Stal Mielec - Raków Częstochowa
Stal Mielec wygra lub remis @2,25 Superbet
Z uwagą oglądałem rywalizację obrońców tytułu przeciwko Piastowi Gliwice i podopieczni Dawida Szwargi mimo wygranej w końcówce jakoś mnie nie przekonują. Trzymam od siebie daleko myśl, że od odejścia Papszuna jest regularny zjazd, ale niestety wszystko na to wskazuje. Nie winię absolutnie obecnego szkoleniowca, to młody trener, rzucony na głęboką wodę,
praca jak pierwszy trener to zupełnie inna bajka. Fakty jednak są takie, że w Częstochowie obecnie nie ma śladu po stylu tego zespołu z mistrzowskiego sezonu, czy pierwszych rund pucharowych.
Jutro przed nimi bardzo trudne zadanie i tak niskie kursy mnie bardzo szokują. Ogólnie zwycięstwa gości przy kursach poniżej 1,60 w
Ekstraklasie powinny być zakazane. Ale mamy co mamy i zamierzam z tego skorzystać, bo uważam to za
typ dnia nie tylko w polskich ligach.
Od strony statystycznej. Raków do tej pory w delegacjach w dziewięciu meczach odniósł dwa ... tak dwa! zwycięstwa. Żeby było ciekawiej ostatnie trzy punkty częstochowianie z wyjazdu przywieźli w październiku, gdy wygrali z .. Legią. Wiem, że nie ma tu logiki, ale to
Ekstraklasa. Stal w tym czasie również na dziewięć rywalizacji u siebie aż pięć razy schodziła z boiska zwycięsko. Były w tym m.in. ważne wygrane z Zagłębiem, czy liderem z Wrocławia. Doznali również dwóch porażek i dwukrotnie remisowali.
Forma na wiosnę. Stal dwie wygrane w tym drugie odstrzelenie Śląska. Raków porażka z Wartą i wymęczona wygrana z Piastem.
Mamy więc ekipę, która rzadko kiedy u siebie przegrywa i zespół ewidentnie w dołku, który wygrał w tym sezonie dwa wyjazdowe mecze, a ostatni w październiku. Gospodarze znakomicie weszli w rundę rewanżową, goście średnio na jeża, raczej liczyli na dwie wygrane, gdyż rywali mieli dość słabych. Przyznam, że kursy jakby były na odwrót to bardziej by się wybroniły niż w tym przypadku.
Absolutnie 5,20 na mielczan to na dziś must have na kuponie, ja osobiście próbuję mocniej z X, bo jak to w Ekstraklapie jakiś biedny podział punktów może się zdarzyć.