Pavlyuchenkova-Siniakova 1 1,72 bet365
Próbuje Rosjankę bo Siniakova mogła odpaść już w R1 ale Davis w dwóch setach popełniła aż 46 niewymuszonych błędów,co spowodowało ze tak naprawdę sama się wyeliminowała.Anastazja ograła tutaj Kuznetsova w 3 dziwnych setach,gdzie popełniła tylko 21UE.Gra Czeszki w ogóle mnie nie przekonuje a,ze w h2h 3-0 dla Rosjanki to chyba warto.
Pironkova-Williams 1 3,2 bet365
Rewanz za SF US Open.Wg mnie kurs wart gry bo nawierzchnia już tak nie faworyzuje Sereny.Pironkova przeżywa druga młodość,w R1bez większych problemów odprawiła Petkovic a Williams troche pomęczyła się z Ahn.Zeby Ahn miała nieco lepszy serwis to set byłby urwany a kto wie może i mecz (prowadziła 5-4 i miała serwis).Licze na ogromna motywacje ze strony Pironkovej by w końcu pokonać królowa tenisa.
Errani-Bertens 1 3,4 bet365
Fajny kurs na Włoszkę,ciekawy jestem bardzo tego pojedynku bo kursy przesadzone.H2H 5-0 dla Errani ale Włoszka bliżej kariery niż dalej.Bertens ostatnio była kontuzjowana,z Zavatska w R1 troche się pomeczyla ale później 2 gładkie sety na jej korzyść.Martwi mnie troche brak wygranego spotkania ze strony Bertens w bezpośrednim pojedynku (kiedyś musi byc ten pierwszy raz) ale plusem niewątpliwie jest to ze Sara dość dobrze trzyma tutaj podanie,czym nieco jestem zaskoczony.
Halep-Begu
Rumunski pojedynek,faworytka z wiadomych względów Halep ale czy tak gładko ogra i czy w ogóle ogra rodaczkę ?Wg mnie nie.W h2h miażdży Halep 7-0 i tylko jeden stracony set,skąd wiec typ w stronę niżej notowanej zawodniczki?Po pierwsze niedawno grały w Pradze i Halep wygrała 7-6 6-3 ale Begu miała 5-3 w pierwszym a także serwowała przy 5-4,6-5 na seta wiec było blisko urwania seta.Po drugie Halep miała troche problemów z Hiszpanka w R1 co również daje nadzieje na powodzenie niżej notowanej.Po trzecie Begu ograła tutaj solidna ostatnimi czasy Teichmann w R1 czyli forma jest,troche szczęścia i może być dobrze.Wiadomo Halep we Francji często grała bardzo dobrze ale biorąc pod uwagę wyżej wymienione składne oraz warunki panują obecnie w Paryżu można zwęszyc sensacje.
Begu wygra 9,5
unibet
Begu wygra seta 3,1
unibet
Rakhimova-Sakkari 1 6,5 bet365
Sakkari wiadomo top 30 ale ograła tu słabiutka Chorwatkę a młoda Rosjanka odprawiła gładko Rogers,dając jej się złamać tylko raz.Niewiele wiem o Rakhimovej ale sadzac po wynikach z kwalifikacji i pierwszej rundy coś potrafi.Sakkari rok temu odpadła z Rolanda w drugiej rundzie,również z wtedy underdogiem Siniakova i również wtedy w R1 gładko ograła rywalkę.Czy historia zatoczy koło?Zobaczymy co potrafi ta 19-letnia Rosjanka już jutro.
Garcia owszem zagrała jak zagrała,problem polega tylko na tym,ze Francuzka już nie raz pokazywała,ze lepiej gra z wyżej notowanymi rywalkami niż z teoretycznie słabszymi wiec jak bym szedł w stronę Białorusinki po 2,37.
Z niższych kursów uważałbym na Światek i Switoline.Iga nie lubi być zdecydowana faworytka a Hsieh technicznie bardzo dobra.Ukrainka z kolei w ogóle mnie nie przekonuje i ta męczarnia z Gravcheva tez nie wróży najlepiej.
Zapraszam do dyskusji,trzeba rozruszać dział tenisowy
Przynajmniej na RolandGarros.