Arged Malesa Ostrów - Wybrzeże Gdańsk
Wybrzeże Gdańsk +18,5 pkt. @2,00 Betclic
Ch. Holder poniżej 11,5 pkt. @1,80 Betclic
Musielak+Jasiński poniżej 17,5 pkt. @2,10 Betclic
Klindt+Kasprzak powyżej 17,5 pkt. @1,62 Betclic
Tonder powyżej 4,5 @1,84 Fortuna
Na spotkanie w Ostrowie celuję w kilka betów. Pierwszy to handicap w kierunku gości. Głównie z tego powodu, iż Ostrów zaskoczył mnie negatywnie w pierwszej rundzie, a Gdańsk pozytywnie, a linia hand bardzo wysoka i sugeruje tu jakiś pogrom, którego moim zdaniem nie powinno być. Tak naprawdę na dobrym poziomie pojechał jedynie Jakobsen, Holder co prawda zapunktował nieźle, ale po pierwsze w 6 startach, a po drugie przegrana z Karczewskim, którego nie mógł wyprzedzić na dystansie całego biegu też mu raczej chluby nie przynosi i pokazuje, że starszy z braci ma jeszcze wiele do poprawy. Wybrzeże pomimo porażki z Krosnem zaprezentowało się solidnie. Świetnie spisał się Klindt i tak naprawdę jakby nie zawalił ostatniego biegu to mogło skończyć się remisem. W drugiej części meczu wszystko wygrywał Kasprzak, a Iversen i Brennan również zrobili wynik ponad stan. Więcej spodziewałem się po Tonderze i Miłoszu Wysockim, który po taśmie w biegu juniorskim nie potrafił już wrócić do tego meczu. U gospodarzy więc więcej negatywów niż pozytywów, u gości na odwrót. Oczywiście wygrana gospodarzy jest tu jasnością, jednak czy aż 22-punktowa? Tego pewien nie jestem, wprost przeciwnie stawiam na zwycięstwo gospodarzy maks 16 oczkami. Do tego dokładam undery gospodarzy w postaci Chrisa, bo linia aż o 3 oczka wyżej niż w poprzednim tygodniu i uważam, że całkiem dobra do gry, tym bardziej, że u innych bukmacherów są kursy nawet 1,55. Do tego parowy under Tobiasza i Jasińskiego, liczę tu na duży dołek jednego z nich, jednak nie wiem, który będzie miał słabszy dzień. Dodatkowo over Klindt plus Kasprzak, bo jest po prostu niska linia, nie zdziwię się jak wspólnie zaliczą 20 punktów, więc te 17,5 na pewno do gry.
Co do Tondera liczę tu po protu na przełamanie, bo to zawodnik na większe punkty niż 3-4 w meczu. Linia na niego również bardzo niska, jeśli znów zawali to nie wiadomo, jak się potoczy dla niego dalsza część sezonu.