DeMinaur-Nadal 2 @2.45
Wiem, ze Demon wygral z Nadalem w ubieglym tygodniu 7-5 6-1, ale jak spogladam w te kursy, to czemu nie. Mozna powiedziec, ze Nadal slaby, ze w Barcelonie pokonal jedynie Cobolli'ego i przegral ze wspomanianym de Minaurem, ale ja dopuszczam do siebie rowniez ze taki mial byc scenariusz, ze Nadal pojechal do tej Barcelony wygrac wlasnie jeden mecz, a pozniej skoncentrowac sie na graniu w Madrycie i Rzymie przed French Open, bo przeciez to jednak bardzo duza dawka meczow i Nadal podchodzi do tego z rozsadkiem i nie zamierza krecic kolejnej serii wygranych meczow z rzedu.
Moze to tez byc teza na wyrost, ale mam wrazenie, ze tym razem bedzie to juz lepszy Nadal. Hiszpan na pewno pojechal po przegranej w Barcelonie trenowac do Madrytu i to powszechnie dostepna informacja, a mysle, ze jak dojdzie wieksze zaangazowanie i troche wiecej treningu to skutecznosc Nadala od razu wzrosnie.
Sprobuje z przeczucia. Ten pierwszy mecz Nadala, gdzie dostal nastolatka, to niewiele wyjasnil, ale jezlei Nadal zagra lepiej, to nawiaze walke i tym razem moze ogra Demona. Duzo w tym "gdybania". Troche to do mnie niepodobne, bo jednak zawsze staram sie opierac na tym co widzialem i logice, ale chetnie wlacze ten mecz i pokibicuje Nadalowi. stawkowanie oczywiscie proporcjonalne do niewiadomej, ale tez odnosze wrazenie, ze bukmacherzy tez nie do konca maja wiedza czego sie spodziewac. Licze na mila niespodzianke i duzo lepszego Nadala.