Dyscyplina: Piłka Nożna - LaLiga
Godzina: 18:30
Spotkanie: Osasuna - Las Palmas
Typ: Las Palmas wygra + BTTS
Kurs: 10,00 Wynik: 1:1
Bukmacher: Superbet
Analiza:
W dzisiejszym meczu postanowiłem podjąć ryzyko i zagrać na zwycięstwo Las Palmas z golami obydwu zespołów. Bukmacherzy faworyzują Osasunę i stawiają gospodarzy w roli faworytów. Nie do końca się z tym zgadzam. Piłkarze z Pampeluny są na 12. miejscu w tabeli z dorobkiem 13 punktów po 12 kolejkach (4-1-7). Ich ostatnia forma nie zachwyca - w lidze ostatnie 5 starć to 3 porażki i 2 zwycięstwa. Wygrali z Alaves i Granadą i dzisiaj zmierzą się na własnym boisku z trzecim beniaminkiem - Las Palmas. Goście radzą sobie najlepiej z ekip, które awansowały do
LaLiga w tym sezonie. Zajmują 10. miejsce w tabeli z siedemnastoma punktami (5-2-5) i wydają się być w lepszej formie niż gospodarze. Przyjezdni w ostatnich 5 spotkaniach zwyciężyli aż 4 razy i przegrali raz. Tak więc po słabym rozpoczęciu sezonu gracze z Gran Canaria złapali wreszcie rytm i zaczęli punktować, pokazując przy tym całkiem ładną grę. Na potwierdzenie dobrej formy zwyciężyli w poprzedniej kolejce z Atletico. Myślę, że są w stanie dzisiaj powalczyć o pełną pulę punktów, a nam może się uda zagrać na nosie bukmacherowi
Proponuję połączyć zwycięstwo gości z BTTS. W tych 4 ostatnich meczach wygranych przez Las Palmas oba zespoły strzelały bramkę. Osasuna natomiast, mimo 3 porażek, strzelała gola w 4 z ostatnich 5 meczów. Z historii starć bezpośrednich możemy zobaczyć, że na 5 meczów między tymi zespołami BTTS padał 4 razy, 3 zwycięstwa Las Palmas, jeden remis i jedno zwycięstwo Osasuny, chociaż to raczej ciekawostka historyczna, bo ostatni raz obie ekipy grały w 2019 roku. Podsumowując, sądzę, że Las Palmas jest dziś w stanie wygrać, uważam, że Osasuna gra do tej pory słaby sezon, a piłkarze są wyraźnie pod formą. Natomiast goście grają coraz lepiej i myślę, że wysokie morale po ostatnim zwycięstwie pomogą im dzisiaj również wywalczyć 3 punkty. Uważam, że kurs jest warty ryzyka. Powodzenia!
Inne warte uwagi propozycje:
Las Palmas wygra
kurs: 4,20
Las Palmas/remis
kurs: 1,85