Toronto Raptors- Cleveland Cavaliers
Typ: over 212,5 punkta @ 1,90 STS
bardziej odważnie: over 218,5 punkta @ 2,55 STS
Niestety 208 punktów w meczu, przesądziła fatalna 2 kwarta (41 oczek) bo gdyby zliczyć średnie z pozostałych 3 to koło 220 by się kręciło, Toronto w 1 połowie rzucające 1 (jedną) celną trójkę, to masakra. Ogólnie okazje rzutowe były, ale to była noc "cegłowania". Aha i gdyby mecz był na styku w końcówce (np 106-102- czyli taka sama ilosc ogólna punktow) to by spokojnie narzucali, bo byłyby faule itp, a tak przy "pogromie" na 30 sekund przed końcem Toronto stało kozłując piłkę i czekając na koncową syrenę, gdzie spokojnie 2 akcje mogły by być rozegrane, ale cóż uroki NBA.
Na dzisiejszą noc wpadł mi w oko mecz Toronto-Cleveland a dokładniej linia punktowa. Cleveland jest (chyba bardziej był) zespołem dość underowym, ale ostatnio to sie zmieniło. Zeszła presja, play-offy "odleciały" i sztywne trzymanie taktyki. Oczywiście jak trafią na zespoły "underowe" czy dobrze broniące jak Charlotte czy Chicago to sie także dostosowują. Taką ekipą nie jest Toronto, które dużo rzuca, dużo biega, ofensywa jest ważniejsza od obrony. Ich ostatnie wspólne pojedynki to 250, 221, 224 punkty, ale najpierw patrzyłem na linie, dopiero potem typ przypieczętowało korzystne h2h. Toronto najsilniejszy skład, Cavsi bez swojego najlepszego strzelca Sextona, ale on juz nie grał wczoraj i także z ofensywnymi "czarodziejami" byli w stanie rzucić 110 oczek. Ktoś powie będzie zmęczenie, nie zagrają na takiej wysokiej skuteczności (ponad 51%), ja myśle, ze zakręcą się w okolicach 100 oczek i myślę, że może to wystarczyć. Co do braku Sextona to pałeczkę przejął wczoraj Garland (28 oczek), wspomagany przez Allena (27) czy Osmana (19). Z kolei wracając do Raptors mają ostatni dzwonek tracąc 2 wygrane do wspomnianych Wizards i 10 miejsca w konferencji. Liczę, że nie będzie spekulacji, tylko "rąbanka" czyli to co wychodzi Toronto najlepiej. Wiedzą, że mają większą siłę rażenia i z czasem kawalerzystom zabraknie argumentow. Dla chętnych wieksza linia, także godna uwagi, pewnie gdzies na jakimś "dodatkowym" kuponie też pogram.