Orzeł Łódź - Polonia Bydgoszcz
Becker poniżej 10,5 pkt. @1,75 Fortuna
Bartkowiak poniżej 4,5 pkt. @1,92 Betclic
Lyager poniżej 7,5 pkt. @2,05 Betclic
Buczkowski poniżej 11,5 pkt. @1,70 Betclic
Buszkiewicz poniżej 2,5 pkt. @2,25 Betclic
Nie mam pojęcia, jaki będzie przebieg będzie miał ten mecz i tak naprawdę żaden wynik mnie nie zdziwi. W takich przypadkach często lubię grać undery, bo przy równych meczach wyniki często rozkładają się na większą liczbę zawodników, a linie dziś na niektórych są naprawdę wysokie. I tak na początek juniorzy - Bartkowiak i Buszkiewicz. Obie ekipy mają solidne formacje seniorskie i nie wydaje mi się, aby dziś któryś z młodziaków punktował starszych kolegów. Bartkowiak zaliczył znakomity mecz w Poznaniu, dziś o powtórkę jednak będzie bardzo trudno. W juniorskim mam nadzieję, że Franek Karczewski również ukradnie jakieś punkty, bo na pewno go na to stać, a ostatnie czasy nie są dla niego łaskawe.
Poza tym wysokie linie na liderów - Beckera i Buczka. O ile na pierwszego 9,5 jeszcze do przyjęcia, tak myślę, że na Krzyśka, który na wyjazdach radzi sobie dużo gorzej wystawione aż 11,5 jest mocno przesadzone, bo jest dziś z kim przegrywać, a w takich przypadkach nie ma wiele miejsca na błędy. Lucke co prawda dobrze spisał się w Poznaniu, podobnie jak bartkowiak.
Żużel jednak zazwyczaj nie jest przewidywalny, więc nie stawiam, że Becker ponownie zaliczy dwucyfrówkę.
Na koniec Lyager. Lubię tego zawodnika, myślałem że kwestią czasu jest kiedy będzie jeździł w Ekstralidze. Na pewno jednak to nie będzie następny sezon. Już dziś mówi się, że nawet w przypadku awansu Polonii Andreas jest pierwszy do wymiany, niewykluczone nawet, że w Bydgoszczy nie zostanie nawet w przypadku braku awansu. Wielka szkoda, bo uważam, że Duńczyk ma ogromny potencjał i liczę, że odnajdzie gdzieś ekstraligową formę. Na niego więc również under, bo na pewno nie ma spokojnej głowy i obawiam się, że mentalnie może nie dojechać na tak trudny pojedynek, choć z drugiej strony ma coś do udowodnienia. Bardziej jednak skłaniam się ku temu, że obecna sytuacja mu bardziej zaszkodzi niż pomoże.