Kompletnie nie mam pomysłu jak ugryźć dzisiejszą
LM więc postaram się pójść po najniższej linii oporu.
Real - Inter
1X + over 1.5 @1.66 2:0
Raczej zgadzam się z tym co napisał
kacper091097. Wydaje mi się, że Real powinien nie przegrać tego spotkania. Widać też było w meczu z Bilbao, że nie przemęczali się zbytnio, żeby dowieźć 3 pkt aby właśnie w dzisiejszym meczu przystąpić na 100%. Ostatnio Królewscy na fali i dość sporo zostało napisane na ich temat nawet niekoniecznie tu ale i
ibis opisywał ich w dziale
La Liga dość obszernie. W dalszym ciągu od paru tygodni nic się nie zmienia, są na fali wygranych - z Sociedad była 8. z rzędu i 11 kolejny mecz bez porażki. Co ciekawe Inter też ma identyczną serię 11-stu meczów bez porażki i wygrali 5 ostatnich spotkań strzelając w nich 12 bramek tracąc zaledwie 2 z Napoli. Trzeba też wspomnieć, że nie były to najmocniejsze ekipy poza właśnie Napoli czy osłabioną Romą. Jednak w
LM Inter nie zawsze gra zachwycająco i w kluczowych momentach często zawodzi, o czym świadczą choćby ich wyniki z poprzednich 2 lat i mecze z PSV czy Gladbach. Real z kolei w
LM zazwyczaj gra świetnie i przy dobrze grającym Interze trzeba z pewnością zagrać odpowiedzialnie z tyłu. Czasami Real gra w "czyste konto to lawa" i wydaje mi się, że i dziś stracą przy tak solidnej ostatnio grze Interu jednak z przodu mamy fenomenalnych w tym sezonie Viniego i Benzemę, którzy powinni zatroszczyć się o to aby nie przegrać i wyjść z grupy z pierwszego miejsca. Dwie bramki przy formach obu zespołów to raczej minimum, które powinniśmy zobaczyć na Bernabeu. BTS można próbować na jakieś tasiemki ale 1.53 nie jest fenomenalnym kursem.
Lipsk - Man City
Over 2.5 @1.55 2:1
W meczu w Niemczech tak jak
successful widzę bramki. Lipsk ostatnio mocno overowy. To, że grają po prostu kiepsko i w kratkę to jedno, a drugie, że w większości ich spotkań pada over. Zarówno bramki tracą jak i strzelają. City przecież też gra ofensywną piłkę, grając często bez typowej "dziewiątki", a strzelają sporo goli. Zdarzają im się też wpadki w obronie jak w ostatnich meczach z West Hamem, Aston Villą czy Szerszeniami gole tracili. Choć nie wiem czy gol Lanziniego mozna nazwać wpadką, bo to było po prostu fenomenalne uderzenie. Niemniej dąże do tego, że ponownie stają naprzeciw siebie dwie ofensywne ekipy, które już na Etihad dały popis i wynik zakończył się iście hokejowo 6:3. W Lipsku w dalszym ciągu szpital, ale ostatnio było podobnie i nie doceniłem ich a zmietli Brugge 5:0. Nie ruszam BTS bo kurs na over z BTSem lepszy zaledwie o 0.13 więc gra nie warta świeczki a over może pokryć sama jedna jak i druga ekipa. W City pewnie nastąpi trochę roszad bo mają pewny awans z pierwszego miejsca a Lipsk walczy jeszcze o
LE. Myślę, że powinniśmy zobaczyć otwarte spotkanie, bo pomimo kontuzji w Lipsku nadal ma kto strzelać - Nkunku, Andre Silva czy Forsberg a w City taki potencjał, że nawet z rezerwowymi skład wygląda potężnie i chyba nie trzeba ich tu wymieniać. Co istotne wrócił KDB i dostał na Vicarage Road 25 min więc niewykluczone, że dziś wyjdzie w pierwszym.
Jeszcze troszkę statystyki:
Lipsk ostatnie 5 meczów - Over 4/5 - 17 goli -
3.4/mecz
Lipsk ostatnie 5 meczów u siebie - over 5/5 - 19 goli -
3.8/mecz
City ostatnie 5 meczów - Over 5/5 - 16 goli -
3.2/mecz
City ostatnie 5 meczów na wyjazdach - Over 3/5 - 20 goli -
4.0/mecz
Tak jakby wszystkie znaki na niebie i ziemi mówią, że tu powinny paść bramki.
Powodzenia!