Dobra to ja zaczne bo znowu każdy wyświetla, a nikt nic nie napisze.
Ostatnia kolejka 8/10 meczy, ale nie chce mi się opisywać znowu każdego meczu, wybrałem dwa moim zdaniem najpewniejsze. Oczywiscie można grać w strone over 1.5 bramki Bologny bo popularne Czarownice beda bez dwoch defensywnych pomocników wiec Soriano czy Sansone beda mieli łatwo, czy na Sardynii nie bedzie łącznie 3 obroncow, a gospodarze potrafia u siebie pograć, czy to Napoli bez 3 obroncow, czy Roma w koncu w prawie pełnym składzie, a przede wszystkim z liderem Pelegrinim, ale nie o tym. Ja wybrałem takiego dubelka:
Spezia- Milan powyżej 2.5 bramek
Crotone- Sassuolo powyżej 2.5 bramek
Ako: 2.95
E
efortuna
Najpierw pierwszy mecz, kurs bardzo fajny, zaczne od tego, że Milan bez połowy podstawowych obrońców. Calabria się wykartkował ( bo jak inaczej to nazwać skoro łapie kartke w 80 ktorejś minucie przy wyniku 4:0), na jego miejsce wskoczy Dalot, ktory tak naprawde w ogole nie gra w podstawowym składzie, nawet z ławki nie wchodzi. Do tego Tomori za nadal kontuzjowanego Kjeara, Duńczyk ma byc gotowy dopiero na derby. Juz w meczu z Crotone pierwsze 15 minut i Milan mogl 2-3 bramki dostać, pozniej jakoś ten mecz się ułożył. Spezia to bardzo dobra drużyna jak na beniaminka, sporo okazji co mecz, presing, strzały, nie przypadkowo wygrywa się na Mapei stadium czy strzela Rome 3 bramki. Milan bedzie mial ciezko w defensywie moim zdaniem, ofensywa to juz zupelnie inna polka. Wraca w koncu Bennacer, a razem z Kessim w środku ogarniają chyba jak żadna inna para środkowych na włoskich boiskach. Do tego Cahanoglu i Rebic w pełni sił, powinni zacząc od 1 minuty, no i oczywiscie Ibra. Dodam jeszcze, że z kontuzją w ostatnim meczu Spezii zszedł kapitan i lider obrony, ktory gra praktycznie w kazdym meczu, tutaj jak nie zagra to dodatkowy handi dla gości.
Tak jak juz kiedyś wspominałem, w meczach Crotone strzelanych jest bardzo dużo goli, zaraz obok Milanu, Atalanty czy Interu najwiecej w
Serie A. Z Milanem fajne wyglądali, przyszedł Ounas i DiCarmine, wiec ta ofensywa wzmocniona troche, nawet chyba posiadanie piłki mieli wieksze niż gospodarze na San Siro, a to nie zdarza sie tak często. Z urazem mięśniowym zszedl Reca w ostatnim meczu, ale stronie popularnych Rekinów można przeczytać, że już trenował z drużyną. Crotone w defensywie słabe, ale ta ofensywa juz wygląda lepiej, do wyzej wymienionych zawodnikow dodamy Simiego i fajnie to wygląda.
Sassuolo nie chce mi sie opisywać po raz kolejny, ale wraca Lopez z zawieszenia za kartki, wiec napewno na plusik. Uraz jakis ma Boga, ale jest w koncu Berardi od 1 minuty wiec w ogole jakos tym sie nie przejmowac trzeba. Wazna informacja jak dla mnie to pauza za kartki w tym meczu podstawowego defensowa gości, wiec znowu na plus w strone bramek ( oby ). Dokładając do tego Caputo, Djuricia czy Locateliego i to, że w pierwszym meczu chyba bylo 5 bramek jak sie nie myle to ja biore over po takim kursie.