Z całym szacunkiem i bez urazy, ale pisanie, ze grasz bez pajacowania i piszesz, ze w poprzednich sezonach ktos wygrywal to teraz tez musi, to ja rownie dobrze moge sobie pograc na win Barcelony.
Nie dziwi czemu kurs nagle z 1.40 zrobil sie 1.60 na Lazio?
Ja nie twierdze, ze nie wygraja, ale Immobile ma problemy zoladkowe, niewiadomo czy wystapi dzisiaj, do tego kontuzjowani jeszcze tydzien temu byli Pedro i Luis Alberto. Ja wiem, ze wraca tutaj Sergiej po kartkach i Genoa jest mega slaba, ale pamietaj, ze oni grali sporo bez Destro, ktory jest przekotem. Na dzisiaj jest w kadrze i awizowany od poczatku.
Co do Empoli to nalezy pamietac, ze Haas w pucharze zostal kontuzjowany i tutaj nie wystapi, a to dosc wazny gracz. Ja wiem, ze Spezia jest slaba, ale potrafia pograc, tam robote Maggiore. Manaj jest slaby, do tego Nzola jakies problemy wychowawcze i pewnie nie zagra.
Ciezko cos wybrac mi, ale dubelka napewno skleje, nawet za drobne, bo nie jestem jakos mega przekonany.
Atalanta- Roma
Po pierwsze w koncu Gasperini bedzie mial prawie caly sklad do dysozycji, a tego brakowalo od dawna. Tutaj wraca tez Malinovsky z zawieszenia. U siebie La Dea to kocury, wypoczety Zapata, do tego w formie Ilicic, bez zadnych urazow psychicznych, juz nie wspomne o tych energicznych bokach czy to Zappacosta czy Maehle. Jak juz napisalem ostatnio, Atalanta z Interem bedzie walczyc o tytul. Roma juz w ostatnim meczu ze Spezia mogla rownie dobrze 3 bramki stracic, tutaj sa o wiele lepsi egzekutorzy. Ich defensywa to jest jedna z gorszych w lidze, do tego jakis uraz ma Smaling, i jego wystep stoi pod znakiem zapytania. Wezme tutaj Atalanta pow 1.5 gola, bo Roma to zespol, ktory ma zawodnikow na kontry- Mkhitaryan, Abraham czy Zaniolo, wiec roznie moze byc. Zastanawiam sie tez nad czystym winem bo wiadomo jak czasami Mou potrafi ustawic zespol na takie mecze, i zeby nie skonczylo sie 1:0. Nadal nie bedzie chyba najlepszego gracza Wilkow czyli Pellegriniego. Bardziej mnie przekonuje chyba tego over.
Fiorentina- Sassuolo
Tutaj to jest mecz 50/50, wiec mega value jest w Sassuolo lub remis, i zdecydowanie na tasme wezme sobie po 1.90. Pulgar w ostatnim meczy pucharowych wrocil po kontuzji i znowu zszedl kontuzjowany, wiec mega strata bo wiadomo jaki trzeba miec srodek pola na pilkarzy z Mapei. Chilijczyk jest najbardziej technicznych graczem i bedzie go brakowalo. Ja biore over w tym meczy do dubelka, no nie chce mi sie opisywac kolejny raz Itialiano i Sassuolo. Oni graja ofensywnie, Vlahovic jest przekozakiem, ale goscie maja Raspadoriego w mega formie, Scamacce, ktory chce grac i naprawde nawet jak nie zdobywa goli to mega pomaga. Do tego zdrowy jest Berardi, Lopez i Fratessi srodek pola top. Do tego jakies info, ze trenuje juz Djuricic, wiec w ogole. Traore pewnie zacznie, a na lawce Boga, ktory jest przymierzany do tranfery, ptaszki cwierkaja, ze do Bergamo. Podsumowujac dwa takie style, ze bramki naprawde musza jakies byc
Co do Torino- Hellas to pewnie jakis bts, ale grali w pucharzem wiec moze gdzies na tasme. Barak jest zdrowy i to jest swietna wiadomosc, bo to on odpowiada za akcje druzyny Tudora. Taktyka Jurica troche mnie hamuje w graniu overow z udzialem Bykow, no ale na tasme na drobniaki czemu nie.
Milan i Napoli dwie druzyny z kontuzjami, teraz jeszcze Mario Rui dolaczyl do kontuzjowanych, a Manolas odchodzi do Grecji. Myslalem nad kartkami, bo druzyna gosci nastepny mecz ma ze Spezia u siebie i moze jakies wykartkowanie. Rahmani jest zagrozony, a przy nieobecnosci Kulibaliego to trzeba go miec w skladzie na mecz za 2 kolejki z Juve.
Atalanta pow 1.5 gola
Fiorentina- Sassuolo pow 2.5 gola
ako: 2.44
E
efortuna