>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

PDC World Championship 2023 (15.12.2022 - 3.01.2023)

brodaty-zolw 78,3K

brodaty-zolw

Forum VIP
Póki co dwa pierwsze mecze izi, a poboczny kupon zamyka mi dość ciekawy bet na ostatnie spotkanie sesji.

Huybrechts-Sampson
Typ: Kim Huybrechts wygra, rzuci więcej 180s i będzie miał wyższy C/O - 2.75/betfan

Wczoraj na analogiczne zdarzenie przeciwko zawodnikowi z RPA był kurs 1.9, a grał z Barrym. Dla mnie Kim mimo troszeczkę niższej formy w ostatnim czasie to zawodnik dużo lepszy od Irlandczyka. Sampson zagrał wczoraj na zaledwie 77 i jeżeli dziś zagra podobnie to Kim powinien go zdusić od początku. Niby 4x180s, ale dwa juz na samym końcu, gdzie miał luz. Zamek to zawsze kwestia mocno losowa, ale Huybrechts wielokrotnie pokazywał, że potrafi zapiąć coś z dwoma potrójnymi. Dla mnie kurs obok, którego nie można przejść obok. Grać i wygrywać!

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +560
brodaty-zolw 78,3K

brodaty-zolw

Forum VIP
Sampson zagrał podobnie jak wczoraj, mocno spowolnił Kima, ale starczyło żeby wygrać pewnie z handicapem i zrobić 1-0 w 180s XD

Wieczorna sesja mocno śmierdzi, wiec tylko jeden kuponik, a reszta do obserwacji na live w tym przede wszystkim RJ Rodriguez, bo kurs wstępny mi się nie podoba, a wygranie poszczególnego seta może mieć przyjemny kurs.

O’Connor-Greaves
Typ: O’Connor i powyżej 3.5 seta - 2/totalbet

Gram to w treplu z Hempelem i Smithemem (-1.5). W moim odczuciu najciekawszy mecz tej sesji. Młoda Brytyjka jest niesamowitym talentem i zaczęła gnieść kobiecego darta. Uważam, ze jest w stanie powalczyć z Irlandczykiem, wiec jak najbardziej swojego seta powinna wygrać. Jednak czy jest w stanie go pokonać? Moim zdaniem nie. Duża scena, mimo wszystko dość długi format oraz przede wszystkim sam O’Connor. Żadna z niego czołówka, ale no jest to bardzo solidny gracz, który spokojnie te 92 i 40% jest w stanie zagrać. Imo kurs złoto, wiec polecam.

Ostatnia edycja:
P 4,1K

pablocuoco8

Użytkownik
Macie potwierdzenie moich słów dlaczego nigdy nie obstawiać braci Rodriguez. Od kilku lat Ilagan nie przeszedł pierwszej rundy, do dziś xD

Otrzymane punkty reputacji: +255
Siara_89 22,1K

Siara_89

Użytkownik
Ależ kapitalny mecz Ilagana z Rodriguezem! Przy 2:0 dla Filipińczyka nagle Austriak zaczął trafiać potrójne i wskoczył na wyższą skuteczność na doublach. Ilagan
trochę stracił głowę i chyba delikatnie zjadł go stres i zrobiło się 2:2. Byłem niemal przekonany, że Rodriguez zaliczy widowiskowy comeback i ze stanu 0:2 wyciągnie ten mecz. Jednak Filipińczyk ogarnął się i zgarnął zwycięstwo. Kolejna dość spora niespodzianka i wygrana underdoga. Dobrze, bo lubię Ilagana 👏

brodaty-zolw 78,3K

brodaty-zolw

Forum VIP
Trochę żeby się pochwalić, ale trochę dla wszystkich z info/porada. Format setowy to idealna rzecz do grania na live. Polecam rozkminiac i atakować, bo można sporo wyciągnąć. Pozdro.

ps

Illagan genialny mecz, gratulacje powrotu głowy w momencie, gdzie myślałem, ze sam już przegrał.

Ps2

Greaves to będzie najlepsza kobieta w historii tego sportu. 46D156C6-F595-4B61-911A-112703C0FC00.jpeg

Siara_89 22,1K

Siara_89

Użytkownik
Trochę żeby się pochwalić, ale trochę dla wszystkich z info/porada. Format setowy to idealna rzecz do grania na live. Polecam rozkminiac i atakować, bo można sporo wyciągnąć. Pozdro.

ps

Illagan genialny mecz, gratulacje powrotu głowy w momencie, gdzie myślałem, ze sam już przegrał.

Ps2

Greaves to będzie najlepsza kobieta w historii tego sportu. Pokaż załącznik 24911
Czyli co? Grasz na live kto wygra kolejnego seta?

K 683

kaczkadziwaczka

Użytkownik
Czyli co? Grasz na live kto wygra kolejnego seta?
Nie wiem czy o to chodzi, ale ja również gram opcje setowe na live (przykład w załączniku) i po dobrym obserwowaniu meczu, według mnie jest to najlepszy sposób na pieniądze zwłaszcza, że kursy są naprawdę dobre, na przykład chociażby wczorajszy mecz Smitha i na 3 już seta kurs -2.5 Smith był 2.40, przy tym jak wyglądał ten mecz nie można powiedzieć, że kurs 2.40 nie jest dobry (też wrzucę w załącznik)

Załączniki

kacper091097 260,9K

kacper091097

Typer Ligi Mistrzów
Gurney - Soutar
Soutar powyżej 3.5 180-tek
@1.60
Unibet

Nie silę się na jakieś AKO, bo dzisiaj sporo meczów z dużymi faworytami, a ujemnych handicapów boję się grać. Ale oczywiście takiego Whitlocka czy VDB jak ktoś chce to można dorzucać - powinno wejść bezproblemowo. Widzę ciekawy zakład na maxy Soutara. W meczu z underdogiem, gdzie było 11 legów Soutar pokrył linię. Zazwyczaj w meczach zawodników o różnym poziomie maxy tak często nie padają, bo Ci lepsi zawodnicy też nie pokazują pełni swoich możliwości jak np. Huybrechts wczoraj. Tutaj Soutar jeśli chce wygrać będzie musiał zagrać na AVG o kilka pkt. wyższej + będzie więcej legów, w którym max będzie ostatnią szansą na zaistnienie i dobre "ustawienie się". Patrząc na mecze, w krótszym formacie legowym Soutara to bardzo często te 2-3 maxy wpadały, więc tu liczę, że przy większej ilości legów ten zakład wejdzie. Miejmy nadzieję, że Soutar za psucie kuponów w zeszłym roku na MŚ nieco się zrehabilituje.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +176
brodaty-zolw 78,3K

brodaty-zolw

Forum VIP
Wczorajsza sesja popołudniowa byla fantastyczna i glownie dzięki niej mam naprawdę spory plus jednak to nie może zupełnie tuszować tego, ze dostajemy dość niespodziewane wyniki. Przerobiliśmy już Barryego, ale porażka RJ, bardzo słaby mecz Whitlocka oraz brak seta dla Gurneya to naprawdę spore niespodzianki, które mimo wszystko wyrzuciły dużo kuponów.

Ja na sesje wieczorna mam pomysł na trebla, którego podrzucam niżej, ale powoli montuje mocarny kupon, gdzie wejdzie stawka maksymalna i będę liczył na spory plus.

Menzies wygra i więcej 180s x Rock wygra i poniżej 4.5 seta x Dima wygra, więcej 180s i wyższy C/O
AKO: 4.89/betfan

Króciutko jak zwykle, bo nie za bardzo mam ochotę się rozpisywać. Główny budulec tego kuponu to Menzies. Moja analiza grania jest oparta na ostatnim PCF gdzie ograł Rocka rzucając mu 5 maxow, a następnie dorzucił 2 w dość dobrym spotkaniu przeciwko MVG. Ogólnie 60 mu nie przeszkadza, a Portela to leszcz i wszyscy o tym wiemy. Mam nadzieje, ze nie zabraknie tutaj legow na 180s, ale w moim odczuciu Menzies zagra to spotkanie na AVG o 10 wyższym i spokojnie ogra Brazylijczyka.

Justicia mimo, ze niewidywany często na scenie to zagrać naprawdę potrafi. Spodziewam sie tutaj dobrego spotkania, ale Josh Rock musi pokazać, ze w TV także potrafi grać w roli faworyta jakim tutaj niewątpliwie jest. 3-1 dla Rocka? W moim odczuciu jak najbardziej.

Oj Dima, Dima. Obwiniam Cię za dość średnie MŚ w poprzednim roku (porażka z Hempelem). Dostajesz szanse do rewanżu i musisz ja wykorzystać. Illagan skradł moje serce w dniu wczorajszym, ale nie zdziwię się jak w jego przypadku dostaniemy podobna sytuacje jak w meczu Kima z Sampsonem. Spodziewam sie gładkiej wygranej Dimy i jeżeli zrobi jakieś zamek 100+ na który go jak najbardziej stać to zakład powinien wejść.

dodatkowo:

Menzies (-2.5) - 3/betfan
Dima minimum 2 zamki 100+ - 2.1/totalbet

Ostatnia edycja:
Kaldui 241,4K

Kaldui

Znawca - Dart
Rock zaczął grać dopiero od 3 seta.

Screenshot_20221218_002724_Twitter.jpg

Gdyby po drugiej stronie był lepszy gracz, to musiałby wracać z 0:2. Ale jak już odpalił, to nie sposób było go zatrzymać: wyzerował 150, podejście do 170 chybione o włos. Piękny C/O 98 przy Double-Double.
Myślę, że ciśnienie zeszło. Na pewno Rydz nie może spać spokojnie. A od R3 wydłużamy format do BO7 - im dłuższe mecze, tym szanse Josha rosną 💪🪨

Siara_89 22,1K

Siara_89

Użytkownik
Bardzo króciutko, bo dzisiaj mało czasu na pisanie głębszych analiz.

🎯 Sedlacek - Smith Ra. ❌ 3:0
Over 3,5 seta
1,32

STS

Bukmacherzy od początku faworyzowali Czecha, jednak im bliżej meczu tym kursy bardziej wyrównane. Moim zdaniem słusznie. Szczerze, to ciężko mi wskazać faworyta, bo jeden i drugi prezentują bardzo podobny poziom. Chyba delikatnie bym się skłaniał w kierunku Sedlacka, który w Player Championship mierzy się z rywalami o klasę lepszymi niż Ci z którymi ostatnio grywał Raymond, jednak Smith ostatnio w dobrej dyspozycji i spokojnie seta tutaj może ugrać. Uważam, że spokojnie możemy zobaczyć 4-5 setów.

🎯 Woodhouse - Omelchenko ❌ 1:1
Więcej 180-tek?
Woodhouse
1,30

STS

Długo się zastanawiałem czy zagrać więcej maxów Luke'a czy może Jego wygraną 3:0. Ostatecznie zdecydowałem się na maxy, głównie przez to co dzieje się na tych Mistrzostwach. O Ukraińcu nie wiemy za wiele. Wygrał kwalifikacje do tego turnieju na Ukrainie, jednak rzuca na średniej w okolicach 70-75 na mecz, co jest bardzo słabym wynikiem w porównaniu z resztą stawki. Woodhouse to przy Nim profesor i jeśli podejdzie w pełni skupiony i nie zlekceważy rywala to go tutaj zdeklasuje. Jak już wspomniałem idę w 180-tki. Anglik lubi i potrafi je rzucać i mimo iż to spotkanie może się szybko skończyć to liczę, że trafi przynajmniej 3 razy. Dodatkowo zauważyłem, że Omelchenko w kwalifikacjach często lubił sobie zmienić sektor i iść po triple 19, co dla typu jest dobrym omenem.

Gram te 2 mecz w triple w siatkówka z działu.

Edit: Fatalne typowanie z mojej strony. Słabo idą mi te MŚ...

Ostatnia edycja:
brodaty-zolw 78,3K

brodaty-zolw

Forum VIP
Rock zaczął grać dopiero od 3 seta.

Pokaż załącznik 24960

Gdyby po drugiej stronie był lepszy gracz, to musiałby wracać z 0:2. Ale jak już odpalił, to nie sposób było go zatrzymać: wyzerował 150, podejście do 170 chybione o włos. Piękny C/O 98 przy Double-Double.
Myślę, że ciśnienie zeszło. Na pewno Rydz nie może spać spokojnie. A od R3 wydłużamy format do BO7 - im dłuższe mecze, tym szanse Josha rosną 💪🪨
Tyle, że mecz Rydz vs Rock to nadal 2 runda. Mimo wszystko Rock zdał test oka i moim zdaniem spokojnie wygra to spotkanie.

brodaty-zolw 78,3K

brodaty-zolw

Forum VIP
Dziwnie, dziwnie. Mam nadzieje, ze nie zostanie usunięte, bo po finale MŚ nie ma mocy na pisanie.

Barney x Price x Rock x ASP
Ako: 2.77/betfan EZ

Chyba nigdzie nie ma lepszego kursu na to. Czterech jeźdźców apokalipsy. Meikle, Krcmar, Woodhouse nie zachwycili i są poziom niżej niż ich rozstawieni przeciwnicy. Najwyższy kurs na Barneya, ale on jest w formie, a Meikle mocno nierówny. Do tego Rock. Ktoś może napisać, ze nie zachwycił, ale spójrzcie na to jaki on jest młody, a pompowanie balonika wokół niego było ogromne. Wyszedł w końcu jako faowyrt w TV i uciągnął presję. Po stracie seta na 1-1, zagrał 99 i 98. Udało mu się zapiać 150, 98 dwoma podwójnymi i był blisko 170. Rydz mocno bez formy i nawet jego dobry występ na poprzednich MŚ nie daje argumentów. Imo Rock zrobi go 3-0, wiec te 1.33 do kuponu pobieram z otwartymi rękoma. Stawka tego kuponu 10j przy stałych 3j na poprzednie. Powodzenia!

Do tego na wieczorna sesje

Cambell x De Decker x Aspinall i poniżej 4.5 seta x powyżej 3.5 seta Williams x Joyce
AKO: 5.14/betfan

W końcu przyjemne kuesy na faworytów, 3 sety w meczu, które jest ultra wyrównany i mocno w faworyta ASP, który gra z Krcmarem grającym poniżej 78 w1 rundzie. Kurs warty ryzyka.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +647
Siara_89 22,1K

Siara_89

Użytkownik
Widzę cisza w dziale, więc spróbuję coś naskrobać. Jak już wspomniałem wcześniej słabo idzie mi typowanie na tych Mistrzostwach Świata, dlatego też proszę brać na moje typy poprawkę i nie inwestować zbyt dużej kasy. W dziale są prawdziwi specjaliści darta, m.in brodaty-zolw brodaty-zolw hiro hiro Kaldui Kaldui kacper091097 kacper091097 i to na ich typach można naprawdę zarobić. Ja się cały czas uczę. Przejdźmy do rzeczy!

Jest to kupon w którym pokładam spore nadzieje, rozłożony na kilka dni. Podaję go już dziś, ponieważ w nocy startuje pierwsze spotkanie. W przypadku porażki prawdopodobnie odpuszczę sobie już dalsze typowanie.

🎯 Aspinall - Krcmar ✅ 3:1
Aspinall
1,25

Nie lubię grać Aspinalla, ale w tym przypadku trzeba. Krcmar zagrał fatalnie w 1R z Suzuki. Co prawda wygrał 3:0, ale rywala miał przesłabego. Chorwat zagrał na średniej 78,21 co jest śmiesznym wynikiem, jeśli chodzi o taką imprezę jak MŚ. Asp to już zupełnie inna klasa. Jeżeli podejdzie na poważnie i w pełni skoncentrowany to będzie łatwe 3:0. Nie gram jednak żadnych handicapów, bo wiem, że Anglik lubi czasem coś odwalić, dlatego biorę Jego czysty win.

🎯 Price - Woodhouse
Price - 1,5 seta
1,29

Do gry wkraczają poważni zawodnicy. Walijczyk Price w 2R trafia na Woodhouse. Po Angliku w 1R spodziewałem się trochę więcej. Co prawda robotę zrobił, no ale mnie nie zachwycił. Nie ma się za bardzo co tutaj rozpisywać, bo Price to darter z topu, a Woodhouse jedynie przeciętniak. Jeden set to moim zdaniem max co Luke może tutaj ugrać.

🎯 Beaton - Van Trijp ❌ 0:3
Beaton
1,42

Zezłomował Beatona. Ja odpuszczam już typowanie tych MŚ.

Beaton fajnie ostatnio pogrywa. Widać, że jest w dobrej dyspozycji. Wykręca solidne średnie. To doświadczony i ograny zawodnik. Jeżeli chodzi o Holendra Van Trijpa to powiem szczerze, że nigdy nie widziałem go w akcji. Przejrzałem jednak Jego ostatnie mecze i nie jest za ciekawie. Gość grywa przeważnie na Online Live League i ostatnio tylko przegrywa. Na początku grudnia uległ Fallon Sherrock przegrywając 1:4. Nie wydaje mi się, żeby nagle na dużej imprezie się obudził, ale kto wie. Przykładem niech będzie Sampson, który wyrzucił Barry'ego. Zakładamy jednak, że Steve sobie tutaj poradzi i to weźmie.

🎯 Kleermaker - Han
Kleermaker - 1,5 seta
1,21

Znów starcie dużego faworyta z praktycznie nie znanym darterem. Chińczyk Han, o którym oczywiście wiem niewiele i ciężko cokolwiek znaleźć w sieci na Jego temat mierzy się z Holendrem Kleermakerem.
Tutaj powinno być bez żadnych sensacji i ograny na dużych imprezach Martijn spokojnie to weźmie. Chciałem początkowo iść w 3:0 bo nie wydaje mi się, że Chińczyk ugra tutaj choćby seta, ale ja lubię bezpieczne zakłady, nawet jeśli skutkuje to sporo mniejszym kursem. Jednak tutaj nic nie powinno się wydarzyć moim zdaniem. Różnica klas i tyle. Wątpię, że ktoś na tej imprezie skompromituje się bardziej niż Barry.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +312
brodaty-zolw 78,3K

brodaty-zolw

Forum VIP
W końcu jakiś dobry mecz. Szkoda Joyce, ale to co miał pod koniec 3 seta należy wykorzystać. S Williams naprawdę wyglada jak zawodnik z top32 rankingu. Uważam, ze jak się nie spali z Crossem to ma szanse dojść nawet do ćwierćfinału bo drabinka nie jest wybitnie trudna.

kacper091097 260,9K

kacper091097

Typer Ligi Mistrzów
W dziale są prawdziwi specjaliści darta, m.in @
brodaty-zolw
brodaty-zolw @
hiro
hiro @
Kaldui
Kaldui @
kacper091097
kacper091097 i to na ich typach można naprawdę zarobić.
Dzięki za wymienienie to miłe, ale uważam, że w moim przypadku przesadzone :D Od początku MŚ do dnia dzisiejszego zarobić było bardzo ciężko. W porównaniu do poprzednich MŚ mam wrażenie, że jest więcej spotkań, w których over 3.5 setów wydaje się pewniakiem, a on ostatecznie nie wchodzi. Moje wczorajsze maxy Soutara też przez taki właśnie wynik trzy do jaja nie weszły (choć z drugiej strony mógł rzucić jak Gurney ich aż 7 w 3 sety). Nawet 3:0 Woodhouse'a dzisiaj było mocno zagrożone. O ile spodziewałem się, że anglik zagra na AVG ok. 85, bo rywal nie jest najwyższych lotów to jednak po Ukraińcu średniej 80 się nie spodziewałem. Jak ktoś miał np. kupon na under najwyższego checkoutu u Vladka co wydawało się też dość pewne to mocno się przeliczył. Już pierwszego dnia doszło do tego, że zawodnikiem, który rzucił najwięcej maxów pierwszego dnia nie był ani Mansell, który grał najwięcej spotkań ani Wright, ani Rafferty, a typek z RPA, który będzie mi się chyba śnił po nocach. Czas pokaże czy mecze drugiej rundy, których będzie coraz więcej rzeczywiście zaczną przynosić zysk.

Jest to kupon w którym pokładam spore nadzieje, rozłożony na kilka dni. Podaję go już dziś, ponieważ w nocy startuje pierwsze spotkanie. W przypadku porażki prawdopodobnie odpuszczę sobie już dalsze typowanie.
Co do Twoich typów to z większością się zgadzam i na razie nie jestem w stanie powiedzieć co mogłoby nie wejść. Z powodu jednak swoich uprzedzeń po tym co zrobił Beaton kilka lat temu z Portelą nie jestem w stanie mu chyba zaufać. Ale nie ukrywam, że mimo to myślałem o wrzuceniu go na jeden z kuponów, bo rzeczywiście DVT furory na Modusie nie robił.

Jak najbardziej zgadzam się z typem na Aspinalla, który chyba rok temu narobił mi tyle niepotrzebnych emocji co Whitlock z Perezem w tym roku. Mimo tego, że nie lubię również grać jego meczów to Krcmar nie powinien mieć tu nic do powiedzenia. Ten zawodnik do tej pory w swoich wszystkich meczach na MŚ nic wielkiego nie pokazał, a potencjał ma dużo większy. Na MŚ ma po prostu chyba jakąś blokadę (obym nie wypowiedział tego w zły dzień i oby dziś nie odpalił nagle).

Co do reszty moich spostrzeżeń to jestem ciekaw czy nie grać czegoś w stronę Nebridy, bo Jansen nie jest jakimś wybitnym zawodnikiem. Nie mam jednak żadnych danych liczbowych dot. zawodnika z Filipin i ciężko mi na ten moment coś tu grać. Z pojawiających się kursów na drugą rundę to na pewno rzuca się w oczy Searle z Gawlasem. Gawlas nic nie pokazał w pierwszym spotkaniu, a Searle na niedawnym turnieju Players grał naprawdę bardzo dobrze i powtarzalnie. Do kuponu nie byłoby głupie wg mnie dorzucić również więcej maxów Schindlera z Lukemanem. To nie powinien być mecz w stylu VDB z Ilaganem czy Huybrechtsa z Sampsonem, gdzie faworyci nie muszą się nie wiadomo jak spinać i 180-tki nie są im zbytnio potrzebne do szczęścia. W przypadku meczu Niemca z Holendrem mecz powinien być wyrównany, a to, że Schindler lubi pomaxować to dobrze wiemy. :)

Otrzymane punkty reputacji: +177
Do góry Bottom