12:30 Śląsk Wrocław - Górnik Zabrze
Górnik @ 3.55
Górnik lub remis i obie strzelą gola @ 2.46
Betclic
Spotkanie już zaniecała 1.5h, a więc coś napiszemy.
Nikt się nie spodziewał, że Śląsk tak mocno wystartuje w nowym sezonie, że po 10. kolejkach będzie liderem
ekstraklasy. Zespół, który ostatnie sezony miał kiepskie i ratował się przed spadkiem w ostatnim momencie, teraz walczy o TOP 5, a nawet o TOP 3.
Sezon mimo wszystko jest jeszcze długi i jestem zdania, że Śląsk na koniec sezonu i tak wyleci z TOP3, ale to tylko moje zdanie. Dzisiaj poszukam niespodzianki, choć wczoraj myślałem, że sprawi ją Ruch, ale tam dalej jest katastrofa w obronie czy też na bramce..
Śląsk w ostatnich spotkaniach ma mocno wyszarpane zwycięstwa, czy to nad Piastem czy też Wartą. Jest to zespół, który można pokonać i pokazali to piłkarze Jagiellonii w PP. Śląsk jest groźny, a mając w ataku w formie Exposito, Górnik w obronie ma się kogo obawiać. Górnik z meczu na mecz wyglada coraz to lepiej. Widać, że przygotowanie fizyczne, które zdaniem kibiców było źle zorganizowane w końcu schodzi z nóg piłkarzy. Czy w meczu z Zagłębiem zasłużenie przegrali?. Uważam, że nie. Górnik miał swoje sytuacje w tym meczu lecz mocno zawiodła skuteczność. Fornalik wyczekał i wypunktował Górnik co spowodowało, że zgarnęli trzy punkty.
Urban przed tym spotkaniem mówi, że jedna passa się kończy, a druga może się zacząć. Oby miał racje bowiem kibice powoli maja dość tułania się w dole tabeli i kolejnej walki o utrzymanie do samego końca sezonu. Dziś o trzy punkty będzie ciężko, ale z racji, że jest to
ekstraklasa to uważam, że Górnika stać dzisiaj na sprawienie niespodzianki.