O tych nowych wieloletnich kontraktach nie słyszałem - przyznaje. I rzeczywiście, zabrzmiało to u mnie trochę hiperbolicznie z tą wyprzedażą. Ale utrzymuje się przy zdaniu, że kilku ważnych zawodników już nie ma.Zurich po świetnym sezonie przeprowadził... wyprzedaż. Połowa pierwszego składu odeszła z klubu. Najbardziej na pewno zaboli brak Assana Ceesaya - najlepszego strzelca Zurichu ubiegłego sezonu. W dodatku w klubie nie ma już takich zawodników jak Ousmane Doumbia, Ante Corić czy Blaz Kramer. Byli oni albo podstawowymi zawodnikami, albo bardzo dużo wnoszącymi rezerwowymi. Bo to w sumie była siła Zurichu w zeszłym sezonu - mocna ławka.
Nie zgodzę się z tym wpisem. Ok odszedł Ceesaya, ale w jego miejsce sprowadzono 26-letniego Okite, który od 6 lat grał w Nijmegen. W ostatnim sezonie w najwyższej klasie rozgrywkowej strzelił 7 goli - dużo nie dużo, ale na Szwajcarię jest sowlidnym wzmocnieniem i myślę, że może zastąpić Ceesaya. Ponadto sprowadzono Conde, który będzie łatał dziurę w środku pola po stracie Doumbii.
Ponadto podpisano wieloletnie kontrakty z Kamberim, Alitim czy Brecherem...
Ja tutaj nie widzę masowej wyprzedaży.
No pięknie Panie żeś to zapodał, było jak dobrze pamiętam 32 rożne.Dyscyplina: Piłka nożna/eliminacje Liga Mistrzów
Godzina: 18:00, 19:45, 20:45
Spotkania: Karabach vs Zurich, Ludogorets vs Shamrock Rovers, Linfield vs Bodo/Glimt
Typ: w powyższych trzech meczach padnie co najmniej 31 rzutów rożnych (zakład specjalny)
Kurs: 3.20✅️
Bukmacher: TOTALBET
Analiza:
W poprzednim tygodniu jeden taki specjal na plus, w drugim zabrakło kilku rzutów rożnych, dzisiaj próbuję ponownie, bo po pierwsze jest wybór, a po drugie zespoły, które biją wiele kornerów grają u siebie, gdzie będą chciały uzyskać jak największą zaliczkę, więc nie ma miejsca na odpuszczanie, chociaż na chwilę.
Karbach w starciach z Lechem Poznań wykonywał odpowiednio 8 i 7 rzutów rożnych i jestem zdania, że dzisiaj również zawodnicy Gurbana Gurbanova zakręcą się koło tej liczby. Mam nadzieję, że i Zurych nie będzie chował się za podwójną gardą i stać ich na groźne kontrataki, bo w Szwajcarii gra się przecież ofensywnie.
W Razgradzie również widzę sporo rzutów rożnych. Ludogorets z Sutlejską: 6, 8 kornerów a Shamrock Rovers z Hibernians: 6 i 0. Mistrz Irlandii w rewanżowym starciu miał już sprawę awansu wyjaśnioną, dlatego też widnieje 0 na koncie przy stałych fragmentach gry.
Wierzę, że padnie ich sporo także w Irlandii Północnej. Przede wszystkim Linfield to klub, który ma swój charakterystyczny styl gry i prezentuje się bardzo bezpośrednio. Piłka często znajduje się w bocznych sektorach boiska i wrzucana jest na zawodnika, który czeka na nią w polu karnym rywala. Gospodarze z TNS wykonywali 5 i 12 kornerów, a Bodo/Glimt z Klaksvik 11 i 2. Jest tutaj potencjał, aby padło wiele takich stałych fragmentów gry i uważam, że outsider postara się przejąć inicjatywę.
To ten typ i analiza jest pod konkurs, żeby ci wysoki kurs wszedł czy aby zarobić hajs u buka?Dyscyplina: Piłka nożna - Liga Mistrzów - kwalifikacje
Godzina: 19:00
Spotkanie: FC Zurich - Qarabag
Typ: FC Zurich strzeli gola w obu połowach
Kurs: 3,00
Bukmacher: Fortuna
Analiza:
Bezpieczniejszą opcją jest po prostu over 1,5 Zurichu, jednak muszę zaryzykować w konkursie, żeby powalczyć o czołową piątkę.
Wynik pierwszego meczu to 3:2 dla Qarabag. W tamtym spotkaniu wiele się działo, obie drużyny zasłużyły na bramki, które zdobyły. FC Zurich oddał aż siedem celnych strzałów na bramkę. Mimo to lepszą drużyną był Qarabag, który miał jeszcze więcej okazji. Teraz w Szwajcarii powinno być inaczej i to gospodarze powinni mieć więcej do powiedzenia. Zurich musi koniecznie wygrać to spotkanie przynajmniej jedną bramką, żeby doprowadzić do dogrywki. Wobec tego spodziewam się dużej aktywności gospodarzy już od początku spotkania i liczę na to, że Zurich strzeli już w pierwszej połowie. Jak wiadomo drużyny takie jak Qarabag na wyjazdach wiele tracą w porównaniu do gry na swoim terenie, dlatego dla mnie Zurich jest faworytem.