>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

O co chodzi w tym zakładzie?

D 0

delar

Użytkownik
Zakład to: remis lub powyżej 2.5, i do zaznaczenia jest TAK po kursie 1.20 lub NIE po kursie 4.10 (na przykładzie Tottenham vs Łudogorec).

Dla mnie słowo ,,lub” wprowadza dwie możliwości, czyli tak jakby podwójna szansa? Nie są wiec potrzebne obydwa warunki żeby wygrać? Jeżeli zaznaczę NIE i mecz zakończy się powyżej 2.5 gola ale bez remisu to zakład jest wygrany?

successful 2,6M

successful

ModTeam
Członek Załogi
Zakład to: remis lub powyżej 2.5, i do zaznaczenia jest TAK po kursie 1.20 lub NIE po kursie 4.10 (na przykładzie Tottenham vs Łudogorec).

Dla mnie słowo ,,lub” wprowadza dwie możliwości, czyli tak jakby podwójna szansa? Nie są wiec potrzebne obydwa warunki żeby wygrać? Jeżeli zaznaczę NIE i mecz zakończy się powyżej 2.5 gola ale bez remisu to zakład jest wygrany?
Powinno być tak, że jeśli zaznaczysz NIE, to zakład będzie przegrany w momencie gdy będzie albo remis, albo powyżej 2.5 gola (albo tym bardziej jedno i drugie jednocześnie).

Nie zaszkodzi jednak na wszelki wypadek doprecyzować zadając pytanie na czacie buka bądź mailowo.

jozzy22 711,3K

jozzy22

Użytkownik

Po mojemu jeśli zaznaczyć NIE i będzie remis lub ov 2.5 to przegrales bo to właśnie chodzi o to czy będzie w meczu któraś z tych 2 opcji czy też nie

P 102,3K

przestrzalninja

Użytkownik

to jest tzw. 'alternatywa'

Tablica prawdy dla alternatywy
{\displaystyle p}
p
{\displaystyle q}
q
{\displaystyle p\vee q}
{\displaystyle p\vee q}
000
011
101
111
gdzie: 1 – zdanie prawdziwe; 0 – zdanie fałszywe

p - remis, q- powyzej 2,5 bramki
0 - brak remisu, badz brak powyzej 2,5 bramki
1 - remis, badz powyzej 2,5 bramki

w ostatnim rzedzie tabeli sa wyniki tych zdarzen, pierwszy wynik to kurs 4,2 pozostale kursy to 1,2.

Negacja alternatywy jest równoważna koniunkcji negacji, natomiast negacja koniunkcji – alternatywie negacji.

a teraz ciekawostka; uczymy sie tych rzeczy na 3 etapach zycia. w 7-8 klasie podstawowki, w klasie maturalnej przypominamy sobie o tym a na studiach na przedmiocie logika nazywamy to alternatywa i komplikujemy sobie zycie xd mozliwe, ze jest odwrotni anizeli napisalem xd w koncu zawsze moge miec racje i sie mylic jednoczesnie xd

zksstal 5,4K

zksstal

Użytkownik
Raczej oczywistą rzeczą jest to co piszą powyżej, ale jeśli to nie-polski bukmacher, to otwórz stronę w języku angielskim i zobacz czy ten zakład brzmi tak samo. W takich sytuacjach bukmacherzy często piszą że wiążącą stroną jeśli chodzi o treść zakładów jest wersja angielska. I często właśnie zdarzają się tłumaczania, wzięte jakby z google translatora.

Otrzymane punkty reputacji: +7
Do góry Bottom