Dawno nie wrzucałem nic z piłki jednak
LM i dużo wolnego czasu pozwalają na przeanalizowanie paru spotkań i podrzucenie dla was analizy.
Liverpool powyżej 1.5 gola x Liverpool powyżej 5.5 RR
AKO: 2.61/fortuna
Spotkanie pomiędzy Ajaxem, a Liverpoolem wydaję się jednym z dwóch najciekawszych podczas dzisiejszego wieczoru Ligi Mistrzów. Brak Van Dijka i Alissona zapewne bardzo mocno odbiję się na defensywnie drużyny „The Reds” i w najbliższych tygodniach otrzymamy Liverpool jak za początku Panowania Kloppa, gdzie Ci żyli zasadą „strzelmy więcej niż przeciwnik” i dość często otrzymamy spotkania z minimum 5 golami. Dzisiaj skupiam się tylko i wyłącznie na golach drużyny „The Reds”, gdyż Salah i Mane wydają się jeszcze mocniejsi. W 5 kolejkach tego sezonu
Premier League strzelili oni 13 bramek, co daję zabójcze 2.6 na mecz, a także w każdym spotkaniu strzelili minimum dwie bramki. Czy ofensywnie usposobiony Ajax pozwoli również na minimum 2 gole? W moim odczuciu tak. Do tego dokładam minimum 6 RR „The Reds”, gdyż są oni ekspertami w tej dziedzinie. W tym sezonie ligowym odpowiednio: 5,7, 7, 11, 9. Tylko raz linia nie została pokryta. Dziś nie wykluczam tego, że podopieczni Kloppa będą przegrywać, więc powinni nabić mnóstwo RR.
Ajax: Onana; Mazraoui, Schuurs, Blind, Tagliafico; Alvarez, Gravenberch; Neres, Kudus, Tadic; Labyad.
Liverpool: Adrian; Alexander-Arnold, Gomez, Fabinho, Robertson; Henderson, Wijnaldum, Keita; Salah, Firmino, Mane.
Przewidywany skład „The Reds” w każdej gazecie jest takki sam. Zastanawiałem się czy ofensywne trio zagra razem po raz kolejny i najprawdopodobniej tak będzie. Mam delikatną czutke na przełamanie Firmino, więc delikatną stawką polecam jeszcze takie coś.
Firmino gol x Salah gol x Mane gol – 12.21/fortuna
Mane minimum 2 gole – 6.3/fortuna
Firmino minimum 2 gole – 11.3/fortuna
Atalanta i powyżej 1.5 gola x Inter powyżej 1.5 gola
AKO: 2.75/fortuna
Mocno włoski dubel na ultra mocne drużyny Atalanty oraz Interu. W spotkaniu podopiecznych Conte unikam grania czystej wygranej Interu i kieruję swój wzrok w stronę minimum 2 bramek tej drużyny. W obu wygranych spotkaniach tego sezonu
Serie A wrzucili oni rywalom więcej niż 1 bramkę, a w tych spotkaniach zobaczyliśmy po 7 bramek. „Nerrazurri” grają mocno do przodu i w starciu z równie mocną ekipą Gladbach możemy otrzymać spotkanie z dużą ilością goli. Nie zdziwi mnie jakieś 3-2 dla ekipy Interu, więc zagranie dwóch bramek gospodarzy uznaję za bezpieczniejszą opcję. Ekipa z Niemiec w tym sezonie ligowym straciła 6 bramek w 4 kolejkach, więc nie jest to jakaś świetna obrona.
Dopełnieniem drugiego dubelka jest wygrana Atalanty oraz minimum 2 bramki w tym spotkaniu. Wydaję mi się, że pierwsza kolejka pozwala nam łapać
wysokie kursy przeciwko drużynie Duńczyków, które z meczu na mecz będą spadać. Uważam, że są oni najsłabszą drużyną w całej tegorocznej edycji i dzisiaj zobaczymy początek końca tej ekipy. W ich DNA wpisane jest granie ofensywnej piłki co może pozwolić Atalancie na jeszcze większą ilość sytuacji w tym spotkaniu. Spodziewam się gładkiego zwycięstwa drużyny gości, więc taki typ po dość przyjemnym kursie jest jak najbardziej do gry!