Sporting - Tottenham
Over 2 bramek + over 9 rzutów rożnych @ 3.90
forBet
Przeglądając ofertę na jutrzejszą Ligę Mistrzów znalazłem jeden typ, który według mnie bukmacherzy trochę przeszacowali, a więc na dobrą sprawę over 2.5 bramek + over 9.5 rzutów rożnych w mczu Sportingu Lizbona z Tottenhamem.
ForBet wystawił oddzielnie kurs na over bramek 1.86 zaś na over rzutów rożnych 2.11, także można powiedzieć, że bramek trochę się spodziewają, jednak rzutów rożnych już mniej, czemu nie ma się co za bardzo dziwić, w pierwszych meczach obu drużyn linia ta nie została przekroczona, w meczu Sportingu wygranym przez nich z Frankfurtem 0:3 padły raptem 2 rzuty rożne, 1 ze strony Sportingu, zaś w meczu Tottenhamu wygranym przez nich z Marsylią 2:0 padło 8 rzutów rożnych, w tym 5 ze strony Tottenhamu. Jednak obie drużyny potrafią te rzuty rożne nabijać, Tottenham oprócz tych wspomnianych 5 rożnych z Marsylią w lidze zdobywał 10, 5, 8, 1, 4 i 10 rzutów rożnych, a więc powiedziałbym, że ponad przeciętnie, zresztą dwukrotnie sami pokryliby tą linię. Sporting zaś w swoich spotkaniach ligowych nabijał 3, 7, 4, 13, 7 i 8 rzutów rożnych, a więc też bardzo dużą liczbę, dlatego uważam, że buki trochę źle szacują tymi liniami na rożne. Co do bramek w meczach Sportingu w tym sezonie over 2.5 bramek padał w 5 na 7 spotkań, dwa razy kończyło się 2:0, u Tottenhamu wynik ten wynosi 3/7, a więc wygląda to gorzej, ale aż 3 razy padały w ich spotkaniach 2 bramki. W tym meczu Tottenham raczej nie będzie się bronić, a i Sporting u siebie będzie chciał wywieźć chociaż remis, dlatego spodziewam się trochę bardziej otwartego spotkania, niż bukmacherzy.
Bayern Monachium - Barcelona
Robert Lewandowski trafi bramkę + over 3.5 rzutów rożnych Barcelony @ 3.50
forBet
Dużo o tym spotkaniu zostało napisane, że więc nie będę się powielał, myślę, że ciekawą opcją jest zagranie bramki Roberta Lewandowskiego, dla niego to będzie spotkanie z dużym podtekstem. Dorzucam do tego over 3.5 rzutów rożnych Barcelony, która ma ciekawe skrzydła i potrafi siać dużo spustoszenia w ataku, a Bayernowi w ostatnim czasie więcej rogów nabijały o wiele słabsze drużyny.