Przy typach długoterminowych jest mniej mowienia o pechu, bo tak naprawde jeden mecz moze nie wejsc, a jak sie zna odpowiednie druzyny to na przestrzeni dluzszej napewno to zaoowocuje.
Fortuna ma fajne kursy wiec sobie wybralem 4 mecze, gdzie dla mnie powinno byc ako max 4.00 za to...
Milan-Inter 2
Atalanta top4
Sassuolo-Hellas 2
Genoa w serie b
ako: 7.26
E
efortuna
Mozecie sie nie zgadzac ze mna, ale Inter albo Atalanta beda top1 w tym sezonie, a jesli mam pare oczek mniejszy kurs na pare z Milanem to bezpieczniej biore. Inter gra najlepszy futbol we Wloszech obecnie, na kazdej pozycji maja naprawde top gracza i do tego zmiennikow jest cala masa. Do tego bardzo wazna informacja w Interze chyba nikt nie leci na PNA, wiec opcjonalnie te 3 nastepne mecze graja w pelnym skladzie, gdzie Milan traci 3 zawodnikow To juz jest na plus do typu, tam Kessie, Toure i Bennacer, wiec przy obecnych kontuzjach to sporo. Teraz znowu jakas kontuzja Ibry wedlug LaGazetty, do tego dla Kjeara pewnie sezon sie skonczyl. No nie bede lal wody to jeden z pewniejszych zakladow z dlugoterminowych.
Atalanta na poczatku sezonu miala troche problemow, ale teraz nawet pomijajac ostatnie mecze to wyglada bardzo fajnie. Ciezko jest mi sobie wyobraz ich poza top4. Genialny transfer wczoraj - Boga z Sassuolo. Jakie druzyny sa ewentualnie w stanie powalczyc? Lazio, Roma, Inter, Milan, Juve, Napoli, Fiorentina. Sa 4 miejsca i naprawde nie wiem jakby az 4 z tych druzyn moglbyc lepsze od Atalanty Bergamo.
Lazio jak kontuzje ma Immobile to mega traca, Acerbi sklocony z ultrasami, Luis Alberto krytykowany przes Sarriego, Sergiej wychodzacy z kolacji klubowej i ta defensywa, no nie ma serio opcji dla mnie. Roma nawet jak wlasnie wziela talent z Arsenalu to napewno nie jest druzyna na top4 na ten moment, oni za bardzo w kratke graja i to, ze wygrali tak w Bergamo nie robi na mnie wrazenia zbytnio. Milan opisany wyzej. Juve, pewnie ogarna Lige Mistrzow jak przyjdzie Raspadori albo Scamacca teraz i Dybala nie bedzie mial kontuzji, ale to tez nie jest jakis glowny faworyt do top4, maja do tego inne rozgrywki, gdzie bedzie trzeba dzielic jakos graczy. Napoli to po pierwsze zaraz na PNA Ghoulam, Kulibaly, Anguisa, Ounas i Osimhen, oczywiscie jesli wszyscy beda zdrowi, ale jak nie beda to sila rzeczy nie beda grali w klubie wiec to jest to samo. Do Manolas w Olympiacosie, Insigne przymierzany do
MLS, jak Osimeh szybko nie wroci to z Petagna za duzo nie pograja. Fiorentina to napewno nie w tym sezonie, do tego zaraz Amravat, Maleh i Duncan na rozgrywki krajowe pojada.
Podsumowujac nikt z Bergamo nie leci na PNA, gdzie przy ich glownych ''konkurentach'' do grania w
LM jest dosyc sporo graczy. Atalanta ma jedna z szerszych lawek, fajnie fizycznie wygladaja, w
LE moga sobie pograc rezerwy bo cel jest jasny. Dla mnie top 4 to bedzie Inter, Atalanta, Napoli i Juve/Milan.
Sassuolo z Hellasen to jest para 50/50, no dobra 55/45, ale nie zeby wystawiac kurs 2.50 na Werone!!! Po pierwsze Boga zostal sprzedany do Atalanty, Traore zaraz leci na PNA wiec na lewej stronie nie bedzie za bardzo kogo. Do tego na Frattesiego, Scamacce i Raspadoriego czaja sie Inter i Juve. Trzeba pograc taki kurs, Tudor robi swietna robote, Simeone, Caprari czy Barak w kapitalnej formie, do tego liczac pkt od przyjscia Chorwata to Werona mialaby ich 4 wiecej nic Sassuolo. Pilkarze z Mapei sa w stanie ograc kazdego, ale z tymi slabszymi teoretycznie ciezko im sie gra, do tego jak jeszcze ktos odejdzie teraz to moze byc ciezko. Ktos moze mi nie wierzyc, ze to jest zle wystawiony kurs. Chcecie dowod? Ten sam bukmacher wystawil kursy na top4 - Sassuolo 120.00, Hellas 100.00, wiec daje wieksze szanse druzynie z miasta milosci, wiec z jakiej racji taki kurs w parze?
Genoa gra mega slaby futbol, ja nie rozumiem dlaczego jest wiekszym faworytem do utrzymania niz Cagliari lub Spezia. Z tych 3 zespolow to Genoa wlasnie gra najslabiej, tam zadnych pozytywow nie ma. Salernitana jest w
serie b, zostaja 2 miejsca. Genoa, Caligiari, Spezia i Venezia. Ktorejs z tych druzyn. Cagliari gra ponizej oczekiwan, trzeba to napisac bo byloby nie uczciwie pomijanie takiego faktu- klub zmienia teraz Godin, wiec jeden z bardziej doswiadczonych defensorow z Sardyni. Nandezem interesuje sie juz od dawna Inter, ale to nadal zostaje Marin, Keita czy Pedro (watpie, ze pojdzie do Bykow, on jest legenda Cagliari). Spezia jak sie nie myle ma teraz zakaz transferowy, ale graja naprawde fajna pilke, nie bronia sie cale spotkanie. Venezia pozytyw tej ligii, ja watpie, ze oni wroca do
serie b teraz. Sa 2 miejsca, dla mnie Genoa jedno z nich zajmnie. Ich zespol ciagnal Pandev, ale nie w tym sezonie, od dawna tak malo nie gral, do tego nie trafione transfery z Ekubanem na czele. Wiadomo, ten typ najlepiej bedzie zagrac chyba po 25 kolejce, bo teraz ze Spezii paru graczy jedzie na PNA, z Venezii to samo, a Genoa ma pare ''latwych'' meczy, wiec kurs bedzie wiekszy zapewne pozniej. Dlaczego w tamtej kolejce? Ostatnie 12 meczy to jest Inter, bezposredni o utrzymanie z Venezia, kapitalne Empoli, Atalanta, Torino, Hellas, Lazio, Milan, bezposredni o utrzymanie z Cagliari, derby z Sampdoria, Juve, Napoli, no i teoretycznie o nic grajaca Bolognie. Termiarz mega trudny na koniec, na ten moment do utrzymania brakuje im 5 pkt, wiec w ogole 1.80 to fajny kurs.