Kędzierzyn -6.5 pkt (2.19) fortuna
Ja nie zgadzam się dziś już zupełnie z typem na Resovie... oni są psychicznie zajechani po tym co wczoraj mieli i jak gładko to wypuścili. Bednorz jest absolutnie genialny, reszta drużyny na czele z Januszem, który nie spala się w pewnym momencie jak Drzyzga i nie zaczyna sypać kapci, tylko przeważnie gra na przestrzeni całego meczu świetne zawody (wczoraj może poza momentami w drugim secie, ale tam mam wrażenie, że ZAKSA mądrze to rozegrała i po prostu puściła seta Resovii jak wynik odjeżdżał, taką samą taktyke zastosował łysy z Reski w czwartym secie, ale cóż jemu nie wypaliło). ZAKSA ma jakiś patent na wygrywanie nawet tego co przegrane a jak poczuje krew to już nie puszcza. Resovia niestety jest bardzo wrażliwa na przyjęciu, Cebulj który też chyba już żegna się z przygodą w Pluslidze po tym sezonie jak zacznie odwalać na przyjęciu cała gra się sypie, nagle wszyscy są elektryczni i co tu mówić. RESOVIA GRA BYĆ MOŻE NAJLEPSZY VOLLEY W TYM SEZONIE, ALE NIE MA JAJ ŻEBY WYGRYWAĆ Z TYMI NAJLEPSZYMI a ZAKSA jak to ZAKSA przepchnie mecz, następny już pewnie będzie pogrom i w zasadzie po serii. Coś mi to przypomina, z tym, że Warszawa naprawdę miała szanse na wygranie a Resovia po prostu stanęła i nie miała żadnych szans na wygranie którejkolwiek z partii...no ale niestety jest to bolączka tego zespołu, cóż Drzyzga chyba nie wróci na miejsce pierwszego sypacza w kadrze narodowej, bo tej o tym trzeba pamiętać...chwila moment odpoczynku i bedzie się pomału zaczynała
Liga Narodów a tam myślę, ze Bednorz wywalczy sobie tą grą miejsce nie tylko w kadrze, ale w pierwszym składzie drużyny Grbica. W każdym razie, nie trawie ZAKSy i nigdy nie trawiłem ale trzeba przyznać, że mają jaja i jako zespół należy im się wygranie serii z Reosvią to na pewno a czy starczy to na Jastrzębie? no cóż zobaczymy.
drugi bet:
Kwolek over 12.5 (1.85) fortuna
Kto jak nie on? Konarski jest dramatyczny, Dulski nie zagra pewnie drugiego tak dobrego spotkania, a nawet jeśli to Kwolek musi przejąć większość piłek które dostawałby Kovacevic, nie wiem w jakim stanie jest Serb ale nawet gdyby wyszedł i grał na jakiejś blokadzie to będzie grał kompletną patole i cóż albo Kwolo coś pokaże, albo dostaną manto 3:0 od Jastrzębia, które wbrew pozorom wczoraj nie zachwyciło w meczu z drużyną bez swojego lidera i najlepszego gracza... no jeśli Dulski wystarcza żeby urywać im sety bo Kwolka wczoraj też było mało (dziś to się na pewno zmieni) to też coś tutaj nie gra w 100% dobrze. Ale może się myle i po prostu zlekceważyli rywala. Tak czy siak linia na Kwolka taka sama jak przez cały sezon a warunki do jej pokrycia 10 razy lepsze niż miało to miejsce przez owy sezon. Także można to brać śmiało i nie oglądać się za siebie. Może Zawiercie cokolwiek pokaże, mają na to pewnie ostatnią szanse w sezonie.
Pozdrawiam i polecam typy jak zwykle również kibicując forumowiczom aby weszły również ich.