Ja tu tylko wrzuce swoj post, ktorego juz edytować nie można, ze względu, że temat został zamknięty. Jakoś 10 kolejek temu podawany, wlasnie rozliczamy go na plus kto skorzystał, a zaraz niżej napisze coś o tej kolejce.
Spadek- Benevento
5.60 @totalbet @ewinner
Pisałem o tym typie w poprzednim dziale, liczyłem, że kurs podskoczy, ale tak się nie stało bo Benevento przegrało, a Parma wygrała z Roma, nadal kurs mega jak dla mnie. Teraz jest najlepszy moment na zagranie tego, wiekszego kursu już nie będzie, zaraz Czerownice jadą grać z Juventusem, a zespoły, z którymi rywalizują o pozostanie w
Serie A grają miedzy sobą i punkty zostaną na dole tabelii.
Dlaczego Benevento ?
Naprawdę śledze co się dzieje na włoskich boiskach i gra popularnych Czarownic wygląda najgorzej. Murują bramke, nie maja pomysłu na gre z przodu, do tego konfilikt w klubie. Ostatnio Schiattarella i Insignie nie zagrali ze Spezią bo na treningu doszło do spiny miedzy nimi. Do tego na miesiąc czasu kontuzjowani są dwaj boczni obrońcy- Letizia i Depaoli. Jadą teraz do Turynu i naprawde nie widze opcji na chociaz 1 pkt, tam beda za kartki pauzowali Glik i Schiattarella.
Sprawdzmy teraz tabele i opisze po krotce kazdy zespół:
Według mnie tylko te zespoły bedą się liczyły w walce o utrzymanie, Fiorentina czy Bologna są zdecydowanie poza zasięgiem.
* Crotone- przyszedł nowy trener, którego juz opisywałem, jest bardzo nieobliczalny, dopiero 3 mecze rozegrane pod jego wodzą, widac mega poprawe. Nie za punktowali za bardzo, ale przeciez grali z Lazio i Atalantą, a przed nimi teraz mecze z rywalami, ktorymi mogą powalczyć. Simy mega forma, techniczny Ounas, DiCarmine czy Reca. Pewnie spadną, ja nie daje im duzych szans, ale to nadal spadają 3 zespoły, więc jest miejsce dla Benevento.
*Parma- mega plus, jakby patrzec na ostatnie 5 meczow to chyba najlepszy poziom z tych wszystkich zespołow. Juz nie chodzi o pokonanie Romy, bo akurat Rzymianie slabo zawsze graja po
LE, ale w koncu zaczeli tworzyc akcje, oddawac strzaly, fajne przemyslane transfery w zimowej przerwie. Srodek pola doswiadczony- dla mnie Kucka czy Kurtic to zawodnicy zespolu z co najmniej srodka tabeli. Prosze sobie odpalic jakies skroty meczu z Roma i zobaczyc co robia dwaj mlodzi Rumunii na skrzydłach. Man i Mihaila. Dostali w koncu szanse i odpalili. Do tego pamietajmy, ze sporo zawodnikow jest kontuzjowanych i napewno jeszcze wroca do konca sezonu. A jest jeszcze Hernani, Gervinho czy Osorio, ktory znalazl sie teraz w 11 kolejki. Dla mnie Parma ogarnie i bedzie wyzej niz Benevento.
*Torino- no nie ma opcji, zeby Belotti i spolka spadli z ligi. Tam jest za duzo nazwisk. Oni maja jeszcze dwa mecze zaległe + ostatni mecz w sezonie bedzie u siebie wlasnie z Benevento co jest mega plusem dla typu. Nie chce mi sie liczyc, sprawdzac, pisze z glowy, ale Torino to druzyna, ktora najwiecej pkt stracila w koncowkach meczow, w doliczonych czasach. Jakby patrzec na wyniki do 90 minuty to Torino napewno miałoby z 8 pkt wiecej. Fajny terminarz, te 2 zaległe mecze, ostatni bezposrednio mecz u siebie + Belotti, dla mnie Torino zostaje.
*Cagliarii- zmienil się trener w druzynie z Sardynii i gra wygląda mega fajnie- w koncu punktują, a tak naprawde jakby mieli wiecej szczescia to by zremisowali z Juventusem. Defensywa to mega dostadczenie- Godin, Rugani, pomoc to ogranie we Wloszech czy to Naingolan, Duncan czy kapitalny Nandez, do tego z przodu ludzie, ktorzy wiedza jak sie zdobywa bramki- Joao Pedro czy Simeone. Terminarz tez fajny, no i bezposredni mecz z Czarownicami.
* Spezia- opisywałem sporo razy, dla mnie to najlepszy beniaminek. Graja jak rowny z rownym z czolowymi zespolami, naprawde nie sadze, zeby spadli. Jest Nzola, Gyasi czy Farias, do tego poukładana pomoc, troche slabo z obroną, ale ten atak to nadrabia, no i trener mega na plus.
*Genoa- tutaj to samo, w tamtym sezonie walczyli o utrzymanie, ale teraz nie ma takiej opcji. Za duzo nazwisk, ktore przede wszystkim daja jakosc- Destro, Pandev, Strootman, Czyborra, Shomudorov, do tego wrocil do bramki Perin. Zreszta prosze sobie odpalic ostatnie mecze Genoi, ja nie mam co tutaj za duzo sie rozpisywac, oni chca grac w pilke, dla mnie zostaja w
Serie a.
Kazdy zespol po krotce opisalem, teraz spojrzmy na terminarz Benevento:
Czerwono- dla mnie bez szans na chociaz to 1 pkt
Zielono- dla mnie bez szans na 3 pkt, na 1 pkt cos tam jest, ale i tak bedzie ciezko, Sassuolo ich zje, Udinese poukładane w defensywie, a Torino bedzie to ostatni mecz w sezonie i to wyjazd do Bykow, tez ciezko
Reszta- u siebie Parma, ktora jest w fajnej formie, ma lepszych graczy, Genoa na wyjezdzie- ciezko to bedzie z takimi graczami jak Destro czy Shomurodov, to jeszcze bedzie taka kolejka, w ktorej Genoa nie ma zapewnionego utrzymania wiec nie odpuszcza.
Cagliarii u siebie- tak jak pisalem pilkarze z Sardynii zmienili trenera, do tego pilkarze z jakoscia, tez ciezko bedzie
Crotone u siebie- tutaj jedynie sie boje bo Rekiny juz moga o nic nie walczyc w tej kolejce, wiec Czarownice moga te 3 pkt zdobyc, ale co z tego jak 3 zespoly spadaja ?
Podsumowujac, kurs jest bardzo fajny, ja widze bardzo duzo szanse na powodzenie tego typu, patrzac na aktualna forme to w kazdej z druzyn walczacych o utrzymanie cos sie zmienilo na lepsze, nawet wyniki o tym mowia, tylko u Czarownic lipa.Wiadomo to jest pilka nozna, wszystko mozliwe, ale lepiej zeby nie trafic takiego kursu niz pewniaka po 1.20, prawda ?