21:00 Villarreal - Manchester United
United @ 1.94
United I obie strzelą gola @ 3.90
obie strzelą gola + powyżej 2.5 gola @ 2.40
do przerwy Villarreal / wygra United @ 28
Fortuna
Na temat tego spotkania zostało już napisane bardzo dużo ale i ja dodam od siebie trzy grosze. Obie ekipy przystępują do tego spotkania w najlepszym możliwym dla siebie momencie. Dlaczego?, otóż obie ekipy w ostatnich tygodniach w spotkaniach ligowych regularnie strzelają gole i regularnie je tracą. Obie drużyny mimo rotacji w składach i przygotowaniach do tego finału potrafiły wygrać swoje mecze. Villarreal pod wodzą Emery spisuję się bardzo dobrze, a wygranie dzisiejszego finału da im przepustkę do Ligi Mistrzów w przyszłym sezonie. Emeryt to taki talizman Ligi Europy, bo przecież z Sevillą ten puchar zdobył trzykrotnie pod rząd oraz z Arsenałem doszedł do finału. Na dodatek Emery zna dobrze United i angielski futbol bo prowadził w swoim czasie wcześniej wspomniany Arsenal. Nie przekreślam tutaj wcale ekipy Villarrealu, tym bardziej, że w swoim składzie mają tak dobrych graczy jak Moreno, Paco, Bacca czy Parejo. Znaki zapytania stoją przy nazwiskach Juana Foytha i Samuela Chukwueze czy dzisiaj zagrają. Liczę właśnie na to, że to Villarreal jako pierwszy strzeli tutaj gola i to w pierwszej połowie, a to sprawi, że United, które nas ostatnio przyzwyczaiło do gonienia i odrobienia start w drugiej połowie weźmie się do roboty i wygra.
United zajęli drugie miejsce w lidze co jest naprawdę bardzo dobrym wynikiem przy tym jak
Premier League w tym sezonie była wyrównana. United moim zdaniem ma mocniej jakościowo zespół. Od pierwszych minut zobaczymy takie gwiazdy jak Cavani, który nie potrzebował czasu się zaklimatyzować. Obok niego są świetny Fernandes, odrodzony Pogba i niezawodny Rashford. Siła ofensywna United wygląda imponująco. Tak naprawdę nie wiemy czy od pierwszych minut zagra Harry Maguire, który to leczy uraz.
Liczę tutaj na dobre widowisko z dość duża ilością goli. Mam nadzieje, że nie będzie to murowanie bramki do ostatniej minuty, tylko zobaczymy cios za cios.
Jak widzimy też podałem tzw. łamaka. Jest to mój pierwszy typ na forum w takiej formie. United w tym sezonie miał kilka takich spotkań, że bardzo często tracili gola w pierwszej połowie spotkania, która przegrywali, aby w drugiej odmienić losy spotkania. Czy teraz będzie podobnie?. Bardzo bym chciał, ale jest to finał i tak naprawdę pierwsze minut pokażą nam czy któryś z zespołów będzie się chciał otworzyć żeby mocniej zaatakować.
A jak będzie naprawdę, przekonamy się o 21:00 przed telewizorami jak i trybunach stadionu!
Przewidywane składy:
Villarreal: Rulli – Pedraza, Torres, Albiol, Gaspar – Gomez, Capoue, Parejo, Trigueros – Moreno, Bacca
Manchester United: De Gea – Shaw, Tuanzebe, Lindelof, Wan-Bissaka – McTominay, Fred – Pogba, Fernandes, Rashford – Cavani