Tutaj podajemy typy i swoje przemyślenia na cały sezon challengerowy Panów
Kalendarz 2023: https://www.atptour.com/en/atp-challenger-tour/calendar
Zapraszam do dyskusji i pisania analiz
Ostatnia edycja:
Niestety pokusiłem się na ten mecz po Twojej analizie. Żalu oczywiście nie mam. Jednak ten mecz strasznie śmierdział. Gość wygrywa 4:1, a później przegrywa 11 gemów z rzędu? Oglądałem spotkanie na żywo. Wszystko praktycznie wyrzucał w aut, albo w siatę. Dużo podwójnych błędów. Inflacja w Argentynie w granicach 100% więc trzeba kombinować. Moim zdaniem mecz sprzedany. Ugrał szybko te 4:1. Kurs na przeciwnika poszybował mocno w górę i później wiadomo co się stało.Camilo Ugo Carabelli Jesper de Jong 1 @1.80
CH Tigre, 18:30. Druga runda CH w Argentynie. Obaj w przyszłym tygodniu pojawią się w Brazylii jako uczestnicy CH Piracicaba, jednak Argentyńczyk ma udział zapewniony(jest rozstawiony z nr 2) a Holender prawdopodobnie zagra jako tak zwany "ALT" bo wypadł Kicker (kontuzja) i Londero. Pokazuje to różnicę w poziomie obu grajków. Inna sprawa, że nawierzchnia ziemna sprzyja rywalowi Holendra, który zagrał na niej blisko 350 spotkań i niemal 65% zakończył triumfem. Jong może się pochwalić bilansem niecałych 150 meczów i 62% wygranych. Zatem i doświadczenie i umiejętności po stronie Argentyńczyka, bowiem latem 2021 roku De Jonga jeszcze oglądaliśmy na poziomie ITF. Ugo dobrze czuje się na argentyńskiej ziemi gdzie w zeszłym roku grał w finale CH w Buenos Aires a w sierpniu zeszłego roku zameldował się w rankingowej "100".
Edit: Bardzo grubymi nićmi szyty mecz. Najpierw 4 gemy wygrał Argentyńczyk a potem 11 gemów przegrał, czyli z 4:0-- wyciągnął na 4:6 i 0:5..