Dzień 3
Ricky Evans - Simon Adams - Kolejny debiutant w stawce kontra czlowiek, którego chyba nie da się nie lubić. Pamiętam zeszłoroczny występ Anglika, kiedy ze sporymi problemami, ale uporał się z Fallon Sherock. Ten sezon bez szału, zahaczył o pojedyncze ET. W PC Finals poprzedzającym ten turniej nie wygrał nawet lega z Pricem. Afrykaner występował ostatnio w modusie i kilka fajnych pojedynków zagrał. Ricky pewnie pójdzie dalej, ale czy to będzie takie ekspresowe jak jego rzut? Wydaje mi się że delikatny opór powinien się pojawić.
Jim Williams - Norman Madhoo - Tutaj musi być jednostronnie. Williams nie raz pokazywał jak dobrym jest zawodnikiem, rok temu zagrał w Londynie świetne zawody. Reprezentant Gujany pewnie będzie polował na jakieś pojedyncze legi.
Superbet z cudownym prezentem - po kursie 1.75 mamy wygraną Walijczyka, najwyższy checkout i więcej maksów! Niesamowita przepaść względem innych buków. Dla ostrożniejszych wersja Williams i wyższy checkout stoi 1.45 czyli również bardzo wysoko. Prezenty tydzień przed świętami!
Matt Campbell - Lourence Ilagan - Nie mam zaufania i przekonania do Kanadyjczyka, nawet mimo kilku fajnych spotkań, które na przestrzeni sezonu potrafił zagrać. Ilagan stał się już dość rozpoznawalną postacią, szczególnie za sprawą regularnych występów w MŚ i World Cup of Darts. Rok temu udało się przejść pierwszą rundę i nie wykluczam, że powtórzy swój sukces. Mecz w moim odczuciu z kategorii 50/50, delikatnym faworytem bukmacherów Campbell. Jak szukać value to w osobie Filipińczyka, ostatniego już reprezentanta tego kraju w czempionacie.
Joe Cullen - Darren Penhall - Bardzo dobrze zaprezentował się Australijczyk w pierwszym spotkaniu. Średnia 91,29, pewne double na poziomie 50% i 5 maksów. Robi wrażenie, van Dongen nie wytrzymał, cały mecz tak na prawdę pod kontrolą kangura. Rockstar nic wielkeigo nie pokazał na PC Finals i Mistrzostwach Europy, lepiej było przy okazji
Grand Prix. Zapowiada się ciekawe spotkanie, 1.25 na Cullena kompletnie pomijam w jakichkolwiek ako. Mogą być problemy, a może być zupełnie gładko.
Dylan Slevin - Florian Hempel - Kompletnie nie mam przekonania do Irlandczyka. Jest dla mnie zawodnikiem nierównym, nie zawsze wytrzymującym ciśnienie i delikatnie nijakim. Hempel ten sezon nienajlepszy, ale bagaż doświadczeń zdecydowanie po jego stronie. Osiągał już tutaj 3. rundę i słusznie jest faworytem bukmacherów. Rok temu po wyrównanym pojedynku przeszedł Browna, w tym liczę że będzie podobnie.
Niels Zonneveld - Darren Webster - Fatalny sezon Anglika, przecierałem oczy ze zdumienia jak zobaczyłem, że wślizgnął się do MŚ. Tak na prawdę udawało mu się wygrywać pojedyncze mecze na przestrzeni ostatnich 12 miesięcy. W lepszym położeniu Holender, który notował ćwierćfinał i półfinał na podłodze. Do tego na plus można mu odnotować PC Finals, choć porażka 10-1 z Clemensem troszeczkę zakłamuje obraz. Potrafił zagrać tam 98,08 z Claytonem i przekroczyć średnią 100 punktów przeciwko Gurney'owi. Pozostaje jedno ale - jego historia występów w Ally Pally. Nie służy mu ta scena, do tej pory przeciętne spotkania na średniej poniżej 90. Chyba najlepsza okazja żeby w końcu przejść pierwszą rundę.
Jermaine Wattimena - Fallon Sherrock - Moja pierwsza myśl jak zobaczyłem tą parę to "łatwe" zwycięstwo Holendra. Widzę więcej mocy punktowej po jego stronie, jednak mental pozostawia często wiele do życzenia. Angielka zagrała poprawnego Grand Slama, gdzie miała bardzo trudną grupę. Stać ją żeby zagrać solidne 90 z hakiem, a sporym atutem z pewnością będzie publiczność. Już Evetts czy Suljovic przekonywali się, jak niewygodnie jest mierzyć się z "królową" na tej scenie. Sportowo nadal bliżej mi do Wattimeny, ale jak myślę o okolicznościach, dostrzegam value w zagraniu na Sherrock.
Luke Humprhies - Lee Evans - Czas na pierwszy krok po zwieńczenie tego niesamowitego sezonu w wykonaniu Cool Hand Luke'a. Evans nie ma prawa być przeszkodą.
Jim Williams wygra, więcej 180 i najwyższy checkout @1.75 Superbet ++
Jim Williams wygra, więcej 180 i najwyższy checkout + Niels Zonneveld @2.36 Superbet ++
Jim Williams i najwyższy checkout + Florian Hempel @2.27 Superbet ++
Fallon Sherrock @3 Superbet -- Obiecujący start, ale Holender wytrzymał ciśnienie
Luke Humprhies i najwięcej 180 @1.80 Superbet ++ Warto było odpuścić checkout przy różnicy w kursie 0,05
Edit:
Kompletnie zgadzam się z hiro odnośnie typów na maksy, checkout i zwycięstwo również w przypadku O'Connora. Mecz co prawda za kilka dni, ale ja biorę to już teraz na Superbecie, bo kursy są nieprawdopodobne. Nie wiem czy to błąd, czy o co chodzi, ale trzeba korzystać póki to wisi!
William O'Connor wygra, więcej 180 i najwyższy checkout @1.90 Superbet ++ Bałem się, że nie trafi tego maksa