irtyko
Użytkownik
Dokładnie, zazwyczaj odpadają na mierzeniu stroju w kroku, podstawiają wihajsterek i jak dotykasz jajkami to odpadaszTam jest wszystko na milimetry na granicy przepisów. Źle staniesz, zgarbisz się i Ci wyjdzie 1mm za dużo i DSQ. W 1 serii mógł stanąć korzystniej i się zmieścił w ramach przepisowych. Mogło też tak być, że po 1 serii nie miał żadnej kontroli - kontrole na dole są wyrywkowe, nie każdego zawsze sprawdzają.macio106 napisał:
Mam do was takie pytanie, nie znam się na skokach więc może banalne, ale Mnie to zastanawia. Jak to jest możliwe że w sobotnim konkursie Zografski w 1 i 2 serii skacze w tym samym kombinezonie i w 1 serii jest ok, a w 2 go dyskwalifikują?
Kiedyś żyła na zawodach drużynowych tak odpadł w pierwszej serii , przez co nasz Team skakał w trójkę , a w drugiej serii Żyła wyszedł w tym samym kostiumie ! i już było ok i co ciekawsze odrobił straty i jak się nie mylę to było wtedy chyba podium ;p
Ogólnie przepisy restrykcyjny ale są zawodnicy którzy rozciągają kostium siadając na belce startowej
edit:
myliłem się tam nie było podium
Koszmar Piotra Żyły. Polacy przeżyli szok, gdy dostali informację - WP SportoweFakty
Ostatnia edycja: