R
1,6K
robertooo123
Użytkownik
Skoro odpisujesz już mi to nie żadna narracja się nie zmieniła. Ba w meczu z Dominikana typowałem Polki gdzie było dużo typów na Dominikanę. Bo ja po prostu uważam że ta drużyna ma duży potencjał i tyle. Juz za Nawrockiego drużyna pukała do czołówki. Przypomne prawie awans na IO i 4 miejsce na ME a teraz zaeodniczki są lepsze i bardziej doświadczone. Dlatego awans do 8 i pokonanie takich reprezentacji jak Niemcy Kanada Tajlandia i Dominikana to po prostu wykonanie zadania i tyle. Nie ma co sie ekscytować. Jak pokonają Serbki i awansują do półfinału to tak będzie to sukces. Po to się gra takie imprezy żeby zdobywać medale. Polska to nie jakaś przeciętna reprezentacja.Ja też nie wiem jak można sukcesem nazwać awans do ćwierćfinału MŚ. Mamy jedną z młodszych drużyn na tej imprezie. Trenera, który pracuje z nimi dosłownie chwilę, a przed turniejem wypadły mu dwie podstawowe przyjmujące. W tym jedna, której na gwałt potrzebujemy. Awansowaliśmy do tej fazy pierwszy raz od 60 lat. Ale to przecież mega luz awansować. Nie udało się od 60 lat, ale teraz to luz.
Już nie mówiąc o tym, że to wy krzyczeliscie, że jaki awans do ćwierćfinału, przecież możemy przegrać z Dominikaną, Kanada, Bułgaria, Niemcami, Tajlandia. Ale już po tym ćwierćfinale narracja się zmieniła na: z takiej grupy nie awansować to byłby wstyd.
Wstydem to jest taka mentalność jaką prezentujecie. Dziewczyny mające po 20 lat i bijące mistrzynie olimpijskie na pewno właśnie czegoś takiego oczekują.
Co do tego, że nam sędziowie pomogli z Kanadą. No śmiechu warte. Ale to jak nas przycieli z Dominikana czy z Turcja w tie-breaku (a oba mecze przegraliśmy, szczególnie ten drugi), to już cisza, bo nie pasuje do narracji? Przecież sędzia w meczu z Turcją sam im wygrał mecz
Ostatnie. To jest temat do dyskusji o typach i podawania typów. Średnio mnie interesuje czy dla was awans do ćwierćfinału to nic takiego, czy Górecka to słaba przyjmująca. Mieliście dwa tygodnie na założenie tematu dyskusyjnego na MŚ. Nie zrobiliście tego to gadajcie o zawodniczkach na priv, bo wasze nic nie wnoszące posty niestety zaburzają obraz całego tematu i najzwyczajniej w świecie nie widać tego co powinno tu być - czyli typów. Dzisiaj ostatni dzień na takie dyskusje, od jutra posty będą kasowane. Łącznie z tym który właśnie napisałem.
I co piszesz o mentalności też śmieszne. Właśnie uwazanie Polski za jakiegoś przecietniaka i zadowolenie z 1/4 może podciąć nogę a nie uważanie że Polki są silne i moga pokonać każdego na świecie.