostu znudzi się głosującym. Gdybym miał obstawiać jej finalną pozycję, myślę, że zakręci się w okolicach 5 miejsca.
Będę bardzo zdziwiony, jeśli ten typ się nie potwierdzi. Ogólnie uważam, że w najbliższych 2 odcinkach czeka nas wylot kogoś z trójki: Baleja/Szczepaniak/Kaźmierska, co zresztą potwierdzają kursy. Dalej widzę wypad Maffashion i Musiała, a w najlepszej 3 moim zdaniem znajdą się: Roxie, Mackiewicz i Sokołowska.