Wygrana ENCE i Wygrana Complexity @ 1,89
BIG - ENCE:
BIG ostatnio fajnie wygląda, zrobili spory progres, ale moim zdaniem ENCE na ten moment jest po prostu mocniejsze. W Pro Lidze ulegli tylko Mouz po zaciekłym meczu, gdzie na 1. mapie niewiele brakowało ekipie dychy, żeby wygrać Mirage i pokusić się o 2-0. Tak się jednak nie stało, ale ta porażka okazała się nie być jakimkolwiek powodem do wstydu, bo Mouz niesamowicie zaskakująco okazało się na tym turnieju najlepsze.
Complexity - Evil Geniuses
Dziwi mnie 1,40 w stronę ekipy Hallzerka, przecież to jest ekipa, która potrafi powalczyć z najlepszymi, co pokazała na ostatniej Pro Lidze. G2 ze sporymi problemami w meczu z nimi, generalnie też zaskoczyli mnie swoją dyspozycją bo o ile potrafili zaskoczyć, to jednak zupełnie się nie spodziewałem, że zajdą aż tak daleko. EG gra ostatnio właściwie tylko na swoim podwórku, a wiadomo jak NA wypada w porównaniu do EU jeżeli chodzi o poziom ekip. Na wcześniejszych turniejach z ekipami T1 też EG nie błyszczało i nie widzę, żeby dzisiaj miało być inaczej.
Wygrana Singularity (1,5+) i Wygrana SAW @ 1,83
Wygrana Singularity na Ancient @ ok. 2,5
Singularity - 9Pandas:
Polacy luźno mają szasnę na urwanie co najmniej jednej mapy, a tak naprawdę mogą się nawet pokusić o zwycięstwo. Na Anciencie jak dla mnie są nawet faworytem i polecałbym poczekać z typem do wyboru map, żeby wybrać ich zwycięstwo na tej konkretnej mapie, przez co kurs będzie istotnie wyższy niż przy Handicapie mapowym, bo sama ta selekcja daje nam ok. 2,50, a jeszcze łączymy to z poniższym meczem.
SAW - Pompa:
Biorę to nawet po 1,30, bo po odejściu Snaxa nie widzę opcji na zwycięstwo Pompy z tak dobrą na ich tle drużyną. Nie wiadomo kto będzie grać jako piąty po stronie Polaków, na razie będzie pewnie sporo meczów ze stand-inami, zanim kogoś zakonktraktują.
9INE - IKLA:
Wygrana IKLA na Ancient @ ok. 2,8 Eh - sromotnie przegrali na Anciencie, żeby wygrać na Overpassie wybranym przez 9INE
Nie no, taki kurs przeciwko Polakom (3,3 na wygraną w całym meczu) przy ich obecnej dyspozycji z drużyną, która ma niezłego Ancienta?
Biorę bez zastanowienia. 9INE ostatnio zaliczyło widoczny gołym okiem regres, a do tego dochodzi fakt, że mecz odbędzie się w CS2 - a imo sprzyjać to będzie słabszym ekipom, bo do nowej wersji cała scena musi się dopiero przystosować, przez co zacierają się różnice między teoretycznie lepszymi, a gorszymi drużynami. Nie chce mi się też wierzyć, że 9INE mające ostatnio Pro Ligę do rozegrania i obecnego Blasta jakoś szczególnie mocno pochylało się nad CS2 w odróżnieniu od IKLA, które wg. jednego z wpisów MICHA na twitterze ostatnio mocno do nowej wersji przysiadło. Ogólnie biorę +HC mapowy w takich przypadkach, ale tym razem zaryzykuję wzięcie mapy, bo kurs naprawdę zachęca.