Polska awansuje do ćwierćfinału MŚ @1,70 - STS
Na wstępie, jeśli ktoś znajdzie wyższy kurs to proszę o wiadomość, dorzucę trochę kasy.
Liczyłem na wyższy kurs, ale cóż. Dla mnie ten zakład to bank, a dokładniej to że wejdziemy do ćwierćfinału jako ostatnia drużyna. Kurs niższy ze względu na dużo meczów i większą możliwość manewru. Zacznijmy od początku. Grupę trafiliśmy najsłabszą jaką się dało. Bez
USA, Chin, Serbii, Japonii, Włoch. Z grupy wyjdziemy na drugim miejscu - liczę się z przegraną z Turcją, ale dalej... Tajki, Korea, Dominikana, Chorwacja. Wszystkie mecze na naszą korzyść. Nawet ewentualna przegrana z Dominikaną (co u mnie nie wchodzi w grę, bo są słabe) nieco komplikuje sprawę, ale dalej zostawia nas w dobrej pozycji. Awansujemy z drugiego miejsca do grupy E: Turcja,
USA,
Serbia, Dominikana, Chorwacja,
Niemcy, Bułgaria/Kanada. Tutaj przegrywamy z
USA i
Serbia, ale wygrywamy z Niemkami i Bułgaria. Awansujemy do ćwierćfinału z 4 miejsca i gramy tam bodajże z
USA lub Serbią. Dla mnie jest to jedyna opcja. Nie widzę Polski odpadającej kosztem Niemiec, Bułgarii, Dominikany czy Chorwacji. Zachowując wszelkie proporcje i hejtujac nasza reprezentację, to jesteśmy lepsi od wyżej wymienionych ekip. Drabinka przyjemna do ćwierćfinału, na więcej nie ma co liczyć, bo niezależnie na którą reprezentację trafimy, to są to drużyny najlepsze na świecie.
Ćwierćfinał - bank.
Cos więcej - szok i niedowierzanie.