Witam wszystkich fanów czarnego sportu!;D
W niedziele dwa pierwsze mecze nowego sezonu, poniżej moje przemyślenia, oczywiście jak wiemy to pierwsza kolejka, więc może zdarzyć się wszystko no ale gram tak:
EWINNER APATOR Toruń - MARWIS.PL FALUBAZ Zielona Góra 2 (+8,5) 1,85 eWINNER
Mecz, który rozpocznie sezon 2021 w Ekstralidze. Zielona dobrze radzi sobie na Motoarenie i jak dobrze pamiętam ich wyniki oscylowały w okolicach 40pkt. W tym roku moim zdaniem Zielonka ma kim postraszyć i jak było widać na treningach czy sparingach jest w gazie. Dudek po "koronie", ale jak sam stwierdził nie odczuł choroby, więc liczę, że jutro będzie liderem. PePe ma już swoje lata ale jak wiemy on jest jak wino czym starszy, tym lepszy. Wyniki Protasa na motoarenie oscylują w granicach 8-10 pkt. Do tej dwójki dochodzi Max Fricke, przypominam wygrał on ostatnią rundę
Grand Prix w sezonie 2020 właśnie w Toruniu, oraz Matej Zagar, który od kilku sezonów trzyma równą formę. Jeśli chodzi o skład Torunia, osobiście nie przekonuje mnie. Wiadomo swoją moc pokażą bracia Cholderowie, ale co dalej? Paweł Przedpełski dobrze pokazał się w meczu sparingowym, ale w lidze nie jest gwarantem punktów 10-12, tylko 6-8. Według mnie ekipie z Torunia brakuje dobrze punktującej drugiej linii. Pomocą dla Aniołów będzie atut własnego toru i to ich uratuje, myślę, że wynik końcowy będzie brzmiał 48:42.
Fogo Unia Leszno - Moje Bermudy Stal Gorzów 1 (-8,5) 1,45 eWINNER
Co tu dużo pisać, Unia po raz kolejny zamelduje się w finale rozgrywek, ale złota nie zdobędzie...
Z reszta wystarczy spojrzeć na sam skład i gołym okiem widać, że jedyną nie wiadomą jest formacja juniorska. Cała reszta wygląda baaaardzo dobrze: Kołodziej, Emil, Pawlicki, Lidsey, Doyle... ich piątka wystarczy, aby zamknąć mecz wygraną. Z drugiej strony Gorzów ze Zmarzlikiem, Woźniakiem, Thomsenem i Vaculikiem. Moim skromnym zdaniem może być to za mało na rozpędzone i stabilne byki. No i najważniejsze od paru sezonów formacja juniorska, zdecydowanie lepsze zestawienie po stronie Leszna, Pludra już w zeszłym sezonie pokazał, że może wygrywać z seniorami drużyn przeciwnych. Myślę, że Leszno spokojnie wygra 55:35.
P.s: powyższe typy gram w ako z 1 ligą, aby skorzystać z bonusu