P
102,3K
przestrzalninja
Użytkownik
tutaj przyklad. w przerwie meczu kursy po rowno byly. do przerwy bylo 40-10 w niebezpiecznych atakach dla gospodarzy, kursy spadly na gospodarzy chociaz w drugiej polowie jest 9-6 w niebezpiecznych atakach dla gosci...
edit; ja nie mowie, ze to wejdzie... tylko pokazuje mechanizm dzialania zakladow na zywo i to jak ludzie reaguja na to co widza... a to co widzimy zalezy od tego czego szukamy...
edit; tu nie chodzi o wynik...
widzac takie statystyki mozna pomyslec, ze druzyna druga wygrala niezasluzenie a kursy byly dobrze wystawione. wiedzac to co ja napisalem o atakach wiecie, ze to jednak kursy byly zle wystawione. aha przewaga gospodarzy wzrosla minimalnie, bo nastapil gamechanger. co bylo gamechangerem? strzelona bramka... czyli cel zostal osiagniety, mozna zmienic ustawienie, nie trzeba cisnac tak mocno, trzeba grac wyrachowanie...
zanim ktos zapyta 'a co jesli druzyna lepiej gra z kontry...' pilka nozna jest wszedzie taka sama, ma takie same zasady... odpowiedz brzmi a do ilu kontr nie dochodzi przez faule... nie tylko w srodkowej strefie boiska, ale po rzutach roznych, wolnych na polowie przeciwnika... dlaczego jest tyle fauli niedopuszczajacych do kontratakow? bo kazda druzyna lepiej gra z kontry kiedy ma do tego okazje... wynika to z ustawienia na boisku i z tego, ze latwiej jest prowadzic nieskoordynowany atak niz nieskoordynowana obrone.
edit; a teraz cos dla bardziej zaawansowanych... tak duza liczba niebezpiecznych atakow, 40-10 przy rownomiernym rozlozeniu posiadania oznacza, ze niebezpieczny atak gospodarzy trwal srednio 4 razy krocej niz atak gosci... ja wiedzialem co sie stanie z kursami jak ludzie zobacza statystyki i wiedzialem, ze statystyki moga byc mylace...
Ostatnia edycja: