>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

IO Paryż 2024: Koszykówka kobiet i mężczyzn (27.07 - 11.08.2024)

deepred 1,1M

deepred

Moderator
Członek Załogi
Format i plan turnieju olimpijskiego koszykówki mężczyzn:

1720514540407.png

Format i plan turnieju olimpijskiego koszykówki kobiet:

1720514443139.png

Format i plan turnieju olimpijskiego koszykówki 3x3

1720396401131.png

Ostatnia edycja:
deepred 1,1M

deepred

Moderator
Członek Załogi
Otrzymane punkty reputacji: +1301
malin157 75K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
Przesadyzmem w obecnej koszykówce jest takie faworyzowanie USA - jestem przekonany, że zdarzy im jakiś ciasny mecz (raczej w fazie pucharowej), kursy typu 1.10 to nieporozumienie.

Kto widział ich sparingi wie jak to wygląda...

deepred 1,1M

deepred

Moderator
Członek Załogi
Jasne, że Amerykanie są głównymi faworytami do złota, mają zdecydowanie najwięcej talentu i najlepsze predyspozycje fizyczne, ale jest sporo kwestii, których ludzie nie widzą. Mianowicie: jest ich 12 w kadrze, każdy z nich myśli że jest najlepszy, jest pierwszą opcją, ego wystrzelone w powietrze, mało komu chce się pracować w obronie, zwłaszcza w sparingach. Dodatkowo większość z nich jest przeciążona mniejszymi bądź wiekszymi urazami. W tej ekipie nie ma tak wielu wielkich charakterów. Podejrzewam, że w szatni najgłośniejsi są Bron i Edwards, natomiast wielu z nich jest takich trochę nijakich. W ogóle bym się nie zdziwił, gdyby zabrakło ich w meczu finałowym. Na ten moment radziłbym omijać ich mecze, praktycznie wszystkie ich gry to no-bet, bo nie wiadomo jacy Amerykanie się w danym dniu wylosują.

Otrzymane punkty reputacji: +220
deepred 1,1M

deepred

Moderator
Członek Załogi
Spróbujmy jakoś rozruszać ten temat. Jutro pierwsze mecze, a ja pod lupę biorę over Giannisa w meczu z Kanadą. Jeden jedyny argument, nie będę się specjalnie rozczulał. Kanadyjczycy kompletnie nie mają wysokich zawodników. Świetny backcourt, który jest mega utalentowany w ofensywie w postaci SGA i Murraya, Brooks będzie istotny na pozycji nr 3, ale czym bliżej do kosza tym Kanadyjczycy gorzej wyglądają. No bo nie spodziewam się, żeby Kelly Olynyk, Trey Lyles, czy Powell mieli jakąś odpowiedź na dwójkowe akcje pomiędzy Giannisem a Calathesem. Giannis to potwór na standardy FIBA, Grecy nie mają najlepszego pokolenia, a zawodnik Milwaukee Bucks jest zdecydowanie największą gwiazdą tej ekipy. 30 oka na spokojnie do zrobienia, nawet przy ewentualnym wolniejszym tempie rozgrywania.

Giannis Antetokounmpo powyżej 23,5 punktu @1,80 betfan 34

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1955
louisarmstrong 1,4M

louisarmstrong

Użytkownik
Hm jeszcze nie miałem czasu bliżej przyjżeć się tematowi ale na pierwszy rzut oka wydaje mi się że kurs 2.75 na Hiszpanów w meczu z Australijczykami stanowczo zawyrzony?

louisarmstrong 1,4M

louisarmstrong

Użytkownik
już nawet 3.05 - tylko skąd pomysł ze zawyżony ?
No nie jest to jakieś miarodajne kryterium bo ostatni mecz w h2h jest 5 lat temu , ale wynik spotkań międzypaństwowych
między Hiszpanami i Australijczykami 8:0 dla Hiszpanów jeśli dobrze liczę
w tym 2:0 na IO i 2:0 na Mistrzostwach Świata .
Post automatycznie złączony:

Hm oczywiście zmieniają się gracze ale style , szkoły filozofie gry i spuścizna trenerska jest pewną kontynuacją , w dużym skrócie stąd pomysł
Post automatycznie złączony:

Więc stąd pomysł by bliżej się przyjrzeć tematowi może zaczaić z jakimś betem w stronę Hiszoanów na Livie
To luźny pomysł

Otrzymane punkty reputacji: +140
zibi16 1,5M

zibi16

Moderator
Członek Załogi
Niemcy - Japonia 97:77 ( Hachimura 20 pkt)

To spotkanie ma jednego faworyta a są nimi mistrzowie świata - Niemcy, którzy w ostatnich latach zrobili ogromny postęp.
Przed IO Niemcy rozegrali 8 sparingów z drużynami ścisłej czołówki z USA, z Francją, Francją i właśnie z Japonią. Ostatni sparing przed IO to mecz z USA, który przegrali nieznacznie 88:92. Z Japonią wygrali 104:83.
Japonia w tej grupie nie jest faworytem do awansu ale w sparingach widać, że ta drużyna ma duży ciąg na kosza rywali, nie grają zachowawczo, nie spowalniają akcji i ich mecze są dość widowiskowe. Ostatnie ich mecze sparingowe z Serbią 100:119, z Niemcami 83:104, z Koreą 84:85 czy 2krotnie z Australią 95:95 i 89:90.
Ich najlepszy zawodnik to właśnie Hachimura grający na co dzień w NBA LAL. W meczu z Niemcami rozegrał niecałe 25 minut rzucając 19 punktów.
Myślę, że na IO to od niego będzie bardzo dużo zależeć i tę barierę 20 punktów powinien przekroczyć.

powyżej 172,5 pkt + R. Hachimura powyżej 19,5 pkt (wszystko razem z dogrywką) 2,3 Fortuna

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3389
movieplk 409K

movieplk

Znawca - Polska Koszykówka
27/07/2024 17:15 CET
Marcelinho Huertas (Francja-Brazylia) poniżej 10.5 punktów
1.90 (STS/Fuksiarz-Stanowski)//1.85 (Superbet)/1.80 (ETOTO) *można patrzeć po innych, bo mogą też mieć.
5/10

41-letni Huertas był głównym rozgrywającym miesiąc temu w barażach o awans do IO. Wówczas jednak Yago Santos nie rozegrał żadnego meczu sparingowego z powodu urazu, a rok wcześniej na MŚ 2023 był startującym rozgrywającym i nie był w pełni sił/formy w trakcie baraży. Dodatkowo kontuzji w pierwszym sparingu doznał inny rozgrywający Raul Neto, który rozegrał 435 spotkań w NBA i nie wystąpił w barażach, ale wraca po kontuzji na IO. Brazylia ma straszny tłok na pozycji rozgrywającego i Huertas powinien stracić swoje minuty na rzecz Neto i Yago, a dodatkowo lubi rzucać spod kosza/pół dychy, gdzie będą dziś czekać na niego Gobert i Wembanyama, a jeśli wyjdzie w S5 będzie miał mega problemy z świetnym defensorem na pozycji PG Frankiem Ntilikina, który powinien mu stwarzać ogromne problemy z kozłowaniem piłki.

Ogólnie Huertas nie dawał sobie rady zbytnio z presją rozgrywania już rok temu na MŚ 2023, bo jednak wiek robi swoje i nie ma zrywu, żeby mijać obrońców. W barażach to była najsłabsza grupa, ale topowa obrona jaką jest Francja powinny stworzyć mu ogromne problemy i to będzie duży przeskok jakościowy.

*Fortuna bez zakładów na zawodników.

27/07/2024 21:00 CET
Grecja - Kanada over 171.5
1.91 (ETOTO)/1.90 (STS/Superbet)/1.80 (Fuksiarz-Stanowski)
5/10

Jordi Fernandez (trener Kanady) powiedział na początku campu reprezentacji Kanady, że jego kadra musi być najlepiej przygotowana fizycznie ze wszystkich ekip. Rok temu grali bardzo szybkim tempem i teraz będą chcieli grać tak samo. To jest takie USA wersja uboższa, ale zarazem młodsi zawodnicy, którzy mogą biegać więcej od kadry USA. Grecja to Giannis, który powinien szukać szybkich akcji, po których będzie przedzierać się pod kosz i punktować. Spodziewam się tutaj szybkiego tempa i dużej jakości. Wierzę, że Kanada naprowadzi ten mecz na wysoki over.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +414
ferguson2 884,1K

ferguson2

Typer
Wembanyama over 19.5 pktów @1.75 Betclic19 dzięki Wemby, dorzucić 6 punktów w drugiej połowie było jednak za ciężko.

Krótko bo zaraz mecz. Wembanyama wyglądał najbardziej solidnie w ofensywie w spotkaniach przed IO, backourt nie jest mocną stroną Francuzów w ataku, więc wiele pilek przejmie gwiazda Spurs, Gobert czy Yabusele z ławki. Po Francji nie spodziewam się fajerwerków, Brazylia potrafi zaskoczyć. Pod koszem jednak i na półdystansie będą mieć problem z Wembanyama i mam nadzieję, że od początku zrobi robotę.

Ostatnia edycja:
deepred 1,1M

deepred

Moderator
Członek Załogi
Wielkiej, taktycznej koszykówki dla koneserów się w tym meczu nie spodziewam. Jedni i drudzy praktycznie bez obrony, tracą dużo i oddają sporo rzutów. Skupię się przede wszystkim na Portorykańczykach, którzy dyktują szybkie tempo gry. Piłka powinna się znajdować głównie pomiędzy dwójką Alvarado-Waters. Jose rzuca bardzo szybko, nawet w 6-7 sekundzie akcji, gdzieś tam odpala swoje step-backi zza łuku, a Waters dyryguje sporo gra, rozdaje od 5 asyst w górę. Oglądałem ich w meczach z Australijczykami i Hiszpanią, gdzie nastawieni byli na wymianę ciosów. Tak jak wspomniałem, na niewiele się to zdało, bo słabo bronią i nie są fizyczni.
Nie będę tutaj kłamał, że oglądałem Sudan Południowy w czterdziestu pięciu meczach, bo tak nie było. Miałem przyjemność oglądać ich tylko ze Stanami Zjednoczonymi. I podobali mi się, nie pękali, poszli na mocne tempo gry, oddali w tym spotkaniu 80 rzutów z gry w tym aż 33 zza łuku, gdzie Amerykanie kompletnie ich olewali w defensywie. Nie sądzę, żeby tu było podobnie względem podejścia Portorykańczyków, natomiast efekt może być bardzo podobny, bo po prostu nie mają takich możliwości defensywnych. Chciałbym tutaj zobaczyć fajne dla oka, szybkie spotkanie, które mogłoby stać się promocją koszykówki dla ludzi nieobeznanych z tym z sportem.

Sudan Południowy - Portoryko
Powyżej 171,5 punktu @1,90 superbet 169 bez komentarza, 102 punkty do przerwy.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +529
kubabrenner 260,9K

kubabrenner

Użytkownik
Serbia - USA
Typ: USA wygra + Serbia poniżej 95.5 punktów+ USA poniżej 108.5 punktów
ehh Curry, po co ta trójka na 4 sekundy przed końcem
Kurs: 1.40 (forbet)

Kompletnie nie czuję tutaj tak wielkich overów jak wskazują kursy i analizy. USA zagrała z Serbią 11 dni temu mecz towarzyski w składach niemal identycznych jak dzisiejsze i wygrali 105-79. Skoro w towarzyskim nie przebili takiego overa, gdzie obie ekipy skupiają się na rzucaniu a mniej na obronie, to wątpię, że w inauguracyjnym meczu na IO nagle zapomną o obronie i nie zagrają zachowawczo. Serbia w tym z resztą powinna szukać swoich szans, wydłużanie akcji do ostatniej sekundy żeby dusić zapędy USA i irytować rozpędzonych graczy. Ktoś też dobrze już wspomniał, że skład USA składa się z samych gwiazd, gdzie każdy będzie chciał być najlepszy z dużym parciem na MVP. W takim wyścigu często zapomina się o wspólnym celu i grze zespołowej, a częściej podejmuje się decyzje o indywidualnym rzucaniu, nawet kiedy zupełnie nie ma do tego warunków i wsparcie kolegi jest dużo lepszym rozwiązaniem. W Serbii natomiast nie sądzę, że sam Jokić pociągnie taki over. Cała ekipa musiałaby zagrać bardzo dobrze, a i tak rzucenie 95+ najlepszym gwiazdom NBA może być nieosiągalne. Spodziewam się, że USA spokojnie wygra, ale mecz nie będzie aż tak żywy i emocjonujący jak się wszystkim wydaje. W 5 towarzyskich spotkaniach przed IO USA przebiła over 200 pkt tylko z Sudanem, pozostałe 4 mecze wygrała pokrywając wskazane w typie linie. Serbia za to w towarzyskich rzuciła 94 z Grecją, 119 z Japonią, wspomniane 79 z USA, 73 z Australią i 79 z Francją. W meczu o stawkę nie powinni tej średniej wyłamać. Idę w indywidualne undery zamiast USA+poniżej 190.5, ponieważ spodziewam się wyniku typu 95-85 lub 100-90, co byłoby już na styk.

Ostatnia edycja:
ferguson2 884,1K

ferguson2

Typer
Francja K - Kanada K

Williams over 14.5 pkt @1.8 Betclic
Williams over 21.5 pkt, zb,as @1.72 Betclic

Francuzki to jedne z głównych faworytek do zdobycia medalu. Praktycznie na każdej pozycji mają kim grać na dobrym poziomie. Williams grała poprzedni sezon w Lyonie, przedtem angaże w WNBA, zaliczyła też igrzyska w Tokyo na których zdobyła wraz z kadra brązowy medal. To szybka skrzydłowa, szuka dużo penetracji. Rzucala średnio ponad 10 pktów w spotkaniach przed IO. Obok Johannes chyba najlepsza ofensywna zawodniczka w kadrze. Powinna dzisiaj zagrać 20+ minut, a to myślę że jest wystarczająco żeby pokryć linie.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +134
zibi16 1,5M

zibi16

Moderator
Członek Załogi
USA - Japonia 102:76

Dziś w ogóle bez czasu ale na wieczór już w domu i chętnie obejrzę mecz koszykarek USA vs Japonia. Faworyt jest tylko i wyłącznie jednej - USA. Główny faworyt do złota.
Ja troszkę skupię się na Japonkach bo o USA nie ma zbytnio co się rozpisywać bo każdy kto choć trochę śledzi koszykówkę wie doskonale jak grają.
Japonki rozegrały 7 sparingów i pokazały się naprawdę z dobrej strony, pokonały 2krotnie Chinki 61:58, 74:56, wygrały z Australią 96:85, pokonały 2krotnie Nową Zelandię 125:57 i 92:50 no i na sam koniec przegrały 2 spotkania 62:75 z Francją oraz 65:75 z Belgią.
Osobiście liczę, że Japonki zdobędę koło 70 punktów co będzie bardzo dobrym wynikiem a resztę powinna dorzucić USA. Nie zdziwię się jeżeli USA zbliży się w okolice 100 punktów co było by dla mnie dobrą opcją.

powyżej 159,5 pkt (razem z dogrywką) 1,72 Fortuna

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2064
Losus 27,1K

Losus

Użytkownik
Australia:Kanada - Josh Giddey poniżej 19.5 punktów kurs: 1.6 superbet
Reprezentacyjnie Giddey pokazuje się z bardzo dobrej strony, ale w żadnym wypadku nie wydaje mi się, żeby miał potencjał rzucić 20 punktów Kanadzie. Na trójki z jego strony się nie nastawiam bo rzuca raczej tylko z czystych pozycji, nie jest również zawodnikiem który gra pod faul, a jak pokazał ostatni mecz wolne też nie są jego atutem. Giddey nie rzuca raczej mid range'y I jego punkty są raczej zdobywane w podobny sposób. Oczywiście jest szansa, że Giddey eksploduje w celu pokazania się na tle kanadyjskich kolegów z byłej drużyny ale wydaje mi się, że będzie to bardziej nastawione na asysty i zbiórki (grę zespołową).
Edit: bardzo ciekawy mecz Giddey'a, początkowo zapomiał, że powinien grać pod under, ale zdążył się zreflektować.
Hiszpania:Grecja - powyżej 148.5 punktów kurs: 1.20 superbet
Dotychczas żaden mecz tych IO nie miał mniej niż 150 punktów, linia do pokrycia niska, a oba zespoły potrafią rzucać za trzy.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1971
zibi16 1,5M

zibi16

Moderator
Członek Załogi
Kanada - Australia 93:83

Mecz świetny do oglądania, 2 mocno gwiazdorskie drużyny, które uwielbiają szybki basketball. Obie drużyny ze zwycięstwem na swoim koncie po 1 kolejce.
Australia wygrała z Hiszpanią 92:80 natomiast Kanada pokonała Grecję 86:79, troszkę słabsza ostatnia kwarta i koniec końców nie przebili granicę 90 punktów.
Kanada jest w tym meczu faworytem i wydaje mi się, że wygrają jednak ja wchodzę w over punktowy. Oczywiście linia dość spora ale uważam, że obie drużyny mają tutaj potencjał nawet na... 200 punktów?

powyżej 178,5 pkt (razem z dogrywką) 1,85 Fortuna

Japonia - Francja 90:94

Jeszcze jedno spotkanie na dzień dzisiejszy a mianowicie Japonia vs Francja. Oczywiście Francuzi zdecydowany faworyt do zwycięstwa i raczej nie będzie sensacji. Nie mniej jednak Japonia pokazała się z solidnej strony w meczu z Niemcami rzucając 77 punktów a tracąc 97 punktów. Francja pokonała Brazylię po bardzo słabej I kwarcie 78:66. Przed Francją spotkanie o 1 miejsce w grupie z Niemcami a dziś uważam, że to będzie taki mecz na rozluźnienie i szybkie granie. Japonia z tego słynie, że tracą naprawdę dużą ilość punktów ale ich gra jest dość szybka, nie ma długich akcji, jest miejsce - rzut.

powyżej 158,5 pkt (razem z dogrywką) 1,5 Fortuna

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1167
movieplk 409K

movieplk

Znawca - Polska Koszykówka
30/07/2024 11:00 CET
Nick Calathes (Grecja - Hiszpania) powyżej 7.5 punktów
1.85 (STS/Superbet/Fuksiarz-Stanowski)/1.82 (Fortuna)/1.80 (ETOTO)
5/10

Calathes w pierwszym meczu z Kanadą rzucił 3 punkty, ale trafił mu się najgorszy pojedynek dla niego, bo na piłce kryli go Dort oraz Alexander-Walker i to był świetny pressing na nim. Jestem zdania, że nie da się gorzej i Calathes odbił się od ich atletyczności. Jednak jeszcze miesiąc temu w barażach notował 10,0 punktów na mecz i 10,5 asyst na mecz. Calathes jest głównym kreatorem Giannisa, którego Kanada nie podwajała przy pickach i ten ich mocno karał w tym meczu, a Calathes został wyłączony. Hiszpania nie ma takich zawodników atletycznych i myślę, że też będą mocniej kryć Giannisa, a odpuszczać Calathesa do rzucania. Myślę, że Calathes zagra dziś 28-32 minuty i uciuła te 8 punktów. Z Kanadą zagrał też mniej, bo popełnił 5 fauli.

30/07/2024 21:00 CET
Bruno Caboclo (Brazylia - Niemcy) powyżej 13.5 punktów
1.85 (ETOTO)/1.70 (STS/Fortuna)
5/10

Caboclo zagrał fatalny mecz z Francją, gdzie ciągle miał problemy z faulami i zagrał zaledwie 11 minut. Jednak to jest główna opcja Brazylii na MŚ 2023 i teraz w barażach, gdzie rzucał średnio 17,8 punktów na mecz. Brazylia to głównie pick'n'roll Huertas-Caboclo i potem dzieje się reszta ataku. Caboclo jest centralnym punktem. Niemcy są mocni, ale grają też szybko, co stworzy dużo szans dla Brazylii i Caboclo na punkty, a sam zawodnik powinien mieć o wiele łatwiej, niż z Gobertem i Wembanyama do zdobywania punktów.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1307
deepred 1,1M

deepred

Moderator
Członek Załogi
Myślę, że granie Calathesa to bardzo dobry pomysł. Ja jednak spróbuję asysty, których ostatnio zebrał 7 w 23 minuty. Grał tak krótko z powodu problemów z faulami. Głównie p&r z Giannisem. Grecy bardzo słabo rzucali z dystansu, zaledwie 9/32 w pierwszym spotkaniu, szczególnie zawiodłem się na Walkupie, który miał sporo okazji rzutowych, ale był mega zimny i został zaorany przez Shaia po obydwu stronach parkietu i też zagrał ledwo ponad 20 minut. Calathes to główny ball-handler Greków. Bardzo duża europejska kariera, z której kojarzymy go głównie z występów dla Panaty. 35-letni rozgrywający potrafi zanotować spokojnie 10 asyst w meczu, Grecy są budowani na Giannisie, który jest centralną postacią obudowaną strzelcami. Uważam, że Hiszpanie, którzy nie są tak fizyczni jak Kanadyjczycy mogą mieć z Grekami spore problemy, spodziewam się troszkę szybszego grania niż w meczu Grecja-Kanada, jedna i druga ekipa gra z nożem na gardle, czekam na spotkanie, które będzie stało na wysokim poziomie koszykarskim, a Calathes może tutaj spokojnie wykręcić 8 asyst bez większej przepukliny. Inni bukmacherzy proponują linię o co najmniej oczko wyższą, bądź niższy kurs na to zdarzenie. Etoto ma najlepszą ofertę z polskich bukmacherów, do których mam dostep.

Nick Calathes powyżej 7,5 asysty @1,85 etoto

1722329098187.png

A idź pan, znowu asysty zabrakło. Jeszcze widzi, że mu nie siedzi i dalej rzuca 3/12, bardzo słaby występ.

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom